Indiscret Dezvaluiri
Clanul Dincă, afaceri dubioase cu bugetul bisericii Postelnicu-Fir
Voteaza Articolul

Capelă de cinci miliarde, asta da minune!


Clanul Dincă, afaceri dubioase cu bugetul bisericii Postelnicu-Fir


În timp ce zeci de mii de doljeni se zbat într-o sărăcie lucie, un preot craiovean sfidează nesimţirea susţinând că a construit o capelă cu preţul unei vile de lux: 4,5 miliarde de lei. Părintele Mihail Dincă este renumit prin modul în care cerşeşte bani de la enoriaşii din parohia Postelnicu-Fir, faptele sale „de arme“ ţinând în repetate rânduri capul de afiş în media craioveană. Puţini sunt cei care ştiu, însă, că preotul este una dintre cele mai înstărite feţe bisericeşti din Arhiepiscopia Craiovei şi că, de-a lungul timpului, el a mai fost implicat în scandaluri financiare de proporţii.

de Cosmin Pretorian

Dacă cineva ar avea curiozitatea să facă un top al celor mai scumpe construcţii bisericeşti, preotul-paroh al Bisericii Postelnicu-Fir, Mihail Dincă, s-ar putea mândri cu un loc de frunte. Adunând şi scăzând, nu mai puţin de 4,5 miliarde de lei vechi a investit preotul în capela din curtea bisericii pe care o conduce, lucru evidenţiat, după cum susţin unele voci din parohie, chiar în cadrul unei adunări parohiale. Totuşi, în ciuda acestei sume exorbitante, capela nu este gata, motiv pentru părinte de a mai cerşi vreo 500 de milioane de lei vechi de la enoriaşi. Cum, când şi cu cine a reuşit părintele Dincă să cheltuie aceşti bani este greu de precizat atât timp cât, de-a lungul anilor, contabilitatea bisericii nu a fost verificată temeinic de nicio comisie a Arhiepiscopiei Craiovei. Cert este că, în ediţia electronică a ziarului Lumina, de duminică, 3 octombrie, preotul se laudă cu faptul că investiţia sa este una deosebit de importantă pentru enoriaşii din parohie, facilităţile acordate acestora după ce va fi dată în folosinţă întrunind toate normativele europene: „Datorită faptului că biserica în care ne aflăm a devenit neîncăpătoare prin numărul mare de credincioşi care vin aici în duminici şi de sărbători, am hotărât împreună cu Consiliul parohial construirea acestei capele care va respecta toate prevederile Uniunii Europene, dar, mai mult decât atât, a fost o dorinţă de a mai avea încă un spaţiu în care credincioşii să se poată reculege“.

Dat afară din Institutul de Teologie
Dincolo de utilitatea unei astfel de capele, preţul plătit până în prezent ridică mari semne de întrebare. Pentru orice constructor serios, suma de 4,5 miliarde reprezintă un buget mai mult decât generos pentru ridicarea unei vile de peste 300 de metri pătraţi locuibili, predată la cheie. Ori, aici discutăm despre o clădire fără etaj, de aproximativ 150 de metri pătraţi, cu finisaje minime din toate punctele de vedere. Atunci întrebarea care se pune este una extrem de simplă: nu cunva părintele Dincă a băgat mâna până la cot în bugetul de construcţie?  „Pedegree-ul“ său preoţesc îl recomandă pentru acest lucru, având în vedere faptul că din ultima parohie a plecat cu coada între picioare în urma unui scandal financiar de proporţii, el fiind acuzat de niscavai „inginerii financiare“ cu bugetul parohiei.
Nici înainte de 1989, Dincă nu a fost uşă de biserică. După cum se poate citi în facsimilul alăturat, el a fost acuzat şi găsit vinovat de furt, alcoolism şi preacurvie, motive suficiente pentru ca, în mod normal, să fie caterisit. „Vă trimitem alăturat adresa nr. 4500/1974 a Cancelariei Sf. Sinod însoţită de un număr de 5 file, din care reiese că studentul Preot Dincă Mihail din anul IV de la Institutul Teologic din Bucureşti, care funcţionează ca preot la parohia Leu III, judeţul Dolj, Protopopiatul Craiova Sud II, din cauza unor abateri disciplinare destul de grave ca: furt repetat, minciuni, stare de ebrietate şi petreceri prin restaurante cu femei străine, a fost eliminat definitiv din Institut (...)“, se menţionează într-o adresă primită de Mitropolia Olteniei.

Neamul lui Dincă a pus stăpânire pe casa parohială
Preotul Mihail Dincă s-a făcut stăpân şi pe casa parohială a bisericii Postelnicu-Fir, acolo unde locuieşte alături de soţie, cele două fete, gineri şi un nepot. S-ar putea crede că întreaga familie este într-o gravă criză locativă, însă lucrurile sunt departe de a sta aşa. Conform unor surse bine informate, membrii familiei Dincă deţin cel puţin două apartamente în Craiova... În tot acest timp, colegii săi de parohie nu au nici măcar unde să se schimbe de haine, cancelaria fiind doar un vis frumos în acest caz.

Unde este aurul, părinte?
Mari semne de întrebare ridică şi modul în care a fost aurită racla în care este ţinută mâna dreaptă a Sfântului Ioan cel Milostiv. În urmă cu ceva timp, credincioşilor li s-a solicitat să doneze bisericii aur pentru construcţia unei racle noi. Numai că, deşi martorii oculari susţin că s-au donat cantităţi impresionante de metal preţios, racla este suflată superficial cu aur şi lucrarea este de proastă calitate.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
ComentariuZiaristul asta e prost de tot. Racla e ok.
Scris de doru lascar
Comentariumai baiatule, racla e de proasta calitate si e suflata superficial, specialistule ?
Scris de radu colescu
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN
Scris de ADAM
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de ANONIM
ComentariuSCHITUL–PELISOR=INSUFICIENTE,DEVIERI SI CADERI!SCHITUL–PELISOR=ASOCIATIA FAMILIALA–ABABEI.Stareta teoctista si ieromonahul iulian–ar trebuie sa fie pilde de urmat!!!dar ei cultiva–ura,dezbinarea,tulburarea,sminteala,cearta,dispretul,mania,invidia,iubirea de arginti,desfraul,bautura,furtul,bataile.Stareta teoctista face ce vrea la schitul pelisor,nu ce trebuie,nu are experienta si nu a dus o viata monahala!
Scris de ANONIM
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN.
Scris de ANONIM
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA are copil,
Scris de ANONIM
ComentariuBANII,BANII,BANII–sunt totul pentru–STARETA TEOCTISTA,asta este viata duhovniceasca pe care o duce–BANI,BAUTURA,PLIMBARI,DESFRAU–nu–SFINTELE SLUJBE!!!!!!!!!Certurile,tipetele si uneori bataile sunt frecvente la–SCHITUL PELISOR!!!Nu mai ziceti,SCHIT–spuneti–MANASTIRE ca,se supara PREA CUVIOASA MAICA STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI.Ea prezinta ca,este MANASTIRE.
Scris de MEDIAS
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuStareta Teoctista si Preotul Iulian nu au stiut ce trebuie sa faca,adica ce atributiuni au.Nu poate sa fie un lucru bine facut daca oamenii nu sunt pregatiti adecvat!Stareta Teoctista prin comportamentul ei si prin lipsa de o viata adevarat monahala duhovniceasca nu a putut sa–si formeze o oste sau sa o pastreze.Nu poti sa faci un monahism adevarat cu oamenii improvizati sau slabi in de toate!Cand esti stapanit de bani,mandrie,ura,egoism si multe altele care te stapanesc,atunci DUMNEZEU se indeparteaza de tine!?Viata monahala nu trebuie traita cu scandal si ura cum se intampla la SCHTUL PELISOR.Mai grav in toata aceasta sminteala a lor de aici,implica si pe oameni nevinovati.Si mai grav este ca,nu reusesc sa se inteleaga si sa se indrepte sau nici numai pot sau nu au habar ce ar trebui sa faca!MITROPOLIA ARDEALULUI sa reactioneze si sa puna ordine aici la SCHITUL PELISOR,pentru ca,este o rusine pentru ei de tot ce se intampla.
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuCu sufletul sau aprins–stareta teoctista–se ofera in fiecare zi ca jertfa pentru–PACATE! Stareta teoctista–nu respecta DECALOGUL! Faptele si cuvintele–PACATE!A parjolit si murdarit tot la SCHITUL PELISOR–prin tot ce face!!!Chilia unei monahii trebuie sa fie un loc sacru–stareta teoctista are sticle de bautura.
Scris de BUCUR
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?–VERIFICAT LA PRIMARIA ONICENI UNDE ABABEI SANDU ESTE PLATITOR DE IMPOZIT–ADICA PROPRIETAR.
Scris de anonim
ComentariuEste destul de grav daca PARINTELE –EXARH VISARION JOANTA,ar fi primit mita.Realitatea este ca,la SCHITUL–PELISOR,sunt lucruri si mai grave.Atat,STARETA–TEOCTISTA cat si IEROMONAHUL–IULIAN.MITROPOLIA–ARDEALULUI,ARHIEPISCOPIA–SIBIULUI ce fac???Dorm?si vegheaza la buna desfasurare a vietii duhovnicesti si buna randuiala monahala la SCHITUL–PELISOR??Oamenii ajuta cum pot,banii ies,IEROMONAHUL–IULIAN isi vede in continuare de construirea casei,STARETA–TEOCTISTA si ea isi vede de bautura,lipsa de la slujbe si–DESFRAU!!!
Scris de BUCUR
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuPreotul Iulian Ababei e tot ce putea iesi mai urat din haznaua iadului.E plin de minciuna,viclenie,ura,pervesiune morala si sufleteasca, bisnitar,mandru,intrigant,clevetitor, ucigas de suflete. A furat banii Schitului Pelisor si si–a facut casa personala!!!!!!!!!! Minte lumea cu slujbe de dezlegare. Se crede cel mai mare duhovnic si are pretentii sa fie adorat.Are ucenici care–i manipuleaza cum vrea el.Dar ce sa–i ceri la 7clase?!!!
Scris de TEOFAN
ComentariuStareta–Teoctista este o femeie josnica,fatarnica,prefacuta,falsa, ipocrita,decazuta,adunatura.Nu poarta paramanul-obligatoriu pentru mpnahii!! A facut avort,bea, se culca cu barbati-o adevarata curva. Nu cunoaste randuiala. RUSINE-MITROPOLIA ARDEALULUI-INALTPRESFINTITUL LAURENTIU!
Scris de ANONIM
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuMizerii umane–IEROMONAHUL IULIAN SI MONAHIA TEOCTISTA–pentru tot ce au facut si fac in continuare.Nu sunt demni si nu merita sa poarte hainele monahale!Rusien pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–cu asa traitori in manastiri!?Au furat banii si si–au facut casa.MONAHIA TEOCTISTA s–a culcat cu,cumnatul ei,sotul sorei de sange si a facutavort.
Scris de ANONIM
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–oare de ce cateodata pleaca noaptea de la SCHIT–sa doarma in alta parte si se intoarce dis de dimineata?E,unde sa se duca la o petrecere cu bautura si DESFRAU!Este mai usor de cat sa invete randuiala la Slujbe sau sa–si faca obste.
Scris de anonim
Comentariuteoctista este bolnava dupa bani si sa fie stareta. teoctista este o parapanta.preotul iulian un hot,daca si–a facut casa cu banii schitului. nu are o pregatire teologica adecvata de mare duhovnic ce se vrea si crede. un mare sarlatan!SCHITUL–PELISOR=S.R.L.ABABEI–PREOT IULIAN si STAETA TEOCTISTA=lisa viata monahala si duhovnicesca,lisa de la slujbe,lipsa vietuitoare,fara obste sa nu vada ce se intampla,bautura,lux,desfrau,barfa,clevetire,rautate,invidie ,viclenie si plimbari.Smerenia calugareasca si saracia de buna voie lipseste.Stareta Teoctista si Preotul Iulian Ababei fac milostenii cu neamurile adica surorile si cu casa lor personala atat din satul PELISOR,JUD.SIBIU si cea din COM.ONICENI STA LUNCA JUD.NEAMT
Scris de anonim
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau!
Scris de NINA
Comentariuteoctista este o prefacuta si mincinoasa.Stareta–Teoctista este o femeie josnica,fatarnica,prefacuta,falsa, ipocrita,decazuta,adunatura.Mizerii umane–IEROMONAHUL IULIAN SI MONAHIA TEOCTISTA–pentru tot ce au facut si fac in continuare.Nu sunt demni si nu merita sa poarte hainele monahale!Rusien pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–cu asa traitori in manastiri!?Au furat banii si si–au facut casa.MONAHIA TEOCTISTA s–a culcat cu,cumnatul ei,sotul sorei de sange si a facutavort.
Scris de anonim
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
Comentariucei de schitul pelisor sunt niste loaze de oameni,la ce se fapte au facut si se continua tot in pacate. daca au furat banii schitului si si–au facut casa particulara?!!!! ce cauta un drogat,tatuat si care fumeaza sa stea la schit????? trebuie pitit si unde putea la–"MAICUTA" MITROPOLIA ARDEALULUI–acorda prea multa clementa!!
Scris de anonim
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de anonim
ComentariuPREOTUL IULIAN ABABEI de la SCHITUL PELISOR–crede in puterea banului.Nu are nimic a face cu BISERICA LUI HRISTOS.Stareta Teoctista si Ieromonahul Iulian in fata oamenilor sunt veritabili farisei,sunt intruchiparea minciunii,hotiei,desfraului.Nu au caracter de oameni!!!!SCHITUL PELISOR=SCHITUL ABABEI==S.N.C.DE FACUT BANI SI DE PACALIT OAMENII
Scris de anonim
Comentariupandula de teoctista sa nu va mai puna sa scrieti ca nu s-a culcat cu barbati,curva ce este si sa racunoasca!?doar a facut si avorturi,s-a dus in moldova .nu are curaj sa recunoasca.sa invete la strana ca este nula nu stie,fufa de teoctista.degeaba sta in manastire ca numai pacate face,sta pentru bani,lux-ce nu si-ar putea permite in lume!!!
Scris de MEDIAS
ComentariuBANII,BANII,BANII–sunt totul pentru–STARETA TEOCTISTA,asta este viata duhovniceasca pe care o duce–BANI,BAUTURA,PLIMBARI,DESFRAU–nu–SFINTELE SLUJBE!!!!!!!!!Certurile,tipetele si uneori bataile sunt frecvente la–SCHITUL PELISOR!!!Nu mai ziceti,SCHIT–spuneti–MANASTIRE ca,se supara PREA CUVIOASA MAICA STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI.Ea prezinta ca,este MANASTIRE.
Scris de MEDIAS
ComentariuNu este nicio schimbare in bine la Schitul–Pelisor!Tot agitatie,haos,tulburare,sminteala,dezordine,lipsa de la slujbe.Preotul Iulian nu face Sfanta Liturghie zilnic–plecat prin tara si face slujbe de dezlegari pe bani.Se asteapta cate un crestin sa vina la Schit sa dea un ban si lase un pomelnic–daca o fi citit de cineva!?doar duminica ce vin.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL ANDREI si PARINTELE–EXARH VISARION sunt multumiti ca,este cineva la Schitul Pelisor si il pazeste de hoti!
Scris de MEDIAS
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de ANONIM
ComentariuCe de adevaruri ies la iveala!Schitul Pelisor este de fapt o afacere sau o pensiune pentru stareta teoctista si nicidecum un loc de inchinare si de rugaciune.Nu ar fi trebuit tolerat,acoperit si acceptat astfel de abateri de la viata monahala!Nu am nimic cu lumea monahala,nu judec dar ce se intampla la acest SCHIT este parca ceva strigator la cer!Daca si–a dorit sa duca o viata altfel decat este la manastire–stareta teoctista de ce nu a plecat din manastire,indiferent ca a facut un legamant?Poate nu are chemarea,la varsta de 5ani cand a fost dusa la Manastirea Tiganesti presupun ca nu ea a dorit acest lucru??
Scris de DOMETIE
ComentariuStareta Teoctista si Ieromonahul Iulian in fata oamenilor sunt veritabili farisei,sunt intruchiparea minciunii,hotiei,desfraului.Nu au caracter de oameni!!!!SCHITUL PELISOR=SCHITUL ABABEI==S.N.C.DE FACUT BANI SI DE PACALIT OAMENII
Scris de ANONIM
Comentariuschitul pelisor–ferma,casa de odihna,pensiune,lac de peste,sere si solare–asta este!viata monahala nu este!unele sunt necesare si de trebuinta,dar nu trebuie sa se laude atata,stareta teoctista!!?slujbele ,rugaciunea,bunul–simt,smerenia ar trebuie sa fie pe primul loc pentru–stareta teoctista si ieromanahul iulian–nu barfa,clevetirea,ura,dispretul si certurile,bautura,dispretul,banul,lipsa de la slujbe!!!!
Scris de anonim
Comentariupentru toti cei ce nu stiu inca fratilor stiati ca p.sf AMBROZIE ARE O FETITA cu o femeie din giurgiu????? eee cum mai stam cu calugaria ??
Scris de ambro
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de ANONIM
Comentariustareta teoctista si preotul iulian ababei sunt doar purtatori de haine calugarestipregatirea teologica a lor este nulavoturile monahale numai conteaza pentru ei.la schitul pelisor sunt vanduta obiecte neinregistrate comercializeaza fara aprobare a unor carti,obiecte,icoane,iconite si matanii.
Scris de Anonim
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuStareta teoctista si–a angajat–paznic,ucenic,sofer,bodyguard,asistent personal.Este specialist,scolit la Bucuresti.Doar paznicul care l–a avut din sat nu putea sa faca de toate!?ar fi vrut si putut dar sotia este prietena cu ea.Nimic nu este intamplator!Dintr–un om pierdut o sa iasa un monah adevarat!Doar are exemple unicate–stareta teoctista–31 de ani de manastireieromonahul iulian–30de ani de manastire!?Dar mai asculta si el victor,despre el este vorba–B.U.G.MAFIA,la schitul pelisor.Doar vad si oamenii din sat si aud!
Scris de DOMETIE
ComentariuStareta teoctista se bucura si ai place foarte mult libertatea pe care o are aici la Schitul-Pelisor si din cauza asta a veni de la Manastirea Tiganesti.Stareta teoctista nu are nico valoare-nu cunoaste Sfanta Scriptura si multe altele necesare unei monahii.ESTE O NONVALOARE!La fel si preotul iulian-la 7clase ce sa-i ceri!!!Ar vrea ca,Stareta Teoctista sa fie sfanta???nici in visele urate!!??Oare desfraul pe care il facea la Manastirea Tiganesti-paznicul Mitu,Florin-terasa Ciolpani?!!!?De ce nu poarta perimanul??Stareta teoctista este ahtiata-dupa bani,desfrau,bautura,lux!!!
Scris de NINA
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuStareta teoctista se bucura si ai place foarte mult libertatea pe care o are aici la Schitul-Pelisor si din cauza asta a veni de la Manastirea Tiganesti.Stareta teoctista nu are nico valoare-nu cunoaste Sfanta Scriptura si multe altele necesare unei monahii.ESTE O NONVALOARE!La fel si preotul iulian-la 7clase ce sa-i ceri!!!Ar vrea ca,Stareta Teoctista sa fie sfanta???nici in visele urate!!??Oare desfraul pe care il facea la Manastirea Tiganesti-paznicul Mitu,Florin-terasa Ciolpani?!!!?De ce nu poarta perimanul??Stareta teoctista este ahtiata-dupa bani,desfrau,bautura,lux!!!
Scris de NINA
ComentariuPreotul Iulian Ababei e tot ce putea iesi mai urat din haznaua iadului.E plin de minciuna,viclenie,ura,pervesiune morala si sufleteasca, bisnitar,mandru,intrigant,clevetitor, ucigas de suflete. A furat banii Schitului Pelisor si si–a facut casa personala!!!!!!!!!! Minte lumea cu slujbe de dezlegare. Se crede cel mai mare duhovnic si are pretentii sa fie adorat.Are ucenici care–i manipuleaza cum vrea el.Dar ce sa–i ceri la 7clase?!!!
Scris de TEOFAN
ComentariuDe ce a dat afara maicile?Sa nu vada cum fura–MONAHIA TEOCTISTA si duce la MANASTIREA–TIGANESTI?De ce nu si–a facut obste 2ani?de ce nu sta la slujbe si nu canta–NU STIE!De ce nu poarta–PERIMANUL?De ce este tulburare,scandal si sminteala la Schit?Daca MONAHIA–TEOCTISTA,ar fi o adevarata monahie nu si–ar ura,cleveti si dispretui fratele–IEROMONAHUL IULIAN–cu care se cearta mereu pentru diverse motive–BANII,UCENICILE LUI CARE NU LE PLACE EA SI SPUNE CA,SUNT CU CAPUL–EA ESTE SINGURA SANATOASA SI CORECTA!?SE INSEALA AMARNIC,MAI SUNT MULTE LUCRURI DE SPUS DESPRE LIPSA DE VIATA MONAHALA–A MONAHIEI TEOCTISTA!
Scris de anonim
ComentariuSTARETA TEOCTISTA are copil si este crescut la BACAU.
Scris de anonim
ComentariuPacatosii sunt ca sacii carbunarului, se murdaresc unul de altul. Deci fereste-te tu, cel cu sufletul curat si haina alba de cei ce stau in carbuni si mocirla pacatelor ca sa nu te faci negru si murdar ca ei.STARETA TEOCTISTA SI PREOTUL IULIAN AU FACUT DE TOT RASUL SCHITUL PELISOR PRIN TOT CE-AU FACUT,VORBIT SI PRIN COMPORTAMENTUL!RUSINE CA STAU INTR-O MANASTIRE!!!!!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuPreoti ca dnl Dinca Mihail...mai rar....te minte cu zambetul pe buze...are o barba atat de " preoteasca" incat nici nu ai crede ca de fapt este un afemeiat de prima mana...Stie aproape toata lumea care il cunoaste cat de cat...cine este el....toata lumea vorbeste ...dar probabil nesimtirea este atat de grosolana incat nici nu il intereseaza...dar ce zic eu aici?...un om care , preot fiind, casatorit si cu doi copii marifete..isi permite sa plece in excursii cu amanta ...spunand ca se duce sa se roage la manastire...este ceva ..care depaseste orice imaginatie sau imagine de om integru....stiu mai multe dra nu am rabdarea sa le dezvalui.Rusine Dinca Mihail,rusine! Bravo si felicitari ziarului Indiscret si dnlui Cosmin Pretorian!
Scris de Enoriasa
ComentariuDe la inceput vreau sa felicit redactorul acestui articol , pe dnl Pretorian si sa spun ca , asteptam de mult timp pe cineva care sa dea in sfarsit cartile pe fata in Craiova, vis-a-vis de fetele bisericesti...si mai ales de " neamul" lui Dinca....este o cunostiinta mai veche a mea...ma rog veche dar intotdeauna noua...Aceasta familie de " intelectuali" de tara s-au infiltrat cu mita si "ciubuc" si astfel, cineva acolo sus inca ii tine pe pozitii.As vrea sa stiu si eu cine? si de ce?...dar mai ales pentru ce?...sau pentru cat?...cred ca banii care se zice ca i-a "zidit" in cladirea respectiva...sunt de fapt mita pe la unu si pe la altul..altfel, cum sa ne explicam faptul ca , contabilitatea nu a fost inca luata la verificat ...chiar dupa ce media a facut un pic valuri?...cred, personal ca nu este numai Dinca "uns" cu banuti in acest caz...cred ca trebuie sa ne gandim mai sus....mult mai sus!!.
Scris de Enoriasa
ComentariuDaca Preotul–Iulian,ardea pentru–DUMNEZEU,nu FURA,banii SCHITULUI–PELISOR si donatiile si nu isi facea casa pe numele lui si nu cumpara atatea masini!Sau nu isi tinea "UCENICILE"–cu el la SCHIT–cand au fost calugarii!ADEVARUL–doare?RUSINE pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–ca are asa vietuitori in manastiri sau se bucura si ei de cate o atentie din partea Preotului–Iulian si inchid ochii!
Scris de BUCUR
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA are copil,crescut in Moldova.
Scris de anonim
ComentariuCare este osteneala staretei teoctista?–MINCIUNA,BAUTURA,DESFRAUL,URA,DISPRETUL,CLEVETIREA,BARFA,BANUL,PLIMBATUL,LUXUL,MANDRIA,DENIGRAREA UNOR PERSOANE,INVIDIA,ZGARCENIA,NECURATIA,LACOMIA,MANIA.Pacatul este o infidelitate si o nedreptate fata de Dumnezeu si semenii nostri.Doar spune stareta teoctista mai bine zis se lauda ca si daca este adevarat tot ce s–a scris nu recunoaste!?Se simte bine si in acelas timp are impresia ca este cineva daca s–a scris despre ea–oricum numai poate ea?!Deci nu are CONSTIINTA si RESPECT!!!
Scris de LIVIU
ComentariuMonahul are pravila rugaciunii si a muncii.Monahia Toectista si Preotul Iulian Ababei au alte prioritati-banul,bautul,desfraul,barfa,clevetirea,masini,case,tulburarea,cearta si scandalul.Preotului Iulian Ababei-mandria ai cam da tarcoale si "UCENICII" sunt putin condusi psihic de el.Se crede infailibil duhovnicesc si un innoitor al vietii duhovnicesti,este certat cu disciplina canonica-nici nu stie ce inseamna,doar el stie ami bine sa pazeasca oile,asta a facut la MANASTIREA-FRASINEI si acum se doreste cel mai bun si mare-DUHOVNIC!!!??
Scris de BUCUR
ComentariuStareta Teoctista si Preotul Iulian sunt niste monahi care nu au vocatie de calugari din moment ce au incalcat cele 3voturi monahale.Schitul Pelisor este pentru ei locul de unde sa poata sa scoata banisi sa-si duca existenta.Nu sunt modele de urmat-cum ar trebui sa fie calugarii pentru crestini.Cred ca MITROPOLIA-ARDEALULUI,nu are nevoie de asa monahi?
Scris de Venera
ComentariuSCHITUL-PELISOR este un schit unde STARETA TEOCTISTA,isi permite ce vrea ea.Maicile au plecat si ea si-a adus surorile de sange.A furat banii si si-a facut casa personala.Stareta TEOCTISTA-nu vine la slujbe pentru ca,nu stie la strana,umbla bauta,a picat in desfrau cu nepotul-copilul sorei de sange,cumnatul-sotul sorei de sange,a facut avorturi,are copil crescut in Moldova.La SCHITUL-PELISOR,sta amantul ei-sta ascuns pentru ca,il urmaresc recuperatorii,se drogheaza si fumeaza.
Scris de RALUCA
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuSTARETA–MONAHIA TEOCTISTA ABABEI,dadea petreceri la casa–particulara din satul–PELISOR,stropite cu multa bautura,fripturi si muzica dupa care urma–DESFRAU,DESFRAU,DESFRAU!Asta este viata monahala si sfanta pe care o duce–STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI LA SCHITUL PELISOR.CRESTINI,DONATI SI AJUTATI CUM PUTETI ACEST SARAC SCHIT,SA POATA AVEA CE CHELTUI SARACA,MAICA!!!!
Scris de BEBE
ComentariuSCHITUL PELISOR,o gloata si o sleahta,care mananca banii oamenilor.Sa puna mana sa demonstreze ca,nu este adevarat ce s–a scris despre ei.Daca tot le sare in ajutor unii si altii sa puna mana si sa traiasca cu adevarat o viata monahala si duhovniceasca!La Schit nu este liniste si pace duhovniceasca!Viata pe care o duc ei, zi de zi nu este de manastire!Comportamentul,vorbirea si faptele lor sunt de mireni lipsiti de bun–simt.Doar nu a venit degeaba–EPISCOPUL ANDREI si PARINTELE EXARH VISARION la Schit si le–a atras atentia.Doar se cearta de atatea luni si este o adevarata tulburare la Schit.Numai incercati sa mintiti ca ar avea cineva ceva cu ei si ar scrie minciuni!Totul este adevarat si mai sunt multe de spus si de o gravitate mai mare,ce s–a intamplat aici!Motive de smintire sunt vizibele!STARETA TEOCTISTA si PREOTUL IULIAN incalca–REGULILE BISERICESTI si de MORALA!Confunda Schitul Pelisor cu propria mosie!Nu trebuie sa fii de acord cu toti oamenii–depinde de pregatirea
Scris de BUCUR
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de ANONIM
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau!
Scris de NINA
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de ZOSIM
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN.
Scris de ADAM
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuBine ca,nu sunt maici la SCHITUL–PELISOR,ca,au venit rudele,neamuri,prieteni si cunostinte sa stea sa nu fie pustiu si sa dea o mana de ajutor–STARETEI TEOCTISTA si IEROMONAHULUI–IULIAN, adica ,acesti– ABABEI.Donatiile noastre sunt bune si de folos pentru ei!
Scris de MEDIAS
ComentariuTot ce s–a scris despre–SCHITUL PELISOR,este–ADEVARAT!Este vazut,trait,controlat si verificat.Nu exista niciun interes,dar trebuie spus–ADEVARUL!STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN,acesti–ABABEI–au uitat sa–l iubeasca pe–DUMNEZEU si pe APROAPELE LOR!DUMNEZEU–exista peste tot!
Scris de RALUCA
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA,nu participa la slujbe ca,nu stia randuiala si nici sa cante.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–trebuia sa aiba in vedere aceste lucruri esentiale si necesare pentru o monahie.
Scris de RALUCA
ComentariuNoi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuDaca tot ii place–STARETEI TEOCTISTA sa fie singura sa se duca in pustietate.Vai, dar ce se face acolo fara masina,bautura si–DESFRAU???STARETA–TEOCTISTA,a dat afara maicile ca,sa nu mai vada desfraul pe care il face chiar la,SCHIT–cand pleaca–PREOTUL IULIAN–sa–i aduca bani,sa nu vada maicile cum cara cam toate donatiile oamenilor la–MANASTIRE la TIGANESTI.Daca le–a dat afara sa faca singura acum slujbele!MITROPOLIA–ARDEALULUI,poate asa au nevoie de oameni??
Scris de DOMETIE
ComentariuSTARETA TEOCTISTA IUBESTE MULT BARBATII SI BAUTURA.
Scris de NINA
ComentariuIn viata duhovniceasca, cu cat se inalta cineva mai mult cu mandria, cu atat mai mare va fi caderea lui duhovniceasca, si potrivit cu inaltimea mandriei lui se va zdrobi!PREOTUL-IULIAN si STARETA-TEOCTISTA asta fac!Pacat de SCHTUL-PELISOR cu asa vietuitori!?Nu au dragoste fata de-DUMNEZEU si fata de aproapele sau!Sunt josnici,de tot ce au facut si ca,au facut de ras-SCHITUL PELISOR!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–sa urmeze poruncile Bisericii,sfaturile evanghelice,voturile sau juramintele monahale!!!Trebuie sa fie un bun teolog!!Poate dupa ce o sa termine si ea facultatea,daca o s–o termine!!!!Sa cunoasca Sfanta–Scriptura,daca a deschis–o?!STARETA sa cunoasca dogmele BISERICII–ORTODOXE,SFINTELE CANOANE,INVATATURILE SFINTILOR PARINTI,RANDUIELILE SI SLUJBELE BISERICESTI.Cand mai citeste,dar foarte rar se vede ca,nu are dictie–nu a citit deloc in cei 30de ani de manastire!!??Doar se plange ca,nu este usoara viata de manastire!!!
Scris de ANONIM
ComentariuBine ca sta pitit si ascuns,drogatul de Victor la Schitul-Pelisor sa poata sa vina in sat si sa-i cumpere bere-Staretei Teoctista.Victor,este foarte arogant si il ia Stareta Teoctista peste tot,zici ca si-a luat sot-zilele trecute a fost cu el la Sibiu-trebuie sa-l plimbe sau a fost sa-si mai cumpere o doza de droguri.
Scris de MARIANA
Comunele doljene, rase de pe hartă din lipsă de locuitori

Comunele doljene, rase de pe hartă din lipsă de locuitori

La sfârşitul săptămânii trecute, Sulfina Barbu, preşedintele Comisiei de Administraţie din Camera Deputaţilor, declara că guvernul alocă acum...
Pesediştii doljeni s-au împiedicat în alegeri

Pesediştii doljeni s-au împiedicat în alegeri

Primii şi-au dat cu stângu-n dreptul tinerii de la organizaţia municipală TSD. Aceştia l-au dat jos pe Florentin Tudor, care pe perioada în care...
Scandal la Primăria Sâmbureşti

Scandal la Primăria Sâmbureşti

Cele mai mari probleme create de lupta politică au fost în mandatul trecut la Potcoava. Acolo, în ultimii doi ani ai mandatului 2004-2008, Florin Mateiana,...
Oltchim organizează a XXXI-a Conferinţă de Chimie

Oltchim organizează a XXXI-a Conferinţă de Chimie

Între 6 şi 8 octombrie 2010, la Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, va avea loc cea de-a XXXI-a Conferinţă Naţională de Chimie. Evenimentul, la care...
Scandal pentru putere, în PDL Vâlcea

Scandal pentru putere, în PDL Vâlcea

Cu puţin timp înainte de alegeri, în Organizaţia Vâlcea a Partidului Democrat Liberal recidivează scandalul. „Apendicele“ este considerat Valentin...
„Se ard miriştile cu  inconştienţă“

„Se ard miriştile cu inconştienţă“

Reporter: A venit toamna. Număraţi controalele?Ileana Şerban: Noi suntem într-o agitaţie continuă, pe perioada verii am avut foarte multă activitate....
Craiova-Carpen – panglică de 72 de milioane de lei

Craiova-Carpen – panglică de 72 de milioane de lei

Vinerea trecută, Consiliul Judeţean Dolj a continuat şirul inaugurărilor de drumuri judeţene. De data aceasta, lucrările au mers până la limita...
 
„Trubadurul“ de Verdi, la Liricul craiovean

„Trubadurul“ de Verdi, la Liricul craiovean

Joi, 7 octombrie, a.c., la Tetrul Liric din Craiova este programată opera în patru acte „Trubadurul” de Giuseppe Verdi. Libretul a fost scris de...
Nunţile balcanice au invadat Bănia

Nunţile balcanice au invadat Bănia

Ansamblul folcloric „Izvorce“ al Casei de Cultură Nadejda 1871 din Oreahovo – Bulgaria, (coregraf Boriana Marinova) înfiinţat în anul 1996, cuprinde...

Biblioteca „Indiscret“

Şi rubrica de azi a săptămânalului nostru vă propune un nume de rezonanţă: Nicolae Petre Vrânceanu. De curând, la Editura craioveană Ramuri, i-a apărut volumul retrospectiv „Vânătorul de fluturi”, care întruneşte aproximativ 90% din producţia poetică întinsă între anii 1968 şi 2010. Un fel de „Cartea cărţilor de poezie”,...

Reuniunea specialiştilor din domeniul Psihiatriei

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a găzduit în perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2010, conferinţa naţională cu participare internaţională sub genericul „Terapie şi management în Psihiatrie”. Pe parcursul celor trei zile de dezbateri specialiştii au supus atenţiei tematici în care a fost clarificată o multitudine...

Două decenii de activitate turistică

Recent, în Sala mare a Primăriei Craiova s-a desfăşurat Gala „Mapamond – 20 de ani”, eveniment organizat cu ocazia împlinirii a două decenii de muncă intensă aureolată cu rezultate meritorii în domeniul turismului. În alocuţiunea rostită de Marian Nicola, managerul general al agenţiei Mapamond s-a afirmat, printre altele, faptul...
 
Clanul Dincă, afaceri dubioase cu bugetul bisericii Postelnicu-Fir

Clanul Dincă, afaceri dubioase cu bugetul bisericii Postelnicu-Fir

Dacă cineva ar avea curiozitatea să facă un top al celor mai scumpe construcţii bisericeşti, preotul-paroh al Bisericii Postelnicu-Fir, Mihail Dincă,...
Acuze de corupţie în Arhiepiscopia Râmnicului

Acuze de corupţie în Arhiepiscopia Râmnicului

Mărturia care stă la baza articolului prezentat este făcută sub protecţia anonimatului, din motive uşor de înţeles. Preotul care a vorbit îşi...
„Fotografiile trebuie să vorbească singure“

„Fotografiile trebuie să vorbească singure“

Cătălin Colniceanu s-a născut la Horezu pe 12 februarie 1979, şi a absolvit Facultatea de Management şi Marketing Româno-Americană de la Bucureşti....
Un tânăr din Vâlcea şi-a salvat viaţa prin culturism

Un tânăr din Vâlcea şi-a salvat viaţa prin culturism

Un caz medical extrem de grav este pe cale de a fi rezolvat la Râmnicu Vâlcea, prin exerciţii de culturism şi fitness. Laurenţiu Adrian Tănase, în...
Ziua curăţeniei, marcată în Poiana Mare

Ziua curăţeniei, marcată în Poiana Mare

Despre felul în care s-a desfăşurat acţiunea la nivelul comunei Poiana Mare, Ileana Popa, funcţionar de specialitate pe probleme de mediu în Primăria...
Geamgiul nepereche

Geamgiul nepereche

La vârsta la care mulţi se gândesc cum să-şi trăiască liniştiţi bătrâneţea, Aurel Goga continuă să taie sticla. Are aceeaşi îndemânare...
Vinetele albe ale lui nea Geambaşu

Vinetele albe ale lui nea Geambaşu

Cunoaştem fructe cu denumiri coloristice. Atunci când mergem la piaţă cu gând să cumpărăm pătlăgele roşii sau vinete, spunem simplu: roşii...
 
Poziţiile sexului

Poziţiile sexului

Bărbatul se întinde pe spate, în timp ce partenera se aşează pe coapsele sale, cu ambele picioare de o singură parte, lăsându-se astfel penetrată...
 
7 Sport
În 2013, titlul vine la Craiova?

În 2013, titlul vine la Craiova?

Ne aducem aminte cu toţii de obiectivul Universităţii la începutul turului de campionat. Aurică Ţicleanu, fost component al „Craiovei Maxima”,...
Începe balul din Liga Campionilor!

Începe balul din Liga Campionilor!

După patru etape scurse din Liga Naţională de handbal feminin, în care nu au avut adversare pe măsură, campioanele României la handbal feminin debutează...

La Paris, c`est tout possible

Sâmbătă, la Paris, cu Franţa, naţionala României dispută un meci extrem de dificil în preliminariile CE 2012. Este adevărat că, indiferent pe cine întâlnim, de regulă suflăm şi în iaurt. Ne-am fript cu ciorba albaneză, ne-am fript şi cu ciorba bielorusă.Un cocoş galic rumenit în lumina reflectoarelor, pe Stade de France, ne-ar mai...
 
Înapoi la abecedar

Înapoi la abecedar

Profesoara: „Să scrieţi cu majuscule!” Eleva (nu e banc): „Dacă nu avem majuscule, putem să scriem cu pixul?” Unii dintre învăţăceii care...
 

Indiscreţii de Dolj

Păloiu, pe agenda de lucru a lui BerceanuSimţind că-i fuge preşul de sub picioare, consilierul judeţean pedelist Dan Păloiu s-a repliat abil săptămâna trecută şi a încercat să îngroape securea războiului cu colegii săi din filială. Odată ce mentorul său în ale politicii şi nu numai, deputatul Gelu Vişan, şi-a luat un binemeritat...

Indiscreţii de Vâlcea

Supărare, la inaugurarePetre Ungureanu, prefect de Vâlcea, &Co au părăsit, luni, festivitatea de deschidere a anului universitar de la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD si Apărare CBRN ,,Panait Donici”, după ce organizatorii i-au dat cuvântul lui Dumitru Persu, secretar executiv al PSD, şi vicepreşedinte al CJ Vâlcea. Cică, în...

Indiscreţii de Olt

Ajutoare de la UE pentru un consilier caracaleanUn consilier municipal caracalean, ales pe lista PNG, finul unor oameni de afaceri care au acaparat cam tot ceea ce înseamnă lucrări pe bani publici în Olt, se numără printre beneficiarii de ajutoare comunitare. Pe lângă salariul de referend într-o instituţie a statului şi veniturile de pe urma...
 
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva