Indiscret Special
“Ar trebui să se ia măsuri împotriva preoţilor masoni”
Voteaza Articolul

Partea a doua a interviului cu PS Emilian Loviºteanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului


“Ar trebui să se ia măsuri împotriva preoţilor masoni”


de Crişu Popescu

“Cazurile de homosexualitate sunt izolate în BOR”
Rep.: Tot televiziunile, de data aceasta fără ca Biserica să mai nege, au prezentat unele filmări cu scene de sex explicit homosexual, între feţe bisericeşti. Aş menţiona aici cazul preotului Andreescu de la mănăstirea Căldăruşani, cazul călugărului Teoctist Nichitean din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte câteva. V-aş ruga să le comentaţi, având în vedere că la Preasfinţia Voastră se uită enoriaşii ca la un înalt ierarh. Cum ar trebui să se uite la acele persoane cu care sunteţi coleg şi frate întru Hristos?
PS Emilian: Toţi suntem fraţi întru Hristos. Problema este că păcatele acestea s-au desfăşurat în anumite locuri, presa le-a prezentat, că sunt adevărate sau nu sunt adevărate, eparhiile respective au cercetat şi au luat măsuri. Eu nu le comentez, pentru că ei au luat măsurile, şi este normal să se ia măsuri. Important este să nu se întâmple lucrul acesta.
Rep.: Dar s-a întâmplat!
PS Emilian: Ei trebuie să se pocăiască, să îşi ceară iertare şi cei îndreptăţiţi să ia măsuri – stareţi, ierarhi. Probabil au luat măsurile care se impun.
Rep.: Consideraţi că sunt cazuri izolate sau că, din contră, au dreptate vocile dure, chiar din interiorul Bisericii, care vorbesc despre homosexualitate ca fiind foarte întâlnită în mănăstirile din România?
PS Emilian: Cred că sunt cazuri izolate şi nu putem generaliza lucrul acesta. La Iaşi, de unde vin, nu am avut niciun astfel de caz. Este respingător şi nu putem fi de acord pentru că suntem oameni normali, cu trăsături fireşti de la Dumnezeu şi nu putem fi de acord cu astfel de fapte, pe care le condamnăm. Dumnezeu îi judecă şi cei care sunt responsabili în eparhiile sau mănăstirile respective iau măsurile ce se impun.

Emilian Lovişteanul, neinteresat de averile preoţilor consilieri
Rep.: Următoarea întrebare se referă la acuzaţiile de corupţie din Arhiepiscopia Râmnicului. Aş vrea să vă întreb prima dată despre vânzarea mai multor terenuri şi imobile care aparţineau eparhiei – terenul din Râmnicu Vâlcea pe care este acum Interexul, vila de protocol din Bucureşti…
PS Emilian: Nu am argumente în acest sens. Nu deţin documente. Am citit şi eu în presă. Cei care au făcut lucrul acesta, că au vândut sau că au împrumutat, în interesul Arhiepiscopiei, cei care sunt implicaţi în problemele pe care le spuneţi, aceia să vă dea răspunsul.
Rep.: Păi noi am întrebat de atâtea ori, dar nu au vrut să răspundă.
PS Emilian: Nu este problema mea, pentru că nu s-a întâmplat în timp ce eram aici şi nu cunosc documente. Nu există documente care să specifice că a fost vândut vreun teren cu interes, la suprapreţ sau sub preţ, şi banii s-au luat de către cineva. Dacă dumneavoastră găsiţi lucrurile acestea...
Rep.: Un deputat din Vâlcea are casă pe un teren care a fost al Arhiepiscopiei. Era stringentă nevoie să se vândă?
PS Emilian: Nu ştiu!
Rep.: Lângă Centrul Eparhial, mă refer la vila deputatului Aurel Vlădoiu.
PS Emilian: Nu cunosc lucrul acesta. Eu nu am niciun document care să ateste faptul că Arhiepiscopia avea teren acolo şi l-ar fi vândut. Este chiriarh, sunt consilieri, ei răspund de ceea ce au făcut înaintea mea.
Rep.: Care este relaţia Preasfinţiei Voastre cu membrii Consiliului Permanent? Ştiţi că preoţii care formează Permanenţa au câteva probleme canonice şi chiar la limita legalului?
PS Emilian: Eu lucrez cu Sfinţiile lor, sunt consilierii ÎPS Gherasim. Sunt slujitori în cadrul Centrului Eparhial, de asemenea şi eu sunt slujitor tot aici şi conlucrez cu ei la binele eparhiei, pe liniile respective, în măsura în care statutul îmi permite lucrul acesta şi în măsura în care mă deleagă ÎPS Gherasim.
Rep.: Le cunoaşteţi averile?
PS Emilian: Nu este problema mea să le cunosc averile. De un an de zile, eu m-am ocupat de bunul mers al Arhiepiscopiei, împreună cu ÎPS Gherasim şi consilierii. Nu am făcut anchete ca să aflu averea unuia sau altuia. Fiecare are o casă şi mai multe bunuri, dobândite într-un fel sau altul. Nu ştiu câte case au. Daţi-mi documente şi după aceea vă răspund.
Rep.: Nu ştiu dacă aţi făcut o comisie de audit când aţi venit. Aţi verificat contabilitatea, cu tot ce înseamnă venituri şi cheltuieli?
PS Emilian: Există o diferenţă mare. Eu când am venit era chiriarh ÎPS Gherasim şi acum este acelaşi lucru. Nu a fost un transfer de inventar de la unul la altul. Eu am venit şi m-am integrat în această slujire. Nu am preluat un inventar cu bunuri sau cu fonduri băneşti, pe care după aceea să le gestionez împreună cu conducerea Arhiepiscopiei. Am constatat ceea ce era la momentul respectiv, un bun mers al eparhiei.

Episcopul-vicar îşi apără confraţii de acuzele presei
Rep.: Sunteţi mason?
PS Emilian: Nu sunt!
Rep.: Care este relaţia Preasfinţiei Voastre cu masoneria? Ce părere aveţi despre această organizaţie?
PS Emilian: Nu am nicio relaţie şi nicio legătură cu masoneria. Părerea mea este că nu are de-a face cu Biserica.
Rep.: Cum comentaţi că foarte mulţi înalţi prelaţi – şi aici aş vrea să-l dau exemplu chiar pe Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii – sunt acuzaţi că ar fi masoni?
PS Emilian: Am citit în presă despre lucrul acesta, după cum presa vehiculează că eu sau altul am fi masoni şi ştiu că înainte de instalare, colegul dumneavoastră, ziaristul Florian Bichir, spunea că Preafericitul nu este mason.
Rep.: Credeţi că există preoţi care sunt masoni?
PS Emilian: Or fi, nu ştiu. Dacă se găsesc asemenea cazuri, chiriarhul ar trebui să ia măsuri. E ca şi în politică. Preotul care intră în politică nu mai are voie să slujească. Aşa şi aici.
Rep.: Consideraţi că membrii Adunării Eparhiale sunt aleşi pe criteriile statutare?
PS Emilian: Au fost aleşi conform statutului şi anul trecut, când s-a format noua Adunare Eparhială, ÎPS Gherasim a condus această activitate. Membrii sunt aleşi şi trebuie să îşi facă datoria, conform statutului Bisericii Ortodoxe Române, de membri în Adunarea Eparhială. Nu ştiu cât de trăitori sunt. Este o problemă generală, fiecare trebuie să fie creştin practicant, pentru că reprezintă un grup de creştini din regiunea respectivă. Este greu de spus dacă sunt. Poate unii nu vin la biserică unde merg eu, dar acolo în satul şi localitatea lui, trebuie să se ducă la biserică. Pentru faptele acestea au fost aleşi.
Rep.: Nu vi s-a părut ciudat că şi în fosta Adunare Eparhială, pe care aţi prins-o, dar şi în actuala, sunt aleşi tot felul de oficialităţi?
PS Emilian: În toate eparhiile sunt reprezentanţi ai credincioşilor din instituţiile cu care colaborează Biserica pentru bunul mers al societăţii. Nu doar acesta este criteriu după care sunt aleşi.
Rep.: Sunt oameni străini de BOR şi cu toate acestea sunt aleşi în acest organ foarte important de conducere.
PS Emilian: Bine… Dacă luăm aşa, în aproape toată clasa politică, 80 – 90%, poate mai mult, sunt creştin ortodocşi. Acum depinde de fiecare cât de credincios şi practicant este. Cred că au fost selectaţi şi pe acest criteriu. Nu îi cunosc pe toţi. Nu m-am ocupat eu de această problemă şi nu este atribuţiunea mea, conform statutului, să alcătuiesc şi să gestionez formarea Adunării Eparhiale.

Preoţii divorţaţi nu vor mai fi avansaţi
Rep.: Vreau să faceţi câteva comentarii cu privire la preoţii divorţaţi şi la cei recăsătoriţi, având în vedere că Sinodul a luat o decizie în ceea ce îi priveşte.
PS Emilian: Da, Sfântul Sinod a luat o hotărâre cu privire la preoţii divorţaţi şi recăsătoriţi, pentru că în ambele situaţii este o problemă. Hotărârea spune că ei nu mai pot fi avansaţi. Este o constatate, trebuie să întărim activitatea pastorală, pentru ca viitorii preoţi să fie foarte atenţi atunci când se căsătoresc. Este foarte important ca, mai ales în familia preotului, să fie armonie şi înţelegere şi să nu se ajungă la divorţ. Hotărârea spune ca ei să nu mai fie avansaţi în diverse grade sau funcţii. Dacă într-o parohie cu mai mulţi preoţi unul este divorţat, acela nu mai poate fi paroh.
Rep.: În ultimii ani, la Vâlcea s-au construit multe case de rugăciuni aparţinând altor culte decât celui ortodox. Credeţi că preoţii de mir şi-au făcut datoria?
PS Emilian: Probabil şi-au făcut datoria. Sunt mai multe cauze pentru care au apărut casele de rugăciune. Puţine sau mai multe, câte sunt. Noi trebuie să fim responsabili şi să ne facem lucrarea pastoral-misionară în mijlocul poporului. Preoţii cred că lucrează frumos şi se îngrijesc de bunul mers al parohiei, să nu apară diverse secte… În cazul în care au apărut, trebuie să vedem motivele şi să reparăm ceea ce s-a stricat. Trebuie să nu mai dăm posibilitatea, dar nu prin impunere, ci prin sfătuire, să mai apară asemenea secte.
Rep.: Despre paraclisele arhiepiscopale pe care le-aţi făcut la Râmnicu Vâlcea ce ne puteţi spune? Credeţi că aţi intrat în conflict cu preoţimea de mir?
PS Emilian: Nu le-am făcut eu. Arhiepiscopia, ÎPS Gherasim şi Permanenţa au hotărât lucrul acesta şi s-a realizat ce s-a realizat. Este doar un paraclis, nu sunt paraclise, al “Bunei Vestiri”. Nu urmează altele.
Rep.: Pe toată durata interviului aţi invocat faptul că nu sunteţi chiriarhul locului şi că, de fapt, unele decizii se iau deasupra Preasfinţiei Voastre…
PS Emilian: Nu. Conform statutului, deciziile nu se iau deasupra mea, a episcopului-vicar. Unele dintre ele sunt luate de chiriarh. Altele le ia tot chiriarhul prin consultare cu Permanenţa, şi atunci nu este o responsabilitate a mea directă. Eu conlucrez foarte bine cu ÎPS Gherasim şi cu Permanenţa, iar deciziile nu se iau în detrimentul Bisericii, ci în folosul ei. Este o lucrare în comuniune, nu dispersată. Nu izolată. Punctul de vedere al Arhiepiscopiei este al instituţiei, nu al unei singure persoane.
Rep.: Vă simţiţi izolat?
PS Emilian: Nu mă simt izolat deloc. Sunt într-o conlucrare permisă de statut şi de normalitate.
Rep.: Vârsta ÎPS Gherasim este foarte înaintată. Dacă s-ar întâmpla ceva care l-ar împiedica să mai fie arhiepiscop, ce spune statutul BOR în legătură cu Preasfinţia Voastră?
PS Emilian: Nu spune nimic, doar se fac alegeri. Citiţi statutul. Permite tuturor ierarhilor până la gradul respectiv să candideze. Chiar şi celor care nu sunt episcopi sau arhiepiscopi.
Rep.: Vreţi să rămâneţi la Vâlcea sau sunteţi pregătit pentru o altă demnitate, într-o altă zonă?
PS Emilian: Eu sunt sub ascultarea Bisericii. Cum spunea ÎPS Bartolomeu când a fost ales la Cluj, “soldatul a fost chemat sub drapel”. Ceea ce spune Sfântul Sinod să fac, aceea fac. Nu îmi urmăresc interesele personale. Slujesc biserica lui Hristos şi vreau să o fac cât mai bine.

Liderii BOR vor neapărat Catedrala Mântuirii Neamului
Rep.: Catedrala Mântuirii Neamului…?!
PS Emilian: Este un lucru bun, foarte frumos şi folositor pentru tot neamul românesc.
Rep.: Cu cât cotizează Arhiepiscopia Râmnicului?
PS Emilian: Vocile care spun că nu este de bun augur… nu le comentez. Vocea Bisericii spune că este nevoie de o Catedrală. Nu s-a pus şi nu se pune niciun fel de bir sau taxă pe eparhii. Toate conlucrează spre binele Bisericii, nu cum vor să spună unele voci, care nici nu sunt avizate şi nici nu sunt în măsură să vorbească. Dacă ei construiau o casă sau o clădire în folosul statului, puteau vorbi, dar atunci când nu au făcut nimic şi nu au o istorie în spate, să tacă din gură pentru că nu este treaba lor.
Rep.: Părinte episcop, vă mulţumesc!
PS Emilian: Şi eu vă mulţumesc şi sper că v-am oferit răspunsuri utile şi punctuale.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
ComentariuDaca vine SINDICATUL ma tem sa nu se vanda si astia pe ceva arginti.Curaj si putere sa va vedem si noi Brancoveni.
Scris de liga puterii
ComentariuNow I feel stipud. Thats cleared it up for me
Scris de NyxGTREsEgxU
Comentariubarbuleasca, sora lu vali?... s-o trecem in calendar pe 30 februarie iar valerius pe 31.
Scris de pac,pac
ComentariuDorulet, stai fratie la cotet daca esti baiat istet. Poti sa-i pupi in fundulet..., doara esti baiat istet. pe nea prada sau dinica pe mateo sau valica pupa-i frate-n ..... SUCCES!!!!!!!!
Scris de NGDCHMHT
Comentariuhalal colegialitate.........
Scris de doruletule
Comentariuhalal colegialitate.........
Scris de doruletule
ComentariuHopa,Hopa taica popa,am ajuns sa joc cu topa,o canonizam peBARBULEASCA.
Scris de hop,hop,
ComentariuExceptional preot de oras,asa da,este cel mai bun preot al orasului,alegerea lui Emilian a fost teribila pt Buna VESTIRE,ce sa zicem...valoare tata ,ca la Arhiepiscopie,aud ca mosu Valentin a facut ca trenul de dimineata cu Dinica ,Matei si Carstea,se zice ca vrea sa se dea nevinovat la ciripitC.N.S.A.S. chiar asa monchere,ne vede cel de sus Inaltpreasfintite.
Scris de bombonel
ComentariuExceptional preot de oras,asa da,este cel mai bun preot al orasului,alegerea lui Emilian a fost teribila pt Buna VESTIRE,ce sa zicem...valoare tata ,ca la Arhiepiscopie,aud ca mosu Valentin a facut ca trenul de dimineata cu Dinica ,Matei si Carstea,se zice ca vrea sa se dea nevinovat la ciripitC.N.S.A.S. chiar asa monchere,ne vede cel de sus Inaltpreasfintite.
Scris de bombonel
ComentariuHA HA HAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!
Scris de crestina
Comentariuba, avem un fraier la BUNA VESTIRE ,cica il cheama mateescu ,<<dupa fata pare tandru dupa voce e scafandru>>.
Scris de un crestin
Comentariudorulet, esti un lasi si un lingaret.
Scris de pradascu
ComentariuNu sunt in nici o clocitoare. Dar asa cred ca sunt preoti tare buni. Iar daca m-au primit langa ei, asta nu inseamna decat ca trebuie sa fiu credincios colegialitatii.
Scris de Preot Doru Zacheia
ComentariuDoruletule esti penibil,ce vrei?inseamna ca esti in aceeasi clocitoare cu ei.
Scris de iosif
ComentariuSi totusi, au zeci de ani de preotie. Nu pot fi murdariti chiar asa. Experienta pr. Predescu, sau a pr. Dinica, sau a celorlalti, toti, este indiscutabila. Fara experienta lor, Arhiepiscopia nu ar fi ce este, in aceste tulburi vremuri.
Scris de Preot Doru Zacheia
ComentariuLas-o balta,Ilie ca o dai in balarii cu totul....,valoare in ce?????caz in penibil,daca tu sustii niste canalii, care sunt intr-adevar in slujba lui negrila si a intereselor personale.
Scris de valentin
ComentariuPREOTIA LOR LUCREAZA LA TEMELIA BISERICII PRECUM SOBOLANII PANA O DARAMA. DORICA.., ESTI UN AVOCAT IRESPONSABIL
Scris de ANA
Comentariu"Moise", nu sunt "spurcaciuni", sunt preoti de o valoare inestimabila, cu o experienta sublima. Preotia lor este cu adevarat lucratoare, mereu in slujba omului. Cum poti spune asa ceva?
Scris de Preot Doru Zacheia
ComentariuNu va indepartati de subiect,Dorule mai dorule,stai acolo alaturi de cateva spurcaciuni ,securisti si cripto comunisti si va intrebati de ce nu mai vin oamenii la biserica la Catedrala,nu mai dormiti fratilor,ca maine ,poimaine se va da DESTEPTAREA,prin acest comportament de slugarnici si fatarnici,Predescule,Sebastiene,schimbati-va comportamentul si atitudinea fata de bunii nostri crestini pe care ii indepartati de la biserica cu fiecare zi,asijderea si cei mai mari voua.
Scris de moise
ComentariuNu va indepartati de subiect,Dorule mai dorule,stai acolo alaturi de cateva spurcaciuni ,securisti si cripto comunisti si va intrebati de ce nu mai vin oamenii la biserica la Catedrala,nu mai dormiti fratilor,ca maine ,poimaine se va da DESTEPTAREA,prin acest comportament de slugarnici si fatarnici,Predescule,Sebastiene,schimbati-va comportamentul si atitudinea fata de bunii nostri crestini pe care ii indepartati de la biserica cu fiecare zi,asijderea si cei mai mari voua.
Scris de moise
ComentariuIn noaptea de Inviere totul a fost foarte bine, nu stiu ce nu v-a convenit. Si IPS a fost in forma. Nu mai cartiti, ca a fost Ok.
Scris de Preot Doru Zacheia
Comentariuam stat pana la sfarsitul mascarelii VALENTINIENE , am mai ramas 22. ,, VA MULTUMIM CA ATI RAMAS IN NUMAR ATAT DE MARE,, si-a incheiat mascareala vali.
Scris de ionica
Comentariuam fost in noaptea de inviere, a fost sou total. dar in 10 minute au ramas fara spectatori.
Scris de sonia
ComentariuHOTIA DIN ARHIEPISCOPIE NU VA DISPAREA NICIODATA. DE CE ? PT. CA NU SE VREA. ...VALENTIN VA RAMANE ACELASI PREDICATOR MASCARICI CA IN NOAPTEA DE INVIERE IAR CAMARILA VA JEFUI IN CONTINUARE INTR-O VESELIE.
Scris de UN CRESTIN
Comentariucine zice,ala este Vasile Macedoneanu,prea le sti tu pe toate,iar noi stim cat rau ai facut tu,daca tot ai puterea sa faci ceva,fa ca te ajutam si noi,n-o sa te lasam singur asa cum l-ati lasat voi pe State in lupta lui cu hienele.
Scris de mosu
ComentariuARSENIEW BOCA SPUNEA "ca totul se plateste pe pamint, nimic nu ramine ne platit, "trebuie sa va asumati toate faptele savirsite.
Scris de vasile macedoneanu
Comentariupr.MATESCU- vreau sa-ti vad DOSARUL -DE LA SECU ...TU STII MAI BINE CE AI FOST.....DISIDENT SAU TURNATOR....ITI DAU OCAZIA SA ALEGI....CA DEJA STIU.
Scris de vasile macedoneanu
ComentariuAsa sa faci Andrei ca daca nu, ramai un mare looser.
Scris de seriyury
ComentariuAsa sa faci Andrei ca daca nu, ramai un mare looser.
Scris de seriyury
ComentariuMie mi-a zis un preot să nu mă mai port urât cu mama că mă bate dumnezeu de nu mă văd.
Scris de Andrei
ComentariuCe faceti cu colegii sinodali masoni, inclusiv cei foarte apropiati geografic de dvs.? Veti sustine cu aceeasi vehementa sa fie scosi din scaunele de ierarhi? Ce veti face daca oficial va trimitem o lista cu probele necesare in care sunt numele unor ierarhi masoni? Aveti curajul sa o supuneti discutiei in Sinod? Eu cred ca nu aveti acest curaj si ca doar vorbiti in limbaj dublu. Diplomatia Templului nu a disparut, nu-i asa? Incercati sa discutati cu mitropolitul Irineu despre subiectul ierarhilor masoni, ca doar sunteti colegi in Sinodul Mitropolitan. Ce credeti ca va zice? E usor sa facem afirmatii, mai greu sa le si urmam in practica. Shalom, preasfintite, shalom!
Scris de intrebare pentru ps emilian
ComentariuSe striga de mult dupa dosarele ,,CAMARILEI,,dar nimeni n-a luat in seama acest lucru,sunt unii profesionisti,Predescu,Carstea,Papa-Valentin cu trecut dubios si sfartecat de mari mizerii,oare de ce sunteti lasi?de ce nu vorbiti....altfel tot prostii ne vor conduce.
Scris de ioanid
Comentariuam revenit,sa mai adaug nume sa num ai doarma linistiti..MATEO, DINICA...va vreau sa vad "dosarele"...stitiii voi care ca sunteti "baieti destepti"...de turnatori .vine timpul si ceasul cand trebuie sa dai seama la ce ati facut.
Scris de vasile macedoneanu
ComentariuMie mi-a zis un preot să nu mă mai port urât cu mama că mă bate dumnezeu de nu mă văd.
Scris de Andrei
ComentariuDumnezeu sa ne ajute pe 15 la Strasbourg si sa vina parintele cu un rezultat pozitiv sa putem si noi oficial sa chemam organe de control si sa facem si noi conferinte de presa.
Scris de hopa mitica
ComentariuMie mi-a zis un preot să nu mă mai port urât cu mama că mă bate dumnezeu de nu mă văd.
Scris de Andrei
Comentariucat de curind vin si alte nume.o intrebare pr. carstea vreau si eu sa vad ""dosarul""care il au totii oamenii ,unii ca au fost urmariti ,iar altii de turnatorii
Scris de vasile macedoneanu
Comentariupina pe 1 mai aveti timp sa va dati demisia dupa aceea va fi jalee...deja voi lua o casa de avocatura sa se ocupe de voi ...."cu ce am gresit "STEINHARDT.
Scris de vasile macedoneanu
Comentariupr.calin ...rusine sa va fie si dv.sunteti in "dosarul meu"...asa cum am promis totii vor fi dati in vileag.
Scris de vasile macedoneanu
ComentariuRusine sa va fie dragi episcopi.Analfabeti cu diplome luate decat cu sarutari de maini.
Scris de ovidiu
Comentariusa vina odata Sindicatul pt ca preotii sunt jecmaniti si nu mai rezista
Scris de anda
ComentariuJENANTA PRESTATIA DIN NOAPTEA INVIERII SI DUPA,DE CE FRATILOR IL INDEMNATI PE GHERASIM SA MAI VORBEASCA?,NU VEDETI CA nu mai e coerent ,shoul care a urmat,a demonstrat ca nu e gustat de credinciosi,ati ramas singuri la slujba,ca si anul trecut,nu invatati nimic din trecut,Doamne,Doamne ,ce jalnici sunteti,va bateti joc de oameni.
Scris de MOISE
ComentariuMASCASULE NU POT SA MA ABTIN IN SAPTAMANA PASTILOR NU TE INTREB DACA IAR LUASI CAMPII!!!!!!!!!!!!!
Scris de tepes
ComentariuIncep sa cred in SINDICATUL PREOTILOR de la Craiova.Mai trebuie sa mai asteptam mult?
Scris de Dionisie
ComentariuValcea te saluta Gabriele ,sarbatorile invierii cu bucurie si impliniri,cloaca e mare si aici de turnatori,ciripitori si alti teodosnici,vine vremea apocalipsei si in biserica.
Scris de valcea
ComentariuPrint Tag-uri: preoti teodosie macedon petrescu securitate pcs gabriel mascas 503 Mişcări de trupe în rândul preoţilor. În timp ce unii dintre ei întocmesc liste cu colegi cărora nu ar trebui să li se mai permită să slujească, reprezentanţii Sindicatului Solidaritatea acuză că statutul Bisericii Ortodoxe Române este "neconstituţional, în nonconformitate cu legislaţia Uniunii Europene şi cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului". În plus, cei din urmă susţin că, din contră, preoţii care au colaborat cu PCR şi Securitatea nu ar avea ce căuta printre clerici. Scandalul a izbucnit după ce mai mulţi clerici care s-au semnat "un grup de preoţi şi credincioşi din Biserica Ortodoxă Română" au întocmit un tabel cu slujitorii Domnului care, în opinia lor, "sunt oricând pasibili de pedeapsă". "În legătură cu articolul referitor la preoţii recăsătoriţi, în Eparhia Giurgiu sunt în aceeaşi situaţie c
Scris de Preot Gabriel Mascas
ComentariuCe verbalizare Crisule?vai de capul nostru cu turnatorii si masonii din biserica si se mai intreaba de ce e catedrala goala?.
Scris de vai,vai...
Pe unde se scurg banii craiovenilor

Pe unde se scurg banii craiovenilor

Ca să afli răspunsul la întrebarea “Cât ne costă artezienele pe an?”, trebuie să demarezi o adevărată operaţiune arheologică prin prevederile...
Blaga, sprijinit de PDL Vâlcea, ajutat de Boc

Blaga, sprijinit de PDL Vâlcea, ajutat de Boc

Secretarul general al Partidului Democrat Liberal (PDL), Vasile Blaga, a încercat, marţi, la Râmnicu Vâlcea, să seducă activul de partid din acest...
Vâlcov între Boc şi Blaga

Vâlcov între Boc şi Blaga

Preşedintele PDL Olt, Darius Vâlcov, are probleme în cariera politică. Cunoscut drept un apropiat al secretarului general al partidului, Vasile Blaga,...
Liberalii, cu flori prin Băileşti

Liberalii, cu flori prin Băileşti

Dorind parcă să aştearnă uitarea peste evenimentele neplăcute petrecute în ultimele luni în Băileşti, organizaţia de tineret a PNL Dolj, în...
O viaţă în slujba folclorului

O viaţă în slujba folclorului

Ion Lupu s-a născut pe 7 februarie 1951 în comuna Mateeşti şi este unul din puţinii artişti veritabili ce păstrează cu sfinţenie tradiţia cântecului...
Guvernul are soluţia pentru revigorarea societãţii OLTCHIM!

Guvernul are soluţia pentru revigorarea societãţii OLTCHIM!

Nu este pentru prima dată când o acţiune conjugată pentru repunerea pe picioare a societăţii OLTCHIM Rm.Vâlcea este dată uitării. Starea de amnezie...
“Ar trebui să se ia măsuri împotriva preoţilor masoni”

“Ar trebui să se ia măsuri împotriva preoţilor masoni”

“Cazurile de homosexualitate sunt izolate în BOR”Rep.: Tot televiziunile, de data aceasta fără ca Biserica să mai nege, au prezentat unele filmări...
„Buzunarul cu pâine”, doi actori în devenire  şi un regizor la fel

„Buzunarul cu pâine”, doi actori în devenire şi un regizor la fel

Vinerea trecută, cine a avut inspiraţia să îşi facă o rezervare la cafeneaua Play, a văzut un altfel de spectacol. „Buzunarul cu pâine”, o...
Daniel Drîgnei: „80% din furtul de material lemnos are loc în pădurile private“

Daniel Drîgnei: „80% din furtul de material lemnos are loc în pădurile private“

Aşa cum am mai spus- o, în ultima vreme Doljul s-a transformat într-o adevărată capitală a plantărilor de puieţi. Numeroase campanii, televizate...

Las’ că v–o reperează dom’ Mitică

Recent, plenul Consiliu-lui Superior al Magistraturii a judecat o cerere de apărare a reputaţiei profesionale, formulată la începutul anului trecut de o parte din judecătorii Tribunalului Dolj, ofuscaţi că o declaraţie a fostului preşedinte al CSM, Virgil Andreieş, le-ar fi pătat, chipurile, reputaţia. Declaraţia se referea la trei soluţii...
Carol I a dormit în dispensarul de la Poiana Mare

Carol I a dormit în dispensarul de la Poiana Mare

Situată la 80 de kilo- metri de Craiova, în  imediata apropiere a Calafatului, Poiana Mare s-a afirmat dintotdeauna ca o aşezare reprezentativă...
Sorinaccio cu gust de ciocolată

Sorinaccio cu gust de ciocolată

Printre cofetăriile de  renume din Craiova, datorită reţetelor inedite, se numără şi cofetăria Carul din Stele, administrată de una dintre...
7 Sport
Tudor a tras lozul câştigător

Tudor a tras lozul câştigător

CS Municipal s-a deplasat la Iaşi cu sabia deasupra capului. Vâlcenii erau la numai două puncte de retrogradare, plus o etapă în care stăteau şi...

Când n-ai ac de Cojocnean

Era să spun că lipsa de constanţă în rezultate la echipele noastre de club nu se dezminte. Universitatea Craiova smulsese un egal alb pe Giuleşti şi aici deschid paranteza. Somnul raţiunii în unele comentarii cu pretenţii naşte monştri de presă. Citesc şi nu mă satur de absurd: Rapid Bucureşti e peste Barcelona, Real Madrid, Manchester...
Învierea din noi

Învierea din noi

Într-un fel sau altul, fiecare cetăţean al planetei e un Raskolnikov. Pentru cel care ia viaţa aproapelui său există lege. Ţinându-se cont de amănuntul...
Se apropie Paştele

Se apropie Paştele

Suntem în Săptămâna Patimilor şi se apropie Paştele, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii. Se apropie vremea când noi, românii,...

Indiscreţii de Vâlcea

Microfoane în casa unui popăÎn urmă cu câteva zile, unul dintre preoţii vâlceni a găsit în casă aparatură de ascultare. Un microfon era montat într-una din prizele casei, iar celălalt sub o masă. Cică popa ar fi făcut plângere la poliţie, dar probabil că şi-o va retrage, având în vedere gravitatea faptei şi frica Arhiepiscopiei...

Indiscreţii de Olt

Florile din Slatina, atracţia hoţilor cu ştaif...Inclusiv florile puse din abundenţă de firma apropiată primarului Vâlcov! Să nu vă închipuiţi, acuma, că firma va da faliment din cauza efortului depus pentru a ,,înflori Slatina” şi a neseriozităţii unora dintre hoţi, unii cu ştaif, care subtilizează panseluţele, zambilele şi narcisele....
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva