Indiscret Dezvaluiri
Jaf
Voteaza Articolul

Din ciclul: Dacă tot nu sunt bani mulţi, să se aleagă praful şi de cei care există


Jaf


la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, din cadrul CJ Olt


Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Olt a fost întotdeauna o instituţie care le-a făcut cu ochiul potentaţilor zilei de foarte multă vreme. A oferit la nevoie locuri de muncă pentru neamurile mai-marilor judeţului, pentru apropiaţii sau trepăduşii acestora, fiecare angajare fiind, înainte de concurs, aprobată de şeful judeţului, după verificarea culoarei politice preferate. Şi în acelaşi timp permitea transferul unor sume importante în conturile unor firme protejate pentru comercializarea a tot felul de produse, de la dotări la alimente şi imobile. Cum tentaţiile au fost permanent mari, au apărut şi mai multe probleme.

de Mihaela Bobaru

Staicu a ajuns după gratii... după ce a băgat mâna până la cot în vistieria amărâţilor
Cristina Staicu a fost directorul instituţiei până prin 2002, când, în urma unui autodenunţ, a ajuns în atenţia procurorilor. Un om de afaceri care alimenta instituţia cu diverse produse s-a plâns procurorilor că ,,şefa” i-a solicitat drept mită, printre altele, o maşină de spălat. Una însă care nu a reuşit să-i îndepărteze ,,petele” corupţiei şi nici să facă nevăzute gratiile după care a fost aruncată de oamenii legii.
Pe vremea lui Staicu, hrana bătrânilor era puţină pentru că era făcută din alimente scumpe. Mai scumpe decât în cele mai mari capitale ale ţărilor lumii. Exemplele date publicităţii, la vremea respectivă, de mass-media, arată că se cumpărau cartofii, roşiile, varza sau fasolea la preţuri de trei ori mai mari decât cele practicate în pieţe de către producătorii direcţi.
La vremea respectivă, situaţia era justificată de preşedintele Marin Ionică prin imposibilitatea achiziţionării legumelor în cauză direct de la ţărani deoarece nu permitea legea.
Arestarea Cristinei Staicu a constituit cel mai mare incident ce a afectat imaginea CJ Olt în ultimul mandat al preşedintelui Marin Ionică.

Lux pentru şefi, sărăcie pentru amărâţi
Sub preşedintele CJ Olt, DGASPC Olt a fost implicată într-un alt scandal de proporţii, legat tot de modul de cheltuire a fondurilor destinate asigurării unei vieţi decente bătrânilor abandonaţi de familii în grija statului. Scandalul a fost iscat în jurul banilor comunitari destinaţi acestora. S-au achiziţionat aproape de finalul mandatului preşedintelui Copilău, de către conducerea instituţiei, din banii primiţi de la UE în cadrul unui program, zeci de genţi de damă. Cică bătrânele de la CIA Slatina, CIA Şopârliţa şi CIA Cezieni aveau nevoie de ele când li se aproba biletul pentru plimbarea de... recreere.
Şi cum conducerea instituţiei nu dorea să fie acuzată de discriminare, a decis să achiziţioneze şi câteva mape pentru distinşii domni din azile, dar şi o geantă diplomat, de firmă dacă este să ne luăm după preţul cu care a fost achiziţionată. Ca să vă faceţi o idee, vă spunem că geanta celebră despre care unii spun că ar fi fost folosită de preşedintele CJ Olt, Jenel Copilău, a costat, în urmă cu trei ani, vreo 500 lei noi. Acum cred că ne daţi dreptate. Mai ales dacă vă spunem că era vorba de un diplomat ENZO ROSSI Lucca, din piele de culoarea coniacului.

Maşini de tuns iarba cu GPS şi lopeţi poleite cu aur
Noul director al DGASPC Olt, Emil Moţ, vrea să-l facă pe preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, să păstreze tradiţia în materie de golire a bugetului destinat asistaţilor. Sub conducerea acestuia, s-au făcut achiziţii extrem de interesante şi nu în urma unor licitaţii, ci prin încredinţare directă către unele firme aparţinând aceloraşi acţionari, deloc necunoscuţi şefului DGASPC Olt. Emil Moţ a fost în mai multe rânduri văzut împreună cu Răzvan Chiriţă, acţionar la SC Proquality Event Org SRL, firmă prin care s-au achiziţiont bunuri la preţuri şi de zece ori mai mari decât cele practicate pe piaţă. Şi ca să vă convingeţi că aşa stau lucrurile, vă informăm că s-a achiziţionat o maşină de tuns iarba, care pe piaţă costă sub 400 de lei, la preţul de 5.000 lei. Nu vă putem spune de ce preţul de achiziţie a fost aşa de mare. Poate că era dotată cu GPS, cântar pentru a se şti în orice moment câtă iarbă s-a tăiat şi, probabil, ne dăm şi noi cu părerea, iarba tăiată este şi balotată. Cine ştie… Tot acelaşi preţ s-a plătit către firma respectivă, cu statut de firmă protejată, chiar dacă nu îndeplineşte prevederile legale ca să se înscrie în această categorie, şi pentru o drujbă. Necesară pentru cei câţiva arbori de prin curţile centrelor de la Fălcoiu, Cezieni, Şopârliţa, Slatina şi Spineni. Pentru o rolă de 150 metri de cablu electric s-au plătit vreo 750 lei, iar pentru o sapă, o cazma sau o lopată pe care le poţi cumpăra de la magazinele specializate cu preţuri cuprinse între 15 şi 20 lei, s-au achitat de către DGASPC Olt nici mai mult, nici mai puţin de 150 lei pentru fiecare unealtă, conform informaţiilor furnizate de surse demne de încredere din cadrul instituţiei. Nu am reuşit să vedem niciuna dintre aceste unelte, dar dacă s-a plătit atâta, credem că este vorba de unele speciale, eventual poleite cu aur, precum ceasurile stradale ale lui Oprescu.

Familia Moţ cu moţ în CJ Olt
Important de precizat este faptul că unul dintre acţionarii firmei care aprovizionează cu toate cele instituţia este nimeni altul decât fiul mamei directorului DGASPC. Adică rudă bună cu Emil Moţ. Şi când te gândeşti că tatăl directorului DGASPC Olt a fost plătit din bugetul judeţului pentru a reprezenta instituţia sau pe şeful ei în diverse cauze, chiar dacă sunt câteva zeci de jurişti la CJ Olt, veţi trage singuri concluzia care se impune.
Susţinerea celor doi în faţa preşedintelui CJ Olt, Paul Stănescu, este mama directorului DGASPC Olt, magistrat de profesie. Potrivit informaţiilor apărute în media locală, doamna judecător se cunoaşte cu mai-marele administraţiei judeţene de ani buni, de pe vremea când Paul Stănescu era un neica nimeni în politică. Atunci, susţin unele surse, se pare că actualul preşedinte a primit o mână de ajutor de la doamna Maria Moţ, judecător sindic, pentru a pune mâna pe nişte active extrem de importante din oraşul Corabia. Şi nu doar atât. Maria Moţ, se pare, nu este străină nici în ceea ce priveşte alte ,,transferuri” interesante de la bugetul statului la cel al unor persoane private. A beneficiat de serviciile juridice şi o firmă printre ai cărei acţionari se număra şi bunica directorului DGASPC Olt, mama doamnei judecător. Dacă are sau nu iz penal ceea ce se întâmplă pe la DGASPC Olt, rămâne de văzut. Organele abilitate ale statului sunt cele care trebuie să decidă. Cert este că preşedintele CJ Olt are mai mulţi şefi care decid cu adevărat în cadrul instituţiei. Unul dintre aceştia este şi familia Moţ.

Aşteptăm intervenţia organelor abilitate ale statului
Până ce Curtea de Conturi va primi aprobarea conducerii centrale de a face verificările necesare cu privire la aspectele sesizate, solicităm conducerii instituţiei să publice lista achiziţiilor făcute în ultimul an. Îi cerem preşedintelui Paul Stănescu să dispună un control la DGASPC Olt de către Auditul CJ Olt, chiar dacă şeful instituţiei în cauză este protejatul său. Asta dacă nu doreşte să se trezească, precum predecesorii săi, că va trebui să tragă ponoasele aberaţiilor pe care le fac şefii instituţiilor din subordinea sa.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
Ciocan şi Băndoi – luptă-n doi pentru şefia IPJ Dolj

Ciocan şi Băndoi – luptă-n doi pentru şefia IPJ Dolj

Considerată iniţial o speculaţie de presă, menită să tulbure apele în curtea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, schimbarea comisarului-şef...
Soţul doamnei Oana Dincă, un fel de „primărică“

Soţul doamnei Oana Dincă, un fel de „primărică“

Din păcate pentru fiecare dintre noi, arestarea primarului Antonie Solomon nu ne aduce doar un serios deficit de imagine la nivelul ţării (oricum, la...
PDL Dolj îi mai taie lui Păloiu din mustăţi

PDL Dolj îi mai taie lui Păloiu din mustăţi

Ca în multe alte dăţi, la ultima şedinţă de consiliu judeţean, consilierul pedelist dornic de afirmare Dan Păloiu a vrut să devină fioros, sărind...
Centru nou la Filiaşi pentru persoanele cu handicap

Centru nou la Filiaşi pentru persoanele cu handicap

În 2006, DGASPC Dolj era prima direcţie care investea în centre rezidenţiale de recuperare motorie. Primul centru de acest fel a fost înfiinţat la...
Se rupe căruţa liberală!

Se rupe căruţa liberală!

Vineri a reprezentat un punct de cotitură pentru liberalii doljeni. Trei dintre cei mai importanţi primari ai filialei - Mircea Guţă, Marin Vintilă...
Specialişti în computer

Specialişti în computer

Edilii a şapte localităţi din judeţul Vâlcea constituite, în urmă cu patru ani, în Asociaţia Pro Dezvoltare Valea Oltului, au anunţat, recent,...
O constelaţie de-a pururi strălucitoare

O constelaţie de-a pururi strălucitoare

Desfăşurată timp de 12 zile, începând cu data de 23 aprilie, cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Shakespeare”, intitulată „Constelaţia...

Programul manifestărilor prilejuite de „zilele municipiului Calafat“

Vineri - 07.05.201010:00 - Deschiderea oficială a festivităţilor prilejuite de Zilele Municipiului Calafat - locaţie: faţa Primăriei Municipiului Calafat:intonarea Imnului de Stat al României;discursul primarului;marşul “Ziua Europei” - Şcoala Nr. 2 - “Constantin Gerota”10:30 -“Crosul Primăverii”, care se va desfăşura cu elevii...
„Vom avea o televiziune cu identitate“

„Vom avea o televiziune cu identitate“

Reporter: Eşti vedeta presei craiovene?Laurenţiu Barbu: Nu mi-am dorit niciodată să fiu vedetă, nici nu îmi doresc. Îmi doresc să fiu foarte bun...
 
Masonul Grig, sub obedienţa prefectului de Vâlcea?

Masonul Grig, sub obedienţa prefectului de Vâlcea?

În această săptămână, mai precis joi, într-o şedinţă de partid, democrat-liberalii vâlceni ar trebui să stabilească cine îi va lua locul...
ÎPS Gherasim, acuzat de fapte reprobabile

ÎPS Gherasim, acuzat de fapte reprobabile

În rândurile de mai jos, redăm discuţia dintre un enoriaş, căruia nu îi vom dezvălui numele (îl vom denumi X), şi părintele Adrian Făgeţeanu....
Statuia de un miliard amendă

Statuia de un miliard amendă

Amplasarea monumentului ridicat în memoria muncitorului silvic din Brezoi a născut controverse şi scandaluri. După ce a căutat prin orice mijloc să...
Jaf

Jaf

Staicu a ajuns după gratii... după ce a băgat mâna până la cot în vistieria amărâţilorCristina Staicu a fost directorul instituţiei până prin...
„Prefer să avem  profesionişti în deconcentrate,decât copii şi neveste!“

„Prefer să avem profesionişti în deconcentrate,decât copii şi neveste!“

Rep.: Mai candidaţi la şefia PDL Dolj?Gelu Vişan: În cazul în care o să candidez, o să anunţ lucrul ăsta. De fiecare dată am folosit termenul...
Mănăstirea din Popânzăleşti, loc de legendă

Mănăstirea din Popânzăleşti, loc de legendă

Mulţi dintre noi am face orice efort să ajungem să vizităm măcar o dată în viaţă anumite obiective turistice din ţară sau de „aiurea“, fără...
Podul interzis din Malu-Mare

Podul interzis din Malu-Mare

Să traversez sau să nu traversez podul? Asta se întreabă fiecare localnic din Malu-Mare după ce citeşte pe un indicator montat la capăt de pod „Interzis...
Vâlceanul Vâlcea, stupar de la doi ani

Vâlceanul Vâlcea, stupar de la doi ani

”Tata m-a băgat la stupi când abia puteam vorbi ”Pentru Marian Vâlcea albinele nu mai au de mult secrete, apicultura fiind o afacere moştenită...
Poziţia indolentului

Poziţia indolentului

Câteodată, plăcerea se poate descoperi în leneveală. Mai ales când te abandonezi frumos voinţei altuia, mai zelos. În poziţia indolentului, Doamna...
 
7 Sport
Ziua judecăţii!

Ziua judecăţii!

Acum cinci sezoane, Oltchim Râmnicu Vâlcea a început un proiect interesant în sportul românesc. După trei ani de secetă, oficialii vâlceni au decis...
Patru etape pentru tot atâtea puncte!

Patru etape pentru tot atâtea puncte!

Mititelu are dreptate când spune că au nevoie de patru puncte, dar cu cine să le iei dacă nu cu Internaţional, Oţelul sau Ceahlăul? Urmează meciul...
Succes, Oltchim!

Succes, Oltchim!

La finele săptămânii, vom respira aer de Liga Campionilor. Nu în fotbal, în handbal. În handbalul feminin, acolo unde Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioana...
 
Apă grea

Apă grea

Săptămâna trecută, pentru o zi şi alte câteva ore de noapte, mare parte din Craiova a rămas fără apă.N-ar fi ceva ce nu s-a mai pomenit, peste...
 

Indiscreţii de Dolj

Solomon junior, în treburile murdare ale tatălui?Săptămâna trecută, după ora 16:00, când primăria era deja golită de funcţionari, iar poliţistul comunitar cu atribuţii de portar îşi făcea turele obişnuite de plictiseală prin faţa instituţiei, am asistat la un dialog discret, dar extrem de interesant. Din senin, lângă poliţistul...
Indiscreţii de Vâlcea

Indiscreţii de Vâlcea

Scandal şi greva foamei la ArhiepiscopiePreotul Nicolae State Burluşi, un fel de Gică-contra în Arhiepiscopia Râmnicului, ameninţă cu greva foamei....

Indiscreţii de Olt

Poliţiştii din Olt şi-au propus să cerceteze penal şi sugariiCică poliţiştii din Olt s-au apucat să-i cerceteze penal pe minori, că de seniori s-au săturat. Nu pentru furtişaguri, ci pentru vătămări corporale din culpă. Potrivit deştepţilor cu epoleţi, copiii au făcut prostii. Cum  s-au plimbat ei cu bicicletele, fie au dat...
 
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva