Indiscret Dezvaluiri

Jocuri de culise în Sfântul Sinod


ÎPS Irineu ar putea părăsi Mitropolia Olteniei


De la o vreme, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române este cuprins de frenezia schimbărilor. După toate probabilităţile, în cea de-a doua parte a lui 2010 şi prima jumătate a lui 2011, câteva din eparhiile ţării vor avea întâistătători noi. Aripa „reformiştilor“ condusă de patriarhul Daniel vrea să-şi izoleze definitiv adversarii. În jocul mutărilor intră şi ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei. Cu toate că în mai puţin de doi ani acesta şi-a instalat autoritatea în tronul mitropolitan al Băniei, este posibil să plece către scaune mai înalte.

de Crişu Popescu

Aripa “reformiştilor” din Sinod intră din nou în conflict deschis împotriva “conservatorilor” ÎPS Bartolomeu Anania. “Leul Ardealului”, aşa cum este recunoscut prelatul, arată din ce în ce mai slăbit la venerabila vârstă de 90 de ani. Autoritatea sa indiscutabilă din Sinod i-a ţinut în şah pe oamenii patriarhului Daniel, încă de la întronizarea acestuia. După trei ani de patriarhat, PF Daniel se pare că s-a decis să-şi încheie conturile cu vechea gardă.

Mitropolit al Ungro – Vlahiei
Potrivit dipticelor episcopale (ordinea demnităţilor de onoare în cadrul Bisericii) şi tradiţiei, mitropolitul Moldovei este numărul doi din Sinod, după patriarh. Adică ÎPS Teofan Savu (unul dintre liderii de marcă ai “fundamentaliştilor”) este prelatul care-l va succeda prin interimat pe PF Daniel, în cazul în care acesta, din diferite motive, nu ar mai fi patriarh. Tot potrivit tradiţiei, dar şi exerciţiului votului, cel care asigură interimatul este şi câştigătorul de facto al alegerilor. Importanţa covârşitoare pe care o are tronul de mitropolit al Moldovei nu dă pace grupului de susţinători pe care PF Daniel îl are în Sinod. Şi cum este foarte greu să-l schimbe din scaun, PF Daniel şi colaboratorii săi au găsit o altă formulă de a-i tăia ÎPS Teofan drumul spre Patriarhie. Astfel a apărut ideea ca funcţia de arhiepiscop al Bucureştilor şi mitropolit al Munteniei şi Dobrogei să nu mai fie deţinută de patriarh. PF Daniel ar rămâne patriarh al României păstrându-şi doar funcţia onorifică de Locţiitor al Tronului Cezareei Capadociei. Cu alte cuvinte, noul locţiitor patriarhal va fi mitropolitul Ungro-Vlahiei (surse foarte bine informate dau ca sigură revenirea la vechea denumire a mitropoliei), iar acesta poate fi ÎPS Irineu Popa. Înaltul arhiereu oltean nu mai nutreşte gânduri bune pentru Mitropolia Olteniei, unde, din cauza jocurilor de culise şi a apropiaţilor săi, şi-a făcut mulţi duşmani. I s-ar fi ivit alternativa plecării la Cluj, în locul lui Bartolomeu Anania, a cărui sănătate este din ce în ce mai şubredă şi ale cărui relaţii cu patriarhul Daniel sunt din ce în ce mai duşmănoase. Scoaterea la pensie a “Leului Ardealului” este un vechi deziderat al PF Daniel. În locul său, ÎPS Irineu ar fi fost numai bun la Cluj, numai că s-au schimbat datele problemei. Preoţii eparhiilor sufragane (aflate în subordonarea) Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului au protestat printr-o serie de semnături date la protoierii. Cu specificaţia că nu vor un chiriarh străin de locuri şi că de la Andrei Şaguna încoace doar ardelenii au urcat în scaunele mitropolitane din Transilvania. Cu toate că ÎPS Bartolomeu este şi el la rândul său vâlcean, a fost bine primit de preoţimea ardeleană, pentru că a devenit un fiu al locului. ÎPS Irineu ar fi în acest caz doar un stingher într-un palat străin. Ca potenţial mitropolit al Ungro – Vlahiei, ÎPS Irineu ar deveni practic al doilea prelat conform dipticelor episcopale, luându-i faţa vechiului său adversar ÎPS Teofan.

„Reformiştii“ joacă tare şi vor tot
Pentru că a produs scindarea Mitropoliei Ardealului în 2007, când a desprins câteva eparhii din nord-vestul Transilvaniei de scaunul mitropolitan de la Sibiu, PF Daniel nu îl va ierta pe ÎPS Bartolomeu. Atunci, pentru funcţia de mitropolit al Ardealului au candidat din partea “reformiştilor” ÎPS Laurenţiu Streza – protejatul patriarhului şi ÎPS Andrei Andreicuţ – protejatul “Leului Ardealului”. A câştigat Streza, iar pentru că nu a vrut să se subordoneze, ÎPS Bartolomeu şi-a făcut propria mitropolie (a Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, lăsându-l pe câştigător cu mai puţin de jumătate din eparhii). Gestul a fost comentat la acea vreme, fiind catalogat drept “Schisma Ardeleană”, fapt fără precedent în ortodoxia românească. De atunci, ruptura dintre ÎPS Bartolomeu Anania şi PF Daniel a deschis un conflict care trenează şi azi. Pentru că i-a văzut autoritatea în cadrul Sinodului şi a asistat la puterea “Leului” fără a-l putea opri, patriarhul se foloseşte de vârsta-i înaintată pentru a-l izola. S-ar fi folosit de mitropolitul Olteniei, dar zarva creată de popimea clujeană ar fi fost mult prea mare. Dar dacă reuşeşte pensionarea lui Anania, aripa din Sinod care îl susţine pe patriarh scapă de unul din realele pericole. Iar dacă îl mai mută şi pe ÎPS Irineu de la Craiova la Bucureşti, îi blochează şi lui Teofan drumul spre Patriarhie, eliminând pentru mulţi ani pericolul “fundamentalismului” din Sinod.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
ComentariuSchitul-Pelisor este un loc de desfrau,afacere a fam.ABABEI-STARETA TEOCTISCTA SI PREOTUL IULIAN.Nu poate fi numit locul acesta “SCHIT”!!!MANASTIRE-nu a fost numit de-ARHIEPISCOPIA ARDEALULUI.STARETA-TEOCTISTA,nu participa la Slujbe-pentru ca nu stie randuiala-iubeste- banul,desfraul,bautura,clevetirea,scandalul,cearta.Este pe departe si nu poate fi numita-----MONAHIE!!!PREOTUL-IULIAN,cu banii SCHITULUI-PELISOR si-a construit casa in jud.NEAMT .MONAHUL-nu trebuie sa detina averi!!!Oare de ce nu are SCHITUL-PELISOR,obste???De ce STARETA-TEOCTISTA.se plimba mai mult???De ce nu face PREOTUL-IULIAN,in fiecare zi SFANTA-LITURGHIE???SCHITUL-PELISOR loc de desfrau!RUSINEA ARHIEPISCOPIEI ARDEALULUI CU SCHITUL PELISOR-AFACEREA FAM.ABABEI!!!!
Scris de ANONIM
ComentariuSCHITUL PELISOR––––desfrau,bautura,afaceri,lipsa slujbe si viata monahala.RUSINE!RUSINE!RUSINE!TEOCTISTA ESTE O DEPRAVATA,TRAIESTE IN DESFRAU!!!!
Scris de ANONIM
ComentariuIPS Irineu n-o sa plece delo c din Oltenia.De fapt,chiar pe acum o sa aduca pe cineva nou la mitropolie....
Scris de anonim
ComentariuIPS Irineu n-o sa plece delo c din Oltenia.De fapt,chiar pe acum o sa aduca pe cineva nou la mitropolie....
Scris de anonim
ComentariuIPS Irineu n-o sa plece delo c din Oltenia.De fapt,chiar pe acum o sa aduca pe cineva nou la mitropolie....
Scris de anonim
ComentariuIPS Irineu n-o sa plece delo c din Oltenia.De fapt,chiar pe acum o sa aduca pe cineva nou la mitropolie....
Scris de anonim
ComentariuIPS Irineu n-o sa plece delo c din Oltenia.De fapt,chiar pe acum o sa aduca pe cineva nou la mitropolie....
Scris de anonim
ComentariuIPS Irineu n-o sa plece delo c din Oltenia.De fapt,chiar pe acum o sa aduca pe cineva nou la mitropolie....
Scris de anonim
ComentariuIPS Irineu n-o sa plece delo c din Oltenia.De fapt,chiar pe acum o sa aduca pe cineva nou la mitropolie....
Scris de anonim
ComentariuIPS Irineu n-o sa plece delo c din Oltenia.De fapt,chiar pe acum o sa aduca pe cineva nou la mitropolie....
Scris de anonim
ComentariuPacat, pacat k, actualul PF. Daniel si-a aranjat postul pe care il detine si in moment ca PF. al Romaniei! Pe o parte ar fi bn sa plece actualul ips irineu din oltenia si sa vina unu ca mitropolitul Teofan. Ce vrea PF. SA SA FACA E O PROSTIE SI DK VA FACE IN ASA FEL SA NU MAI IBA PRIORITATE MITROPOLITUL MOLTOVEI LA FUNCTIA DE PATRIAH AR FI MARE RUSINE PENTRU CA, ar trebui sa se respecte traditia ca cel al moldovei sa ea locul de patriarh al Romaniei. SPER CA DUMNEZEU SA II LUMINEZE SI SA NU MAI FACA PROSTI K, SI ASA AU SMINTIT ATATI-A OAMENI IN LEGATURA CU ALEGEREA NULUI PATRIARH. EU DK AS FI IN LOCUL LUI DANIEL AS RENUTA LA ACEASTA FUNCTIE PT. K INAINTEA LUI DUMNEZEU EI SUNT PRIMI CARE VOR DA SOCOTEALA ASA CUM SUNT SI PREOTII. MA BUCUR K, NICI ALEGERIILE PT NOUL MITROPOLIT AL MOLDOVEI NU LE-A MERS CUM SI-AR FI DORIT PATRIARHUL DANIEL DAR VAD K, DUMNEZEU LE-A DAT PLANURILE PESTE CAP CUM SE SPUNE IN POPOR. ASA BRE, SA FITI CUMINTI PT A REZISTA LA POSTUL LA CARE VAS ALES BN K, VA PUTE
Scris de Irineu
ComentariuCand o sa mai scapam fratilor de "USCATURILE" astea din sanul BOR. Acum cred ca este mai mare nevoie de un sindicat al preotilor ptr ca acesti episcopi nu se vor mai apleca prea curand asupra problemelor si necazurilor pe care le intampina preotii de mir de la sate si din parohiile sarace. Va pun la dispozitie o adresa de e-mail la care sa-mi trimiteti cateva sugestii cu referire la infiintare unui nou sindicat al personalului clerical si neclerical din cadrul BOR, care sa se se ocupe de problemele preotilor si cantaretilor bisericesti, la nivel national: parohiisarace@yahoo.com
Scris de renegatu
Comentariunu comentez decit ca atunci cind a fost IPS Teofan im biserici era credinta,iar de cind este IPS Irineu,este numai rautate,a distrus tot ce a creat Teofan,nici slujbele nu mai sint cu traire,iar cind a plecat si pr Gherontie arhimandritul Catedralei ,parca nimic nu mai e ca inainte,era singurul care tinea credinta intr-un loc.Niste valori IPS Teofan si Pr Gherontie,2 oameni extraordinari dupa care multi au plins si pling.Pacat de ce a fost si nu mai e si pacat de ce e
Scris de andritoiu lumi
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de ANONIM
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?–VERIFICAT LA PRIMARIA ONICENI UNDE ABABEI SANDU ESTE PLATITOR DE IMPOZIT–ADICA PROPRIETAR.
Scris de ANONIM
ComentariuSTARETA TEOCTISTA A PICAT IN DESFRAU NU,NUMAI CU,CUMNATUL SAU–SOTUL SOREI DE SANGE–CHIAR LA SCHITUL PELISOR, CI SI CU NEPOTUL–ANUL TRECUT 2009–TOT LA SCHIT.ANUL ACESTA NU I–A MAI PRIMIT LA SCHIT,PENTRU CA,SI–A FACUT ALTI AMANTI.STARETA TEOCTISTA TOT CU BAUTURA SI CU DESFRAUL SE OCUPA!?
Scris de VINTILA
ComentariuANUNT IMPORTANT! Am fost duminica 5-12-2010 la manastirea Frasinei dar nu am putut urca decat pana la prima manastire unde au voie femeile deoarece o parte din drum s-a surpat si nu se mai poate urca decat cu masini foarte mici tico, matiz... dar este foarte periculos deoarece drumul se poate rupe din cauza greutati masinii.Mai sunt si alte portiuni de drum care nu cred ca o sa mai reziste mult de aceea va recomand sa va interesati de starea drumului inainte de a pleca la drum.Ar fi de mare folos pentru credinciosi daca ati publica cat mai curand in presa despre starea drumului. Doamne ajuta. Nicolae
Scris de Nicolae
ComentariuLa SCHITUL PELISOR,au fost maici foarte pricepute care isi inchinau viata lui DUMNEZEU.Au plecat sau au fost date afara de STARETA TEOCTISTA pentru ca erau puse de ea sa faca cam tot la SCHIT–slujbe,curat,spalat,mancare,gradina si multe altele. Saracele nu le cumpara nimic,dar ea isi satisfacea toate poftele,norocul lor era ca pleca cam des de la SCHIT si atunci era liniste,pentru ca STARETA TEOCTISTA era in obisnuinta ei certurile,scandalurile si batai. Daca le dadea ascultare era cu tipat si impunator,parca era STAPANA.De cate ori la SCHTUL PELISOR nu au fost batai si certuri.
Scris de VINTILA
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?–VERIFICAT LA PRIMARIA ONICENI UNDE ABABEI SANDU ESTE PLATITOR DE IMPOZIT–ADICA PROPRIETAR.
Scris de Anonim
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuCu sufletul sau aprins–stareta teoctista–se ofera in fiecare zi ca jertfa pentru–PACATE! Stareta teoctista–nu respecta DECALOGUL! Faptele si cuvintele–PACATE!A parjolit si murdarit tot la SCHITUL PELISOR–prin tot ce face!!!Chilia unei monahii trebuie sa fie un loc sacru–stareta teoctista are sticle de bautura.
Scris de anonim
Comentariusi un alt film cu monahia teoctista cand bea si se destainuie ca a picat in desfrau.
Scris de anonim
ComentariuPe youtube o sa apara un film cu preotul iulian cand nu vorbeste frumos si civilizat si nu se comporta demn,ca un adevarat preot si calugar ce este.
Scris de anonim
Comentariupentru toti cei ce nu stiu inca fratilor stiati ca p.sf AMBROZIE ARE O FETITA cu o femeie din giurgiu????? eee cum mai stam cu calugaria ??
Scris de ambro
Comentariucei de schitul pelisor sunt niste loaze de oameni,la ce se fapte au facut si se continua tot in pacate. daca au furat banii schitului si si–au facut casa particulara?!!!! ce cauta un drogat,tatuat si care fumeaza sa stea la schit????? trebuie pitit si unde putea la–"MAICUTA" MITROPOLIA ARDEALULUI–acorda prea multa clementa!!
Scris de Anonim
ComentariuPreotul Iulian Ababei e tot ce putea iesi mai urat din haznaua iadului.E plin de minciuna,viclenie,ura,pervesiune morala si sufleteasca, bisnitar,mandru,intrigant,clevetitor, ucigas de suflete. A furat banii Schitului Pelisor si si–a facut casa personala!!!!!!!!!! Minte lumea cu slujbe de dezlegare. Se crede cel mai mare duhovnic si are pretentii sa fie adorat.Are ucenici care–i manipuleaza cum vrea el.Dar ce sa–i ceri la 7clase?!!!
Scris de TEOFAN
ComentariuStareta–Teoctista este o femeie josnica,fatarnica,prefacuta,falsa, ipocrita,decazuta,adunatura.Nu poarta paramanul-obligatoriu pentru mpnahii!! A facut avort,bea, se culca cu barbati-o adevarata curva. Nu cunoaste randuiala. RUSINE-MITROPOLIA ARDEALULUI-INALTPRESFINTITUL LAURENTIU!
Scris de ANONIM
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuMizerii umane–IEROMONAHUL IULIAN SI MONAHIA TEOCTISTA–pentru tot ce au facut si fac in continuare.Nu sunt demni si nu merita sa poarte hainele monahale!Rusien pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–cu asa traitori in manastiri!?Au furat banii si si–au facut casa.MONAHIA TEOCTISTA s–a culcat cu,cumnatul ei,sotul sorei de sange si a facutavort.
Scris de ANONIM
ComentariuSTARETA TEOCTISTA A PICAT IN DESFRAU NU,NUMAI CU,CUMNATUL SAU–SOTUL SOREI DE SANGE–CHIAR LA SCHITUL PELISOR, CI SI CU NEPOTUL–ANUL TRECUT 2009–TOT LA SCHIT.ANUL ACESTA NU I–A MAI PRIMIT LA SCHIT,PENTRU CA,SI–A FACUT ALTI AMANTI.STARETA TEOCTISTA TOT CU BAUTURA SI CU DESFRAUL SE OCUPA!?
Scris de ANONIM
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–oare de ce cateodata pleaca noaptea de la SCHIT–sa doarma in alta parte si se intoarce dis de dimineata?E,unde sa se duca la o petrecere cu bautura si DESFRAU!Este mai usor de cat sa invete randuiala la Slujbe sau sa–si faca obste.
Scris de anonim
Comentariuteoctista este bolnava dupa bani si sa fie stareta. teoctista este o parapanta.preotul iulian un hot,daca si–a facut casa cu banii schitului. nu are o pregatire teologica adecvata de mare duhovnic ce se vrea si crede. un mare sarlatan!SCHITUL–PELISOR=S.R.L.ABABEI–PREOT IULIAN si STAETA TEOCTISTA=lisa viata monahala si duhovnicesca,lisa de la slujbe,lipsa vietuitoare,fara obste sa nu vada ce se intampla,bautura,lux,desfrau,barfa,clevetire,rautate,invidie ,viclenie si plimbari.Smerenia calugareasca si saracia de buna voie lipseste.Stareta Teoctista si Preotul Iulian Ababei fac milostenii cu neamurile adica surorile si cu casa lor personala atat din satul PELISOR,JUD.SIBIU si cea din COM.ONICENI STA LUNCA JUD.NEAMT
Scris de anonim
Comentariuteoctista este bolnava dupa bani si sa fie stareta. teoctista este o parapanta.preotul iulian un hot,daca si–a facut casa cu banii schitului. nu are o pregatire teologica adecvata de mare duhovnic ce se vrea si crede. un mare sarlatan!SCHITUL–PELISOR=S.R.L.ABABEI–PREOT IULIAN si STAETA TEOCTISTA=lisa viata monahala si duhovnicesca,lisa de la slujbe,lipsa vietuitoare,fara obste sa nu vada ce se intampla,bautura,lux,desfrau,barfa,clevetire,rautate,invidie ,viclenie si plimbari.Smerenia calugareasca si saracia de buna voie lipseste.Stareta Teoctista si Preotul Iulian Ababei fac milostenii cu neamurile adica surorile si cu casa lor personala atat din satul PELISOR,JUD.SIBIU si cea din COM.ONICENI STA LUNCA JUD.NEAMT
Scris de anonim
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de anonim
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau!
Scris de NINA
Comentariuteoctista este o prefacuta si mincinoasa.Stareta–Teoctista este o femeie josnica,fatarnica,prefacuta,falsa, ipocrita,decazuta,adunatura.Mizerii umane–IEROMONAHUL IULIAN SI MONAHIA TEOCTISTA–pentru tot ce au facut si fac in continuare.Nu sunt demni si nu merita sa poarte hainele monahale!Rusien pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–cu asa traitori in manastiri!?Au furat banii si si–au facut casa.MONAHIA TEOCTISTA s–a culcat cu,cumnatul ei,sotul sorei de sange si a facutavort.
Scris de anonim
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de anonim
Comentariucei de schitul pelisor sunt niste loaze de oameni,la ce se fapte au facut si se continua tot in pacate. daca au furat banii schitului si si–au facut casa particulara?!!!! ce cauta un drogat,tatuat si care fumeaza sa stea la schit????? trebuie pitit si unde putea la–"MAICUTA" MITROPOLIA ARDEALULUI–acorda prea multa clementa!!
Scris de anonim
ComentariuPREOTUL IULIAN ABABEI de la SCHITUL PELISOR–crede in puterea banului.Nu are nimic a face cu BISERICA LUI HRISTOS.Stareta Teoctista si Ieromonahul Iulian in fata oamenilor sunt veritabili farisei,sunt intruchiparea minciunii,hotiei,desfraului.Nu au caracter de oameni!!!!SCHITUL PELISOR=SCHITUL ABABEI==S.N.C.DE FACUT BANI SI DE PACALIT OAMENII
Scris de anonim
Comentariupandula de teoctista sa nu va mai puna sa scrieti ca nu s-a culcat cu barbati,curva ce este si sa racunoasca!?doar a facut si avorturi,s-a dus in moldova .nu are curaj sa recunoasca.sa invete la strana ca este nula nu stie,fufa de teoctista.degeaba sta in manastire ca numai pacate face,sta pentru bani,lux-ce nu si-ar putea permite in lume!!!
Scris de MEDIAS
ComentariuBANII,BANII,BANII–sunt totul pentru–STARETA TEOCTISTA,asta este viata duhovniceasca pe care o duce–BANI,BAUTURA,PLIMBARI,DESFRAU–nu–SFINTELE SLUJBE!!!!!!!!!Certurile,tipetele si uneori bataile sunt frecvente la–SCHITUL PELISOR!!!Nu mai ziceti,SCHIT–spuneti–MANASTIRE ca,se supara PREA CUVIOASA MAICA STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI.Ea prezinta ca,este MANASTIRE.
Scris de MEDIAS
ComentariuNu este nicio schimbare in bine la Schitul–Pelisor!Tot agitatie,haos,tulburare,sminteala,dezordine,lipsa de la slujbe.Preotul Iulian nu face Sfanta Liturghie zilnic–plecat prin tara si face slujbe de dezlegari pe bani.Se asteapta cate un crestin sa vina la Schit sa dea un ban si lase un pomelnic–daca o fi citit de cineva!?doar duminica ce vin.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL ANDREI si PARINTELE–EXARH VISARION sunt multumiti ca,este cineva la Schitul Pelisor si il pazeste de hoti!
Scris de MEDIAS
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de ANONIM
ComentariuCe de adevaruri ies la iveala!Schitul Pelisor este de fapt o afacere sau o pensiune pentru stareta teoctista si nicidecum un loc de inchinare si de rugaciune.Nu ar fi trebuit tolerat,acoperit si acceptat astfel de abateri de la viata monahala!Nu am nimic cu lumea monahala,nu judec dar ce se intampla la acest SCHIT este parca ceva strigator la cer!Daca si–a dorit sa duca o viata altfel decat este la manastire–stareta teoctista de ce nu a plecat din manastire,indiferent ca a facut un legamant?Poate nu are chemarea,la varsta de 5ani cand a fost dusa la Manastirea Tiganesti presupun ca nu ea a dorit acest lucru??
Scris de DOMETIE
ComentariuPREOTUL IULIAN ABABEI de la SCHITUL PELISOR-crede in puterea banului.Nu are nimic a face cu BISERICA LUI HRISTOS.
Scris de anonim
Comentariupentru toti cei ce nu stiu inca fratilor stiati ca p.sf AMBROZIE ARE O FETITA cu o femeie din giurgiu????? eee cum mai stam cu calugaria ??
Scris de ambro
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuPREOTUL–IULIAN are numai ucenice–care le tine la Manastire.Nu face Slujbe,merge prin Sibiu,Pitesti si Rm.Valcea si strange bani–chipurile pentru manastire dar si–a facut vila.La MANASTIREA–PELISOR este mare tulburare si sminteala
Scris de MAGDALENA
ComentariuSCHITUL-PELISOR=S.R.L.ABABEI-PREOT IULIAN si STAETA TEOCTISTA=lisa viata monahala si duhovnicesca,lisa de la slujbe,lipsa vietuitoare,fara obste sa nu vada ce se intampla,bautura,lux,desfrau,barfa,clevetire,rautate,invidie ,viclenie si plimbari.Smerenia calugareasca si saracia de buna voie lipseste.Stareta Teoctista si Preotul Iulian Ababei fac milostenii cu neamurile adica surorile si cu casa lor personala atat din satul PELISOR,JUD.SIBIU si cea din COM.ONICENI STA LUNCA JUD.NEAMT
Scris de Anonim cu frica de DUMNEZEU
ComentariuPREOTUL–IULIAN,este "stapanit"de iubirea de arginti si traieste un monahism dupa propriile reguli.Ce face–MITROPOLIA ARDEALULUI?Doarme sau se face ca,nu vede?Problemele de la–SCHITUL PELISOR sunt si mai grave de cat s–a scris pana acum!
Scris de ZOSIM
ComentariuCrestinismul nu e doar o afacere de duminica, ci e o stradanie de toate zilele.PREOTUL–IULIAN,doar duminica face–SFANTA LITURGIE,in celelalte zile umbla prin tara?!sa stranga bani pentru SCHIT!!!??dar sunt pentru casa personala.Rusine pentru un CALUGAR sa detina casa personala
Scris de ANANIA
ComentariuMonahia Teoctista nu-si iubeste nici parintii care i-au dat viata-nici nu are cum pentru ca la 5ani a dat-o la manastire sa traiasca in curatire si din cauza asta i-a placut desfraul,doar mama ei i-a facut din desfrau cu soferii dupa tir pentru ca are probleme cu capul si plec a de acasa si mai facea un copil.Monahia Teoctista nu vorbeste si poarta dusmanie si cu sora ei de sange-MONAHIA ANTUZA de la MANASTIREA TIGANESTI.Mai are o sora monahie la MANASTIREA TIGANESTI si iubeste mult bautura si desfraul-DIN NEAM SUNT CU ACESTE "CALITATI"si NEBUNIE la cap la fel.Nu are rusine si intra in BISERICA-MONAHIA TEOCTISTA-dupa cate a facut?!
Scris de NINA
ComentariuVICTOR–tot la manastire sta–doar o ajuta pe "MAICUTA".Prietenele staretei teoctista o ajuta la treburi ,cand pleaca mai cara si ele ce se poate de la schit.Preotul iulian tot prin tara umbla dupa bani!?Stareta teoctista tot nu sta la slujbe,prin sat cu treburi–ceva de mancat–carne,uitat la televizor,un pahar cu must,o barfa,clevetire.Acum numai poate sa bea bere ca s–a racit afara.Se vaita la lume ca nu stie cine scrie.de ce scrie!?doar ea este nevinovata–zice ea!!!Poate in curand–MITROPOLIA ARDEALULUI o sa propuna–SFANTULUI SINOD–sa faca SCHITUL PELISOR–manastire mixta–calugari si maici.Asa incearca si Victor–cel drogat,tatuat,ceva nou?!Acum stareta teoctista are–"ucenic".
Scris de MARIANA
ComentariuNu este nicio schimbare in bine la Schitul–Pelisor!Tot agitatie,haos,tulburare,sminteala,dezordine,lipsa de la slujbe.Preotul Iulian nu face Sfanta Liturghie zilnic–plecat prin tara si face slujbe de dezlegari pe bani.Se asteapta cate un crestin sa vina la Schit sa dea un ban si lase un pomelnic–daca o fi citit de cineva!?doar duminica ce vin.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL ANDREI si PARINTELE–EXARH VISARION sunt multumiti ca,este cineva la Schitul Pelisor si il pazeste de hoti!
Scris de MEDIAS
ComentariuStareta–Teoctista sa se teme mai mult de DUMNEZEU si sa caute sa Ii placa lui DUMNEZEU!STARETA–TEOCTISTA s–a abatut de la slujirea lui HRISTOS!Cei care au scris li se poate reprosa ca au spus lucrurilor pe nume!gigi,marcel,mioara si LILIANA–si–au petrecut cateva zile la SCHITUL–PELISOR,pardon–PENSIUNEA ABABEI si acum scriu impresiile de acolo!Au primit binecuvantari si cuvinte de invatatura de la PREOTUL–IULIAN?!la cat stie si el!si STARETA–TEOCTISTA,i–a povatuit sa faca fapte bune si sa–si iubeasca aproapele si sa nu–l barfeasca–ceea ce face ea zilnic si i–a mai invitat la–MANASTIREA PELISORU–cum spune ea!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuSCHITUL PELISOR,o gloata si o sleahta,care mananca banii oamenilor.Sa puna mana sa demonstreze ca,nu este adevarat ce s–a scris despre ei.Daca tot le sare in ajutor unii si altii sa puna mana si sa traiasca cu adevarat o viata monahala si duhovniceasca!La Schit nu este liniste si pace duhovniceasca!Viata pe care o duc ei, zi de zi nu este de manastire!Comportamentul,vorbirea si faptele lor sunt de mireni lipsiti de bun–simt.Doar nu a venit degeaba–EPISCOPUL ANDREI si PARINTELE EXARH VISARION la Schit si le–a atras atentia.Doar se cearta de atatea luni si este o adevarata tulburare la Schit.Numai incercati sa mintiti ca ar avea cineva ceva cu ei si ar scrie minciuni!Totul este adevarat si mai sunt multe de spus si de o gravitate mai mare,ce s–a intamplat aici!Motive de smintire sunt vizibele!STARETA TEOCTISTA si PREOTUL IULIAN incalca–REGULILE BISERICESTI si de MORALA!Confunda Schitul Pelisor cu propria mosie!Nu trebuie sa fii de acord cu toti oamenii–depinde de pregatirea
Scris de BUCUR
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuPacatosii sunt ca sacii carbunarului, se murdaresc unul de altul. Deci fereste-te tu, cel cu sufletul curat si haina alba de cei ce stau in carbuni si mocirla pacatelor ca sa nu te faci negru si murdar ca ei.STARETA TEOCTISTA SI PREOTUL IULIAN AU FACUT DE TOT RASUL SCHITUL PELISOR PRIN TOT CE-AU FACUT,VORBIT SI PRIN COMPORTAMENTUL!RUSINE CA STAU INTR-O MANASTIRE!!!!!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuEste destul de grav daca PARINTELE –EXARH VISARION JOANTA,ar fi primit mita.Realitatea este ca,la SCHITUL–PELISOR,sunt lucruri si mai grave.Atat,STARETA–TEOCTISTA cat si IEROMONAHUL–IULIAN.MITROPOLIA–ARDEALULUI,ARHIEPISCOPIA–SIBIULUI ce fac???Dorm?si vegheaza la buna desfasurare a vietii duhovnicesti si buna randuiala monahala la SCHITUL–PELISOR??Oamenii ajuta cum pot,banii ies,IEROMONAHUL–IULIAN isi vede in continuare de construirea casei,STARETA–TEOCTISTA si ea isi vede de bautura,lipsa de la slujbe si–DESFRAU!!!
Scris de BUCUR
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de ANONIM
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de ANONIM
ComentariuSCHITUL PELISOR,o gloata si o sleahta,care mananca banii oamenilor.Sa puna mana sa demonstreze ca,nu este adevarat ce s–a scris despre ei.Daca tot le sare in ajutor unii si altii sa puna mana si sa traiasca cu adevarat o viata monahala si duhovniceasca!La Schit nu este liniste si pace duhovniceasca!Viata pe care o duc ei, zi de zi nu este de manastire!Comportamentul,vorbirea si faptele lor sunt de mireni lipsiti de bun–simt.Doar nu a venit degeaba–EPISCOPUL ANDREI si PARINTELE EXARH VISARION la Schit si le–a atras atentia.Doar se cearta de atatea luni si este o adevarata tulburare la Schit.Numai incercati sa mintiti ca ar avea cineva ceva cu ei si ar scrie minciuni!Totul este adevarat si mai sunt multe de spus si de o gravitate mai mare,ce s–a intamplat aici!Motive de smintire sunt vizibele!STARETA TEOCTISTA si PREOTUL IULIAN incalca–REGULILE BISERICESTI si de MORALA!Confunda Schitul Pelisor cu propria mosie!Nu trebuie sa fii de acord cu toti oamenii–depinde de pregatirea
Scris de BUCUR
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau!
Scris de NINA
ComentariuDaca tot ii place–STARETEI TEOCTISTA sa fie singura sa se duca in pustietate.Vai, dar ce se face acolo fara masina,bautura si–DESFRAU???STARETA–TEOCTISTA,a dat afara maicile ca,sa nu mai vada desfraul pe care il face chiar la,SCHIT–cand pleaca–PREOTUL IULIAN–sa–i aduca bani,sa nu vada maicile cum cara cam toate donatiile oamenilor la–MANASTIRE la TIGANESTI.Daca le–a dat afara sa faca singura acum slujbele!MITROPOLIA–ARDEALULUI,poate asa au nevoie de oameni??
Scris de DOMETIE
ComentariuSTARETA TEOCTISTA IUBESTE MULT BARBATII SI BAUTURA.
Scris de NINA
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
Comentariunumai ziceti de stareta teoctista pentru ca luam atocaru si venim noi din moldova sa o aparam.teo asa zicem noi ne da de toate de la manastire.daca s-a mai culcat si ea cu neamurile noine-am inpacat cu ea.mai bea si ea doar nu este paguba.manastirea este a lui teo stareta teoctista si popa iulian.
Scris de costi
Comentariunumai scrieti de stareta teoctista doar e singura din neemul nostru ce a ajuns ceva .doar ea face facultate noi avem 4,,7,8clase.teo asa ii zicem noi in moldova facea si manastirea tiganesti pacate,betii se mai culca si cu unul si altul.mamuca le-a dus pe toate la manastire sa fie curate.daca mai scrie cineva de teo venim cu autocaru la pelisorul si apram noi pe teo si pe popa iulian,manastirea este a lor,de unda mai caram si noi alimente.o sa aducem copilele noastre si are teo ucenice acolo la manastire.si ce daca s-a mai culcat cu neamurile,noi ne aparam intre noi,ne certam si ne inpacam suntem neamuri.
Scris de BUCUR
Comentariunumai scrieti de stareta teoctista doar e singura din neemul nostru ce a ajuns ceva .doar ea face facultate noi avem 4,,7,8clase.teo asa ii zicem noi in moldova facea si manastirea tiganesti pacate,betii se mai culca si cu unul si altul.mamuca le-a dus pe toate la manastire sa fie curate.daca mai scrie cineva de teo venim cu autocaru la pelisorul si apram noi pe teo si pe popa iulian,manastirea este a lor,de unda mai caram si noi alimente.o sa aducem copilele noastre si are teo ucenice acolo la manastire.si ce daca s-a mai culcat cu neamurile,noi ne aparam intre noi,ne certam si ne inpacam suntem neamuri.
Scris de costi
ComentariuOare de ce au plecat–sora R.,sora A.,sora M.,maica S.,maica A.,–din cauza staretei teoctista–nu este viata de manastire,nu se comporta frumos,vorbea urat cu ele si le considerea sclavele ei.Veneau neamurile si cunostintele la schit si atunci se transforma intr–o adevarata nebunie–bautura,mancare si odihna.
Scris de BUCUR
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de ANONIM
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau!
Scris de NINA
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA are copil,crescut in Moldova.
Scris de anonim
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuOare de ce tot se chinuie cineva si in acelas timp vrea sa ne duca de nas ca,nu ar fi adevarat ce s-a scris?Doar nu toate lumea este proasta sau bolnava cu capul-cum barfeste,monahia teoctista.Acesti binevotori si laudatori sa-si vada de treaba lor sa numai minta,linguseasca si laude prost pe "MAICUTA"-doar din interes si sunt bine tratati cand vin la SCHITUL PARTICULAR PELISORU-nu-PELISOR.Poate le-a facut preotul iulian o-SUPRIZA-nu-SURPRIZA-saracul nu poate sa pronuntesi acum ei lauda frumusetea locului-sunt binecuvantati de ieromonahul iulain si din cauza asta vorbesc prost.Monahia teoctista a mintit si in fata -PREOTULUI EXARH VISARION si PREASFINTITULUI ANDREI-EPISCOPUL SIBIULUI-si contra fratelui de sange-preotul iulian-l-a barfit.Nu degeaba i-a spus sa plece de la Schit,de atatea ori!!!Nu poate fi vorba la Schitul Pelisor-de viata de manastire!!!!Sa fim seriosi si sa avem bunul-simt!!!Din moment ce s-au intamplat atatea si in continuare se intampla-ESTE O VIATA IN PACA
Scris de BUCUR
ComentariuStareta teoctista se bucura si ai place foarte mult libertatea pe care o are aici la Schitul-Pelisor si din cauza asta a veni de la Manastirea Tiganesti.Stareta teoctista nu are nico valoare-nu cunoaste Sfanta Scriptura si multe altele necesare unei monahii.ESTE O NONVALOARE!La fel si preotul iulian-la 7clase ce sa-i ceri!!!Ar vrea ca,Stareta Teoctista sa fie sfanta???nici in visele urate!!??Oare desfraul pe care il facea la Manastirea Tiganesti-paznicul Mitu,Florin-terasa Ciolpani?!!!?De ce nu poarta perimanul??Stareta teoctista este ahtiata-dupa bani,desfrau,bautura,lux!!!
Scris de NINA
ComentariuSTARETA–MONAHIA TEOCTISTA ABABEI,dadea petreceri la casa–particulara din satul–PELISOR,stropite cu multa bautura,fripturi si muzica dupa care urma–DESFRAU,DESFRAU,DESFRAU!Asta este viata monahala si sfanta pe care o duce–STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI LA SCHITUL PELISOR.CRESTINI,DONATI SI AJUTATI CUM PUTETI ACEST SARAC SCHIT,SA POATA AVEA CE CHELTUI SARACA,MAICA!!!!
Scris de BUCUR
ComentariuEste destul de grav daca PARINTELE –EXARH VISARION JOANTA,ar fi primit mita.Realitatea este ca,la SCHITUL–PELISOR,sunt lucruri si mai grave.Atat,STARETA–TEOCTISTA cat si IEROMONAHUL–IULIAN.MITROPOLIA–ARDEALULUI,ARHIEPISCOPIA–SIBIULUI ce fac???Dorm?si vegheaza la buna desfasurare a vietii duhovnicesti si buna randuiala monahala la SCHITUL–PELISOR??Oamenii ajuta cum pot,banii ies,IEROMONAHUL–IULIAN isi vede in continuare de construirea casei,STARETA–TEOCTISTA si ea isi vede de bautura,lipsa de la slujbe si–DESFRAU!!!
Scris de BUCUR
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA,nu participa la slujbe ca,nu stia randuiala si nici sa cante.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–trebuia sa aiba in vedere aceste lucruri esentiale si necesare pentru o monahie
Scris de RALUCA
ComentariuBine ca,nu sunt maici la SCHITUL–PELISOR,ca,au venit rudele,neamuri,prieteni si cunostinte sa stea sa nu fie pustiu si sa dea o mana de ajutor–STARETEI TEOCTISTA si IEROMONAHULUI–IULIAN, adica ,acesti– ABABEI.Donatiile noastre sunt bune si de folos pentru ei!
Scris de MEDIAS
ComentariuCel mai indicat ar fi sa fie schit de calugari,asa cum a fost de la inceput.Monahia–Teoctista cu donatiile noastre isi satisface mofturile–plimbari,masina,papagali,acvariu cu pesti si multe altele care nu sunt necesare si de trebuinta pentru viata monahala.Ar trebui adus la cunostiinta–MITROPOLIEI ARDEALULUI–INALTPREASFINTITULUI PARINTE LAURENTIU.Acest–SCHIT PELISOR–este o sursa de venituri pentru–MONAHUL IULIAN si MONAHIA TEOCTISTA,sa–si poata permite ce vor dupa bunul plac!
Scris de DOMETIE
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum poate tolera situatia de la–SCHITUL PELISOR si nu ia nicio masura???Ce exemplu da,STARETA TEOCTISTA,la obste si la crestinii care vin la Schit?
Scris de SILVIAN
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN
Scris de ADAM
ComentariuMonahia–Teoctista de la Manastirea–Tiganesti,traia in desfrau,cu paznicul–Mitu.Nu stiu cum a putut fi numita–STARETA?Este o responsabilitate prea mare pentru ea.
Scris de NINA
ComentariuSurorile de sange ale Teoctistei stau ca,niste parazite sa le care ea de la schitul pelisor si mai cara si la neamurile de la moldova.Traiasca oamenii si sa dea bani la schitul pelisor sa aibe si monahia teoctista si calugarul iulian bani pentru cheltuit–IUBIREA DE ARGINTI!!!!Surorile de sange ale teoctistei nu au lucrat niciodata la covoare.
Scris de cretu
ComentariuMaica Teoctista,cara tot ce se poate cara La Tiganesti,acolo sunt celelalte surori de sange unde se administreaza singure intr–o casa si tre sa munceasca ca sa se intretina,fac covoare,cum nu prea se mai cauta nu au ce manca si cineva tre sa le ajute,asa ca de la Pelisor se cara noaptea cu dubita toate cele necesare ca sa nu mai fie criticata ca de ce cara a dat toate maicile afara ,cele care comentau ,iar acum are verde la carat ,desfrau,bataie de joc
Scris de Augustina
ComentariuAm stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.
Scris de RALUCA
ComentariuAm vietuit o perioada la schitul–pelisor cat a fost de calugari si de atunci,preotul iulian strangea bani pentru casa dansului si familia sa.Veneau ucenicile dansului si stateau cu saptamanile la manastire,noi am fost nevoiti sa plecam din cauza lor.Venea sora dansului,monahia teoctista si cara cam tot ce se putea lua de la manastire.Calugarul iulian are casa personala si in satul pelisor si masini.
Scris de cretu
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de ZOSIM
ComentariuOare stie MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU ce se intampla la Manastirea PELISOR–nu este viata monahala,PREOTUL IULIAN–se duce sa faca slujbe pe bani.Pacat de efortul financiar al fam.PILOIU care a construit manastirea.
Scris de zuzu
ComentariuPREOTUL–IULIAN,de la MANASTIREA–PELISOR,a uitat de cele 3voturi monahale!Pacat de tinerii nostri pe care el i–a nenorocit.Ucenicile lui sunt depedente de el,le manipuleaza cum vrea el.Minte oamenii cu slujbe de dezlegari,profita de suferinta oamenilor.SALVATI MANASTIREA PELISOR DE LA DESFRAU!!!!!
Scris de MACARIE
ComentariuPREOTUL–IULIAN are numai ucenice–care le tine la Manastire.Nu face Slujbe,merge prin Sibiu,Pitesti si Rm.Valcea si strange bani–chipurile pentru manastire dar si–a facut vila.La MANASTIREA–PELISOR este mare tulburare si sminteala.
Scris de MAGDALENA
Comentariustareta teoctista si preotul iulian ababei sunt doar purtatori de haine calugarestipregatirea teologica a lor este nulavoturile monahale numai conteaza pentru ei.la schitul pelisor sunt vanduta obiecte neinregistrate comercializeaza fara aprobare a unor carti,obiecte,icoane,iconite si matanii.
Scris de ANONIM
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuPREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
Comentariuar trebui pretuit mai mult mitropolitul nostru, de toata lumea
Scris de luciana
ComentariuIPS Irineu este o persoana deosebite
Scris de luciana
ComentariuBine ca,nu sunt maici la SCHITUL–PELISOR,ca,au venit rudele,neamuri,prieteni si cunostinte sa stea sa nu fie pustiu si sa dea o mana de ajutor–STARETEI TEOCTISTA si IEROMONAHULUI–IULIAN, adica ,acesti– ABABEI.Donatiile noastre sunt bune si de folos pentru ei!
Scris de MEDIAS
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA are copil,crescut in Moldova.
Scris de ANONIM
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
Mandatul lui Solomon, la mâna lui Nico

Mandatul lui Solomon, la mâna lui Nico

Aşa cum se ştie, principalul subiect din această perioadă îl reprezintă situaţia primarului suspendat Antonie Solomon. Astfel, în vreme ce reprezentanţii...
Prefectul de Dolj, între ilegalitate şi interimat

Prefectul de Dolj, între ilegalitate şi interimat

Invitat în emisiunea „Sinteza zilei“ de la postul Antena 3, Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a declarat că nu mai puţin de 19 prefecţi...
Unitatea politică dăunează grav slătinenilor

Unitatea politică dăunează grav slătinenilor

Liderii PSD şi PNL, ca fraţiiNoul preşedinte al social-democraţilor din Olt, Paul Stănescu, are o relaţie “excelentă” cu fostul şi actualul...
Terminalul craiovean spre Europa

Terminalul craiovean spre Europa

În timpul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat că proiectul demarat în prima jumătate a...
„Toate apariţiile mele pe scenă au constituit loialitatea mea actoricească“

„Toate apariţiile mele pe scenă au constituit loialitatea mea actoricească“

Îndrăgitul actor Teodor Ispas, de la Teatrul Liric „Elena Teodorini” Craiova, este apreciat ca un interpret de o excelentă factură artistică....
Biblioteca „Indiscret“

Biblioteca „Indiscret“

Limba românăTimp care curge, timp ce purcedeÎn urmă-ne multe n-or să rămână,Dar niciodată nu se va pierdeDoamna frumoasă, limba românăS-or...

Evenimente

Un nou proiect de cooperare româno-bulgarAsociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software – ARIES Oltenia implementează proiectul „Promovarea investiţiilor străine în zona transfrontalieră prin crearea şi dezvoltarea polilor de competitivitate”. Proiectul este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România...
 
Nicolescu, tentat să ia drumul tribunalului pentru funcţie

Nicolescu, tentat să ia drumul tribunalului pentru funcţie

După ce luni la rând i-a fost cântat prohodul atât de către o parte dintre subordonaţi, cât şi de presă, părea că, într-un final, comisarul-şef...
ÎPS Irineu ar putea părăsi Mitropolia Olteniei

ÎPS Irineu ar putea părăsi Mitropolia Olteniei

Aripa “reformiştilor” din Sinod intră din nou în conflict deschis împotriva “conservatorilor” ÎPS Bartolomeu Anania. “Leul Ardealului”,...
Frânceşti-Vâlcea, ţinutul fărădelegilor

Frânceşti-Vâlcea, ţinutul fărădelegilor

Seria infracţiunilor a început în vara lui 2007. Atunci a fost distrusă recolta a aproximativ 60 de familii. Din acestea, 32 au semnat şi un memoriu...
Dobrişan şi Ciogescu, în continuare la răcoare

Dobrişan şi Ciogescu, în continuare la răcoare

Dorin Dobrişan, fostul director al sucursalei Râmnicu Vâlcea a CEC BANK SA, şi omul de afaceri vâlcean Eugen Ovidiu Ceogescu rămân în arest, cel...
Un vâlcean şi-a transformat prăşitoarea în automobil

Un vâlcean şi-a transformat prăşitoarea în automobil

Nicolae Duică, din comuna Popeşti, judeţul Vâlcea, va împlini peste câteva zile 62 de ani şi până acum trei ani a dus o viaţă obişnuită. A...
Doljenii din Sadova se tem de stomatolog

Doljenii din Sadova se tem de stomatolog

În vremuri demult apuse, cei care aveau dureri de dinţi le tratau fie cu rachiu, fie cu cleştele. Anii au trecut, dar obiceiurile sunt aceleaşi mai...
Claudiu Oprică, vedeta Popânzăleştiului

Claudiu Oprică, vedeta Popânzăleştiului

Era ajunul Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, în 2006, când, într-un meci de campionat disputat la Secui, extrema dreaptă a Luceafărului, Claudiu...
Cartea cea mai mare din România, la anonimat

Cartea cea mai mare din România, la anonimat

Într-o clădire care adă    posteşte o editură-magazin din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, aşezată la vedere – deşi prea...
Dileme în cultura cerealelor doljene

Dileme în cultura cerealelor doljene

Potrivit inginerului Mircea Popescu de la compartimentul agricol din cadrul Primăriei Cernăteşti, la nivelul comunei producţia la orz a fost de 1.800-2.000...
 
Moara de vânt

Moara de vânt

Moara de vânt este una din variantele poziţiei misionarului: picioarele femeii, mimând mecanica morii, modificând fără încetare punctele de contact...
 
7 Sport
Controversatul Dorel Stoica

Controversatul Dorel Stoica

Dorel Stoica şi-a reziliat contractul cu Universitatea pe data de 28 decembrie 2009 pentru a pleca, după spusele lui Adrian Mititelu, la bani mai mulţi...
Oltchim a început ascensiunea

Oltchim a început ascensiunea

Campioana en-titre a României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a debutat cu un succes în noua ediţie de campionat. Trupa antrenată de ungurul Peter Kovacs...

Lobonţeii lui Muzaka

Debut şleampăt, marca Răzvan Lucescu, în preliminariile Euro 2012. Jucând la Piatra Neamţ împotriva Albaniei, tricolorii chemaţi în lot de „băiatul lui tata” au terminat la egalitate: 1-1 (B. Stancu 80 / Muzaka 87). Nici n-ar fi meritat punctele după o evoluţie ştearsă, neconvingătoare şi exprimând suferinţele unui fotbal în derivă,...
 
Furtuna solară şi gemurile

Furtuna solară şi gemurile

Un comunicat NASA ceva mai special ar fi trebuit deja să îngrijoreze guvernele. Cercetătorii săi atrag atenţia, bazându-se pe date ştiinţifice...
 

Indiscreţii de Dolj

„Comunicatorul“ se vede în locul lui BlagaLuat de valul remanierii, comunicatorul filialei Dolj a PDl, deputatul Gelu Viºan, îºi abureºte auditoriul, puþin la numãr, cu propuneri utopice primite de la mai-marii partidului. În urmã cu douã sãptãmâni, „rãtãcit“ prin Bãileºti, deputatul se mândrea cui avea timp sã-i asculte ºaradele...

Indiscreţii de Vâlcea

Cu nasul la reparatComisarul-şef Eugen Neaţă, fost şef provizoriu al IPJ Vâlcea, actual adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, ar fi fost, săptămâna trecută, la o clinică spre a-şi drege nasul. Numai că asta nu îl va ajuta – spun unii care se laudă că ştiu multe – să miroase mai bine postul superiorului său,...

Indiscreţii de Olt

Funeriu şi „şpăgarul“ de la OltSăptămâna trecută, conducerea PDL Olt a făcut tot felul de presiuni pentru schimbarea inspectorului general al IŞJ Olt, Marius Bălaşa, cu adjunctul său, Marin Ionică. Văzând că retragerea sprijinului politic  lui Bălaşa nu l-a împiedicat pe Funeriu să-i reînnoiască mandatul prin ordin, mai-marii...
 
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva