Indiscret Actualitate

Dan Şova, senatorul nesimţit


de Mihaela Bobaru

Este tânăr şi bogat, are putere, dă bine pe sticlă şi crede că totul i se cuvine. Acesta este în puţine cuvinte senatorul PSD de Olt Dan Şova. Cine nu-l cunoaşte poate uşor să se bucure, sperând că România mai are o şansă să se salveze. Din păcate, acest băiat educat se poate spune că este la fel de ,,valoros” precum cei care sparg o bancă şi nu ajung după gratii în cel mai scurt timp, deoarece autorităţile sunt incapabile să le demonstreze faptele.

Afaceri murdare, confirmate de ANAF
Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au descoperit, în urma unor controale efectuate la instituţii ale statului, că senatorul de Olt Dan Şova, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene şi responsabil cu respectarea statutului partidului, a încasat ilegal de la firma sa de avocatură, de pe urma contractelor încheiate cu statul, 4,4 milioane lei, din cei 7,1 milioane lei. Suma reprezintă contravaloarea solicitată pentru serviciile prestate de avocaţii angajaţi la firma sa, ca urmare a două contracte încheiate cu Complexul Energetic (CE) Rovinari şi Complexul Energetic Turceni. Inspectorii au mai stabilit că şeful lui Dan Şova, pe linie politică, Victor Ponta, mai-marele PSD, a încasat la rândul său de la firma lui Şova 181.439 lei.
Studiind contractele, inspectorii au ajuns la concluzia că unii dintre angajaţii lui Ponta au muncit pe rupte, mai multe ore decât are o zi.
Cele mai multe dintre afacerile încheiate de firma lui Şova au fost catalogate de inspectori drept ilegale. Dacă ei au sau nu dreptate, rămâne să decidă instanţa de judecată. Noi putem doar să spunem că afacerile lui Şova sunt cel puţin imorale şi denotă un tupeu fantastic.
Ca să vă convingeţi că avem dreptate, vă expunem în cele ce urmează câteva contracte încheiate de firma de avocatură ,,Şova si asociaţii”, care-i aparţine senatorului cu instituţii ale statului. Contracte încheiate pe sume chiar şi de zece ori mai mari decât cele care ar fi trebuit recuperate de avocaţii lui Şova. Ba mai mult, colegii din presa centrală au constatat că în unele cazuri Casa de avocatură a lui Şova a emis facturi pentru consultanţa juridică în procese care nu exista.

Afaceri bănoase cu Complexul Energetic de la Rovinari
Senatorul Dan Şova a câştigat, în 2008-2009, un miliard de lei doar din procesele pe care le-a pierdut şi în care a reprezentat fosta conducere a Complexului Energetic Rovinari. Marius Statoiu, colegul nostru care a cercetat afacerile lui Şova cu societatea amintită, susţinea în urmă cu aproape un an că firma lui Şova ar fi fost angajată de directorul general de la vremea respectivă, Laurenţiu Ciurel, pentru a reprezenta complexul în două procese cu foşti angajaţi. Mai exact, Casa de avocatură ,,Şova & asociaţii” a primit, doar la începutul anului 2009, 820 de milioane lei vechi pentru reprezentarea în instanţă a Complexului Energetic Rovinari în procese intentate de doi foşti angajaţi cărora li s-a desfăcut contractul de muncă. Firma lui Şova a fost angajată în ciuda faptului că existau angajaţi mai mulţi jurişti în cadrul Complexului Energetic de la Rovinari. Senatorul nu a călcat niciodată prin sala de judecată, trimiţându-şi stagiarii să-i facă treaba. Şi i-au făcut-o aşa de bine, încât a pierdut procesul. Să nu vă închipuiţi că acest ,,mic impediment” a redus din onorariu. Nici vorbă! Ba, mai mult. Şova a aplicat stratagema de a lungi cât mai mult procesele pentru că, potrivit contractului, plata se făcea la oră.
Unul dintre procese, în care ex-conducerea complexului a fost reprezentată de Şova, a fost cel intentat de liderul de sindicat Constantin Mitrescu, care solicita suma de 20 milioane de lei vechi de la conducerea complexului. Pentru aceşti bani, Casa de avocatură ,,Şova & asociaţii” a fost plătită cu 200 milioane de lei vechi. În ciuda comisionului de zece ori mai mare decât suma aflată în litigiu, Şova a pierdut procesul. Relaţia de ,,colaborare” a complexului cu firma de avocatură a fost analizată de membrii Corpului de control al actualului director.
300 de milioane de lei vechi a încasat Şova şi pentru a reprezenta fosta conducere a Complexului de la Rovinari în procesul intentat de Ion Mecu, lucrător la Direcţia investiţii.

Un milion de euro de la ALPAB-ul lui Oprescu
O altă afacere banoasă pentru firma senatorului Şova a fost făcută cu ALPAB. Relaţia dintre ALPAB şi Casa de avocatură „Şova şi asociaţii“, bazată, bineînţeles, pe zornăitul banilor publici, este una veche. Directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Gabriel Iosif, a atribuit un contract-cadru de asistenţă juridică în valoare de aproximativ un milion de euro firmei de avocatură „Şova şi asociaţii“, chiar dacă legea îl obliga să facă licitaţie publică, chiar şi dacă ALPAB are propriul serviciu juridic. Conform procesului-verbal de constatare întocmit de inspectorii Curţii, s-a angajat o cheltuială suplimentară pentru o serie de servicii care constituie, de fapt, atribuţiile angajaţilor ALPAB. Inspectorii Curţii de Conturi spun că „Şova şi asociaţii“ reprezenta ALPAB-ul în contracte care nu existau.

Tupeu de nesimţit
Dan Şova este unul dintre parlamentarii de Olt care nu pot spune că au făcut ceva pentru electoratul care le-a dat votul. Contribuţia sa la rezultatele electorale ale PSD Olt de la scrutinurile trecute au fost nule. Cât priveşte influenţa pe care o va avea la alegerile viitoare, de la nivelul funcţiei de prim-vicepreşedinte PSD Olt, va fi una catastrofală pentru organizaţie. Dar ce contează, atâta timp cât afacerile personale îi merg, iar sumele, din contră, cresc precum Făt Frumos?
În timp ce, profitând de statutul său, Şova câştigă într-o lună cât bugetul unei comune într-un an, individual iese pe sticlă şi ne vorbeşte despre cât de rău o duc românii din cauza lui Băsescu şi a guvernului Boc, încercând să-i convingă de faptul că, atunci când el şi partidul pe care-l reprezintă ne vor decide destinele, va curge lapte şi miere. Că habar nu are el ce-i aia sărăcie, electoratul s-a convins de mult.

Bogatul senator adormit
Dan Şova este de departe unul dintre demnitarii cu cele mai mari venituri. Potrivit propriei declaraţii de avere, pe lângă indemnizaţia de senator, acesta a încasat lunar, în 2008, nici mai mult, nici mai puţin decât 4 miliarde de lei vechi din avocatură, un mărunţiş de 36.456 lei ca profesor de drept şi o sumă asemănătoare din închirierea unei proprietăţi. Biroul parlamentar, pe la care demnitarul ajunge în cel mai fericit caz de două ori pe an, ne-a costat, din bugetul Camerei Deputaţilor, lunar peste 10.000 lei. Pentru cele aproximativ 200 milioane de lei vechi lunar, Dan Şova a semnat câteva moţiuni, a vorbit de câteva ori şi a făcut, conform IPP, câteva declaraţii politice. Nu tu vreo interpelare sau vreo întrebare pentru guvernanţii pe care-i critică permanent. În ceea ce priveşte audienţele la Cabinetul parlamentar, lucrurile sunt şi mai clare: ,,Domnul senator va veni la audienţe… nu vă pot spune când. Ştiţi, este foarte ocupat la Parlament”, ne-a răspuns o angajaţă de la Cabinetul parlamentar din Drăgăneşti, în urmă cu aproape un an, când ne-am înscris, sub un nume fals, în audienţă. Că de atunci a fost tot ocupat, nu are rost să vă mai spunem. Şi ca să vă faceţi o imagine cât mai corectă cu privire la acest individ, vă mai spunem că nu doar electorii simpli sunt trataţi cu FLIT de ,,senatorul dispărut”, ci şi primarii din colegiul său.

Şova şi veridicitatea raportului ANAF
În mai multe publicaţii, senatorul PSD a dat zilele trecute un drept la replică în care neagă concluziile inspectorilor ANAF. Şova susţine că acestea sunt “minciuni, intimidare, deformare premeditată a adevărului”. Potrivit acestuia, ,,vina” contractelor păguboase pentru banii publici, încheiate de firma sa de avocatură, revine unui fost asociat, Radu Cernov. Interesant este că banii reprezentând ,,profitul” i-a încasat el, şi nu Cernov.
Şova nu contestă doar concluziile inspectorilor ANAF, ci şi afirmaţiile ziariştilor care au susţinut faptul că maşina de curse a lui Victor Ponta ar fi fost cumpărată din banii firmei de avocatură. Nu au apărut informaţii despre sponsorizarea de către Şova a excursiei de anul trecut, din China, a liderului PSD. Cu siguranţă, ar fi negat şi acest lucru, deşi sunt foarte mulţi colegi care susţin că deplasarea de două săptămâni în China a lui Ponta şi Dragnea, din primăvara anului trecut, ar fi fost suportată de Şova, căruia i s-ar fi promis de către liderii PSD funcţia de ministru al Justiţiei.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
ComentariuAcum dupa ce s.au lamurit lucrurile,nu iti vine sa te arunci d pe balcon de jena?
Scris de Harciog
ComentariuVa rog frumos sa nu mai vorbiti asa de fata mare a psd olt nici nu a mancat praz nici gura nu ii pute, , el asa cum se lauda a donat indemnizatia de sENATOR observati litera mica la o fundatie cred ca este una din sfera usl deoarece nu are nevoie de acesti bani, el putand sa faca destui bani din contracte adevarate cu reprezentantii de mana a doua al statului-dIRECTORII de regii autonome ramase in curtea psd. Apropo acum cateva luni facea o echipa buna cu Lavinia Sandru pe sticla, dar acum cand coechipiera sa a ales sa dea atat in Putere cat si in Opozitie, atentioneaza reprezentantii PDL ca vorbesc mai mult ca Lavinia. Pacat , Mare Pacat se pare ca intradevar suntem in criza politica nu economica, deoarece cei de la USL nu de la USLA dar nu se stie.... sunt tare suparati ca pierd ultimul tren spre furt daca nu cedeaza Cualitia si nu se pup toti in... in Piata Unirii la Universitate nu se poate pentru ca acolo or sa primeasca toti un sut in partea dorsala
Scris de Grig
ComentariuDOAMNE, ce l-at "ochit"pe sova asta! altfel zici ca-i fata mare cand te uiti la el...!!!
Scris de stoica aurel
ComentariuCa in turma asa... Nu puteti avea opinii proprii? Articolul este greoi si 100% nimeni nu a inteles nimic : Asa se face politica in OLT! Cateva cuvinte cheie, cum ar fi furat, disparut, bogat, tanar si destept si gata campania anti. Sa vorbesti este cel mai usor, sa faci.. eheee mai greu.
Scris de Nimeni
ComentariuE si el un smecher ca multi altii,Smecherul se crede destept pentru simplul motiv ca are obraznicia sa fure,sa se bage in fata,etc.Trebuie inteles ca smecher si prost sunt sinonime.Undestept nu umbla cu smecherii punct
Scris de valer
ComentariuCe "da bine pe sticla", tu Mihaelo, cind individul are fata si tinuta tipice unui lautar, proaspat iesit de la frizerie ...
Scris de Ionela
ComentariuCe fatza de pervers are! La puscarie, ca este baietel frumos, mai scapa el din cand in cand sapunul. Il invata baietii pozitii noi.
Scris de Dina
ComentariuLa puscarie cu directorii si cu beneficiarii nesimtirii in chiltuiala banului public.
Scris de Dudu
ComentariuUn nemernic,ca cde altfel toti psd-istii.
Scris de boss
Comentariui-a sa-ti vad clontu sovule ca la televizor erai otravit rau .Mada ce rau o duci pe vremea lui base !!!!!!!!
Scris de mihai
Comentariuun nesimtit ,arogant si capusa socialista
Scris de graure
Doljenii hotărăsc regionalizarea

Doljenii hotărăsc regionalizarea

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat vinerea trecută că problema regionalizării se discuta încă de acum trei ani. „Încă din 2009,...
A.B.A Jiu Craiova, în exerciţiu de simulare împotriva inundaţiilor

A.B.A Jiu Craiova, în exerciţiu de simulare împotriva inundaţiilor

Exerciţiul are drept scop verificarea modului de funcţionare a fluxului informaţional hidrometeorologic pentru avertizarea - alarmarea populaţiei,...
Doljenii îşi răcoresc maşinile la spălătorii auto

Doljenii îşi răcoresc maşinile la spălătorii auto

Încântare, curiozitate şi reticenţă, acestea sunt cuvintele ce caracterizează atitudinea oltenilor faţă de oportunităţile de a-şi spăla autovehiculul....
Dan Şova, senatorul nesimţit

Dan Şova, senatorul nesimţit

Este tânăr şi bogat, are putere, dă bine pe sticlă şi crede că totul i se cuvine. Acesta este în puţine cuvinte senatorul PSD de Olt Dan Şova....
„Vatmanul“ Cernea, infractor în curtea RAT Craiova

„Vatmanul“ Cernea, infractor în curtea RAT Craiova

Probabil că nu există angajat al RAT Craiova care să nu ştie cine este Constantin Cernea, actual şef al Atelier-Întreţinere-Reparaţii din cadrul...
Averile aleşilor sparg rubricile prin declaraţiile de avere

Averile aleşilor sparg rubricile prin declaraţiile de avere

Declaraţiile de avere ale mai-marilor oraşului, ediţia revăzută, adăugită şi publicată pe site-ul primăriei luna aceasta, prezintă un mozaic...
 Familia Neagoe, umilită de cel care ar trebui să apere cauza fiului mort

Familia Neagoe, umilită de cel care ar trebui să apere cauza fiului mort

Toată „povestea” a început pe 17 mai 2009, atunci când Dragoş Neagoe, în vârstă de 18 ani, împreună cu prietenul său Robert Petroşanu, de...
 
Pădurea rasă, făptuitorii nepedepsiţi

Pădurea rasă, făptuitorii nepedepsiţi

În decembrie 2004, înaintea sărbătorilor de Crăciun, când toate controalele Poliţiei şi Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare...
Primărie penală în Vâlcea

Primărie penală în Vâlcea

Cei şapte sunt învinuiţi de implicare în fabricarea unor documente false care au schimbat dreptul de administrare a unor terenuri de pe doi munţi,...
 Culmea asfaltării la Craiova

Culmea asfaltării la Craiova

De săptămâna trecută, mi-am propus să închei rubrica dedicată străzilor craiovene. Dar cum să trag oblonul când în teren sesizările cu privire...
 A înroşit masivul Fratoşteanu

A înroşit masivul Fratoşteanu

Situl Natura 2000 – Parâng, aflat în administrarea fundaţiei Guard Forest, se întinde pe teritoriul a trei judeţe: Hunedoara, Gorj şi Vâlcea....
 Cum se risipesc banii craiovenilor!

Cum se risipesc banii craiovenilor!

Despre străzile din Craiova or să curgă râuri de cerneală. Din păcate, negrul se aşază pe alb nu pentru a contura laude la adresa autorităţilor...
 
Edil vâlcean între primărie şi căprărie

Edil vâlcean între primărie şi căprărie

Dumitru Blejan s-a născut pe 20 octombrie 1956 şi este primar al comunei Scundu din anul 2000. Spune că cea mai mare avere a sa este familia, la care...
Casa bântuită din Craiova

Casa bântuită din Craiova

Strada Împăratul Traian, nr. 162, este adresa la care poştaşul nu mai bate în poartă de mulţi ani. Gardul din lemn lăsat într-o parte, geamurile...
7 Sport
Steluţa rămâne la Oltchim

Steluţa rămâne la Oltchim

La doar câteva zile distanţă de finalul sezo    nului trecut, conducerea de la Oltchim a anunţat lotul pe care se va conta în viitoarele...
 
Politicienii, 8 la sută încredere

Politicienii, 8 la sută încredere

GfK a scos un nou studiu de piaţă bazat pe încrederea europenilor în instituţiile statului. Nu e lipsit de interes să afli care dintre slujbaşi...
 Craiova e a lor. Tu doar ai impresia că decizi!

Craiova e a lor. Tu doar ai impresia că decizi!

În urmă cu câteva zile, primarul neales al Craiovei anunţa mândru că, sub deviza „Craiova e a ta! Tu decizi!“, îi aşteaptă pe craioveni să...

Indiscreţii de Olt

Directorii pesedişti au normăCică mai-marele PSD Olt, Paul Sănescu, i-a chemat de curând pe directorii instituţiilor din subordinea CJ Olt şi le-a spus cine de ce comună se ocupă şi câte voturi trebuie să aducă pentru el la alegerile locale viitoare. Problema este că unii dintre directorii în cauză nu au trecut niciodată prin localitatea...

Indiscreţii de Vâlcea

Foca… portocalieSucces moale al spectacolului „Foca albastră”, de Doru Moţoc, jucat în premieră, zilele trecute, la Teatrul “Anton Pann”, din Râmnicu Vâlcea. Textul a fost plicticos, de o profunzime îndoielnică, iar actorii l-au interpretat fără plăcere. Scenograful, un artist talentat, tânăr, debutant, s-a pliat şi el pe text,...

Indiscreţii de Dolj

Democrat-liberalii nu prea înţeleg cum vine treaba cu regionalizareaRegionalizarea cotroceniană bulversează serios apele printre pedeliştii doljeni. Pe ici, pe colo, ei şi-au exprimat nedumerirea cu privire la consecinţele presupusei reforme administrative. „Acu‘ câte colegii de deputat or rămâne? Patru pe Dolj?“, întreba nedumerit...
 
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva