Indiscret Dezvaluiri

Justiţia craioveană a desfiinţat ilegalităţile directorului DJPS Dolj


„Nulitatea Dobrescu“


Contestat tot mai vehement de către subordonaţi, Constantin Dobrescu, directorul-pensionar din fruntea Direcţiei Judeţene de Pază şi Servicii Dolj, mai primeşte o palmă, de această dată din partea magistraţilor Tribunalului Dolj, care au confirmat că încălcarea legii este „sport naţional“ în cadrul instituţiei. Astfel, după nici două termene, judecătorii Secţiei conflicte de muncă şi asigurări sociale au stabilit că desfacerea contractului de muncă în cazul lui Marian Chirţu, agentul de pază concediat pentru că a fost „obraznic“, s-a dovedit cât se poate de abuzivă. Numai că, deşi practicile miliţieneşti folosite de Dobrescu sunt cât se poate de evidente, fostul ofiţer dat afară din sistem de actualul ministru de interne este tolerat la şefia DJPS Dolj, instituţie pe care se pregăteşte acum „s-o restructureze“, aşa cum numai el ştie.

de Dan Olteanu

De-a lungul vremii, Indiscret în Oltenia a publicat numeroase articole despre Constantin Dobrescu şi isprăvile sale în calitate de director al Direcţiei de Pază şi Servicii Dolj. Totuşi, dacă până acum acestea se bazau pe mărturiile unora dintre angajaţii instituţiei, de această dată avem şi confirmarea că pensionarul alungat de Vasile Blaga din conducerea IPJ Dolj comite abuz după abuz. Iar ea vine din partea magistraţilor Tribunalului Dolj, cei care au stabilit că decizia de concediere a agentului Marian Chirţu, poveste prezentată pe larg de publicaţia noastră, a fost ilegală. Astfel, în dosarul 4.608/63/2010, completul a decis: „Admite contestaţia. Constată nulitatea dispoziţiei nr.282 / 2010 şi dispune reintegrarea contestatorului pe postul deţinut anterior. Obligă intimata (Direcţia Judeţeană de Pază şi Servicii Dolj – n.red.) la plata unei despăgubiri calculate potrivit art.78 codul muncii începând din 29.03.2010 şi până la reintegrarea efectivă“. Cu alte cuvinte, judecătorii Secţiei conflicte de muncă au considerat că, în ciuda „eforturilor“ depuse de consilierul juridic Silvia Stângă şi alţi câţiva trepăduşi obedienţi, dispoziţia nr.282/29.03.2010 – prin care agentului Marian Chirţu i se desfăcea contractul de muncă – nu are niciun fel de valoare! Hotărârea magistraţilor nu vine însă ca o surpriză, fiind evident chiar şi pentru orice profan în materie de drept că un angajat nu poate fi concediat pentru simplul motiv că a fost „obraznic”. „Vă spun sincer că judecătoarelor nu le venea să creadă că aşa ceva este posibil. Erau momente când le venea să râdă când citeau aşa-zisele motive pentru care fusesem concediat. De aceea s-a şi terminat procesul atât de repede. Era prea evident abuzul“, a spus Marian Chirţu, care a adăugat că, deşi decizia judecătorilor este atacabilă cu recurs, conform legii, ea este executorie.

Agent reîncadrat pentru a fi concediat
Paradoxal, agentul Marian Chirţu nu se bucură mai deloc pentru hotărârea magistraţilor, chiar dacă ea dovedeşte că a avut dreptate când a spus că desfacerea contractului său de muncă a fost pur şi simplu un moft al lui Constantin Dobrescu. Şi asta deoarece, conform unei decizii a guvernului Boc privind reducerea cheltuielilor din sistemul public, aproape jumătate dintre angajaţii Direcţiei de Pază şi Servicii Publice Dolj urmează să-şi piardă locurile de muncă. „Aş putea să pariez că eu sunt primul pe lista cu oamenii care vor pleca. De primit sunt obligaţi să mă primească, dar nu-i opreşte nimeni să mă dea afară după câteva zile. Mai ales că nu voi fi eu un caz izolat, ci voi fi dat la grămadă, alături de alţi peste o sută de agenţi“, a precizat agentul.

Constantin Dobrescu renunţă la 30 de milioane lunar de grija direcţiei
Aşa după cum am spus deja în rândurile de mai sus, în săptămânile care urmează, nu mai puţin de 115 angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Pază şi Servicii Dolj urmează să fie concediaţi ca urmare a deciziei guvernului. Şi, deşi agenţii de pază sperau că acesta va fi momentul în care instituţia va scăpa de sub dictatura lui Dobrescu, despre care se credea că va alege viaţa de pensionar, visurile acestora s-au spulberat repede. Mai exact, într-o discuţie cu persoanele din conducerea DJPS Dolj, Constantin Dobrescu le-a spus extrem de calm că „în curând vom rămâne mai puţini“. Cuvintele acestuia, pe lângă foarte multă dezamăgire, au stârnit şi un val de întrebări printre subordonaţi, cei mai mulţi dintre ei neînţelegând de ce Dobrescu preferă un salariu de aproape 13 milioane de lei vechi după aplicarea reducerii de 25% impusă de guvern în favoarea unei pensii de 43 de milioane cu care s-a ales după fuga ruşinoasă din structurile MAI. Un răspuns ar putea veni taman din procesul de reorganizare a instituţiei. Astfel, se aude că angajaţii care vor să-şi ţină numele departe de lista celor 115 concediaţi ar fi dispuşi să plătească, sumele vehiculate fiind de ordinul sutelor de euro. „Se zvoneşte că se dau deja bani. Este evident la cine ajung banii... Cum angajaţii care rămân sunt vreo 150, faceţi şi dumneavoastră socoteala să vedeţi ce sumă se strânge. Eu zic că una frumuşică. Iar apoi, în luna august probabil, va pleca şi el la pensie, dar mai bogat cu câteva miliarde, aşa cum s-a întâmplat şi când a plecat din IPJ“, a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre angajaţii direcţiei de pază.

„Reorganizarea trebuie să înceapă cu Dobrescu“
După cum se ştie, la începutul acestei luni, Constantin Petrescu, fost adjunct al comandantului IPJ Dolj, a renunţat la funcţia de director al Poliţiei Comunitare Craiova, alegând pensia, alături de alţi şase şefi de servicii, la rândul lor pensionari. „Aşa ar trebui să se întâmple şi la Direcţia Judeţeană de Pază şi Servicii Dolj. Reorganizarea ar trebui să înceapă cu Dobrescu. Domnul Petrescu a procedat corect şi merită apreciat pentru asta. Adică el a înţeles că nu ar fi deloc normal ca el, care are pensie, să rămână angajat, iar un altul, care nu mai are niciun fel de venit, să plece. Cum i-ar mai fi privit în ochi pe cei care ar fi rămas când ştia că, din cauza lui, poate cineva cu doi copii a rămas pe drumuri?“, a declarat Florin Cică, directorul adjunct de pază al DJPS Dolj. Acesta a mai spus că, deşi nu crede că ar fi fost afectat de procesul de reorganizare a direcţiei, consideră că nu ar fi normal ca el să mai rămână, ocupând astfel postul cuiva care nu are din ce să trăiască dacă ar fi dat afară. „Eu unul înţeleg că trebuie să plec. Eu şi toţi ceilalţi colegi care suntem pensionari. Adică inclusiv Constantin Dobrescu. Dacă el nu pleacă, despre ce reorganizare vorbim? Cum adică, el care are pensie să rămână, iar în locul său să fie dat afară cineva care nu mai are niciun alt venit?“, se întreabă, retoric, directorul adjunct Cică.

Angajaţii direcţiei de pază cer comisie de la CJ Dolj
Considerând că Dobrescu nu a demonstrat niciodată că poate fi obiectiv în luarea deciziilor, cazul Chirţu fiind doar unul dintre exemple, cei mai mulţi dintre angajaţii Direcţiei Judeţene de Pază şi Servicii Dolj, în frunte cu directorul adjunct Florin Cică, cer conducerii Consiliului Judeţean Dolj să desemneze o comisie care să stabilească numele celor 115 persoane care urmează să plece din instituţie. „Ca să nu fiu înţeles greşit, repet ceea ce am spus deja. Eu nu îmi doresc să rămân. Aş putea s-o fac, dar ştiu că n-ar fi corect faţă de oameni. Deci, nu pentru mine solicit această comisie, ci tocmai pentru agenţii de care m-am ocupat atâţia ani. Nu mi se pare corect ca tocmai Dobrescu să decidă cine pleacă şi cine rămâne, pentru că el ar trebui să fie primul pe listă, urmat de mine şi de ceilalţi colegi pensionari“, a spus directorul adjunct al DJPS Dolj. Acesta a adugat că nu crede că preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, îl va lăsa pe Dobrescu să decidă cine vor fi cei 115 angajaţi ai direcţiei care vor pleca. „Cred totuşi că domnul Prioteasa va înţelege că reorganizarea nu poate fi făcută de Dobrescu şi va desemna o comisie care să întocmească acea listă“, a mai spus Florin Cică. La rândul său, Marian Chirţu, agentul dat afară abuziv de către Constantin Dobrescu, spune că nu este normal ca lista să fie decisă de un singur om. „Ce calitate morală a demonstrat Dobrescu ca să decidă el soarta a peste o sută de oameni? Cum să te aştepţi ca el să fie obiectiv când el a dat oameni afară, deşi aceştia nu greşiseră cu nimic? Cum să cred eu că-i va da afară pe cei care trebuie şi nu-i va păstra pe cei pe care el i-a adus în instituţie? Cel mai corect ar fi să se înfiinţeze o comisie din afară, care să ţină cont de pregătirea angajaţilor, de activitatea fiecăruia, nu de simpatiile şi antipatiile directorului“, a spus Marian Chirţu, care a precizat că, în cazul în care o comisie ar decide că trebuie să plece, n-ar avea nimic de obiectat.

„Pilele“ directorului, ferite de „reorganizare“
Surse din cadrul direcţiei de pază spun că apropiaţii lui Constantin Dobrescu, adică oamenii pe care el i-a adus în instituţie, nu dau semne de teamă că ar putea rămâne fără locuri de muncă. Ba dimpotrivă, unii chiar se laudă că pe ei valul de concedieri nu-i va atinge. Din nefericire pentru agenţii de rând, mulţi dintre protejaţii directorului DJPS Dolj nu îndeplinesc condiţiile pentru a rămâne în instituţie. Unul dintre exemple este Ovidiu Dumitru, şeful de tură care întocmeşte referatele mincinoase atunci când Dobrescu doreşte să scape de un agent. Fost brancardier, acesta ocupă de peste şase luni funcţia de şef serviciu, post ce necesită studii superioare, deşi acesta are numai opt clase. Cu toate astea, Dumitru nu va fi, aproape sigur, pe lista concediaţilor.

Agenţii DJPS Dolj îi cer lui Blaga să-i scape de Dobrescu
Deşi, cel puţin oficial, niciun angajat al Direcţiei de Pază şi Servicii Dolj nu este încă pe lista celor 115 care urmează să fie concediaţi, surse din cadrul instituţiei spun că ea ar fi aproape gata. „Dacă Dobrescu va da afară pe cine va dori el, iar el va rămâne în continuare director, deşi are pensie de 40 de milioane, suntem decişi să mergem la Bucureşti, să protestăm la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Este posibil să facem acest lucru chiar şi mai devreme. Credem că domnul Blaga va fi curios să afle mai multe despre activitatea celui pe care l-a dat afară din poliţie“, a spus unul dintre agenţi care, din motive lesne de înţeles, nu doreşte să-i fie publicat numele.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
Comentariuun porc
Scris de xxx
ComentariuDomnilor, oare nu v-ati convins de calitatea morala a acestui pseudo om, Dobrescu? Nu pot sa-mi dau seama cum a intrat acest om in randurile politistilor... Personal consider ca este intruchiparea raului. Niciodata nu a facut vreun bine unui coleg ori subaltern. Daca s-a putut, a facut doar rau. De ce credeti ca atunci cand il intalnesc pe strada, fostii colegi din politie... il scuipa? Uitati-va doar la fata lui si va convingeti!
Scris de Un craiovean
Berceanu stă cu biciul în spatele constructorilor

Berceanu stă cu biciul în spatele constructorilor

Săptămâna ce tocmai a trecut a fost din nou umplută de importanţa unei vizite cât se poate de oficiale. Ministrul transporturilor, Radu Berceanu,...

Investiţie periculoasă

Iniţiativă cu problemeToma a fost surprins de oamenii legii în timp ce efectua lucrări de modificare a drumului public după ce îşi realizase canalizare proprie, fără a avea autorizaţie de construire. “Am strâns bani împreună cu doi vecini şi ne-am făcut canalizare pentru că avem probleme atunci când plouă. De fiecare dată, apa se...

ABA Jiu cu ochii pe ape

Conform diagnozei şi prognozei INHGA, debitul Dunării la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, va fi în creştere în intervalul 08.07.2010-09.07.1010, situându-se peste media multianuală a lunii iulie.În aval de Porţile de Fier, pe Dunăre debitele au fost în scădere la Gruia, Calafat şi Bechet. Conform prognozei elaborate de INHGA-CNPB...
Craiovence, mame contracost

Craiovence, mame contracost

La 21 de ani, Roxana spune că şi-a găsit vocaţia: vrea să fie bonă. Nu are experienţă în acest domeniu, dar ca o recomandare sunt momentele petrecute...
Reabilitarea termică jupoaie râmnicenii

Reabilitarea termică jupoaie râmnicenii

Reabilitarea termică a blocurilor din cartierul Nord – Râmnicu Vâlcea a început în 2009. Conform adresei nr. 14604/ 30.06.2009, primăria anunţa...
Managementul Oltchim, îngrijorat de jocul acţionarului PCC SE

Managementul Oltchim, îngrijorat de jocul acţionarului PCC SE

Oltchim SA nu este surprinsă de faptul că acţionarul minoritar PCC SE a contestat în instanţă hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor prin...
Liricul craiovean în tur de forţă

Liricul craiovean în tur de forţă

Premierele „Rigoletto” de Giuseppe Verdi (din luna februarie), în regia artistică a maestrului Kerstin Jacobssen (Germania), conducerea muzicală...
Filarmonica „Oltenia“ Craiova – instituţie de interes naţional

Filarmonica „Oltenia“ Craiova – instituţie de interes naţional

Prestigiu menţinut la cote superioarePreluarea întregii activităţi a Filarmonicii craiovene la începutul acestui an de către actorul Gabriel Marciu...

Biblioteca „Indiscret“

Niculina Oprea (n. 1957, Negoeşti-Dolj) a publicat prima oară în „Luceafărul” şi a debutat cu volumul „În apele Akheronului” – Editura „Vlad & Vlad”, 1994. Au urmat, evident, alte titluri despre care s-au pronunţat favorabil criticii momentului (Al. Cistelecan, Dan-Silviu Boerescu ş.a.). Lirica sa, decantată atent, fără...
 
„Nulitatea Dobrescu“

„Nulitatea Dobrescu“

De-a lungul vremii, Indiscret în Oltenia a publicat numeroase articole despre Constantin Dobrescu şi isprăvile sale în calitate de director al Direcţiei...
Foc şi indolenţă la Catedrala Arhiepiscopală

Foc şi indolenţă la Catedrala Arhiepiscopală

În schimbul asigurării, se recurge la “banul văduvei”Chiar dacă pagubele sunt minore, situaţia este destul de critică pentru Arhiepiscopie. Mai...
O stafie comunistă bântuie prin IPJ Dolj

O stafie comunistă bântuie prin IPJ Dolj

„Hârtiuţa“ mi-a schimbat destinulLa începutul anilor ’80, tânăr locotenent de miliţie pe atunci, am fost chemat de şeful inspectoratului,...
Studenţii olteni, exilaţi printre şobolani

Studenţii olteni, exilaţi printre şobolani

În fiecare vară, conducerea Universităţii din Craiova are „epuizanta” sarcină de a stabili care dintre căminele studenţeşti va rămâne deschis...
Patron vâlcean acuzat că a furat banii şomerilor

Patron vâlcean acuzat că a furat banii şomerilor

Comuna Vaideeni revine în atenţie cu un nou episod, după ce zilele trecute şefa CEC Bank Vaideeni a fost depistată că ar fi prejudiciat 23 de deponenţi...
 
„Se înmatriculează zilnic 100 de autoturisme“

„Se înmatriculează zilnic 100 de autoturisme“

Reporter: Mulţi vă confundă cu Poliţia Rutieră sau cu Poliţia. Ce înseamnă, de fapt, instituţia pe care o reprezentaţi?Maria Vasile: Este firesc...
„Incompatibilii să   demisioneze, prefectul să ia măsuri“

„Incompatibilii să demisioneze, prefectul să ia măsuri“

„O situaţie care pune în discuţie credibilitatea partidului”Reporter: Domnule ministru, sunteţi, din 15 iunie, membru al PDL Vâlcea. Aţi „aterizat“...
Afacere „ciobănească“ la Popeşti-Vâlcea

Afacere „ciobănească“ la Popeşti-Vâlcea

Opt ani pribeag prin lumeLa puţin timp după Revoluţia din 1989, Dan Ciobanu a decis să plece din România şi să-şi încerce norocul în străinătate:...
 
Poziţiile sexului

Poziţiile sexului

Bărbatul se aşază cu picioarele întinse; apleacă puţin corpul în spate, sprijinindu-se în mâini. Trebuie să se afle într-o poziţie confortabilă,...
 
7 Sport
Perioada de aur, „Craiova Maxima“

Perioada de aur, „Craiova Maxima“

În sezonul competiţional 1981-82, Ştiinţa s-a clasat între primele opt echipe ale Europei în Cupa Campionilor Europeni (UEFA Champions League), antrenori...
E Spania!...

E Spania!...

Noua campioană a lumii la fotbal e Spania. Duminică, pe Soccer City, din Johannesburg, Spania a învins Olanda cu 1-0, scor pe care ibericii îl stabiliseră...
„Oltchim este un simbol al României“

„Oltchim este un simbol al României“

„Am ajuns la Chimistul din întâmplare“Reporter: Domnule Berbecaru, vă mai amintiţi cum aţi ajuns la clubul de handbal? Petre Berbecaru: Eu am...
 
Rafala CEDO

Rafala CEDO

Nu cred că e normal ca pentru greşelile grave ale unor magistraţi să plătească statul român. Nici măcar Justiţia, sistemul în interiorul căruia...
 

Indiscreţii de Dolj

„Pachidermul“ Pârvuleţu, la pas spre şomajMircea Pârvuleţu are toate motivele să fie îngrijorat. Longevitatea sa nefirească în fruntea Administraţiei Finanţelor Publice pentru contribuabilii mijlocii a început să bată vârtos la ochii unor persoane cu trecere din fruntea democrat-liberalilor doljeni, funcţia sa fiind luată, deunăzi,...

Indiscreţii de Vâlcea

Ptiu, să nu te deochi !... la IPJLa concursul pentru postul de adjunct al şefului IPJ Vâlcea pe probleme de siguranţă publică, ce va avea loc la IGPR în această lună, s-au înscris trei candidaţi: şeful Poliţiei TF Vâlcea, comisarul Vasile Florica, şeful Serviciului Rutier, comisarul-şef de poliţie Ilie Voica şi… fix comisarul-şef...

Indiscreţii de Olt

Gluma sănătoasă a preşedintelui CJ OltPreşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, poate primi în acest an titlul de campion la capitolul ,,glume sănătoase”. Acesta a susţinut la şedinţa Legislativului judeţean din Olt de luna trecută că vrea să depolitizeze... sănătatea olteană. Măcar pe aceea pe care o va păstori. Afirmaţia a fost salutată...
 
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva