Indiscret Dezvaluiri
Rasputin de la Frăsinei-Vâlcea
Voteaza Articolul

Rasputin de la Frăsinei-Vâlcea


Poveste tragică a unei familii vâlcene, aproape distrusă de intervenţia unui călugăr de la mănăstirea Frăsinei. Soţul, Dumitru Cârstea, apelează la presă pentru a povesti lumii întregi cum soţia sa este internată la psihiatrie, din cauza relaţiei „duhovniceşti” pe care aceasta a avut-o cu călugărul Daniel Pleşa. Acesta dezminte, punând totul pe seama „smintelii” soţului. Intervenţia stareţului Coziei, Vartolomeu Androni, exarhul mănăstirilor vâlcene, a salvat deocamdată tot ce se mai putea salva dintr-o căsnicie devenită „iad pe pământ” pentru ambii soţi. Habotnicia şi încrederea oarbă într-un om controversat, fie el şi purtător de patrafir, au dus-o pe Daniela Cârstea pe un pat de spital, cu minţile răvăşite şi puţine şanse de salvare. Povestea „Rasputinului” vâlcean, călugăr la “Muntele Athos al României” (aşa cum este supranumită mănăstirea Frăsinei), este presărată de mai multe astfel de episoade în care protagoniste sunt femeile nefericite, în căutare de linişte sufletească.

de Crişu Popescu

Tragedia familiei Cârstea, din Râmnicu Vâlcea, a început în 2003, odată cu naşterea primului copil. De atunci, viaţa Danielei Cârstea nu a mai fost la fel. Tânără, frumoasă, proaspătă soţie (căsătorită doar civil), Daniela a simţit gustul amar al disperării când a născut un băiat cu o malformaţie la gură. Cum în grupul ei de vecine şi prietene erau câteva femei căsătorite care practicau frecvent creştinismul de tip habotnic la mănăstirea Frăsinei, Daniela a fost atrasă, în speranţa că unde au dat greş halatele medicale vor reuşi sutanele preoţeşti. Acolo  l-a descoperit pe călugărul Daniel Pleşa, cel care le adusese „pe calea cea dreaptă” şi pe amicele Danielei. Relaţia dintre cei doi s-a sudat imediat. „Părintele Daniel” a devenit foarte repede un personaj important în viaţa Danielei.

Îi controla viaţa prin telefon
Dumitru Cârstea, soţul Danielei, a devenit, la rândul său, un bărbat disperat. Deoarece a trecut pe planul doi pentru consoarta sa, a devenit suspicios. „Am aflat de acest călugăr datorită telefonului. De la cel de acasă, am primit o factură mai mare şi, fiind nedumerit şi suspicios, am cerut desfăşurătorul convorbirilor. Unul dintre numere se repeta obsedant. Am sunat şi am aflat cine este. De la început mi s-a părut că ma ia în băşcălie. Că îşi cam bate joc de mine”, povesteşte dezgustat Dumitru. Daniela a început să îl privească şi să-şi perceapă propriul soţ prin ochii călugărului. Asemenea lui Rasputin, care, profitând de misticismul şi labilitatea psihică a femeilor, a ajuns preferatul ţarinei Imperiului Rus, aşa şi Daniel a început să controleze mintea şi acţiunile soţiei deprimate. Din fata deschisă, „gagică modernă”, aşa cum o descrie Dumitru, Daniela devenise o închistată. Ţinea cu obedienţă toate posturile, slăbise, îşi schimbase garderoba. Fustele foarte lungi, hainele largi şi negre, baticele şi maramele au devenit apanajul femeii. „Începuse s-o sune şi să-i coordoneze viaţa prin telefon”, mai spune soţul.

„Vorbea de parcă era soţia lui, nu a mea!“
Schimbarea în rău devenea mai vizibilă pe zi ce trecea pentru Daniela. Nu mai era ea. Devenise închisă, fără prea multă poftă de viaţă şi chiar se deda la gesturi cel puţin ciudate. Ajunsese să arunce cu apă sfinţită şi tămâie prin casă după propriul soţ. „Mă privea ca pe un drac. Pentru că nu eram căsătoriţi religios, acest popă îi băgase în cap că eu sunt demonizat, îndrăcit, şi ea se purta cu mine ca atare”, explică Dumitru. Situaţia a atins cotele paroxismului, iar relaţia familială a devenit de nesuportat. Pentru Dumitru, fiecare zi alături de Daniela devenise un chin, iar deciziile lui „Rasputin” erau tot mai dure. Acesta i-a spus Danielei că trebuie să mai facă un copil. Femeia s-a conformat. În tot acest timp, certurile se ţineau lanţ în familia Cârstea. Până la un moment dat, când Daniela a luat decizia, îndrumată de popa Daniel, să îşi părăsească soţul. „Mi-a zis că ea nu mai poate sta cu mine, prin 2004. A plecat pur şi simplu. Nu am avut ce să îi mai fac. Deciziile lui erau mai importante decât deciziile mele, eu deja eram la diverse. I-am telefonat din nou călugărului şi mi-a vorbit de parcă era soţia lui, nu a mea”, declară soţul răscolit sufleteşte.

Copii sau divorţ
Ca să salveze familia, Dumitru Cârstea a reuşit cu mari greutăţi să se împace cu consoarta sa. S-au cununat religios, dar cu toate acestea nu a reuşit să scape de epitete ca “diavol”, “posedat” sau “îndrăcit”, venite mai întâi din partea preotului şi apoi aruncate în faţă de soţie. Aceasta a născut şi al doilea copil. Relaţia de cuplu, din punct de vedere sexual, a avut de suferit enorm, din cauza preotului. Daniel i-a spus soţiei să nu se culce cu soţul său decât pentru a face copii. În rest să nu îl lase să se atingă de ea, să o „pângărească” în vreun fel. Altfel, “închisă îi este împărăţia Cerurilor”. Şi cum nimic nu se întâmpla fără ca Daniel să afle, soţii Cârstea au adus pe lume şi un al treilea copil. Cu toate acestea, insistenţele preotului nu s-au oprit. „Copil după copil” părea să fie deviza după care acest popă iresponsabil îi conducea viaţa unei femei labile şi credule. „O întrebam tot timpul ce le vom pune pe masă copiilor, pentru că noi avem venituri modeste şi nu putem să creştem atâţia. Îmi spunea că ne ajută Sfântul Nectarie”, descrie soţul nefasta situaţia în care fusese adus.

„Binecuvântarea de divorţ“ sau cum un popă trece peste canoanele Bisericii
Daniela Cârstea s-a decis, sub atenta îndrumare a „duhovnicului”, să facă un al patrulea copil. Numai că de data aceasta s-a lovit de voinţa pornită din disperare a soţului, care nu a mai dorit cu niciun chip. „Am mers la exarhul mănăstirilor judeţene, stareţul Coziei, Vartolomeu Androni. Acesta a dezavuat atitudinea preotului Daniel. Ba chiar a zis – mai în glumă – să îi spunem că doar doi o să-i creştem noi, iar pe ceilalţi să-i ducem să-i crească Daniel. Vreau să îi mulţumesc pe această cale pentru că a luat măsuri. A vorbit personal cu călugărul de la Frăsinei şi l-a mai domolit. Cu toate acestea, Daniela tot avea încredere în el. Într-o zi a venit la mine şi mi-a spus că divorţează, pentru că părintele Daniel i-a dat binecuvântarea de divorţ”, explică în continuare Dumitru Cârstea. Noţiunea de “binecuvântare de divorţ” nu este întâlnită în normele de funcţionare şi în statutul de conducere al Bisericii Ortodoxe Române. Femeia a plecat de lângă soţul ei, dar din nou acesta a reuşit să o facă să se răzgândească. Însă, în scurt timp, din cauza problemelor de ordin psihic, a fost internată la psihiatrie, unde se află şi acum, după ce o consultaseră mai mulţi psihologi. Toţi au ajuns, conform spuselor soţului, la o singură concluzie. Că experienţa de la Frăsinei a fost nefastă.

Daniel, preferatul enoriaşelor, aruncă vina pe soţul „demonizat“
Mergând la Frăsinei, am găsit un preot aşa cum îl descrisese soţul disperat. Figura legendarului călugăr rus Rasputin, pare să fi traversat timpul, poposind pe meleagurile vâlcene. Un bărbat la vreo patruzeci de ani, înalt, subţirel, cu o barbă bifurcată şi ochi albaştri sticloşi. Mieros la vorbă. Din primele momente am observat că este preferatul enoriaşelor. Acestea, în marea lor majoritate femei la peste treizeci de ani, învăluite din cap până în picioare şi pioase nevoie mare, fremătau la apariţia preotului: “Părintele Daniel… uite-l pe părintele Daniel!” „Da… el este. Uite-l… părintele Daniel”, răspundeau altele. Toate ofereau imaginea unor suflete răvăşite, venite la Frăsinei să-şi recapete cu ajutorul preotului, liniştea. Despre întreg scandalul, Daniel Pleşa declară: „O cunosc pe Daniela, ştiu bine cazul ei. Ceea ce v-a relatat Dumitru sunt poveşti. De ce nu vine să vorbească cu mine?! De ce îi e frică de confruntarea cu oamenii lui Dumnezeu? Soţia a plecat pentru că a trăit o viaţă în chin alături de el. E normal să ajungă la psihiatrie cu un asemenea soţ.” Despre conceptul naşterii a cât mai multor copii, Daniel a mai spus: „Fireşte că am îndemnat-o să facă mulţi copii. Femeia se mântuieşte prin câţi prunci dă. Chiar şi 15… pe timpul foametei cum îi creşteau? Se îngrijeşte Dumnezeu”, mai spune călugărul.
Şi a plecat, cu un cârd de muieri după el, care, între credinţă şi sminteală, aproape că se călcau în picioare, spre a-i pupa mâna.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
Comentariuce se intampla la frasinei,este mizerie in toata regula.Niste neicanimenicalugarise dau drept DUMNEZEU,care isi permit sa faca orice,niste imputiti in sutanasatana.
Scris de didi
ComentariuSINGURUL CARE NE POATE IERTA ESTE DUMNEZEU,NU OAMENII,GEN CALUGARII,CARE SUNT NISTE SARLATANI
Scris de bebe
Comentariumai pardon emanuel! i-l cauta prostii,ptr mine e un papa lapte, daniel asta.
Scris de ady
Comentariuvoi tot vorbiti pe degeaba....fara sa stiti nimic.ganditiva prima data la locul de slujire al prea cuviosului parinte daniel si pe urma de persoana sfintiei lui,daca nu puteti gandi rational.daca ar fi cum il criticati,nu l ar fi cautat atata lume....Parinte,blagosloviti si ne iertati!
Scris de emanuel
Comentariunu sti-ti ce scrieti, il cunosc personal pe ieromonahul daniel dumnezeu la binecuvantat cu mult har si duh sfant si trebuie sa ii multumim ca ezista. am sotie, copii, servici si liniste sufleteasca duc o viata normala cu toate cele ,o relatie cu sotia destul de buna .sunt aberati ca se amesteca parintele in viata sexuala a cuplurilor. parintele daniel da numai sfaturi bune, ajuta si e adeptul familiei nici vorba de divort .ar fi multe lucruri bune si numai bune de spus despre omul lui dumnezeu daniel sunt foarte fericiti cei care il au duhovnic eu cu sotia ne numaram printre acestia si inca odata ii multumim ca ezista. dumnezeu sa il binecuvanteze.
Scris de iulian s.
Comentariumaria! incurci borcanele,ziaristu a scris ceva de un om controversat,si nu de DUMNEZEU,nu mai faceti voi asemanari intre calugari si DUMNEZEU,ei se folosesc de DIVINITATE,ca si cum ei sunt divini,ei sunt niste imputiti care care fraieresc oamenii,asa maria ca nu mai exagera ca sunteti toti o apa si un pamant.
Scris de nesu
Comentariudaca i-ati cunoaste atat pe Daniel cat si pe Iulian atat cat ii cunosc eu nu ati mai vorbii asa despre niste fete sfinte bisericesti.P.S. Am copilarit in preajma lor sunt din andreesti si stiu ce vorbesc
Scris de ion
ComentariuIntodeauna au existat si o sa existe oamenii rai impotriva lui Dumnezeu asa cum esti tu ziaristule
Scris de MARIA
ComentariuScriu o carte buna .Mai dureaza, e in lucru ,eu o scriu, ma pricep, am citit de mica, scriu de la 6 ani,am o diploma internationala recenta de 3 ani cu nota 9.25,in prezent fac un curs tot cu diploma internationala.Vorbesc si scriu si in engleza.S-ar putea sa si traduc cartea.Asta e cea mai importanta,mai scriu si altele dupa ce o termin.Cred ca mi-am descoperit talentul principal si voi folosi tot ce am invatat si tot ce am citit ca sa obtin o carte de o calitate superioara.
Scris de Daniela Cirstea
Comentariunumai muieri comenteaza cazul respectiv,ELENA ESTI VARZA MURATA,esti o proasta si jumatate,bag seama ca ai o droaie de copii,ai reusit sa nenorocesti familia,pe tine si copiii.felicitari
Scris de nesu
Comentariutoate muierile care ii iau apararea acestui nemernic,sunteti niste femei de nimic,sa va spun de ce,cand erati mai tinere,ati facut ce vrut muschi vostri,ati facut orgii,ati tras la rame la greu,ati facut avorturi,ati facut toate pacatele posibile de pe lumea aceasta,si cand va venit mintea la cap,vati dus unde nu trebuia, la daniel,la controversatul calugar,care va spune ce sa ziceti,si cum sa vorbiti ca va iertat de pacate,ei se rezolva intre ei si va iarta pe voi de pacatele voastre,bravo voua.
Scris de sanda
Comentariuelena vai de capul tau,ai in cap numai tarate,dute la balamuc ca ai creierul spalat,sa vb in numele tau,nu in numele altora,adevarata fericire este familia,si nu daniel care il pupi in fund tu si familia ta de oameni retardati mintali
Scris de edy
Comentariuvorbesc in cunostinta de cauza, i-a distrus viata zurliu de calugar,un laba cot,care dadea sfaturi de ginecologie,retardati mintali,imputitii astia,ar trebui castrati cu trotil.astia vb de familie, de infranare,de moralitate,se rezolva intre ei,si vin sa ne dea lectii duhovnicesti.niste milogi care stau la panda sa ruineze familii.
Scris de edy
Comentariunu putem judeca noi sintem prea mici si indepartati va judeca dumnezeu pe fiecare dupa faptele sale ei stiu ce au facut ce a fost intre ei ,adevarul il stiu ei .
Scris de ionela
ComentariuSotule "indurerat"! Daca ti-ai iubi copiii cu adevarat,ai intelege scopul vietii noastre si te-ai simti un trup cu sotia ta.Astfel,ai avea sansa sa te mantuiesti.Cauta-ti un duhovnic bun si spovedeste-te cat mai des.Vei cunoaste adavarata bucurie a vietii.
Scris de Elena
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuEsti un smintit si vorbesti ca unul
Scris de florin
ComentariuSchitul-Pelisor este un loc de desfrau,afacere a fam.ABABEI-STARETA TEOCTISCTA SI PREOTUL IULIAN.Nu poate fi numit locul acesta “SCHIT”!!!MANASTIRE-nu a fost numit de-ARHIEPISCOPIA ARDEALULUI.STARETA-TEOCTISTA,nu participa la Slujbe-pentru ca nu stie randuiala-iubeste- banul,desfraul,bautura,clevetirea,scandalul,cearta.Este pe departe si nu poate fi numita-----MONAHIE!!!PREOTUL-IULIAN,cu banii SCHITULUI-PELISOR si-a construit casa in jud.NEAMT .MONAHUL-nu trebuie sa detina averi!!!Oare de ce nu are SCHITUL-PELISOR,obste???De ce STARETA-TEOCTISTA.se plimba mai mult???De ce nu face PREOTUL-IULIAN,in fiecare zi SFANTA-LITURGHIE???SCHITUL-PELISOR loc de desfrau!RUSINEA ARHIEPISCOPIEI ARDEALULUI CU SCHITUL PELISOR-AFACEREA FAM.ABABEI!!!!
Scris de ANONIM
Comentariumda sunt o gramada de gay dastia care profita de caderile pshihice a persoanelor.profita pur si simplu de de slabiciunile oamenilor,am cunoscut un caz de l=au lasat pe om fara casa .si sa nu uitam ca religia a provocat f multe razboiae,nu trebuie generalizat dar ca asta trebuie eliminat urgent din potul care il okupa
Scris de milu
Comentariumda sunt o gramada de gay dastia care profita de caderile pshihice a persoanelor.profita pur si simplu de de slabiciunile oamenilor,am cunoscut un caz de l=au lasat pe om fara casa .si sa nu uitam ca religia a provocat f multe razboiae,nu trebuie generalizat dar ca asta trebuie eliminat urgent din potul care il okupa
Scris de milu
Comentariu1 .RASPUTIN E UN PSIHOPAT . 2 .SOȚUL DANIELEI PUTEA SÂ FOLOSEASCÂ PREZERVATIV .  SAU N-A AUZIT DE AȘA CEVA ? 2 ,MAJORITATEA CÂLUGÂRILOR SUNT PSIHOPAȚI .
Scris de CONTRACEPTIV
ComentariuBuna ziua, Din ce am vazut aici articolul este scris incomplet si denigrator chiar prin faptul ca se prezinta in prea multe randuri pozitia unei parti-barbatul care in cautarea "gagicii moderne" nu se mai regaseste in sotia dornica de liniste, copii si astinenta. Abstinenta este raspunsul daca nu mai doreau copii. Parerile medicilor psihiatrii nu sunt prezentate.
Scris de Ionel
ComentariuSCHITUL PELISOR––––desfrau,bautura,afaceri,lipsa slujbe si viata monahala.RUSINE!RUSINE!RUSINE!TEOCTISTA ESTE O DEPRAVATA,TRAIESTE IN DESFRAU!!!!
Scris de ANONIM
ComentariuAt last, smeoone comes up with the "right" answer!
Scris de XWbjUVOVNN
Comentariuexact..vezi...e vina femeilor care habar nu au cum sa ia sfaturile parintelui...le ia complet gresit...trebuie sa stii si cum sa interpretezi acele sfaturi...e o chestie pe care nu multi stiu sa o faca...dar ar trebui sa invete!...ma rog eu zic ca e fiecare cu parerea lui...
Scris de Ana
Comentariuana, cum il cunosti personal?am observat in comentarii,ca muierile sunt,portvocea lui daniel,niste putori,ascultati de barbatii vostri,si cele necasatorite de parinti, nu de lepre ordinaredaniel,vb de el ca si cum sunteti nevestele lui ,nu stiam ca are harem,toate care ati fost pro daniel sunteti niste gisculite care nici nu stiti pe ce lume traiti.vati dus repede la el sa va elibeteze de pacatele tineretii,si ati crezut ca sunteti iertate,ati luat plasa naivelor.
Scris de nesu
Comentariuana, cum il cunosti personal?am observat in comentarii,ca muierile sunt,portvocea lui daniel,niste putori,ascultati de barbatii vostri,si cele necasatorite de parinti, nu de lepre ordinaredaniel,vb de el ca si cum sunteti nevestele lui ,nu stiam ca are harem,toate care ati fost pro daniel sunteti niste gisculite care nici nu stiti pe ce lume traiti.vati dus repede la el sa va elibeteze de pacatele tineretii,si ati crezut ca sunteti iertate,ati luat plasa naivelor.
Scris de nesu
ComentariuDupa parerea mea articolul acesta este total aberant...il cunosc personal pe Pr.Daniel...e painea lui Dumnezeu...un om mai bun ca el nu poti intalni...si asa sunt toti calugarii de la manastirea Frasinei
Scris de Ana
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN.
Scris de ADAM
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de ZOSIM
ComentariuCALUGARUL ABABEI SI–A CONSTRUIT CASA IN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT PE BANII SLUJBELOR DE DEZLEGARE?!PE CARE LE FACE IN SIBIU,BRASOV,PITESTI SI BANII MANASTIRII PELISOR–SIBIU,RUSINE!UNUL DINTRE VOTURILE MONAHALE ESTE SARACIA?
Scris de ANANIA
ComentariuOare stie MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU ce se intampla la Manastirea PELISOR–nu este viata monahala,PREOTUL IULIAN–se duce sa faca slujbe pe bani.Pacat de efortul financiar al fam.PILOIU care a construit manastirea.
Scris de ZUZU
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
Comentariuinteresante comentarii referitoare la schitul din sibiu.mai interesanta este persoana care sub diverse nume de sex masculin si feminin care a adaugat in proportie de 99,99 la suta prostiile alea pe care noi neobosim ochii sa le citim, asa ca DOMETIE,NINA,MEDIAS etc se vede, se vede din avion faptul ca numele PARINTELE.....,MAICA STARETA....si liniutele puse in fiecare comentariu sunt identice, numele lor sunt scrise cu litere mari si acelasi context este identic unul cu celalalt.dupa parerea mea, lasati pe Altcineva sa judece.asta este parerea mea si sa imi fie cu iertare.DOAMNE AJUTA
Scris de mihai
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuPENTRU STARETA TEOCTISTA ABABEI CA,SA FIE STARETA A FOST UN MOFT SI O DORINTA SA ARATE SI SA DEMONSTREZE MAICILOR DE LA MANASTIREA TIGANESTI CE VALOARE SI CINE ESTE EA?!SEMINARUL LA FACUT LA PRISLOP NU LA MANASTIREA PASAREA CUM S–AU DUS MAICILE DE LA TIGANESTI.SANSA ACEASTA SA FIE STARETA LA SCHITUL PELISOR A FOST UN NOROC DE CARE NU A STIUT CUM SA–L FOLOSEASCA!NU AR TREBUI,STARETA TEOCTISTA SA SE LAUDE CE ESTE LA SCHITUL PELISOR,CI CAND VIN CRESTINI LA SFANTUL LOCAS SA LE ADRESEZE UN CUVANT DE INVATATURA,O POVATA SI SA–I INDRUME SA FACA FAPTE BUNE!CE LUCRURI MARETE SPUN EU?!PENTRU STARETA TEOCTISTA BANII,BAUTURA,DESFRAU,MASINI–DOAR ASTEA SUNT PENTRU VIATA VESNICA??!!!
Scris de NINA
ComentariuBANII,BANII,BANII–sunt totul pentru–STARETA TEOCTISTA,asta este viata duhovniceasca pe care o duce–BANI,BAUTURA,PLIMBARI,DESFRAU–nu–SFINTELE SLUJBE!!!!!!!!!Certurile,tipetele si uneori bataile sunt frecvente la–SCHITUL PELISOR!!!Nu mai ziceti,SCHIT–spuneti–MANASTIRE ca,se supara PREA CUVIOASA MAICA STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI.Ea prezinta ca,este MANASTIRE.
Scris de MEDIAS
ComentariuOameni buni–cea ami grava abatere a STARETEI–MONAHIA TEOCTISTA este ca,nu poarta–PERIMANUL–o bucata de stofa patrata pe care sunt brodate crucea si semnele uneltelor de la Patimile Domnului,purtata de monah pe spate si legata crucis cu doua panglici.Daca a dat jos,adica nu poarta–PERIMANUL–poate fi considerata ca,nu este–MONAHIE.MITROPOLIA ARDEALULUI–nu verifica ce se intampla prin manastarile subordonate lor???ARHIEPISCOPIA SIBIULUI????
Scris de NINA
ComentariuSTARETA–MONAHIA TEOCTISTA ABABEI,dadea petreceri la casa–particulara din satul–PELISOR,stropite cu multa bautura,fripturi si muzica dupa care urma–DESFRAU,DESFRAU,DESFRAU!Asta este viata monahala si sfanta pe care o duce–STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI LA SCHITUL PELISOR.CRESTINI,DONATI SI AJUTATI CUM PUTETI ACEST SARAC SCHIT,SA POATA AVEA CE CHELTUI SARACA,MAICA!!!!
Scris de BEBE
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum poate tolera situatia de la–SCHITUL PELISOR si nu ia nicio masura???Ce exemplu da,STARETA TEOCTISTA,la obste si la crestinii care vin la Schit?
Scris de SILVIAN
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA,nu participa la slujbe ca,nu stia randuiala si nici sa cante.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–trebuia sa aiba in vedere aceste lucruri esentiale si necesare pentru o monahie.
Scris de RALUCA
ComentariuNoi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuNoi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA,nu participa la slujbe ca,nu stia randuiala si nici sa cante.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–trebuia sa aiba in vedere aceste lucruri esentiale si necesare pentru o monahie.
Scris de RALUCA
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum poate tolera situatia de la–SCHITUL PELISOR si nu ia nicio masura???Ce exemplu da,STARETA TEOCTISTA,la obste si la crestinii care vin la Schit?
Scris de SILVIAN
ComentariuAm stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.
Scris de RALUCA
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de ZOSIM
ComentariuCALUGARUL ABABEI SI–A CONSTRUIT CASA IN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT PE BANII SLUJBELOR DE DEZLEGARE?!PE CARE LE FACE IN SIBIU,BRASOV,PITESTI SI BANII MANASTIRII PELISOR–SIBIU,RUSINE!UNUL DINTRE VOTURILE MONAHALE ESTE SARACIA?
Scris de ANANIA
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN
Scris de ADAM
ComentariuAm fost colega de seminar la–SEMINARUL TEOLOGIC SF.ECATERINA PRISLOP,cu Monahia Teoctista–pe nume CRISTINA ABABEI–si din perioada seminarului avea un caracter care nu era prea pentru o monahie.Doamna Directoare Monahia Petronia Orzea mereu era nevoita sa–i treaca cu vedere toate abaterile pe care le savarsea,iar cunostintele ei religioase erau cam nule pentru cati ani spunea ea ca,a stat in manastire.Din perioada seminarului avea dorinte pentru desfrau si iubea banii mai presus decat pe Dumnezeu.
Scris de MIRUNA-CARINA STOICESCU
ComentariuAm fost colega de seminar la–SEMINARUL TEOLOGIC SF.ECATERINA PRISLOP,cu Monahia Teoctista–pe nume CRISTINA ABABEI–si din perioada seminarului avea un caracter care nu era prea pentru o monahie.MAICA Directoare Monahia Petronia Orzea mereu era nevoita sa–i treaca cu vedere toate abaterile pe care le savarsea,iar cunostintele ei religioase erau cam nule pentru cati ani spunea ea ca,a stat in manastire.Din perioada seminarului avea dorinte pentru desfrau si iubea banii mai presus decat pe Dumnezeu.
Scris de CARINA STOICESCU
ComentariuNu stiu cine este persoana care a scris asa ceva despre Pr. Iulian si Monahia Teoctista ... DAR VREAU SA VA SCRIU CELOR CARE CITITI ACESTE MESAJE CA SUNT MINCIUNI Nimic nu este adevarat din ceea ce sa scris ... ba mai mult de atat sunt triplate unele comentari .. gest murdar de a scrie asa ceva despre un om, ca sa nu mai zic despre un membru al bisericii ...Vreau sa fac o singura precizare cu privire la studiile Maici Teoctista ... si anume cea care scrie ... si zice ca a fost colega cu Maica ... este o mincinoasa, pentru ca daca a fost asa cum zice colega, EA respectiva nu stie ca la la Monahie nu-i sici niciodata DOAMNA ... Sfatul meu este sa nu mai scriesti daca nu stiti asa porcari Dumnezeu ne judeca nu noi pe noi ..
Scris de maria
ComentariuCALUGARUL ABABEI SI–A CONSTRUIT CASA IN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT PE BANII SLUJBELOR DE DEZLEGARE?!PE CARE LE FACE IN SIBIU,BRASOV,PITESTI SI BANII MANASTIRII PELISOR–SIBIU,RUSINE!UNUL DINTRE VOTURILE MONAHALE ESTE SARACIA?
Scris de ANANIA
ComentariuStareta Teoctista, a murdarit haina monahala prin,desfrau,iubire de arginti,lux,lipsa de smerenie,lipsa de slujbe,scandalurile si certurile pe care le face la Schit.MITROPOLIA ARDEALULUI si ARHIEPISCOPIA SIBIULUI,o sa puna ordine si randuiala,adica viata cu adevarat monahala la Schitul Pelisor.
Scris de ANONIM
ComentariuStareta Teoctista si Ieromonahul Iulian in fata oamenilor sunt veritabili farisei,sunt intruchiparea minciunii,hotiei,desfraului.Nu au caracter de oameni!!!!SCHITUL PELISOR=SCHITUL ABABEI==S.N.C.DE FACUT BANI SI DE PACALIT OAMENII.
Scris de DOMETIE
ComentariuStareta Teoctista si Ieromonahul Iulian in fata oamenilor sunt veritabili farisei,sunt intruchiparea minciunii,hotiei,desfraului.Nu au caracter de oameni!!!!SCHITUL PELISOR=SCHITUL ABABEI==S.N.C.DE FACUT BANI SI DE PACALIT OAMENII.
Scris de DOMETIE
ComentariuCunosc foarte bine Minastirea Frasinei si viata spirituala din manastire. Cunosc f, bine si pe parintele Daniel si nu pot intelege cum un iresponsabil de ziarist poate acuza un om fara sa se informeze din mai multe surse.De ce nu vorbeste mai deschis cu preotul Daniel? Ori nu cumva Satan intreaba doar pe cine il avantajeaza. Fiti oameni seriosi si nu mai aruncati cu noroi in biserica si in sfanta noastra religie blasfemiatorilor. Incercati prin diverse articole sa atrageti atentia oamenilor de la credinta discipoli ai lu Iuda ce sunteti.Veniti cu fapte concrete ,pe care le puteti dovedi ,nu cu acuzatiile nu stiu cui.Voi sunteti adevarati TRADATORI de neam si credinta. Voi doriti sa manipulati lumea cu povestile voastre de 2 bani.Fiti oameni, fiti drepti si ne partinitori ca niste oameni de litere ce ar trebui sa fiti. Va rog sa-mi scuzati limbaju dar ,articolul vostru ma dezgusrat.
Scris de Manea Florea
ComentariuSCHITUL–PELISOR=S.R.L.ABABEI–PREOT IULIAN si STAETA TEOCTISTA=lisa viata monahala si duhovnicesca,lisa de la slujbe,lipsa vietuitoare,fara obste sa nu vada ce se intampla,bautura,lux,desfrau,barfa,clevetire,rautate,invidie ,viclenie si plimbari.Smerenia calugareasca si saracia de buna voie lipseste.Stareta Teoctista si Preotul Iulian Ababei fac milostenii cu neamurile adica surorile si cu casa lor personala atat din satul PELISOR,JUD.SIBIU si cea din COM.ONICENI STA LUNCA JUD.NEAMT
Scris de anonim
ComentariuEste destul de grav daca PARINTELE –EXARH VISARION JOANTA,ar fi primit mita.Realitatea este ca,la SCHITUL–PELISOR,sunt lucruri si mai grave.Atat,STARETA–TEOCTISTA cat si IEROMONAHUL–IULIAN.MITROPOLIA–ARDEALULUI,ARHIEPISCOPIA–SIBIULUI ce fac???Dorm?si vegheaza la buna desfasurare a vietii duhovnicesti si buna randuiala monahala la SCHITUL–PELISOR??Oamenii ajuta cum pot,banii ies,IEROMONAHUL–IULIAN isi vede in continuare de construirea casei,STARETA–TEOCTISTA si ea isi vede de bautura,lipsa de la slujbe si–DESFRAU!!!
Scris de ANONIM
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de ANONIM
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de ANONIM
ComentariuSCHITUL–PELISOR=S.R.L.ABABEI–PREOT IULIAN si STAETA TEOCTISTA=lisa viata monahala si duhovnicesca,lisa de la slujbe,lipsa vietuitoare,fara obste sa nu vada ce se intampla,bautura,lux,desfrau,barfa,clevetire,rautate,invidie ,viclenie si plimbari.Smerenia calugareasca si saracia de buna voie lipseste.Stareta Teoctista si Preotul Iulian Ababei fac milostenii cu neamurile adica surorile si cu casa lor personala atat din satul PELISOR,JUD.SIBIU si cea din COM.ONICENI STA LUNCA JUD.NEAMT
Scris de ANONIM
ComentariuFaptul ca parintele calugar iulian ababei a oferit asistenta religioasa si in alte orase a insemnta, se pare, o incalcare a regulamentelor impuse de normele calugariei. Manifestarile duhohvnicesti lasa de dorit si nu sunt demne pentru un preot,iar pentru un calugar nici atat!? Dar pentru–BANI–este in stare sa se duca toata tara si nu–si faca datoria de preot la SCHITUL–PELISOR. Casa pe care si–a construit–o este o mare rusine pentru calugarul iulian–din banii oamenilor amarati si din dontiile de la SCHIT?!
Scris de ANONIM
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN.
Scris de anonim
Comentariuteoctista este bolnava dupa bani si sa fie stareta. teoctista este o parapanta.preotul iulian un hot,daca si–a facut casa cu banii schitului. nu are o pregatire teologica adecvata de mare duhovnic ce se vrea si crede. un mare sarlatan!SCHITUL–PELISOR=S.R.L.ABABEI–PREOT IULIAN si STAETA TEOCTISTA=lisa viata monahala si duhovnicesca,lisa de la slujbe,lipsa vietuitoare,fara obste sa nu vada ce se intampla,bautura,lux,desfrau,barfa,clevetire,rautate,invidie ,viclenie si plimbari.Smerenia calugareasca si saracia de buna voie lipseste.Stareta Teoctista si Preotul Iulian Ababei fac milostenii cu neamurile adica surorile si cu casa lor personala atat din satul PELISOR,JUD.SIBIU si cea din COM.ONICENI STA LUNCA JUD.NEAMT
Scris de ANONIM
ComentariuCALUGARUL ABABEI SI–A CONSTRUIT CASA IN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT PE BANII SLUJBELOR DE DEZLEGARE?!PE CARE LE FACE IN SIBIU,BRASOV,PITESTI SI BANII MANASTIRII PELISOR–SIBIU,RUSINE!UNUL DINTRE VOTURILE MONAHALE ESTE SARACIA?
Scris de anonim
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?–VERIFICAT LA PRIMARIA ONICENI UNDE ABABEI SANDU ESTE PLATITOR DE IMPOZIT–ADICA PROPRIETAR.
Scris de anonim
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?–VERIFICAT LA PRIMARIA ONICENI UNDE ABABEI SANDU ESTE PLATITOR DE IMPOZIT–ADICA PROPRIETAR.
Scris de anonim
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de ZOSIM
ComentariuAm fost colega de seminar la–SEMINARUL TEOLOGIC SF.ECATERINA PRISLOP,cu Monahia Teoctista–pe nume CRISTINA ABABEI–si din perioada seminarului avea un caracter care nu era prea pentru o monahie.Doamna Directoare Monahia Petronia Orzea mereu era nevoita sa–i treaca cu vedere toate abaterile pe care le savarsea,iar cunostintele ei religioase erau cam nule pentru cati ani spunea ea ca,a stat in manastire.Din perioada seminarului avea dorinte pentru desfrau si iubea banii mai presus decat pe Dumnezeu.
Scris de MIRUNA STOICESCU
ComentariuUnele maici au plecat ele singure pentru ca,nu aveau cum sa stea–nu este viata monahala,randuiala,Sfanta–Liturghie nu se face dacat duminica.Stareta–TEOCTISTA numai urla si tipa la ele si trebuia sa–i faca cam tot ce dorea ea si ele maicile trebuiau sa serveasca si sa satisfaca toate poftele ei si la toate neamurile si musafirii pe care ii avea.Verisoara mea a fost acolo dar a plecat la M.Casiel.Ce a indurat ea la acest schit nu se poate povesti in cuvinte.
Scris de DANIELA
ComentariuAm asistat la o asa zisa slujba de dezlegare pe care o face Preotul–Iulian,mi s–a parut foarte superficil facuta ,in graba,daca intelegeai bine cuvintele pe care le rostea.Nu stiu daca are facultate,dar mi–a lasat o impresie foarte proasta.Era mai mult grabit si nerabdator sa stranga banii si sa vina soferul sa–l duca in alta parte unde se ducea sa faca alte slujbe de dezlegare???Ne–a zis sa dam pomelnice ca,le pomeneste la schit???
Scris de IOSIF
ComentariuUnele maici au plecat ele singure pentru ca,nu aveau cum sa stea–nu este viata monahala,randuiala,Sfanta–Liturghie nu se face dacat duminica.Stareta–TEOCTISTA numai urla si tipa la ele si trebuia sa–i faca cam tot ce dorea ea si ele maicile trebuiau sa serveasca si sa satisfaca toate poftele ei si la toate neamurile si musafirii pe care ii avea.Verisoara mea a fost acolo dar a plecat la M.Casiel.Ce a indurat ea la acest schit nu se poate povesti in cuvinte.
Scris de DANIELA
ComentariuAm fost colega de seminar la–SEMINARUL TEOLOGIC SF.ECATERINA PRISLOP,cu Monahia Teoctista–pe nume CRISTINA ABABEI–si din perioada seminarului avea un caracter care nu era prea pentru o monahie.Doamna Directoare Monahia Petronia Orzea mereu era nevoita sa–i treaca cu vedere toate abaterile pe care le savarsea,iar cunostintele ei religioase erau cam nule pentru cati ani spunea ea ca,a stat in manastire.Din perioada seminarului avea dorinte pentru desfrau si iubea banii mai presus decat pe Dumnezeu.
Scris de MIRUNA STOICESCU
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de ZOSIM
ComentariuMare pacat de munca si truda Pr.Catalin Dumitrean,Fam.Piloiu–Gheorghe,Ilie,Vasile si Spiridon,Fam.Toma din Mosna si toti oamenii care au donat si au ajutat cum au putut–SFANTUL SCHIT PELISOR.Cel mai bine ar fi sa fie schit de calugari,pentru ca,asa s–a dorit de la inceput,pentru ca,tot nu se fac slujbe este doar un loc de unde calugarul iulian face bani!!
Scris de ANONIM
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau!
Scris de ANONIM
ComentariuMare pacat de munca si truda Pr.Catalin Dumitrean,Fam.Piloiu–Gheorghe,Ilie,Vasile si Spiridon,Fam.Toma din Mosna si toti oamenii care au donat si au ajutat cum au putut–SFANTUL SCHIT PELISOR.Cel mai bine ar fi sa fie schit de calugari,pentru ca,asa s–a dorit de la inceput,pentru ca,tot nu se fac slujbe este doar un loc de unde calugarul iulian face bani!!
Scris de ANONIM
ComentariuStareta Teoctista–nu stie la strana, umbla bauta,nu poarta–PERIMANUL, traieste in desfraunepotul DANUT CRETU si cumnatul CONSTANTIN–de la Bacau,Bogan–muncitorul,Duca,etc tipa,urla,face mai mereu scandal, a dat maicile afara,iar altele au plecat singure. Nu vine la Slujbe,decat duminica! Fura din ce aduc oamenii si duce la MANASTIREA–TIGANESTI!? Mananca carne in sat,unde sta cu orele,se uita la televizor si cleveteste–barfeste. Se cearta mereu cu Preotul–Iulian,pe care la fel il barfeste de tot ce face Aceasta este viata–monahala la MANASTIREA–PELISORUasa zice cuvioasa Monahie Teoctista Ababei,care a facut avorturi.
Scris de ANONIM
Comentariu PREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
ComentariuPREOTUL–IULIAN,de la MANASTIREA–PELISOR,a uitat de cele 3voturi monahale!Pacat de tinerii nostri pe care el i–a nenorocit.Ucenicile lui sunt depedente de el,le manipuleaza cum vrea el.Minte oamenii cu slujbe de dezlegari,profita de suferinta oamenilor.SALVATI MANASTIREA PELISOR DE LA DESFRAU!!!!!
Scris de MACARIE
ComentariuOare stie MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU ce se intampla la Manastirea PELISOR–nu este viata monahala,PREOTUL IULIAN–se duce sa faca slujbe pe bani.Pacat de efortul financiar al fam.PILOIU care a construit manastirea.
Scris de ZUZU
ComentariuPREOTUL–IULIAN,de la MANASTIREA–PELISOR,a uitat de cele 3voturi monahale!Pacat de tinerii nostri pe care el i–a nenorocit.Ucenicile lui sunt depedente de el,le manipuleaza cum vrea el.Minte oamenii cu slujbe de dezlegari,profita de suferinta oamenilor.SALVATI MANASTIREA PELISOR DE LA DESFRAU!!!!!
Scris de MACARIE
Comentariu PREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
ComentariuOare stie MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU ce se intampla la Manastirea PELISOR–nu este viata monahala,PREOTUL IULIAN–se duce sa faca slujbe pe bani.Pacat de efortul financiar al fam.PILOIU care a construit manastirea.
Scris de ZUZU
ComentariuPREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
Comentariu PREOTUL–IULIAN,de la MANASTIREA–PELISOR,a uitat de cele 3voturi monahale!Pacat de tinerii nostri pe care el i–a nenorocit.Ucenicile lui sunt depedente de el,le manipuleaza cum vrea el.Minte oamenii cu slujbe de dezlegari,profita de suferinta oamenilor.SALVATI MANASTIREA PELISOR DE LA DESFRAU!!!!!
Scris de MACARIE
Comentariu PREOTUL–IULIAN,de la MANASTIREA–PELISOR,a uitat de cele 3voturi monahale!Pacat de tinerii nostri pe care el i–a nenorocit.Ucenicile lui sunt depedente de el,le manipuleaza cum vrea el.Minte oamenii cu slujbe de dezlegari,profita de suferinta oamenilor.SALVATI MANASTIREA PELISOR DE LA DESFRAU!!!!!
Scris de MACARIE
ComentariuPREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
Comentariucand te amesteci cu taratele,te mananca porcii!!
Scris de max
Comentariuala face asa ala pe partea ailalta.dar uitati va si la voi! credeti ca suntem mai presus de ei?
Scris de un om simplu
Comentariuauziti, toti comentati numai tampenii!!! da ceva de bine nu puteti sa spuneti? sau sunteti sectanti?
Scris de un om simplu
ComentariuPreotul–Iulian,la fel ca,Stareta–Teoctista–iubeste banulsi plimbatul prin lume.De multe ori era la SCHIT–si nu facea–SFANTA LITURGHIE.Nici nu stie sa vorbeasca cu crestinii!La SCHIT–cand au fost calugari tot nu era liniste pentru ca,veneau ucenicile–DRAGAN ELENA si cu ei statea–ANA–tiganca cum o facea–STARETA TEOCTISTA.Preotul–Iulian s–a batut cu nepotul,tot monah–PARTENIE,care este la MANASTIREA FRASINEI.Pe Raluca,a batut–o la clevetirea si minciunile pe care le spunea–STARETA TEOCTISTA.ANA,cat a stat la SCHIT–era informatorul PREOTULUI–IULIAN–cat timp plecat de la SCHIT.
Scris de ANONIM
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
Comentariumonahia teoctista-este o depravata,adunatura,betivatraieste in desfrau cu nepotul sau si cumnatul ei.monahul iulian a furat banii Schitului Pelisor si si-a construit casa pe numele lui-ababei sandu.SCHITUL PELISOR-loc de desfrau si afaceri.
Scris de anonim
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum poate tolera situatia de la–SCHITUL PELISOR si nu ia nicio masura???Ce exemplu da,STARETA TEOCTISTA,la obste si la crestinii care vin la Schit?
Scris de SILVIAN
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de anonim
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de ANONIM
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuSurorile de sange ale faimoasei starete teoctista si-au facut casele pe minciuni si pe sema unor oameni care au profitat de ei.La fel si stareta teoctista si-a facut casa prin desfrau,cati bani nu i-a mancat paznicului mitu si la cati din ciolpani.monahia teoctista este o plevusca.Si surorile ei tot niste betive si curve
Scris de NINA
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de anonim
ComentariuSCHITUL–PELISOR=INSUFICIENTE,DEVIERI SI CADERI!SCHITUL–PELISOR=ASOCIATIA FAMILIALA–ABABEI.Stareta teoctista si ieromonahul iulian–ar trebuie sa fie pilde de urmat!!!dar ei cultiva–ura,dezbinarea,tulburarea,sminteala,cearta,dispretul,mania,invidia,iubirea de arginti,desfraul,bautura,furtul,bataile.Stareta teoctista face ce vrea la schitul pelisor,nu ce trebuie,nu are experienta si nu a dus o viata monahala!
Scris de anonim
ComentariuSCHITUL PELISOR,o gloata si o sleahta,care mananca banii oamenilor.Sa puna mana sa demonstreze ca,nu este adevarat ce s–a scris despre ei.Daca tot le sare in ajutor unii si altii sa puna mana si sa traiasca cu adevarat o viata monahala si duhovniceasca!La Schit nu este liniste si pace duhovniceasca!Viata pe care o duc ei, zi de zi nu este de manastire!Comportamentul,vorbirea si faptele lor sunt de mireni lipsiti de bun–simt.Doar nu a venit degeaba–EPISCOPUL ANDREI si PARINTELE EXARH VISARION la Schit si le–a atras atentia.Doar se cearta de atatea luni si este o adevarata tulburare la Schit.Numai incercati sa mintiti ca ar avea cineva ceva cu ei si ar scrie minciuni!Totul este adevarat si mai sunt multe de spus si de o gravitate mai mare,ce s–a intamplat aici!Motive de smintire sunt vizibele!STARETA TEOCTISTA si PREOTUL IULIAN incalca–REGULILE BISERICESTI si de MORALA!Confunda Schitul Pelisor cu propria mosie!Nu trebuie sa fii de acord cu toti oamenii–depinde de pregatirea
Scris de anonim
Comentariuteoctista este bolnava dupa bani si sa fie stareta. teoctista este o parapanta.preotul iulian un hot,daca si–a facut casa cu banii schitului. nu are o pregatire teologica adecvata de mare duhovnic ce se vrea si crede. un mare sarlatan!SCHITUL–PELISOR=S.R.L.ABABEI–PREOT IULIAN si STAETA TEOCTISTA=lisa viata monahala si duhovnicesca,lisa de la slujbe,lipsa vietuitoare,fara obste sa nu vada ce se intampla,bautura,lux,desfrau,barfa,clevetire,rautate,invidie ,viclenie si plimbari.Smerenia calugareasca si saracia de buna voie lipseste.Stareta Teoctista si Preotul Iulian Ababei fac milostenii cu neamurile adica surorile si cu casa lor personala atat din satul PELISOR,JUD.SIBIU si cea din COM.ONICENI STA LUNCA JUD.NEAMT
Scris de anonim
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN
Scris de ADAM
ComentariuPREOTUL–IULIAN,de la MANASTIREA–PELISOR,a uitat de cele 3voturi monahale!Pacat de tinerii nostri pe care el i–a nenorocit.Ucenicile lui sunt depedente de el,le manipuleaza cum vrea el.Minte oamenii cu slujbe de dezlegari,profita de suferinta oamenilor.SALVATI MANASTIREA PELISOR DE LA DESFRAU!!!!!
Scris de MACARIE
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?–VERIFICAT LA PRIMARIA ONICENI UNDE ABABEI SANDU ESTE PLATITOR DE IMPOZIT–ADICA PROPRIETAR.
Scris de anonim
ComentariuVICTOR–tot la manastire sta–doar o ajuta pe "MAICUTA".Prietenele staretei teoctista o ajuta la treburi ,cand pleaca mai cara si ele ce se poate de la schit.Preotul iulian tot prin tara umbla dupa bani!?Stareta teoctista tot nu sta la slujbe,prin sat cu treburi–ceva de mancat–carne,uitat la televizor,un pahar cu must,o barfa,clevetire.Acum numai poate sa bea bere ca s–a racit afara.Se vaita la lume ca nu stie cine scrie.de ce scrie!?doar ea este nevinovata–zice ea!!!Poate in curand–MITROPOLIA ARDEALULUI o sa propuna–SFANTULUI SINOD–sa faca SCHITUL PELISOR–manastire mixta–calugari si maici.Asa incearca si Victor–cel drogat,tatuat,ceva nou?!Acum stareta teoctista are–"ucenic".
Scris de MARIANA
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–oare de ce cateodata pleaca noaptea de la SCHIT–sa doarma in alta parte si se intoarce dis de dimineata?E,unde sa se duca la o petrecere cu bautura si DESFRAU!Este mai usor de cat sa invete randuiala la Slujbe sau sa–si faca obste.
Scris de anonim
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
ComentariuPREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
ComentariuPREOTUL–IULIAN are numai ucenice–care le tine la Manastire.Nu face Slujbe,merge prin Sibiu,Pitesti si Rm.Valcea si strange bani–chipurile pentru manastire dar si–a facut vila.La MANASTIREA–PELISOR este mare tulburare si sminteala.
Scris de MAGDALENA
ComentariuPREOTUL–IULIAN,de la MANASTIREA–PELISOR,a uitat de cele 3voturi monahale!Pacat de tinerii nostri pe care el i–a nenorocit.Ucenicile lui sunt depedente de el,le manipuleaza cum vrea el.Minte oamenii cu slujbe de dezlegari,profita de suferinta oamenilor.SALVATI MANASTIREA PELISOR DE LA DESFRAU!!!!!
Scris de MACARIE
ComentariuOare stie MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU ce se intampla la Manastirea PELISOR–nu este viata monahala,PREOTUL IULIAN–se duce sa faca slujbe pe bani.Pacat de efortul financiar al fam.PILOIU care a construit manastirea.
Scris de ZUZU
ComentariuElementul unificator al vieţii de obşte este smerenia călugărilor şi călugăriţelor. Acesta este liantul care leagă pe călugări să fie una la o rugăciune comună, la un lucru comun, la o trapeză comună.Nu cum este la MANASTIREA–PELISOR,dezbinare,ura,sminteala,tulburare.
Scris de RALUCA
ComentariuViata de calugar presupune pe langa dedicarea totala lui–HRISTOS si o purtare modesta,smerenie si o fagaduinta a saraciei.Pentru,PREOTUL CALUGAR IEROMONAH IULIAN–nu sunt valabile,nu mai are lumina INGERULUI!
Scris de UCA
ComentariuAm fost duminica la slujba la manastirea pelisor si stareta–TEOCTISTA nu a fost la slujba.Halal de stareta!
Scris de MEDIAS
ComentariuCALUGARUL ABABEI SI–A CONSTRUIT CASA IN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT PE BANII SLUJBELOR DE DEZLEGARE?!PE CARE LE FACE IN SIBIU,BRASOV,PITESTI SI BANII MANASTIRII PELISOR–SIBIU,RUSINE!UNUL DINTRE VOTURILE MONAHALE ESTE SARACIA?
Scris de ANANIA
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de ZOSIM
ComentariuAm vietuit o perioada la schitul–pelisor cat a fost de calugari si de atunci,preotul iulian strangea bani pentru casa dansului si familia sa.Veneau ucenicile dansului si stateau cu saptamanile la manastire,noi am fost nevoiti sa plecam din cauza lor.Venea sora dansului,monahia teoctista si cara cam tot ce se putea lua de la manastire.Calugarul iulian are casa personala si in satul pelisor si masini.
Scris de cretu
ComentariuBANUL–SI DESFRAUL=sunt la loc de cinste la MITROPOLIA ARDEALULUI,inchide ochii la tot ce se intampla la SCHITUL–PELISOR,pentru "COTIZATIA"–care o primeste,mai un pic de desfrau si asa lucrurile merg mai departe.PREOTUL–IULIAN,umbla prin tara sa stranga bani,mai face si el o slujba.STARETA TEOCTISTA,numai poate de mandra ce este,mai minte si ea oamenii sa o ajute,mai trage un scandal,doar este stareta si isi permite?!
Scris de Anonim
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?–VERIFICAT LA PRIMARIA ONICENI UNDE ABABEI SANDU ESTE PLATITOR DE IMPOZIT–ADICA PROPRIETAR.
Scris de Anonim
ComentariuPENTRU STARETA TEOCTISTA ABABEI CA,SA FIE STARETA A FOST UN MOFT SI O DORINTA SA ARATE SI SA DEMONSTREZE MAICILOR DE LA MANASTIREA TIGANESTI CE VALOARE SI CINE ESTE EA?!SEMINARUL LA FACUT LA PRISLOP NU LA MANASTIREA PASAREA CUM S–AU DUS MAICILE DE LA TIGANESTI.SANSA ACEASTA SA FIE STARETA LA SCHITUL PELISOR A FOST UN NOROC DE CARE NU A STIUT CUM SA–L FOLOSEASCA!NU AR TREBUI,STARETA TEOCTISTA SA SE LAUDE CE ESTE LA SCHITUL PELISOR,CI CAND VIN CRESTINI LA SFANTUL LOCAS SA LE ADRESEZE UN CUVANT DE INVATATURA,O POVATA SI SA–I INDRUME SA FACA FAPTE BUNE!CE LUCRURI MARETE SPUN EU?!PENTRU STARETA TEOCTISTA BANII,BAUTURA,DESFRAU,MASINI–DOAR ASTEA SUNT PENTRU VIATA VESNICA??!!!
Scris de NINA
ComentariuPREOTUL–IULIAN,este "stapanit"de iubirea de arginti si traieste un monahism dupa propriile reguli.Ce face–MITROPOLIA ARDEALULUI?Doarme sau se face ca,nu vede?Problemele de la–SCHITUL PELISOR sunt si mai grave de cat s–a scris pana acum!
Scris de ZOSIM
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN
Scris de ADAM
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de anonim
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–sa urmeze poruncile Bisericii,sfaturile evanghelice,voturile sau juramintele monahale!!!Sa cunoasca Sfanta–Scriptura,daca a deschis–o?!STARETA sa cunoasca dogmele BISERICII–ORTODOXE,SFINTELE CANOANE,INVATATURILE SFINTILOR PARINTI,RANDUIELILE SI SLUJBELE BISERICESTI.Cand mai citeste,dar foarte rar se vede ca,nu are dictie–nu a citit deloc in cei 30de ani de manastire!!??Doar se plange ca,nu este usoara viata de manastire!!!
Scris de anonim
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN
Scris de anonim
Comentariucei de schitul pelisor sunt niste loaze de oameni,la ce se fapte au facut si se continua tot in pacate. daca au furat banii schitului si si–au facut casa particulara?!!!! ce cauta un drogat,tatuat si care fumeaza sa stea la schit????? trebuie pitit si unde putea la–"MAICUTA" MITROPOLIA ARDEALULUI–acorda prea multa clementa!!
Scris de anonim
ComentariuPreotul Iulian Ababei e tot ce putea iesi mai urat din haznaua iadului.E plin de minciuna,viclenie,ura,pervesiune morala si sufleteasca, bisnitar,mandru,intrigant,clevetitor, ucigas de suflete. A furat banii Schitului Pelisor si si–a facut casa personala!!!!!!!!!! Minte lumea cu slujbe de dezlegare. Se crede cel mai mare duhovnic si are pretentii sa fie adorat.Are ucenici care–i manipuleaza cum vrea el.Dar ce sa–i ceri la 7clase?!!!
Scris de anonim
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuEste destul de grav daca PARINTELE –EXARH VISARION JOANTA,ar fi primit mita.Realitatea este ca,la SCHITUL–PELISOR,sunt lucruri si mai grave.Atat,STARETA–TEOCTISTA cat si IEROMONAHUL–IULIAN.MITROPOLIA–ARDEALULUI,ARHIEPISCOPIA–SIBIULUI ce fac???Dorm?si vegheaza la buna desfasurare a vietii duhovnicesti si buna randuiala monahala la SCHITUL–PELISOR??Oamenii ajuta cum pot,banii ies,IEROMONAHUL–IULIAN isi vede in continuare de construirea casei,STARETA–TEOCTISTA si ea isi vede de bautura,lipsa de la slujbe si–DESFRAU!!!
Scris de BUCUR
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?–VERIFICAT LA PRIMARIA ONICENI UNDE ABABEI SANDU ESTE PLATITOR DE IMPOZIT–ADICA PROPRIETAR.
Scris de anonim
ComentariuCu sufletul sau aprins–stareta teoctista–se ofera in fiecare zi ca jertfa pentru–PACATE! Stareta teoctista–nu respecta DECALOGUL! Faptele si cuvintele–PACATE!A parjolit si murdarit tot la SCHITUL PELISOR–prin tot ce face!!!Chilia unei monahii trebuie sa fie un loc sacru–stareta teoctista are sticle de bautura.
Scris de BUCUR
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?–VERIFICAT LA PRIMARIA ONICENI UNDE ABABEI SANDU ESTE PLATITOR DE IMPOZIT–ADICA PROPRIETAR.
Scris de ANONIM
ComentariuStareta Teoctista si Preotul Iulian nu au stiut ce trebuie sa faca,adica ce atributiuni au.Nu poate sa fie un lucru bine facut daca oamenii nu sunt pregatiti adecvat!Stareta Teoctista prin comportamentul ei si prin lipsa de o viata adevarat monahala duhovniceasca nu a putut sa–si formeze o oste sau sa o pastreze.Nu poti sa faci un monahism adevarat cu oamenii improvizati sau slabi in de toate!Cand esti stapanit de bani,mandrie,ura,egoism si multe altele care te stapanesc,atunci DUMNEZEU se indeparteaza de tine!?Viata monahala nu trebuie traita cu scandal si ura cum se intampla la SCHTUL PELISOR.Mai grav in toata aceasta sminteala a lor de aici,implica si pe oameni nevinovati.Si mai grav este ca,nu reusesc sa se inteleaga si sa se indrepte sau nici numai pot sau nu au habar ce ar trebui sa faca!MITROPOLIA ARDEALULUI sa reactioneze si sa puna ordine aici la SCHITUL PELISOR,pentru ca,este o rusine pentru ei de tot ce se intampla.
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuNu este nicio schimbare in bine la Schitul–Pelisor!Tot agitatie,haos,tulburare,sminteala,dezordine,lipsa de la slujbe.Preotul Iulian nu face Sfanta Liturghie zilnic–plecat prin tara si face slujbe de dezlegari pe bani.Se asteapta cate un crestin sa vina la Schit sa dea un ban si lase un pomelnic–daca o fi citit de cineva!?doar duminica ce vin.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL ANDREI si PARINTELE–EXARH VISARION sunt multumiti ca,este cineva la Schitul Pelisor si il pazeste de hoti!
Scris de MEDIAS
ComentariuSCHITUL–PELISOR=S.R.L.ABABEI–PREOT IULIAN si STAETA TEOCTISTA=lisa viata monahala si duhovnicesca,lisa de la slujbe,lipsa vietuitoare,fara obste sa nu vada ce se intampla,bautura,lux,desfrau,barfa,clevetire,rautate,invidie ,viclenie si plimbari.Smerenia calugareasca si saracia de buna voie lipseste.Stareta Teoctista si Preotul Iulian Ababei fac milostenii cu neamurile adica surorile si cu casa lor personala atat din satul PELISOR,JUD.SIBIU si cea din COM.ONICENI SAT LUNCA JUD.NEAMT.
Scris de ANONIM
Comentariumonahia teoctista este un om rau, vipera,biciusca,cravasa,perfida,este de moravuri usoare si betiva.RUSINE!!!!Mizerii umane–IEROMONAHUL IULIAN SI MONAHIA TEOCTISTA–pentru tot ce au facut si fac in continuare.Nu sunt demni si nu merita sa poarte hainele monahale!Rusien pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–cu asa traitori in manastiri!?Au furat banii si si–au facut casa.MONAHIA TEOCTISTA s–a culcat cu,cumnatul ei,sotul sorei de sange si a facutavort.
Scris de anonim
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN
Scris de ADAM
ComentariuCel mai indicat ar fi sa fie schit de calugari,asa cum a fost de la inceput.Monahia–Teoctista cu donatiile noastre isi satisface mofturile–plimbari,masina,papagali,acvariu cu pesti si multe altele care nu sunt necesare si de trebuinta pentru viata monahala.Ar trebui adus la cunostiinta–MITROPOLIEI ARDEALULUI–INALTPREASFINTITULUI PARINTE LAURENTIU.Acest–SCHIT PELISOR–este o sursa de venituri pentru–MONAHUL IULIAN si MONAHIA TEOCTISTA,sa–si poata permite ce vor dupa bunul plac!
Scris de DOMETIE
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA are copil,
Scris de anonim
ComentariuMONAHIA PARTENIA ABABEI sora de sange a STARETEI TEOCTISTA,traia in desfrau cu CALUGARUL PROTOSINGHEL JUSTIN,de la CATEDRALA PATRIRHALA!Stareta Teoctista este o mesalina,munfa si stioala!Evitati sa mai mergeti la acest SCHIT!STARETA TEOCTISTA sa consulte un dictionar daca nu intelege!SCHITUL–PELISOR–DESFRAU,BAUTURA,LIPSA DE LA SLUJBE!STARETA TEOCTISTA–URLA SI TIPA!Doar a picat in desfrau si cu muncitorul–tinerel!?
Scris de RATZ
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
Comentariuteoctista este bolnava dupa bani si sa fie stareta. teoctista este o parapanta.preotul iulian un hot,daca si–a facut casa cu banii schitului. nu are o pregatire teologica adecvata de mare duhovnic ce se vrea si crede. un mare sarlatan!SCHITUL–PELISOR=S.R.L.ABABEI–PREOT IULIAN si STAETA TEOCTISTA=lisa viata monahala si duhovnicesca,lisa de la slujbe,lipsa vietuitoare,fara obste sa nu vada ce se intampla,bautura,lux,desfrau,barfa,clevetire,rautate,invidie ,viclenie si plimbari.Smerenia calugareasca si saracia de buna voie lipseste.Stareta Teoctista si Preotul Iulian Ababei fac milostenii cu neamurile adica surorile si cu casa lor personala atat din satul PELISOR,JUD.SIBIU si cea din COM.ONICENI STA LUNCA JUD.NEAMT
Scris de anonim
ComentariuTrebuie sa fie mai slaba–STARETA TEOCTISTA–pentru ca,era cam grasa!!si lui paznicul–MITU de la–MANASTIREA TIGANESTI,nu–i cam place plinute.Matusa–mea este maica la MANASTIREA–TIGANESTI si stiu multe dintre faptele pe care le facea–MONAHIA TEOCTISTA si nu au nimic comun cu viata monahala–DESFRAU.Nu au judecat cand au numit–o stareta!
Scris de NINA
ComentariuTonul cu care stareta va porunci si felul in care ea se va comporta vor scoate in evidenta dragostea cu care ascultarea va fi implinita si dragostea cu care va fi iubita. Cand cineva isi impune dragostea cu forta si vrea sa fie iubit pe principii omenesti, nu va putea fi iubit niciodata, ci va deveni el insusi urat si solitar, va ajunge intr–o singularitate trufasa, greu de invins!STARETA–TEOCTISTA numai tipa si urla,are impresia ca,este manastirea ei si poate sa faca ce vrea!Oare este normal la ore tarzii in noapte–STARETA TEOCTISTA,sa le ceara la maici sa–i faca anumite mofturi,dupa care sa incepa sa fac scandal sau sa le jicneasca si sa le barfeasca.La SCHITUL–PELISOR,au fost batai,usi sparte cu cutit,geam spart.Protagonisti–PREOTUL IULIAN s–a batut cu nepotul,cu Sora Raluca–dupa care a fugit,STARETA TEOCTISTA.
Scris de DOMETIE
ComentariuEste destul de grav daca PARINTELE –EXARH VISARION JOANTA,ar fi primit mita.Realitatea este ca,la SCHITUL–PELISOR,sunt lucruri si mai grave.Atat,STARETA–TEOCTISTA cat si IEROMONAHUL–IULIAN.MITROPOLIA–ARDEALULUI,ARHIEPISCOPIA–SIBIULUI ce fac???Dorm?si vegheaza la buna desfasurare a vietii duhovnicesti si buna randuiala monahala la SCHITUL–PELISOR??Oamenii ajuta cum pot,banii ies,IEROMONAHUL–IULIAN isi vede in continuare de construirea casei,STARETA–TEOCTISTA si ea isi vede de bautura,lipsa de la slujbe si–DESFRAU!!!
Scris de BUCUR
ComentariuDANUT–nepotul Staretei Teoctista si a Preotului Iulian,nu mai are voie sa vina la SCHITUL–PELISOR.Cand a plecat s–a batut cu Preotul–Iulian si Preotul i–a pus cutitul la gat.Stareta a motivat la maici desfraul cu nepotul–DANUT ca a intrat peste ea in camera si era baut si are probleme cu capuldoar din partea ei nu a fost de placere–desfraul,a fortat–o.DANUT–cat a stat la SCHIT,bea de rupea.Genetic au probleme!
Scris de Anonim
ComentariuSTARETA TEOCTISTA A PICAT IN DESFRAU NU,NUMAI CU,CUMNATUL SAU–SOTUL SOREI DE SANGE–CHIAR LA SCHITUL PELISOR, CI SI CU NEPOTUL–ANUL TRECUT 2009–TOT LA SCHIT.ANUL ACESTA NU I–A MAI PRIMIT LA SCHIT,PENTRU CA,SI–A FACUT ALTI AMANTI.STARETA TEOCTISTA TOT CU BAUTURA SI CU DESFRAUL SE OCUPA!?
Scris de Anonim
ComentariuPREOTUL IULIAN–si–a facut casa cu banii de la SCHITUL–PELISOR.RUSINE!Monahul nu trebuie sa detina proprietativotul saraciei.Masinile le are pe numele altor persoane.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FAC?Au primit si ei mita si trec cu vederea totul!PREOTUL IULIAN se duce in continuare prin tara sa stranga bani ,SFANTA LITURGHIE nu se face la SCHITUL–PELISOR,DECAT DUMINICA.
Scris de BUCUR
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA,nu participa la slujbe ca,nu stia randuiala si nici sa cante.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–trebuia sa aiba in vedere aceste lucruri esentiale si necesare pentru o monahie.
Scris de RALUCA
Comentariuvam zis sa nu mai spuneti adevarul despre teo este cea mai tare din neamul nostru si ea face facultate noi avem cel mult 8clase.venim cu atocarul la pelisorul de la moldova si aparam pe maicuta stareta teoctista si popa iulian.de unde mai caram alimente si noi si la noi in moldova e saracie si noi neamul ababei am fost saraci.daca mai scrieti teo numai poate si bea incontinu nu se mai poate duce nici la slujbesi pica iar in pacate cu barbati ca si ei place mult barbatii.
Scris de costi
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de Anonim
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuMonahul are pravila rugaciunii si a muncii.Monahia Toectista si Preotul Iulian Ababei au alte prioritati–banul,bautul,desfraul,barfa,clevetirea,masini,case,tulburarea,cearta si scandalul.Preotului Iulian Ababei–mandria ai cam da da tarcoale si "UCENICII" sunt putin condusi psihic de el.Se crede infailibil duhovnicesc si un innoitor al vietii duhovnicesti,este certat cu disciplina canonica–nici nu stie ce inseamna,doar el stie ami bine sa pazeasca oile,asta a facut la MANASTIREA–FRASINEI si acum se doreste cel mai bun si mare–DUHOVNIC!!!??
Scris de BUCUR
ComentariuStareta Teoctista si Preotul Iulian sunt niste monahi care nu au vocatie de calugari din moment ce au incalcat cele 3voturi monahale.Schitul Pelisor este pentru ei locul de unde sa poata sa scoata banisi sa–si duca existenta.Nu sunt modele de urmat–cum ar trebui sa fie calugarii pentru crestini.Cred ca MITROPOLIA–ARDEALULUI,nu are nevoie de asa monahi?
Scris de Venera
ComentariuEu am muncit si faceam slujbe.Nu a fost calugar,a fost sofer.Am indurat multe si am luat batai de la preotul iulian si stareta teoctista,din cauza asta am fugit.Din cauza lor mi–a stricat tot viitorul.STARETA TEOCTISTA si PREOTUL IULIAN,trebuie sa plateasca tot ce au facut,ma refer raul–tot si sa numai stea in manastire–stau degeaba,doar pentru–BANI,scumpa mea–AUGUSTINA!!!!!
Scris de RALUCA
Comentariulasatio in pace pe teo.moldova o apara.aducem copilele noaste si are si teo ucenice.
Scris de costi
ComentariuSCHITUL–PELISOR este un schit unde STARETA TEOCTISTA,isi permite ce vrea ea.Maicile au plecat si ea si–a adus surorile de sange.A furat banii si si–a facut casa personala.Stareta TEOCTISTA–nu vine la slujbe pentru ca,nu stie la strana,umbla bauta,a picat in desfrau cu nepotul–copilul sorei de sange,cumnatul–sotul sorei de sange,a facut avorturi,are copil crescut in Moldova.La SCHITUL–PELISOR,sta amantul ei–sta ascuns pentru ca,il urmaresc recuperatorii,se drogheaza si fumeaza.
Scris de RALUCA
ComentariuEste destul de grav daca PARINTELE –EXARH VISARION JOANTA,ar fi primit mita.Realitatea este ca,la SCHITUL–PELISOR,sunt lucruri si mai grave.Atat,STARETA–TEOCTISTA cat si IEROMONAHUL–IULIAN.MITROPOLIA–ARDEALULUI,ARHIEPISCOPIA–SIBIULUI ce fac???Dorm?si vegheaza la buna desfasurare a vietii duhovnicesti si buna randuiala monahala la SCHITUL–PELISOR??Oamenii ajuta cum pot,banii ies,IEROMONAHUL–IULIAN isi vede in continuare de construirea casei,STARETA–TEOCTISTA si ea isi vede de bautura,lipsa de la slujbe si–DESFRAU!!!
Scris de BUCUR
Comentariunumai ziceti de stareta teoctista pentru ca luam atocaru si venim noi din moldova sa o aparam.teo asa zicem noi ne da de toate de la manastire.daca s–a mai culcat si ea cu neamurile noine–am inpacat cu ea.mai bea si ea doar nu este paguba.manastirea este a lui teo stareta teoctista si popa iulian.
Scris de costi
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de ANONIM
ComentariuAm stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.
Scris de RALUCA
ComentariuDaca tot ii place–STARETEI TEOCTISTA sa fie singura sa se duca in pustietate.Vai, dar ce se face acolo fara masina,bautura si–DESFRAU???STARETA–TEOCTISTA,a dat afara maicile ca,sa nu mai vada desfraul pe care il face chiar la,SCHIT–cand pleaca–PREOTUL IULIAN–sa–i aduca bani,sa nu vada maicile cum cara cam toate donatiile oamenilor la–MANASTIRE la TIGANESTI.Daca le–a dat afara sa faca singura acum slujbele!MITROPOLIA–ARDEALULUI,poate asa au nevoie de oameni??
Scris de DOMETIE
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau
Scris de NINA
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN
Scris de ADAM
ComentariuIncet–incet apare adevarul despre vasta activitate a Staretei teoctista.Floarea se cunoaste dupa miros,vremea dupa vant,iar omul dupa cuvante si fapte.Stareta teoctista si preotul iulian nu au nimic comun cu divinitatea,sunt departe de monahism.Stareta teoctista nu face o metanie pana la pamant.
Scris de MEDIAS
Comentariusi daca bea si stareta teoctista un pic e vreo problema?mai pica si ea in pacat cu cine nimereste la schit doar toate surorile ei de sange iubesc mult de tot paharul si patul.ce petreceri facem in vara anului 2009 doar cand venea preotul iulian la schit trebuia sa fim seriosi dupa ce pleca era de noi.stareta teoctista nu tinea cont ca suntem rude eu sunt nepotul ei si ma chema la ea in camera zicea sa–mi zica ceva dar ma chema sa facem prostii.
Scris de Claudiu
ComentariuMANASTIREA este mai intai BISERICA si pe urma munci agricole!!STARETA TEOCTISTA puna mare pret pe SERE–de fapt 2amarate de solare–doar sunt marile ei realizari marete ca,altceva nu a facut in cei 2ani de cand s–a proclamat–STARETA!!!Nu SLUJBE,VIATA MONAHALA SI DUHOVNICEASCA!
Scris de MEDIAS
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA sa plateasca datoriile pe care le–a facut!Sa nu ne mai minta ca,nu are din moment ce si–a facut casa particulara.Numai putem sa donam,i–am dat destul,nu merita!!!
Scris de recuperator datorii
ComentariuVietuitorii Schitului–Pelisor ar trebui sa–si duca viata dupa principiul austeritatii si nu al huzurului!?Mafia bisericeasca–monahala de aici infloreste bine–mersi.Prostimea contribuie la greu la cutia milei mereu ramasa neimpozitata.Doar se cunoaste ca,la Mitropolia–Ardealului–INALTPREASFINTITUL LAURENTIU–STREZA,daca se duce mita–EURO,atunci orice abatere este trecuta cu vederea.
Scris de Sotia unui preot persecutat
ComentariuCe nu au putut distruge comunistii vor reusi "fetele bisericesti". Ortodoxia e lovita tocmai de cei care spun ca o slujesc. Spunea candva un mare duhovnic ca va veni o vreme cand toate bisericile se vor reface, se vor infrumuseta dar atunci nu va mai cobori duhlu sfant.
Scris de ANANIA
Comentariusa mai mergem la manastiri, sa mai platim bani ,sa ne spovedim , sa cerem un sfat cui ? lui "DRACU" mai bine decat sa–i alimentam financiar pentru a–i imbogati sau sa–si faca case cei care mai avem un gram de credinta sa ne facem rugaciunile in fata lui dumnezeu ,direct fara acesti nenorociti de intermediari ...rusine preotimii romanesti si asemenea acestui calugar iulian sant f.f.f. multi.....stareta teoctista........
Scris de Anonim
ComentariuIn manastiri – din pacate – se ascund multi dubiosi, schizoizi,curve si alti labili psihic sau urmariti general!
Scris de Anonim
ComentariuBine ca sta pitit si ascuns,drogatul de Victor la Schitul–Pelisor sa poata sa vina in sat si sa–i cumpere bere–Staretei Teoctista.Victor,este foarte arogant si il ia Stareta Teoctista peste tot,zici ca si–a luat sot–zilele trecute a fost cu el la Sibiu–trebuie sa–l plimbe sau a fost sa–si mai cumpere o doza de droguri.
Scris de MARIANA
ComentariuRUSINE–MITROPOLIA ARDEALUILUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU,EPISCOPIA SIBIULUI–PRESFINTITUL ANDREI SI PREOTULUI–EXARH VISARION JOANTA!!!!!!!Roadele staretei si preotului iulian sunt–PACATELE!!!!!
Scris de BUCUR
ComentariuIntamplator am auzit de aceste comentarii de la cineva si tot asa am avut ocazia sa ajung la schitul pelisor–datorita serviciului.Stareta teoctista foarte laudaroasa ce s–a facut si punea mare pret pe latura materiala–banii nu pe cea spirituala.In paraclisul care il au–nu poate fi numit biserica,cam mizerie la intrare.De obicei,schiturile dupa 1–2ani de functionare incep constructia bisericii,aici de 5ani nimic.Parerea mea ca,tot ce s–a scris sunt lucruri adevarate,multe vazute si de mine–dezordine,haos,galagie si agitatie la schitul pelisor.Stareta teoctista cam dezordonata imbracata pentru o stareta si foarte slab pregatita pentru ce doreste ea sa fie.Din discutiile purtate,mai obligati sau fortati ni s–a sugerat sa donam bani pentru schit.Preotul mi se pare cam bolnav cu,capul–nu a stat de vorba deloc cu noi,nici daca la chemat stareta teoctista–erau probleme pentru interesul schitului pelisor.Stareta teoctista a spus ca,asa este preotul iulian si sa nu–l bagam
Scris de Crestin
ComentariuStreza e la fel de anticrestin ca si Stapanul lui, Daniel. Las de–o partte faptul ca sunt masoni ecumenisti, mai nou, am inteles ca sunt si cumnati !! Ei sunt cei care conduc BOR. Din nefericire....
Scris de elaina
ComentariuPentru–CRISTIAN VAIDA=Da ce ,Streza e mai altfel decat ei?
Scris de popa de tara
ComentariuIn viata duhovniceasca, cu cat se inalta cineva mai mult cu mandria, cu atat mai mare va fi caderea lui duhovniceasca, si potrivit cu inaltimea mandriei lui se va zdrobi!PREOTUL–IULIAN si STARETA–TEOCTISTA asta fac!Pacat de SCHTUL–PELISOR cu asa vietuitori!?Nu au dragoste fata de–DUMNEZEU si fata de aproapele sau!Sunt josnici,de tot ce au facut si ca,au facut de ras–SCHITUL PELISOR!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuLa SCHITUL–PELSOR,nu este o adevarata smerenie!!!??STARETA–TEOCTISTA si PREOTUL–IULIAN,urmaresc doar beneficii materiale–ATAT!!!Se ascund in spatele unor–HAINE MONAHALE,sunt niste–OAMENI DE NIMIC–pentru ca,duc o viata dezordonata!!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL LAURENTIU–tolereaza si incurajeaza tot ce se intampla aici!!!
Scris de BUCUR
ComentariuLa schitul pelisor nu este credinta,din moment ce s–au intamplat atatea pacate.Degeaba stareta teoctiste si preotul iulian poarta haine lungi si stau in manastire pentru ca,in inima lor au numai pacate si placeri.Totul va fi descoperit si va fi cunoscut!!!
Scris de RARES
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de Anonim
ComentariuFaptul ca parintele calugar iulian ababei a oferit asistenta religioasa si in alte orase a insemnta, se pare, o incalcare a regulamentelor impuse de normele calugariei. Manifestarile duhohvnicesti lasa de dorit si nu sunt demne pentru un preot,iar pentru un calugar nici atat!? Dar pentru–BANI–este in stare sa se duca toata tara si nu–si faca datoria de preot la SCHITUL–PELISOR. Casa pe care si–a construit–o este o mare rusine pentru calugarul iulian–din banii oamenilor amarati si din dontiile de la SCHIT?!
Scris de ADAM
ComentariuMulte manastiri ortodoxe au ajuns din pacate pensiuni de lux pentru niste nemernici care n–au nici o legatura cu haina monahala???!!!Este o mare rusine pentru Biserica Ortodoxa!!!! Cum este posibil sa mai poarte haine preotesti si monahale??? Patriarhia Ortodoxa Romana nu are BIBLIA ca si Carte de Capatai ?Viata de calugar presupune pe lânga dedicarea totala lui Hristos si o purtare modesta, smerenie si o fagaduire a saraciei!!!STARETA TEOCTISTA si IEROMONAHUL IULIAN ABABEI=RUSINEA MITROPOLIEI ARDEALULUI!!!!!!!!
Scris de CRISTIAN VAIDA
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de anonim
ComentariuOare de ce au plecat–sora R.,sora A.,sora M.,maica S.,maica A.,–din cauza staretei teoctista–nu este viata de manastire,nu se comporta frumos,vorbea urat cu ele si le considerea sclavele ei.Veneau neamurile si cunostintele la schit si atunci se transforma intr–o adevarata nebunie–bautura,mancare si odihna.
Scris de BUCUR
ComentariuSufletul monahiei teoctista este murdar si patat de tot ce a facut si a zis!La fel si ieromonahul iulian care a furat banii schitului si si–a facut casa. Stareta teoctista este o podoaba care a stricat imaginea Schitului–Pelisor!
Scris de anonim
ComentariuCare este osteneala staretei teoctista?–MINCIUNA,BAUTURA,DESFRAUL,URA,DISPRETUL,CLEVETIREA,BARFA,BANUL,PLIMBATUL,LUXUL,MANDRIA,DENIGRAREA UNOR PERSOANE,INVIDIA,ZGARCENIA,NECURATIA,LACOMIA,MANIA.Pacatul este o infidelitate si o nedreptate fata de Dumnezeu si semenii nostri.Doar spune stareta teoctista mai bine zis se lauda ca si daca este adevarat tot ce s–a scris nu recunoaste!?Se simte bine si in acelas timp are impresia ca este cineva daca s–a scris despre ea–oricum numai poate ea?!Deci nu are CONSTIINTA si RESPECT!!!
Scris de LIVIU
ComentariuSCHITUL PARTICULAR PELISORU–nu–PELISOR.Poate le–a facut preotul iulian o–SUPRIZA–nu–SURPRIZA–saracul nu poate sa pronuntesi acum ei lauda frumusetea locului–sunt binecuvantati de ieromonahul iulain si din cauza asta vorbesc prost.Monahia teoctista a mintit si in fata –PREOTULUI EXARH VISARION si PREASFINTITULUI ANDREI–EPISCOPUL SIBIULUI–si contra fratelui de sange–preotul iulian–l–a barfit.Nu degeaba i–a spus sa plece de la Schit,de atatea ori!!!Nu poate fi vorba la Schitul Pelisor–de viata de manastire!!!!Sa fim seriosi si sa avem bunul–simt!!!Din moment ce s–au intamplat atatea si in continuare se intampla–ESTE O VIATA IN PACAT SI IN PLACERI–NU ESTE VIATA MONAHALA!!!
Scris de BUCUR
ComentariuStareta teoctista se bucura si ai place foarte mult libertatea pe care o are aici la Schitul–Pelisor si din cauza asta a veni de la Manastirea Tiganesti.Stareta teoctista nu are nico valoare–nu cunoaste Sfanta Scriptura si multe altele necesare unei monahii.ESTE O NONVALOARE!La fel si preotul iulian–la 7clase ce sa–i ceri!!!Ar vrea ca,Stareta Teoctista sa fie sfanta???nici in visele urate!!??Oare desfraul pe care il facea la Manastirea Tiganesti–paznicul Mitu,Florin–terasa Ciolpani?!!!?De ce nu poarta perimanul??Stareta teoctista este ahtiata–dupa bani,desfrau,bautura,lux!!!
Scris de NINA
ComentariuSCHITUL PELISOR =ESTE SMINTEALA,TULBURARE!ESTE locul de unde poate sa–si satisfaca teoctista si iulian tot ce nu si–au pot permite.NU MERITA SA I SE SPUNA "STARETA"!!!
Scris de DOMETIE
ComentariuSTARETA TEOCTISTA –UMBLA BAUTA,NU VINE LA SLUJBE,TRAIESTE IN DESFRAUDANUT,STEFAN,CONSTANTIN–ETC–CU CARE A PICAT IN DESFRAU,NU STIE LA SLUJBE,A FACUT AVORT LA NEAMT.PREOTUL IULIAN NU FACE SLUJBE PLEACA PRIN TARA SA FACA SLUJBE PE BANI SI SI–A FACUT CASA PARTICULARA PE NUMELE LUI.CINE ARE CURAJ SI DEMNITATE DE OM SI NU ESTE LAS SI FARISEU SA SPUNA CE NU ESTE ADEVARAT SI SA NUMAI LAUDE DEGEABA–SAU ESTE NEVOIT SA LAUDE–SERVICIU CONTRA SERVICIU!!!STARETA TEOCTISTA NU STIE LA SLUJBE!Stareta teoctista face scandaluri,tipa,urla,a dat maicile afara si si–a adus sora de sange–monahia partenia ababei–care a fost nevoita sa plece de la CATEDRALA PATRIARHALA.Stareta teoctista nu duce o viata monahala si a incalcat cele trei voturi monahale!La SCHITUL–PELIOSRU–Asa zice stareta teoctista–CORECT–PELISOR–NU ESTE VIATA MONAHALA–ESTE PENSIUNEA ABABEI UNDE SI–AU GASIT ADAPOST CEI CARE LAUDA SI SPUN CA,NU AR FI ASA!DOAR AU FUGIT SI AU VENIT AICI!!!
Scris de BUCUR
ComentariuVictor in continuare sta la Schitul Pelisor.Nu are ce cauta un barbat sa stea la o manastire de maici.Doar este baiat de Bucuresti,destept si se lauda prin sat ca,este smecher.Saracul de el?!Doar consuma droguri,fumeaza.O ajuta pe stareta la treburi si duce cu ea peste tot.Stareta teoctista este o prefacuta si vrea sa impresioneze pe toti ca,ea este sfanta si chiar este o monahie adevarata–DOAR CA,POARTA HAINELE–ATAT!!!!
Scris de MEDIAS
Comentariustareta teoctista si preotul iulian ababei sunt doar purtatori de haine calugarestipregatirea teologica a lor este nulavoturile monahale numai conteaza pentru ei.la schitul pelisor sunt vanduta obiecte neinregistrate comercializeaza fara aprobare a unor carti,obiecte,icoane,iconite si matanii.
Scris de ANONIM
ComentariuSunt multi "improvizati" in calugarie si in viata manastireasca in general, mai ales in ultimii ani, cand s–au infiintat foarte multe manastiri si schituri numai ca sa fie si au fost primiti oameni fara uce*nicie, fara verificare, ce au fost promovati uneori chiar in functii de conducere inainte de a fi fost ei insisi condusi oameni care au ajuns mari fara sa fie mici. Acestia sunt oamenii care vor reprezenta monahismul in continuare si bineinteles ca nu o vor face cum trebuie, precum se cuvine unui lucru de felul acesta. Multi dintre cei care intra in viata calugareasca sunt influentati de cunostinte, de rude si, in gene*ral, acestia nu depasesc viata comuna, iar in viata monahala sunt niste nechemati, adica traiesc o viata negativa intr–o infatisare pozitiva, fapt care nu promite nici pentru viitor si nu serveste nici in prezent.
Scris de BUCUR
ComentariuStareta Teoctista si Ieromonahul Iulian in fata oamenilor sunt veritabili farisei,sunt intruchiparea minciunii,hotiei,desfraului.Nu au caracter de oameni!!!!SCHITUL PELISOR=SCHITUL ABABEI==S.N.C.DE FACUT BANI SI DE PACALIT OAMENII.
Scris de DOMETIE
Comentariucei de schitul pelisor sunt niste loaze de oameni,la ce se fapte au facut si se continua tot in pacate. daca au furat banii schitului si si–au facut casa particulara?!!!! ce cauta un drogat,tatuat si care fumeaza sa stea la schit????? trebuie pitit si unde putea la–"MAICUTA" MITROPOLIA ARDEALULUI–acorda prea multa clementa!!
Scris de ANONIM
ComentariuSCHITUL–PELISOR=INSUFICIENTE,DEVIERI SI CADERI!SCHITUL–PELISOR=ASOCIATIA FAMILIALA–ABABEI.Stareta teoctista si ieromonahul iulian–ar trebuie sa fie pilde de urmat!!!dar ei cultiva–ura,dezbinarea,tulburarea,sminteala,cearta,dispretul,mania,invidia,iubirea de arginti,desfraul,bautura,furtul,bataile.Stareta teoctista face ce vrea la schitul pelisor,nu ce trebuie,nu are experienta si nu a dus o viata monahala!
Scris de DOMETIE
ComentariuCe vorbiti de sfanta scriptura,sfintele canoane si alte lucruri prea mari pentru satreta teoctista si ieromonahul iulian–pentru el sunt necunoscute:vorbiti de bani,lux,bautura,desfrau,masini,casa particulara,lipsa de la slujbe,scandal,dezbinare astea sunt valabile si cunoscute la schitul pelisor.
Scris de VINTILA
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–sa urmeze poruncile Bisericii,sfaturile evanghelice,voturile sau juramintele monahale!!!Trebuie sa fie un bun teolog!!Poate dupa ce o sa termine si ea facultatea,daca o s–o termine!!!!Sa cunoasca Sfanta–Scriptura,daca a deschis–o?!STARETA sa cunoasca dogmele BISERICII–ORTODOXE,SFINTELE CANOANE,INVATATURILE SFINTILOR PARINTI,RANDUIELILE SI SLUJBELE BISERICESTI.Cand mai citeste,dar foarte rar se vede ca,nu are dictie–nu a citit deloc in cei 30de ani de manastire!!??Doar se plange ca,nu este usoara viata de manastire!!!
Scris de anonim
ComentariuStareta teoctista ce povete duhovnicesti da???NICIUNA!!Doar se da in spectacol mereu prin tot ce face,zice si se comporta!!!!Doar este atat de mandra cand vine in sat–le intreaba pe cele doua prietene ale din Pelisor ce zic oamenii de ea–mai ales asta–vara cand isi punea ochelarii de soare!?doar se crede marea madona!!!Se lauda prin sat ca,ea isi permite sa faca ce vrea la SCHITUL–PELISOR!!??
Scris de MARIANA
Comentariuvictor–e normal si logic sa stea la schitul pelisor,doar mama lui este din lumea monahiilor!?
Scris de MEDIAS
ComentariuCu sufletul sau aprins–stareta teoctista–se ofera in fiecare zi ca jertfa pentru–PACATE! Stareta teoctista–nu respecta DECALOGUL! Faptele si cuvintele–PACATE!A parjolit si murdarit tot la SCHITUL PELISOR–prin tot ce face!!!Chilia unei monahii trebuie sa fie un loc sacru–stareta teoctista are sticle de bautura.
Scris de BUCUR
ComentariuStareta Teoctista–nu este demna de calitatea de STARETA!Stareta Teoctista are sufletul intinat si murdar de cate pacate a facut–cele vazute de oameni si cate vorbe rostite!Stareta Teoctista–merge cateodata mai mult duminica,la sluja sa fie vazuta de oameni si sa nu spuna ca,ea nu vine–PREOTULUI EXARH VISARION–dar arde de nerabdare sa iasa mai repede–dar duminica de 4–5 ori iese din Biserica.Nu are deloc smerenie!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuStareta teoctista si–a angajat–paznic,ucenic,sofer,bodyguard,asistent personal.Este specialist,scolit la Bucuresti.Doar paznicul care l–a avut din sat nu putea sa faca de toate!?ar fi vrut si putut dar sotia este prietena cu ea.Nimic nu este intamplator!Dintr–un om pierdut o sa iasa un monah adevarat!Doar are exemple unicate–stareta teoctista–31 de ani de manastireieromonahul iulian–30de ani de manastire!?Dar mai asculta si el victor,despre el este vorba–B.U.G.MAFIA,la schitul pelisor.Doar vad si oamenii din sat si aud!
Scris de DOMETIE
ComentariuPersista starea aceea de amorteala, tipica celor ce nu se mantuiesc, a caldiceilor, care se simt bine in confortul si luxul–de la Schitul Pelisor! Dumnezeu nu va mantui pe nimeni din audi!!??frecangeala de prin unele manastiri–gen Schitul Pelisor!!!! Cam ce se intlampa pe sus pe la patriahie asa e si prin manastirle de maici si de calugari afaceri,lux mandrie si sex HISTOS S_A nascut in pestera ...........numai una a fost FECOARA si totusi a nascut dar a ramas FECIOARA mai gasim azi prin manastiri copiii ai maicilor \"adica copiii orfani\ da ei au mama si tata printre slujitori asta e un caz fericit .....
Scris de MEDIAS
ComentariuStareta teoctista si preotul iulian ar trebui sa fie fara invidie si iubitori de Dumnezeu!Din cauza mandriei si iubirii de arginti nu mai pot sa–L iubeasca pe DUMNEZEU si aproapele!E lipsa de constiinta dogmatica si de intelegere ortodoxa patristica, canonica, liturgica!!!! imaginati–va ce s–ar fi intamplat daca Sfintii Apostoli nu se suportau intre ei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a fi preot inseamna sa slujesti lui Hristos in comuniune cu alti slujitori! nu te poti impartasi daca porti dusmanie pe cineva, sau o faci si intra cel rau in tine!
Scris de BUCUR
ComentariuVICTOR–tot la manastire sta–doar o ajuta pe "MAICUTA".Prietenele staretei teoctista o ajuta la treburi ,cand pleaca mai cara si ele ce se poate de la schit.Preotul iulian tot prin tara umbla dupa bani!?Stareta teoctista tot nu sta la slujbe,prin sat cu treburi–ceva de mancat–carne,uitat la televizor,un pahar cu must,o barfa,clevetire.Acum numai poate sa bea bere ca s–a racit afara.Se vaita la lume ca nu stie cine scrie.de ce scrie!?doar ea este nevinovata–zice ea!!!Poate in curand–MITROPOLIA ARDEALULUI o sa propuna–SFANTULUI SINOD–sa faca SCHITUL PELISOR–manastire mixta–calugari si maici.Asa incearca si Victor–cel drogat,tatuat,ceva nou?!Acum stareta teoctista are–"ucenic".
Scris de MARIANA
ComentariuAnul trecut stareta teoctista strangea bani in dealul PATRIARHIEI de la bucuresti impreuna cu o maica.O stiam de la M.TIGANESTI–pentru ca eu merg de multi ani aici.M–a rugat daca pot sa o ajut.La vreo 2saptamani a venit la bucuresti cu o dubita si eu cu niste crestine stransesem–mobila,lenjerii–ce au dat oamenii si bani.Am fost si eu odata acolo la pelisor–o atmosfera foarte incordata,maici care nu vorbeau,preotul nici macar nu a vorbit cu noi m–am dus cu un autocar,la masa preotul iulian a binecuvantat fara sa poarte epitrahilul.Am ramas cu o impresie foarte proasta–stareta teoctista anul trecut cand strangea banii in bucuresti–zicea ca pentru–BISERICA.Dar cand am fost acolo nici vorba de BISERICA!?Cam multa minciuna si lauda!Dupa ce am citit imi dau seama ca a cheltui banii pe altceva!Oricum si la M.TIGANESTI–maicile nu au parere buna!?
Scris de CEZARA VERGU
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–oare de ce cateodata pleaca noaptea de la SCHIT–sa doarma in alta parte si se intoarce dis de dimineata?E,unde sa se duca la o petrecere cu bautura si DESFRAU!Este mai usor de cat sa invete randuiala la Slujbe sau sa–si faca obste
Scris de ANONIM
ComentariuOare ce cauta Stareta Teoctista mai mereu la Hotelul Bulevard din Sbiu,mai ales seara??? Trebuie intr–un fel sa–si plateasca toate neregulile!? Staretia pentru–Monahia Teoctista Ababei ESTE TOTUL! Este ceva ce nu a visat si imaginat niciodata! Nu este meritul ei! Doar s–a proclamat singura si nu a avut cine sa conduca Schitul Pelisor si atunci,mai mult fortat–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU a numit–o in 2009.
Scris de anonim
ComentariuGenetic in familia ABABEI–este bautura,desfraul,nebunia si minciuna.Doar au un frate bolnav cu capul inchis intr–un centru iar o sora care e monahie la Manastirea Tiganesti are grave probleme cu capul–nebunie.Doar cand au venit parintii lor la Schitul Pelisor au baut si mama si tatal–Ababei Ion si Elena–de nu mai stiau de ei.Sa nu mai nege–Stareta Teoctista ca nu bea doar au vazut–o si muncitorii si maicile.Sa vedeti ce bea si nepoata–MONAHIA STEFANA de la MANASTIREA TIGANESTI.
Scris de DRAGHICI IULIA
Comentariu la Schitul Pelisor–certuri,dezbinare,orgolii,mandrie,lauda,barfa,clevetire,tipete,urlete,comanda de STARETA,BAUTURA,DESFRAU,sminteala,tulburare,banii si–a facut casa,se cara la MANASTIREA–TIGANESTI,NU SE STIE LA STRANA,NU SE FACE SFANTA LITURGHIE ZILNIC,NU SE VINE LA SLUJBE.Multe lucruri sunt facute de si pentru lauda!De ochii lumii!
Scris de DOMETIE
Comentariuschitul pelisor–ferma,casa de odihna,pensiune,lac de peste,sere si solare–asta este!viata monahala nu este!unele sunt necesare si de trebuinta,dar nu trebuie sa se laude atata,stareta teoctista!!?slujbele ,rugaciunea,bunul–simt,smerenia ar trebuie sa fie pe primul loc pentru–stareta teoctista si ieromanahul iulian–nu barfa,clevetirea,ura,dispretul si certurile,bautura,dispretul,banul,lipsa de la slujbe!!!!
Scris de BUCUR
ComentariuDegeaba se lauda si vrea sa impresioneze oamenii–Preotul Iulian ca,a vietuit la Manastirea–Frasinei pentru ca,nu are un caracter monahal–duhovnicesc,a lenevit atatia ani in zadar!!!Nebunie curata si lipsa de respect fata de cele sfinte e sa intri in Altar si sa pui mana pe–Sfanata Evanghelie,Potirul,Sfantul Disc–cum face Preotul Iulian–cand uraste,barfeste si cum se comporta si la ce face!Scandaluri,batai cu furtunul,cutitul si multe.De vine e cine permite si ingaduie toate la Schitul Pelisor–MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL LAURENTIU–PARINTELE EXARH–VISARION JOANTA!Lucru rusinos este sa furi banii schitului si sa–ti faci casa particulara pe numele tau–ABABEI SANDU.Preotul Iulian doar se lauda si bate in piept ca,un fariseu ca,el a construit tot la Schitul Pelisor–din banii oamenilor cu frica de DUMNEZEU!Ceea ce Preotului Iulian nu ai este din moment ce si–a facut casa!Oare cum are nesimtirea si obraznic
Scris de BUCUR
ComentariuCine are urechi de auzit–bine!Cine vrea sa citeasca–bine!Cine nu sa–si vada de treaba lui!Este in natura umana sa lauzi pe cineva–indiferent ca,nu este asa,sau sa incerce sa se spuna ca,ce s–a scris aici nu este adevarat!Eu personal am ajutat foarte mult acest SCHIT si am mai dus persoane care au ajutat.Nu am nevoie de lauda si nici nu vreau sa ma laud dar vreau sa va argumentez ca,cunosc foaret bine situatia de la SCHIT.Nu vorbesc din auzite,santuri si colturi!Sunt o persoana decenta si nu urmaresc niciun interes!Ma simt oligat si am o datorie morala fata de Dumnezeu si Maica–Domnului si de cei care au ajutat cu multe,multe acest SCHIT–sa apar "CASA LUI DUMNEZEU".Nu ma voi repeta din nou cu ce s–a intamplat si se intampla la acest SCHIT!Daca va fi necesar o sa fac si alte dezvaluiri care nu sunt deloc favorabile pentru vietuitorii de la acest–SCHIT.Este liber in Romania sa te exprimi si sa spui–ADEVARUL!Cei care au curaj,demnitate,constiinta sa scrie ce n
Scris de DOMETIE
ComentariuBine ca,cei de la Schitul Pelisor,nu au obste si nu stau si nu fac slujbe ca,s–a transformat in centru de refugiati!Ce minciuni se poate spune ca,a venit ca,este un loc de liniste si pace sufleteasca!Doar Stareta Teoctista,stapaneste bine arta minciunii asa ca si pe ucenicii i–a invatat sa minta.Schitul Pelisor,devine din zi in zi un loc de odihna si adapost pentru cei care fug din Bucuresti.Rusine pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–EPISCOPIA SIBIULUI!
Scris de CARINA BOTEA
Comentariu Moanahia teoctista,barfeste si cleveteste,nu numai maicile si surorile de la schit,ci si surorile ei de sange,le dispretuieste si denigreaza.chiar si pe preotul iulian,la prietenele ei din pelisor.Monahia teoctista nu iubeste nici pe Dumnezeu nici pe aproapele sau.De ce continua sa nu se duca la slujbe?Iubeste mai mult bautura,banul,plimbatul,desfraul,luxul si tinereii!!
Scris de anonim
ComentariuBANUL–SI DESFRAUL=sunt la loc de cinste la MITROPOLIA ARDEALULUI,inchide ochii la tot ce se intampla la SCHITUL–PELISOR,pentru "COTIZATIA"–care o primeste,mai un pic de desfrau si asa lucrurile merg mai departe.PREOTUL–IULIAN,umbla prin tara sa stranga bani,mai face si el o slujba.STARETA TEOCTISTA,numai poate de mandra ce este,mai minte si ea oamenii sa o ajute,mai trage un scandal,doar este stareta si isi permite?!
Scris de CLEMENT
ComentariuPatriarhul Daniel vede in manastiri doar o vaca de muls ! Nu il intereseaza latura apiritualael insusi fiind un materialist convins! Considera ca manastirile trebuie sa i se supuna neconditionat,sa–i dea lui tot ce au si gata! Nu e interesat de manastirile de maici , decat cand are de luatel nu da niciodata!. Fiind homosexual pasiv declarat, se intereseaza de manastirile de calugari, de unde isi racoleaza partenerii !
Scris de CLEMENT
ComentariuDar ce cauta un baiat tanar,care s–a drogat intr–o manastire de maici?!Trebuie sa stea pitit!Nu asa se duce o viata monahala!SCHITUL–PELISOR,un loc unde se intampla de toate!
Scris de anonim
ComentariuDANUT–nepotul Staretei Teoctista si a Preotului Iulian,nu mai are voie sa vina la SCHITUL–PELISOR.Cand a plecat s–a batut cu Preotul–Iulian si Preotul i–a pus cutitul la gat.Stareta a motivat la maici desfraul cu nepotul–DANUT ca a intrat peste ea in camera si era baut si are probleme cu capuldoar din partea ei nu a fost de placere–desfraul,a fortat–o.DANUT–cat a stat la SCHIT,bea de rupea.Genetic au probleme!
Scris de LARISA
ComentariuSchitul pelisor–casa de odihna pentru neamuri,rude,prieteni si refugiu pentru urmariti.Donatiile,banii de la pomelnice ajuta si sunt buni pentru toata suflarea schitului.Oare al cui copil este–VICTOR, de este ascuns la schit!?Poate mai are o doza de droguri la el sa le dea si celor de la schit.
Scris de MEDIAS
ComentariuVICTOR–cel care s–a drogat si este tatuat,a revenit din nou la SCHITUL–PELISOR,sta ascuns de recuperatori.Da o mana de ajutor–STARETEI TEOCTISTA–la desfrau.Ce viata monahala este la SCHTUL–PELISOR!
Scris de MARIANA
ComentariuStareta Teoctista si Preotul Iulian sa fie dornici in toata vremea spre nevointa calugareasca–nu spre pacatesa fie iubitori de oameni–nu sa barfeasca,sa dispretuiasca si sa urasca pe aproapele sau.Stareta Teoctista si Preotul Iulian sa aiba sufletul dedicat Lui DUMNEZEU si in slujba oamenilor si a ADEVARULUI!
Scris de BUCUR
ComentariuPreotul iulian le spunea la maici sa nu o asculte pe stareta teoctista si trebuia sa faca numai ce zicea el.La spovedit le intreba lucruri intime lipsite de bun–simt.Fetita mea,are 15ani s–a spovedit si ea la preotul iulian a intrebat–o niste lucruri,doar pentru o minte bolnava ar putea gandi asa ceva.
Scris de VIOLETA
ComentariuStareta teoctista nu dorea sa aibe obste prea mare,vedeau ce face ea si dorea mai proaste sa fie maicile,sa nu fie cineva mai desteapta decat ea,doar sa faca slujbe si sa munceasca.Verisoara mea terminase,facultatea de teologie si stia la slujbe,dar tot nu–i era pe plac staretei.Stareta teoctista avea parerea ca,schitul este al ei particular si amicile sunt sclavele ei.Erau zile cand le incuia bucataria sau ea se incuia in camera ei si nu iesea afara,daca maicile aveau nevoie de ceva.Cu un cumnat al ei s–a inchis in camera,dupa care a spus ca,i s–a rupt patul.Stareta teoctista dorea ca,totul sa fie al ei si maicile sa nu prea folosesca nimic,sa munceasca si sa faca slujbe.
Scris de VIOLETA
ComentariuAveti mare grija ce scrieti despre Stareta teoctista sa nu suferiti–este foarte razbunatoare si nu umbla cu lucruri curate.Sufara de invidie,razbunare si rautate!Se trage din neam de tigani.
Scris de EUGENIA
ComentariuToti Sfintii Parinti spun ca rugaciunea trebuie impletita cu rocodelia,insa munca nu trebuie sa depaseasca maximum sase ore pe zi,suficient trupului pentru a–si stavili patimile si suficient duhului pentru a psalmodia...in manastirile romanesti, de atata munca,monahii cad franti,zdrobiti de oboseala si nu mai au puterea sa spuna altceva decat un Tatal Nostru.Este foarte grav ce se intampla in manastiri,unde gasesti iadul pepamant,cat despre duhovnicie,nici vorba de asa ceva!
Scris de CLEMENT
ComentariuManastirile romanesti,din pacate,sunt veritabile C.A.P–uri,unde tinerii care voiesc o viata curata in Hristos,sfarsesc prin a identifica duhovnicia cu prasitul sau cu sclavia in numele "ascultarii".Dupa ce sunt omorati de munca,dupa ce le rup oasele si se capata cu boli incurabile,care ii fac inapti de munca,sunt aruncati afara din manastire pe motiv ca "manastirea nu e bolnita".
Scris de CLEMENT
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA ascunde un mare–PACAT– savarsit de ea,ce s–a scris pana acum este nimic1Daca se va afla acest–PACAT–nu va mai purta haina monahala!?
Scris de LIVIU
ComentariuAlo ce se intimpla prin manastiri sunt lucruri reale.Mitropolitii acestor manastiri nu au nimic de spus ca de facut nu fac nimic.Oare de ce nu cumva fac si ei tot asa sau poate ca fac lucruri si mai grave decit acestea.Marele Alb[prefericitul DANIEL]stie ce are in turma sau o lasa in gura lupilor.Ati distrus credinta cu nebuniile voastre.Contat cu mare durere ca ati transformat unele manastiri in bordele si case de odihna pentru lenesi si dezacsati.Guvernantii nostrii stiu ca lumea moare de foame si prin manastiri nebunii se lafaie.Controlati manastirile si taiati–le salariile ca oricum lor le aduc oamenii necajiti tot ce le trebuie.Oameni buni si cu frica de dumnezeu treziti–va si nu le mai dati lor nimic ca nu merita lasatii sa munceasca si sa numai huzureasca ca nu este pomana cu ei.Daca aveti surplus indreptati–va cu el la orfelinate de copii sau la azile de batrini.Asta este pomana adevarata ci nu cu lenesii din manastisi care au fugit din lume din cauza lenii si a responsab
Scris de adriana
ComentariuDUMNEZEU–este cel care ne are pe fiecare in paza si ne judeca dupa voia LUI!Nu trebuie obligat cineva sa ascunda pacatele altcuiva!Care sunt roadele duhovnicesti ala celor de la Schitul Pelisor?Cel mai josnic lucru e ca,nu sunt capabili–STARETA TEOCTISTA si PREOTUL–IULIAN,sa–si recunoasca greselile si sa se indrepte!NU AU DEMNITATE!NU AU CARACTER!La SCHITUL–PELISOR,nu este o atmosfera spirituala!Nu sunt in stare sa–si asume faptele pe care le–au facut!
Scris de BUCUR
Comentariustareta teoctista,nu este capabila sa respecte regulile vietii monahale, nu este apta sa se incadreze in viata de manastire. stareta teoctista si preotul iulian sunt oameni de nimic–fara dram de de demnitate si curaj!dar ca sa ai curaj,trebuie sa fii omul lui HRISTOS!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuDe o bataie zdravana a avut parte si stareta teoctista de a stat in spital o perioada.Anul trecut teoctista a picat in desfrau cu cumnatul sau,sotul sorei de sange.
Scris de cretu
ComentariuSCHITUL PELISOR,o gloata si o sleahta,care mananca banii oamenilor.Sa puna mana sa demonstreze ca,nu este adevarat ce s–a scris despre ei.Daca tot le sare in ajutor unii si altii sa puna mana si sa traiasca cu adevarat o viata monahala si duhovniceasca!La Schit nu este liniste si pace duhovniceasca!Viata pe care o duc ei, zi de zi nu este de manastire!Comportamentul,vorbirea si faptele lor sunt de mireni lipsiti de bun–simt.Doar nu a venit degeaba–EPISCOPUL ANDREI si PARINTELE EXARH VISARION la Schit si le–a atras atentia.Doar se cearta de atatea luni si este o adevarata tulburare la Schit.Numai incercati sa mintiti ca ar avea cineva ceva cu ei si ar scrie minciuni!Totul este adevarat si mai sunt multe de spus si de o gravitate mai mare,ce s–a intamplat aici!Motive de smintire sunt vizibele!STARETA TEOCTISTA si PREOTUL IULIAN incalca–REGULILE BISERICESTI si de MORALA!Confunda Schitul Pelisor cu propria mosie!Nu trebuie sa fii de acord cu toti oamenii–depinde de pregatirea
Scris de BUCUR
ComentariuSCHITUL PELISOR=loc de unde si–a putut face casa–Ieromonahul Iulian.Traieste un monahism–numai de el stiut si dupa regulile lui.Mergeti sa luati binecuvantari si cuvinte de invatatura–pe care nici el nu le stie,nu prea a fost la scoala si nici nu prea stie sa citeasca si nici sa se comporte.
Scris de ANONIM
ComentariuPreotul–Iulian,pleaca de la Schit sa faca slujbe de dezlegari–pe bani,nu face Sfanta Liturghie nici daca se intampla sa fie la Schit si–a facut casa pe numele lui–ABABEI SANDU,a trait in desfrau cu Ana,Raluca si Flori. Doarme la Sibiu la ucenica,DRAGAN ELENA–tot in desfrau.Nu prea are multa scoala,zice–"SUPRIZE"si multe alte cuvinte gresite.Spune,la cei care il cred ca,a fost ucenicul–PARINTELUI LAVRENTIE de la Manastirea–Frasinei.Preotul–Iulian,s–a batut cu nepotul Partenie,cu Raluca si cu Stareta Teoctista,s–a mai inpins.Aceasta este viata duhovniceasca la Schitul Pelisor,Manastirea PARTICULARA=ABABEI.
Scris de ANONIM
ComentariuStareta Teoctista–nu stie la strana, umbla bauta,nu poarta–PERIMANUL, traieste in desfraunepotul DANUT CRETU si cumnatul CONSTANTIN–de la Bacau,Bogan–muncitorul,Duca,etc tipa,urla,face mai mereu scandal, a dat maicile afara,iar altele au plecat singure. Nu vine la Slujbe,decat duminica! Fura din ce aduc oamenii si duce la MANASTIREA–TIGANESTI!? Mananca carne in sat,unde sta cu orele,se uita la televizor si cleveteste–barfeste. Se cearta mereu cu Preotul–Iulian,pe care la fel il barfeste de tot ce face Aceasta este viata–monahala la MANASTIREA–PELISORUasa zice cuvioasa Monahie Teoctista Ababei,care a facut avorturi.
Scris de ANONIM
ComentariuVictor a fost prezentat la Schitul–Pelisor ca fiind nepotul,Staretei Teoctista–chiar de catre ea–MINCIUNA.Preotul Iulian nici nu stia ca ar fi nepotul lui.Stareta Teoctista mai face un pacat,minciuna!Victor cum a putut sa ajute la Schit,dupa ce s– drogat in Bucuresti si fuma tot timpul si era tatuat peste tot.A fost obligat sa fuga din Bucuresti si sa se ascunda la Pelisor.De la Schit la fel a fost obligat sa plece.A picat si el in desfrau,prin sat cu fetele.
Scris de HARALAMBIE
ComentariuCei de la schitul pelisor sunt o adunatura de neispraviti pentru ca s–au intamplat atatea lucruri nedemne pentru o manastire.Batai de a venit politia sa dea afara o maica,certuri,maicile care pleaca,bautura si multe altele.Acum sunt neamuirile la schit si fac slujbe,este un fel de manastire.
Scris de MARIANA
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–oare de ce cateodata pleaca noaptea de la SCHIT–sa doarma in alta parte si se intoarce dis de dimineata?E,unde sa se duca la o petrecere cu bautura si DESFRAU!Este mai usor de cat sa invete randuiala la Slujbe sau sa–si faca obste
Scris de anonim
ComentariuNu este nicio schimbare in bine la Schitul–Pelisor!Tot agitatie,haos,tulburare,sminteala,dezordine,lipsa de la slujbe.Preotul Iulian nu face Sfanta Liturghie zilnic–plecat prin tara si face slujbe de dezlegari pe bani.Se asteapta cate un crestin sa vina la Schit sa dea un ban si lase un pomelnic–daca o fi citit de cineva!?doar duminica ce vin.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL ANDREI si PARINTELE–EXARH VISARION sunt multumiti ca,este cineva la Schitul Pelisor si il pazeste de hoti!
Scris de MEDIAS
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–nu se roaga–BAUTURA,DESFRAU,PLIMBAT CU MASINA,MANCAT CARNE IN SAT,UITAT LA TELEVIZOR,AVORTURI.
Scris de DOMETIE
ComentariuNepoata mea cat timp a stat la Schitul Pelisor a fost o adevarata teroare,nu viata de manastire.Preotul Iulian ai spunea sa faca numai ce dorea el si trebuia sa–i spuna tot ce face,nu avea voie sa faca ceva fara sa–i spuna lui.Le controla viata la toate care erau acolo.Erau frecvente scandalurile intre Preotul Iulian si Stareta Teoctista care pleca mereu de al manastire si venea tarziu si bauta.Cam toate rudele se perindeau pe la Schit.Maicile trebuiau sa faca slujbele si sa munceasca cat se poate.Dupa ce a plecat i–a trebuit o perioada sa–si revina prin ce a trecut.
Scris de DANIELA
ComentariuNepotul cu care Stareta Teoctista a picat in desfrau–Danut Cretu–este fratele de sange la Monahiilor–Stefana si Paisia de la MANASTIREA–TIGANESTI si a Monahului–Partenie de la MANASTIREA–FRASINEI.A facut avort dupa desfrau.Ce desfrau este pe Monahia Stefana ca Monahia Mitrodora este la SCHITUL–PELISOR.Daca vreti sunt deschisa dialogului si pot sa va spun multe despre viata Staretei Teoctista.De multe ori vin o dubita–Iveco si le aduce alimente de la SCHITUL PELISOR,Monahiilor–Stefana si Paisia.Monahia Stefana uda gradina in vara asta pana tarziu ca sa vina la grajduri Sica si sa vina la casa pe care o au la gradina.
Scris de NINA
ComentariuMONAHIA PARTENIA ABABEI sora de sange a STARETEI TEOCTISTA,traia in desfrau cu CALUGARUL PROTOSINGHEL JUSTIN,de la CATEDRALA PATRIRHALA!Stareta Teoctista este o mesalina,munfa si stioala!Evitati sa mai mergeti la acest SCHIT!STARETA TEOCTISTA sa consulte un dictionar daca nu intelege!SCHITUL–PELISOR–DESFRAU,BAUTURA,LIPSA DE LA SLUJBE!STARETA TEOCTISTA–URLA SI TIPA!Doar a picat in desfrau si cu muncitorul–tinerel!?
Scris de RATZ
ComentariuCata mobila donata de–Duca de la Agnita–are magazin de mobila second hand din Germania–nu a carat la casa din Moldova,Stareta Teoctista.Tot pe desfrau i–a dat mobila si termopane.Si masina nu prin desfrau si–a luat–o.Si parchet a donat Duca.Ce rusine pentru MITRIOPOLIA–ARDEALULUI!!
Scris de anonim
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA, isi atribuie prea multe ce s–a facut la SCHIT, dar din pacate nu este osteneala ei.Eu stiu si am vazut multe la acest SCHIT–multe care nu au fost scrise.Nu o pun la zid sau o judec,doar scriu–ADEVARUL! Oamenii cu frica de–DUMNEZEU,au ajutat acest–SCHIT,cu ce au putut.STARETA–TEOCTISTA,din prea multa mandrie, a inceput sa uite de cele sfinte.Doar ea se vaita–"Nici nu stiti ce grea este viata de manastire"–sunt cuvintele–STARETEI TEOCTISTA–suta la suta.De cat sa stea toata ziua cu telefonul la ureche si sa se vaite si sa se intereseze ce s–a mai scris de ea pe internet sa demonstreze ca,este smerita si sa mearga zilnic la toate slujbele.Sa lase barfa si clevetirea,pentru ca,ea va avea parte de–barfa!
Scris de BUCUR
ComentariuPreotul–Iulian,la fel ca,Stareta–Teoctista–iubeste banulsi plimbatul prin lume.De multe ori era la SCHIT–si nu facea–SFANTA LITURGHIE.Nici nu stie sa vorbeasca cu crestinii!La SCHIT–cand au fost calugari tot nu era liniste pentru ca,veneau ucenicile–DRAGAN ELENA si cu ei statea–ANA–tiganca cum o facea–STARETA TEOCTISTA.Preotul–Iulian s–a batut cu nepotul,tot monah–PARTENIE,care este la MANASTIREA FRASINEI.Pe Raluca,a batut–o la clevetirea si minciunile pe care le spunea–STARETA TEOCTISTA.ANA,cat a stat la SCHIT–era informatorul PREOTULUI–IULIAN–cat timp plecat de la SCHIT.
Scris de VINTILA
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau!
Scris de NINA
ComentariuTonul cu care stareta va porunci si felul in care ea se va comporta vor scoate in evidenta dragostea cu care ascultarea va fi implinita si dragostea cu care va fi iubita. Cand cineva isi impune dragostea cu forta si vrea sa fie iubit pe principii omenesti, nu va putea fi iubit niciodata, ci va deveni el insusi urat si solitar, va ajunge intr–o singularitate trufasa, greu de invins!STARETA–TEOCTISTA numai tipa si urla,are impresia ca,este manastirea ei si poate sa faca ce vrea!Oare este normal la ore tarzii in noapte–STARETA TEOCTISTA,sa le ceara la maici sa–i faca anumite mofturi,dupa care sa incepa sa fac scandal sau sa le jicneasca si sa le barfeasca.La SCHITUL–PELISOR,au fost batai,usi sparte cu cutit,geam spart.Protagonisti–PREOTUL IULIAN s–a batut cu nepotul,cu Sora Raluca–dupa care a fugit,STARETA TEOCTISTA.
Scris de DOMETIE
ComentariuMONAHIA–TEOCTISTA este o STARETA nevrednica!Haina calugareasca nu este un pasaport pentru–RAI!?Manastirile ar trebui sa fie lumini care sa straluceasca in intuneric!La SCHITUL–PELISOR,nu se poate vorbi si nu este o viata monahala–este ceva improvizat din care sa se poata scoate bani si sa–ti satisfaca–STARETA TEOCTISTA–toate capriciile si sa poata sa–si tina si surorile si nepoatele–de la MANASTIREA–TIGANESTI,iar PREOTUL–IULIAN,este avid dupa bani.Poate ar fi bine sa mai puna mana sa invete sa citeasca si sa puna in practica regulile de comportament si de viata monahala,dupa care mirenii sa–si dea cu parerea si o sa constate ca,sunt mari abateri si nu este randuiala de viata monahala.
Scris de BUCUR
ComentariuStareta–Teoctista sa se teme mai mult de DUMNEZEU si sa caute sa Ii placa lui DUMNEZEU!STARETA–TEOCTISTA s–a abatut de la slujirea lui HRISTOS!Cei care au scris li se poate reprosa ca au spus lucrurilor pe nume!gigi,marcel,mioara si LILIANA–si–au petrecut cateva zile la SCHITUL–PELISOR,pardon–PENSIUNEA ABABEI si acum scriu impresiile de acolo!Au primit binecuvantari si cuvinte de invatatura de la PREOTUL–IULIAN?!la cat stie si el!si STARETA–TEOCTISTA,i–a povatuit sa faca fapte bune si sa–si iubeasca aproapele si sa nu–l barfeasca–ceea ce face ea zilnic si i–a mai invitat la–MANASTIREA PELISORU–cum spune ea!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuNu are curaj sa–si recunoasca faptele–MONAHIA–TEOCTISTA?UN OM DE NIMIC!Doar sora de sanga–CAMELIA,nu a nascut un copil cat a fost in manastire!Sau nepoatele ce desfrau fac in manastire?!Sau cand se plangea–MONAHIA TEOCTISTA CA,PREOTUL–IULIAN,ar fi in desfrau cu SORA ANA si cu FLORENTINA!Oameni buni nu incercati sa mintiti!ADEVARUL–SCHITUL PELISOR–PENSIUNEA ABABEI IULIAN=nu zice ca,este manastirea lui?!Nu stie ca,este SCHIT!
Scris de ANONIM
ComentariuDe ce a dat afara maicile?Sa nu vada cum fura–MONAHIA TEOCTISTA si duce la MANASTIREA–TIGANESTI?De ce nu si–a facut obste 2ani?de ce nu sta la slujbe si nu canta–NU STIE!De ce nu poarta–PERIMANUL?De ce este tulburare,scandal si sminteala la Schit?Daca MONAHIA–TEOCTISTA,ar fi o adevarata monahie nu si–ar ura,cleveti si dispretui fratele–IEROMONAHUL IULIAN–cu care se cearta mereu pentru diverse motive–BANII,UCENICILE LUI CARE NU LE PLACE EA SI SPUNE CA,SUNT CU CAPUL–EA ESTE SINGURA SANATOASA SI CORECTA!?SE INSEALA AMARNIC,MAI SUNT MULTE LUCRURI DE SPUS DESPRE LIPSA DE VIATA MONAHALA–A MONAHIEI TEOCTISTA!
Scris de ANONIM
ComentariuSCHITUL–PELISOR:Sfanta–Liturghie nu se savarseste decat duminica/Nu este viata monahala si randuiala/Nu este obste/Stareta Teoctista nu stie randuiala la strana–nu stie sa cante,nu vine la slujbe decat duminica si atunci iese de mai multe ori din Biserica/Stareta Teoctista umbla bauta,traieste in desfrau si nu poarta perimanul.
Scris de ANONIM
ComentariuAdevărul este o flacără atât de luminoasă încât mulţi oameni nu–i pot suporta lumina. Unii închid ochii ca să nu–l vadă, iar alţii fug ca să nu fie arşi.SCHITUL PELISOR–un loc de facut bani pentru–STARETA TEOCTISTA si IEROMONAHUL IULIAN.
Scris de ANONIM
ComentariuMaica–Damiana facea singura slujbe si citea pomelnicile.Oare acum le mai citeste cineva?Doar, STARETA–TEOCTISTA,are obiceiul sa le uite prin camera ei pomelnicile oamenilor–adica nu le pomeneste nimeni!?sau chiar sa le arunce la cos!STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN,s–au afundat in mocirla pacatului.Este pacat de toata osteneala oamenilor cu frica de Dumnezeu,care au ajutat cum au putut fiecare dupa puterile lor–Schitul Pelisor!
Scris de MEDIAS
ComentariuDaca Preotul–Iulian,ardea pentru–DUMNEZEU,nu FURA,banii SCHITULUI–PELISOR si donatiile si nu isi facea casa pe numele lui si nu cumpara atatea masini!Sau nu isi tinea "UCENICILE"–cu el la SCHIT–cand au fost calugarii!ADEVARUL–doare?RUSINE pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–ca are asa vietuitori in manastiri sau se bucura si ei de cate o atentie din partea Preotului–Iulian si inchid ochii!
Scris de BUCUR
ComentariuAnul trecut sa vedeti ce desfrau era la schitul pelisor–sora de sange a staretei teoctista si a calugarului iulian–mihaela traia in desfrau cu muncitorul criti,iar fiica ei ionela la fel desfrau pin curtea schitului noaptea iar dimineata cand stareta teoctista se intorcea de la desfrau o vedea pe nepoata ei cum se pitea dupa cotetul la porci.Schitul pelisor–loc de desfrau!
Scris de VINTILA
ComentariuMONAHIA PARTENIA ABABEI sora de sange a STARETEI TEOCTISTA,traia in desfrau cu CALUGARUL PROTOSINGHEL JUSTIN,de la CATEDRALA PATRIRHALA!
Scris de RATZ
ComentariuDoar am sesizat si am scris–ADEVARUL,pe care intr–o oarecare masura il cam stiu si cei de la–MITROPOLIA ARDEALULUI.De cate ori nu fost certuri si tulburari la Schitul–Pelisor,provocate de Preacuvioasa Monahia Teoctista Ababei.Mi–am scris numele real,am dreptul la opinie si am simtul responsabilitatii.Doar nu suntem toti handicapati sau bolnavi cu capul cum spune Stareta–Stareta Teoctista cand barfeste pe "ucenicile"Preotului–Iulian si ea este cea mai sanatoasa si corecta?!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuDaca,stareta teoctista si calugarul iulian, "ard"pentru DUMNEZEU–lucrurile ar sta altfel! De ce nu este o obste la Schitul–Pelisor? Doar sora Ana si maica Damiana au fost date afara de stareta teoctista,restul au plecat pentru ca,nu este viata monahala!bine ca,Schitul–Pelisor nu sunt vietuitoare dar a devenit–PENSIUNE! Cele 2maici care sunt acum au venit sa o ajute pe stareta–teoctista,ce era sa faca sora fira–nu stie nici sa citeasca,iar stareta teoctista nu stie randuiala la strana.
Scris de BUCUR
ComentariuCasa exista pe numele Ieromonahului–IULIAN–adica–ABABEI SANDU–curand o sa apara poze cu ea.Maicile au fost date afara de Stareta–Teoctista care traieste in desfrau.La Alma se duce la Nicusor,la ferma,doar este vaduv–dupa desfrau,urmeaza–avort.Oamenii stiu si au vazut multe nereguli si abateri la SCHITUL–PELISOR.Doar se stie ca,Stareta–Teoctista,iubeste–BAUTURA,DESFRAUL,BANUL.Doar se stie ca,a picat in pacat cu nepotul ei–baiatul sorei de sange si cu cumnatul–sotul sorei de sange.Numai liniste si armonie nu este intre –PREOTUL IULIAN si STARETA–TEOCTISTA sau intre STARETA–TEOCTISTA si maicile care au plecat sau care le–a dat ea afara.Care muncitori?Nu i–a dat afara,STARETA–TEOCTISTA,pentru ca,nu tinea cu ea,ci cu PREOTUL–IULIAN.
Scris de MEDIAS
ComentariuSTARETA TEOCTISTA A PICAT IN DESFRAU NU,NUMAI CU,CUMNATUL SAU–SOTUL SOREI DE SANGE–CHIAR LA SCHITUL PELISOR, CI SI CU NEPOTUL–ANUL TRECUT 2009–TOT LA SCHIT.ANUL ACESTA NU I–A MAI PRIMIT LA SCHIT,PENTRU CA,SI–A FACUT ALTI AMANTI.STARETA TEOCTISTA TOT CU BAUTURA SI CU DESFRAUL SE OCUPA!?
Scris de VINTILA
ComentariuIn manastiri este adevarata destrabalare, . In aceste lacasuri desfraul este la el acasa. Toti dar absolut toti calugarii , sant homaxecsuali, pedofili – deoarece pervertesc tineretul care vine proaspat [ cu toate ca la seminarul de teologie , baietii sant scoliti in desfrau si nelegiuire ] in manastiri . Manastirile , au ajuns LOCURI SIGURE DE EXCROCHERII, CUIBURI DE HOMOXECSUALI, DE PEDOFILI SI DEZMATUL SE ASCUNDE DUB SUTANA CALUGAREASCA,.Toti nenorocitii, toti borfasii, toti bolnavii mintali, i–au calea manastirilor, ca doar in ziua de azi , dai banul la capetenia manastirii si te face peste noapte calugar. Oare de unde au ei atata banet , incat sa–si permita sa faca AFACERI, MASINI SCUMPE, APARATURA DE ULTIMA ORA,SI PLIMBARI IN TOATA LUMEA ? Duceti–va si vedeti , ce mananca ei in timpul posturilorsi cum se pervertesc. Manastirile sant UN CUIB DE PUTREZICIUNI AI SOCIETATII, AI SARLATANILOR, AI VOLNAVILOR MINTALI CU ORIENTARI SEXUALE DEVIATE ,,MOSOCHISTE SI ANIMALI
Scris de anonim
ComentariuDaca ieromonahul iulian,"ardea pentru Hristos"–nu pleca mereu de la Schit–si facea zilnic Sfanta Liturghie.Si cel mai grav lucru nu isi facea casa personala cu banii–SCHITULUI PELISOR??Nu isi dadea afara fratii–monahii care au venit la inceput la Schitdar dansul–ieromonahul iulian trebuia sa aiba cu dansul–"UCENICELE"!
Scris de LIVIU
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–iubeste mai mult–BAUTURA,DESFRAUL,LUXUL,BANUL SI PLIMBATUL CU MASINA.Pentru–STARETA TEOCTISTA–SCHITUL PELISOR este casa pe care nu a avut–o niciodata!?MITROPOLIA ARDEALULUI–nici nu vrea sa stie ce se intampla aici!
Scris de ANONIM
ComentariuDECI POPA IULIAN ABABEI ESTE UN SHARLATAN FATA DE DUMNEZEU. CONCLUZIE ESTE CA IULIAN ESTE ATEU, NU CREDE IN D–ZEU. SINGURUL "ZEU" AL LUI IULIAN "AL SIBIULUI" , ESTE BANUUUUUUUL !!!!!!!!!
Scris de anonim
ComentariuPREOTUL IULIAN–si–a facut casa cu banii de la SCHITUL–PELISOR.RUSINE!Monahul nu trebuie sa detina proprietativotul saraciei.Masinile le are pe numele altor persoane.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FAC?Au primit si ei mita si trec cu vederea totul!PREOTUL IULIAN se duce in continuare prin tara sa stranga bani ,SFANTA LITURGHIE nu se face la SCHITUL–PELISOR,DECAT DUMINICA.
Scris de BUCUR
ComentariuNu–i judec pe MONAHIA TEOCTISTA si CALUGARUL IULIAN–dar cu toata sinceritatea s–au abatut de la viata monahala cu totul si au uitat cele trei voturi monahale.Ei la calugarie au facut un legamant in fata lui DUMNEZEU!?In primul rand–la SCHITUL PELISOR,nu se mentine viata spirituala si diciplina monahala–dupa tot ce s–a relatat si este adevarat.MONAHIA TEOCTISTA SI MONAHUL IULIAN aduc o grava ofensa BISERICII ORTODOXE ROMANE SI IMPLICIT MITROPOLIEI ARDEALULUI.
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuSCHTIUL PELISOR–continua cu abaterile de la normele vietii monahale si cu defiente de ordin administrativ finaciar.STARETA–TEOCTISTA si CALUGARUL–DUHOVNIC IULIAN,nu stiu ce atributii au si care este menirea lor la SCHIT.Maici nu mai sunt,doar STARETA si sora Fira,Slujbele nu se fac pentru ca,MONAHIA TEOCTISTA nu cunoaste randuiala si nu are cunostinte religioase.Caracterul–MONAHIEI TEOCTISTA si a MONAHULUI IULIAN–nu este pentru o viata monahala.
Scris de anonim
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de ANONIM
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de ANONIM
Comentariudar cum poate sa fie stareta o asa maica?din tot ce am citit zici ca este pensiune nu manastire cu neamuri,prieteni si amant acolo.daca a dat maicile afara inseamna ca nu mai este manastire este loc de desfrau.dar cine este aceasta stareta teoctista o fi amanta la vreunul de la mitropolie de nu se face ordine?!
Scris de Crestin
ComentariuStareta Teoctista,a dat maicile afara pentru ca.unele erau mai experte decat ea la desfrau–Sora Ana dupa ce dansat la bara in Grecia, a fugit de acolo si Calugarul Iulian,a luat–o ucenica lui la SCHITUL PELISOR.Dar din pacate Sora Ana stia la strana,adica la Slujbe,pe cand Stareta Teoctista,habar nu are!!!!!
Scris de MEDIAS
ComentariuAm o intrebare: de ce nimeni nu face nimic impotriva celor isi pun biserica si slujirea lor clericala ca pavaza a mandriei si a altor multe pacate. Multi, foarte multi slujitori ai Domnului, duhnesc de duhuri necurate si stau asa cum a zis profetul daniel despre "uriciunea pustiirii", in locul cel sfant. nu le este frica de Dumnezeu, nu le este frica ca vor merge in fata tronului de judecata? Multi clerici s–au indepartat cu totul de simplitatea apostolica, de duhul acela jertfelnic si zac acum in nesimtire duhovniceasca. O spune un om din interiorul ierarhiei. De multe ori mi–e jena sa marturisesc ce sunt din cauza a ceea ce acesti asa numiti slujitor fac. Astia sunt calugari care mustesc de prea multa hrana, asa invata legiuitorii monahismului ca trebuie sa lupte un monah impotriva duhului desfranarii?! Astia au depus votul saraciei, dar au masini de ii intrec pana si pe marii afaceristi care nu au nimic in comun cu Biserica?! Astia sunt calugarii care le este greu sa f
Scris de ANONIM
Comentariunu inteleg de ce nu se iau masuri serioase... am vazut atatea cazuri de calugari care au cazut in patima celor lumesti sex cu barbati sau femei, calugarite care nu merita haina monahala, ar trebui facuta o triere si restul afara–MONAHIA TEOCTISTA SI CALUGARUL IULIAN sunt o rusine pentru MITROPOLIA ARDEALULUI si pentru lumea monahala!!!!!
Scris de anonim
ComentariuFaptul ca parintele calugar iulian ababei a oferit asistenta religioasa si in alte orase a insemnta, se pare, o incalcare a regulamentelor impuse de normele calugariei. Manifestarile duhohvnicesti lasa de dorit si nu sunt demne pentru un preot,iar pentru un calugar nici atat!? Dar pentru–BANI–este in stare sa se duca toata tara si nu–si faca datoria de preot la SCHITUL–PELISOR. Casa pe care si–a construit–o este o mare rusine pentru calugarul iulian–din banii oamenilor amarati si din dontiile de la SCHIT?!
Scris de ADAM
ComentariuEste la ordinea zilei scandalurile,certurile si batai la SCHITUL PELISOR.STARETA TEOCTISTA,nu se poate abtine si este in obisnuinta ei sa bata maicile ca sa plece si o lase singura la SCHIT cu amamtii sa se poata desfasura–DESFRAU.Doar are amantul cu ea la SCHIT.
Scris de VINTILA
ComentariuNimic nu mai surprinde in tara asta... Daca unii fac ce fac, ce sa ne mai asteptam la recidivisti sau la unii tigani??? Pacat, ca Biserica e murdarita de astfel de oameni... Ei se lafaie in averi si noua ne spun se fim saraci. Manastirile sunt lux, toti fara adapost se retrag acolo, unde, doar ei stiu cu adevarat daca se roaga... Nu ii generalizez, dar credinta deja pare "comerciala". Preotii spun sa nu interpretam Biblia, mai bine ar spune sa tina oamenii la igiena, sa ne respectam unii pe altii, EDUCATIA sa fie f importanta...ei tot cu cele 10 porunci au ramas care sunt si ele bune, dar nu e de ajuns...parerea mea.Calugari gen Iulian de la Pelisor sunt la moda racolatori de prima clasa care nu au nimic in comun cu divinitatea.
Scris de anonim
Comentarius–au incarcat manastirile de dezaxati si de homosexuali, de oameni de nimic care se ascund in spatele hainelor sfinte. chiar nu–i controleaza nimeni, chiar este primit oricine sa imbrace haina lui Dumnezeu? m–am saturat sa tot vad orgii in manastiri, maicute care au copii cu preotul, sau care fac avorturi...te duci si te spovedesti, si ceri sfatul unui preot care are o viata mai dezordonata ca a ta.RUSINE SISTEMULUI!
Scris de anonim
Comentariuscursurile societatii........... dc se ajunge tot mai des la astfel de cazuri????.............. pt ca in biserici, multi dintre "slujitorii Domnului" urmaresc doar beneficiile materiale ..........nu sunt multi cei care mai slujesc din dragoste fatza de Dumnezeu si fatza de semenii lor...........
Scris de anonim
Comentarius–au calugarit sa fuga de munca si de greul vietii, jecmaneala e mai usoara daca esti in sutana!
Scris de hoti in sutane
ComentariuSa vedeti ce scandal cu batai si tipete a fost la Schitul Pelisor Stareta Teoctista s–a batut cu o maica pana a venit Politia.
Scris de Anonim
ComentariuLa SCHITUL PELISOR,au fost maici foarte pricepute care isi inchinau viata lui DUMNEZEU.Au plecat sau au fost date afara de STARETA TEOCTISTA pentru ca erau puse de ea sa faca cam tot la SCHIT–slujbe,curat,spalat,mancare,gradina si multe altele. Saracele nu le cumpara nimic,dar ea isi satisfacea toate poftele,norocul lor era ca pleca cam des de la SCHIT si atunci era liniste,pentru ca STARETA TEOCTISTA era in obisnuinta ei certurile,scandalurile si batai. Daca le dadea ascultare era cu tipat si impunator,parca era STAPANA.De cate ori la SCHTUL PELISOR nu au fost batai si certuri.
Scris de VINTILA
ComentariuTe ingrozesti de ce auzi ca se intimpla prin manastiri .Numai credinta nu este nu mai vorbim de smerenie .Vin oamenii necajiti si plini de durere si lasa bani ca vazi este pentru manastire si ei se lafaiesc in lux si in excursii in strainatate.Pai asta este nevointa si saracia de bunavoie.Mitropolitii si prefericitul stiu toate acestea dar nu le pasa pentru ca si ei tot de acolo sunt alesi pe ce criterii si cum nu intereseraza pe nimeni.Au dus de ripa credinta sau mai bine zis ei au distrus–o prin comportamentul pe care il afiseaza visavis de credinciosi.A–ti depus un juramint dar a doua zi a–ti uitat de el nu va este frica de DUMNEZEU.
Scris de Crestin
ComentariuCei care am fost primii vietuitori ai schitului pelisor am muncit enorm de mult sa arate asa azi,am fost ajutati de fam.piloiu si de parintele catalin,dupa care a venit parintele iulian.Incepusem sa fim o mica obste dar au venit ucenicile preotului iulian peste noi si monahia teoctista care cara tot ce se putea la manastirea tiganesti.Multi dintre noi nu am mai putut sa ne intoarcem la manastirea de metanie si a trebuit sa ne cautam alta manastire.Daca nu a fost capabila monahia teoctista sa–si faca obste sa fi lasat schitul de calaguri cum a fost la inceput.Pe unii dintre calugari i–a dat afara monahia teoctista cu scandal si cearta,numai sa fie ea stareta.Rusine ca,se mandreste cu schitul pelisor cu munca altora.
Scris de ADAM
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–oare de ce cateodata pleaca noaptea de la SCHIT–sa doarma in alta parte si se intoarce dis de dimineata?E,unde sa se duca la o petrecere cu bautura si DESFRAU!Este mai usor de cat sa invete randuiala la Slujbe sau sa–si faca obste.
Scris de Anonim
ComentariuRaluca,stia la slujbe,pe cand Stareta Teoctista nu stie si putea sa se plimbe lejer ca,avea proastele ei sa faca slujbe.Raluca avea o facultate terminata si a suferit multe la Schitul Pelisor.Aveti curaj sa spuneti voi "SFINTII" care este adevarul daca pana acum au fost minciuni!Curaj!
Scris de BUCUR
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuExista casa mare construita in Comuna ONICENI,JUDETUL NEAMT,constrita si dotata cu multe imbunatariri,facuta pe banii de la SCHITUL PELISOR.Nu puteau sa–si permita niciodata parintii sa–si faca casa aceasta.De multe ori a venit cu materiale sau cu muncitori,Preotul Iulian aici si a verificat sau a supravegheat lucrariile.Si Stareta Teoctista a venit aici la casa.Casa este cu etaj si mansarda.Va asigur ca exista pentru ca sunt din Oniceni.Sora lor de sange,Mihaela a facut mancare la muncitori pentru ca locuieste in aceeasi curte.
Scris de PALADE
ComentariuSigur, Stareta Teoctista si Preotul Iulian nu au stiut ce trebuie sa faca,adica ce atributiuni au.Nu poate sa fie un lucru bine facut daca oamenii nu sunt pregatiti adecvat!Stareta Teoctista prin comportamentul ei si prin lipsa de o viata adevarat monahala duhovniceasca nu a putut sa–si formeze o oste sau sa o pastreze.Nu poti sa faci un monahism adevarat cu oamenii improvizati sau slabi in de toate!Cand esti stapanit de bani,mandrie,ura,egoism si multe altele care te stapanesc,atunci DUMNEZEU se indeparteaza de tine!?Viata monahala nu trebuie traita cu scandal si ura cum se intampla la SCHTUL PELISOR.Mai grav in toata aceasta sminteala a lor de aici,implica si pe oameni nevinovati.Si mai grav este ca,nu reusesc sa se inteleaga si sa se indrepte sau nici numai pot sau nu au habar ce ar trebui sa faca!MITROPOLIA ARDEALULUI sa reactioneze si sa puna ordine aici la SCHITUL PELISOR,pentru ca,este o rusine pentru ei de tot ce se intampla.
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuSCHITUL PELISOR–nu are chilii,sunt simple camere.Cu blandete si smerenie vorbeste si preotul iulian cand se cearta si face scandal la schit.Saracul preotul iulian viseaza ca,el a facut!?Preotul iulian a cheltuit pe alceva banii–casa,masini,mofturile staretei teoctista si isi tine neamurile din moldova sa nu moara de foame si mai contribuie lunar si la cheltuielile necesare unor "UCENICE" ,doar asa se poate vedea ca,este milostiv!
Scris de ANONIM
ComentariuNEAVENITI–sunt Stareta Teoctista si Preotul Iulian care s–au facut stapani pe Schitul Pelisor.Desfraul pe care l–a facut Stareta Teoctista la Manastirea Tiganesti cu paznicul–Mitu.
Scris de NINA
ComentariuOameni de nimic sunt–STARETA TEOCTISTA si IEROMONAHUL IULIAN care au uitat de DUMNEZEU!Nu duc o viata monahala si sfanta!Nu trebuie sa o deranjeze pe STARETA TEOCTISTA,adevarul–mai bine ar fi fost sa duca cu adevarat o viata sfanta!Cei care aveti curajul sa spuneti ca,nu este adevarat ce s–a scris,spuneti–ADEVARUL!Sfanta Liturghie nu este facuta la Schit–decat si duminica si in zilele de sarbatoare,nu este randuiala.STARETA TEOCTISTA cand isi face canonul calugaresc?NICIODATA!PREOTUL IULIAN face slujbe pe bani in tara?
Scris de BUCUR
ComentariuADEVAR–Stareta Teoctista–umbla bauta,nu participa la slujbe ca,nu stie randuiala la slujbe.Vietuitoarele au plecat fiindca nu era viata monahala doar sora Ana a fost data afara de Stareta Teoctista pentru ca,era ucenica de suflet a Preotului Iulian, care a muncit la Schit de la inceput.Nu este invidie si nu este vorba de lasitate!Sa va loveasca Dumnezeu pe cei care acoperiti toate neregulile de la acest Schit.Numai poate Stareta Teoctista,nu stie ce sa faca?Adevarul trebuie sa iasa la iveala!
Scris de DOMETIE
ComentariuSunt mama unei eleve de la COLEGIUL TEHNIC TEXTIL SIBIU si sunt revoltata de caracterul acestei profesoare de religie DRAGAN ELENA.De ce doarme la ea acasa acest calugar IULIAN ?Ce exemplu da acest cadru didactic elevilor?Sincer nu mi–a lasat niciodata o impresie buna.Sa se duca sa stea acolo cu acest preot.O sa cerem noi parintii sa fie mutata de la clasa copiilor nostri sa nu le mai predea.
Scris de MAMA REVOLTATA
ComentariuStareta teoctista si ieromonahul iulian au si duhovnici–adica merg sa se spovedeasca?Daca va spun ce intrebari indiscrete pune preotul iulian la TAINA SPOVEDANIEI sigur nu ar mai merita sa fie PREOT!??MITROPOLIA ARDEALULUI nu cerceteaza inainte sa fie numit cineva PREOT DUHOVNIC la o manastire?
Scris de DOMETIE
ComentariuLacul de peste si florile–realizari marete pentru stareta teoctista!Roxana,nu s–a laudat stareta teoctista ca ea s–a luptat si s–a descurcat singura cu puterile ei sa bage curentul electric?MINCIUNA!Meritul e al unor oameni cu suflet si cu frica de Dumnezeu care cu adevarat au facut ceva maret pentru acest SCHIT si au facut multe alte lucruri.Realizarea cea mai mare trebuia sa o faca stareta teoctista sa–si faca obstea si sa fie facuta zilnic Sfanta Liturgie si sa fie citite toate pomelnicile zilnic.
Scris de MEDIAS
ComentariuPENTRU STARETA TEOCTISTA ABABEI CA,SA FIE STARETA A FOST UN MOFT SI O DORINTA SA ARATE SI SA DEMONSTREZE MAICILOR DE LA MANASTIREA TIGANESTI CE VALOARE SI CINE ESTE EA?!SEMINARUL LA FACUT LA PRISLOP NU LA MANASTIREA PASAREA CUM S–AU DUS MAICILE DE LA TIGANESTI.SANSA ACEASTA SA FIE STARETA LA SCHITUL PELISOR A FOST UN NOROC DE CARE NU A STIUT CUM SA–L FOLOSEASCA!NU AR TREBUI,STARETA TEOCTISTA SA SE LAUDE CE ESTE LA SCHITUL PELISOR,CI CAND VIN CRESTINI LA SFANTUL LOCAS SA LE ADRESEZE UN CUVANT DE INVATATURA,O POVATA SI SA–I INDRUME SA FACA FAPTE BUNE!CE LUCRURI MARETE SPUN EU?!PENTRU STARETA TEOCTISTA BANII,BAUTURA,DESFRAU,MASINI–DOAR ASTEA SUNT PENTRU VIATA VESNICA??!!!
Scris de NINA
ComentariuCerturi,tipete,urlete si batai sunt la ordinea zilei la SCHITUL PELISOR.Altii au muncit la SCHIT sa arate asa nu,Stareta Teoctista!Banii si osteneala altora nu sunt meritele Staretei.Ea sa mearga sa inveta randuiala la strana dupa acea sa pretinda ca este MAREA STARETA!
Scris de RALUCA
ComentariuRoxana acesta este stilul staretei teoctista sa cerseasca bani pentru ca, ea nu a muncit niciodata pentru ei.Stareta teoctista pe cine vede ca, arata mai bine si vin la Schit incepe sa–i arate toate realizarile care s–au facut si ea si le atribuie,doar a muncit enorm ca,a venit cand erau facute.Nu ti–a aratat si faimoasele ei sere–de fapt 2solare,camerele de lux,acvariul si colivia cu papagali–doar este munca ei?SCHITUL–nu mai este la inceput de drum dupa 5ani de functionare si 2ani de cand stareta teoctista este aici.
Scris de MEDIAS
ComentariuSchitul Pelisor nu este si nu poate sa fie privat este subordonat ARHIEPISCOPIEI SIBIULUI,MITROPOLIEI ARDEALULUI.Stareta teoctista sa–sa faca manastire particulara la MANASTIREA TIGANESTI.
Scris de DOMETIE
ComentariuEu am muncit si am ajutat mult aceasta manastire dar la un moment dat nu am mai facut pentru ca am vazut cum din donatiile de la oameni erau luate de niste femei din satul pelisor,stareta teoctista le dadea.Stareta teoctista nu prea a muncit la manastirea pelisor a venit cand aproape totul era terminat si finisat.De la inceput a venit cu comanda si dirijatul.Nu era multumita de cat munceam si ar fi vrut sa muncim non stop si sa nu mancam.
Scris de HARALAMBIE
ComentariuBANII,BANII,BANII–sunt totul pentru–STARETA TEOCTISTA,asta este viata duhovniceasca pe care o duce–BANI,BAUTURA,PLIMBARI,DESFRAU–nu–SFINTELE SLUJBE!!!!!!!!!Certurile,tipetele si uneori bataile sunt frecvente la–SCHITUL PELISOR!!!Nu mai ziceti,SCHIT–spuneti–MANASTIRE ca,se supara PREA CUVIOASA MAICA STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI.Ea prezinta ca,este MANASTIRE.
Scris de MEDIAS
ComentariuAm fost si eu la manastire sa vedeti ce am patit ,cand am ajuns acolo o maica se cam certa cu preotul,am intrat in biserica si a venit dupa mine si s–a prezentat ca ar fii stareta si mi–a spus ca este la inceput de drumu cred ca astepta sa fac vreo donatie,apoi am lasat un acatist staretei si am stat as sa ma uit prin jur cand am mers la un lac de pesti sa vad o aud pe stareta ca striga la un baiat sa faca ceva ,am mers sa–mi arate si trapeza si acolo am intraznit sa o intre sunteti frati de singe cu preotul,si mi–a spus ca da,apoi sa scuza ca asa se mai certat fratii dar se si inpaca am plecat cu un singur gand sa nu mai merg niciodata pe acolo nu are rost,
Scris de ROXANA
ComentariuL–am cunoscut pe CALUGARUL IULIAN ,la Pitesti unde venea sa faca slujbe de dezlegare.Mi–a zis sa vin de mai multe ori,dupa care m–a chemat la MANASTIREA–PELISOR,JUD.SIBIU.Pot sa va spun ca,a trebuit sa merg la alti preoti.Va sfatuiesc sa nu luati parte la slujbele facutae de PREOTUL IULIAN,de la MANASTIREA PELISOR
Scris de GRATIELA
ComentariuCasa pe care o au,Stareta Teoctista si Preotul Iulian a fost data de pomana si ei au facut actele pe numele tatalui lor–ABABEI ION,in satul Pelisor,doar aici primeste tatal,pensia.
Scris de MARIANA
ComentariuMulti i–am platit excursii–Preotului Iulian pentru ca,ne–a MINTIT CU SLUJBE DE DEZLEGARI–si multe altele.PREOTUL–IULIAN ESTE UN SARLATAN MINCINOS!NU MERITA HAINA MONAHALA SI SA FIE PREOT!!!!
Scris de RATZ
ComentariuEste cunoscut faptul ca,pleaca mai mereu de la Schit,STARETA–TEOCTISTA si PREOTUL–IULIAN nu sta la Schit decat duminica sa faca–Sfanta Liturghie.Dar au fost situatii cand au venit alti preoti duminica sa faca Sfanta Liturghie.Oare pentru ce–i trebuie Staretei Teoctista,masina de spalat vase si multe alte lucruri care nu sunt necesare la o manastire.Poate sa se mantuiasca?
Scris de MARIANA
ComentariuOameni buni–cea ami grava abatere a STARETEI–MONAHIA TEOCTISTA este ca,nu poarta–PERIMANUL–o bucata de stofa patrata pe care sunt brodate crucea si semnele uneltelor de la Patimile Domnului,purtata de monah pe spate si legata crucis cu doua panglici.Daca a dat jos,adica nu poarta–PERIMANUL–poate fi considerata ca,nu este–MONAHIE.MITROPOLIA ARDEALULUI–nu verifica ce se intampla prin manastarile subordonate lor???ARHIEPISCOPIA SIBIULUI????
Scris de NINA
ComentariuDar,DRAGAN–ELENA,nu este singura UCENICA" a –CALUGARULUI IULIAN.Sa vedeti cate ucenice vin dupa el la –SCHIT.DOMNISOARA–DRAGAN ELENA,este poate cea de suflet a lui,daca doarme la ea acasa.De ce nu savarsit nici saptamana aceasta–SFANTA LITURGHIE,PREOTUL–IULIAN la SCHIT?Poate ii mai preda ceva religie–ELENA!!
Scris de VINTILA
ComentariuSa donam bani la Schitul–Pelisor si CALUGARUL–IULIAN,sa plece in GRECIA,IERUSALIM si pe unde s–a mai plimbat?Sau sa–i cheltuie cu asa zisele \ucenice"gen–DRAGAN ELENA??De ce doarme la ea acasa?Sa doarma la Schit.Rusine pentru un–CALUGAR si PREOT!MITROPOLIA ARDEALULUI –ce face?
Scris de OANCEA
ComentariuSunt colega cu–DRAGAN ELENA,la–COLEGIUL TEHNIC–TEXTIL SIBIU si va asigur ca,este un om terminat–nu face nimic fara acordul–PREOTULUI IULIAN,care o comnda sa faca numai ce vrea dansul.O dirijeaza cum vrea si nu trebuie sa faca nimic fara sa stie dansul.Povesteste ca,merge mereu la SCHITUL–PELISOR.Noi o consideram cam ciudata.
Scris de MARA
ComentariuSTARETA–MONAHIA TEOCTISTA ABABEI,dadea petreceri la casa–particulara din satul–PELISOR,stropite cu multa bautura,fripturi si muzica dupa care urma–DESFRAU,DESFRAU,DESFRAU!Asta este viata monahala si sfanta pe care o duce–STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI LA SCHITUL PELISOR.CRESTINI,DONATI SI AJUTATI CUM PUTETI ACEST SARAC SCHIT,SA POATA AVEA CE CHELTUI SARACA,MAICA!!!!
Scris de BEBE
ComentariuAscultarea la MANASTIREA–PELISOR se facea la PREOTUL–IULIAN,el ne dadea ascultari.Era manastire de maici si preotul–duhovnic dadea ascultari.Cand pleca de la manastire,PREOTUL–IULIAN atunci sa vezi si pe STARETA–TEOCTISTA ca,incepea sa dea ascultari cu tipete si urlete–comenzi,de multe ori era bauta.
Scris de RALUCA
ComentariuELENA,este ucenica de suflet a–PREOTULUI IULIAN!?Cand vine la SCHIT–numai dupa el,este.Ea sta la vanzari la lumanari si la acatiste,este omul de incredere si din cauza asta il primeste acasa,ELENA–sa doarma,sa–i dea o binecuvantare,un sfat–PARINTELE IULIAN.Cu banii pe care i–a cheltuit–PREOTUL IULIAN pe casa,construia biserica!
Scris de MEDIAS
ComentariuSunt vecina cu–DRAGAN EELNA–PROFESOR DE RELIGIE–COLEGIUL TEHNIC TEXTIL SIBIU.Mereu vine PREOTUL–IULIAN si doarme la ea.Deasemenea,Elena merge saptamanal la SCHITUL–PELISOR.Ea,Elena nu face nimic fara acordul–binecuvantarea–CALUGARULUI IULIAN.Mi–a facut si mie o sfestanie la casa–PREOTU–IULIAN,adus de Elena,dar foarte grabit si rapid sa ia banii si se plangea ca,nu au fonduri la Schit.Am fost si eu odata la SCHIT,atunci STARETA–TEOCTISTA pleca,era sambata si duminica dupa–amiaza,cand am placat nu a venit.Acolo la SCHIT,fiecare facea ce dorea–era un adevarat haos.Este normal ca,un CALUGAR–PREOT sa doarma la o femeie???
Scris de OLIMPIA
ComentariuDRAGAN ELENA dupa 20 de ani dupa ce sa spovedit la acest preot ABABEI a inceput sa plinga, ca ea este un nimeni.ce paralizie mentala tio fi facut sa nu poti avea alta demnitate si intelepciune,in afara deceia ce tio da el.o fi avuta nevoie de o gheisa la sibiu? O FI AVUTA NEVOIE DE UN COBAI? ce tea facut sa il tot cauti la frasinei?de ce te tot cauta asa de des acasa la sibiu? de ce mergi tot timpul la pelisor si dormi pe acolo,si va intelegeti si din priviri,parca ati fi doi porumbei.ce ti–a luat gheavolul DUMNEZEU NU ITI MA–I POATE DAINAPOI .O VIATA DISTRUSA.
Scris de ilie
ComentariuDaca tot ii place–STARETEI TEOCTISTA sa fie singura sa se duca in pustietate.Vai, dar ce se face acolo fara masina,bautura si–DESFRAU???STARETA–TEOCTISTA,a dat afara maicile ca,sa nu mai vada desfraul pe care il face chiar la,SCHIT–cand pleaca–PREOTUL IULIAN–sa–i aduca bani,sa nu vada maicile cum cara cam toate donatiile oamenilor la–MANASTIRE la TIGANESTI.Daca le–a dat afara sa faca singura acum slujbele!MITROPOLIA–ARDEALULUI,poate asa au nevoie de oameni??
Scris de DOMETIE
ComentariuTrebuie sa fie mai slaba–STARETA TEOCTISTA–pentru ca,era cam grasa!!si lui paznicul–MITU de la–MANASTIREA TIGANESTI,nu–i cam place plinute.Matusa–mea este maica la MANASTIREA–TIGANESTI si stiu multe dintre faptele pe care le facea–MONAHIA TEOCTISTA si nu au nimic comun cu viata monahala–DESFRAU.Nu au judecat cand au numit–o stareta!
Scris de NINA
ComentariuCrestinismul nu e doar o afacere de duminica, ci e o stradanie de toate zilele.PREOTUL–IULIAN,doar duminica face–SFANTA LITURGIE,in celelalte zile umbla prin tara?!sa stranga bani pentru SCHIT!!!??dar sunt pentru casa personala.Rusine pentru un CALUGAR sa detina casa personala!
Scris de ANANIA
ComentariuPREOTUL–IULIAN,este "stapanit"de iubirea de arginti si traieste un monahism dupa propriile reguli.Ce face–MITROPOLIA ARDEALULUI?Doarme sau se face ca,nu vede?Problemele de la–SCHITUL PELISOR sunt si mai grave de cat s–a scris pana acum!
Scris de ZOSIM
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuNoi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA,nu participa la slujbe ca,nu stia randuiala si nici sa cante.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–trebuia sa aiba in vedere aceste lucruri esentiale si necesare pentru o monahie.
Scris de RALUCA
ComentariuTot ce s–a scris despre–SCHITUL PELISOR,este–ADEVARAT!Este vazut,trait,controlat si verificat.Nu exista niciun interes,dar trebuie spus–ADEVARUL!STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN,acesti–ABABEI–au uitat sa–l iubeasca pe–DUMNEZEU si pe APROAPELE LOR!DUMNEZEU–exista peste tot!
Scris de RALUCA
ComentariuBine ca,nu sunt maici la SCHITUL–PELISOR,ca,au venit rudele,neamuri,prieteni si cunostinte sa stea sa nu fie pustiu si sa dea o mana de ajutor–STARETEI TEOCTISTA si IEROMONAHULUI–IULIAN, adica ,acesti– ABABEI.Donatiile noastre sunt bune si de folos pentru ei!
Scris de MEDIAS
ComentariuParintii mei locuiesc in Pelisor si merg destul de des la dansii si am vazut de multe ori cum Stareta–Teoctista vine la cineva din sat si sta cu orele–mananca se iuta la televizor.Deasemenea pot sa va spun ca,am vazut multe maici la Schit,dar pe urma au disparut,au aparut altele si la fel au disparut.Stareta–Teoctista cand are ceva de facut la Schit vine in sat si ia femei sa o ajute pentru ca,nu are cu cine sa faca pentru ca,nu stie sa–si pastreze maicile.
Scris de MARIANA
ComentariuMai bine ar fi schit de calugari si s–ar face slujbe mereu.Maica Teoctista traiste in desfrau,nu vine la slujbe.Cand nu era dansa mergeam si discutam in liniste cu PARINTELE–IULIAN si era de apreciat simplitatea in care traiau,nu luxul ce l–a facut acum maica–teoctista si noi cei care suntem ucenicii PARINTELUI nu suntem primiti cu dragoste de dansa.
Scris de GHEORGHE
ComentariuCel mai indicat ar fi sa fie schit de calugari,asa cum a fost de la inceput.Monahia–Teoctista cu donatiile noastre isi satisface mofturile–plimbari,masina,papagali,acvariu cu pesti si multe altele care nu sunt necesare si de trebuinta pentru viata monahala.Ar trebui adus la cunostiinta–MITROPOLIEI ARDEALULUI–INALTPREASFINTITULUI PARINTE LAURENTIU.Acest–SCHIT PELISOR–este o sursa de venituri pentru–MONAHUL IULIAN si MONAHIA TEOCTISTA,sa–si poata permite ce vor dupa bunul plac!
Scris de DOMETIE
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuAm asistat la o asa zisa slujba de dezlegare pe care o face Preotul–Iulian,mi s–a parut foarte superficil facuta ,in graba,daca intelegeai bine cuvintele pe care le rostea.Nu stiu daca are facultate,dar mi–a lasat o impresie foarte proasta.Era mai mult grabit si nerabdator sa stranga banii si sa vina soferul sa–l duca in alta parte unde se ducea sa faca alte slujbe de dezlegare???Ne–a zis sa dam pomelnice ca,le pomeneste la schit???
Scris de IOSIF
ComentariuUnele maici au plecat ele singure pentru ca,nu aveau cum sa stea–nu este viata monahala,randuiala,Sfanta–Liturghie nu se face dacat duminica.Stareta–TEOCTISTA numai urla si tipa la ele si trebuia sa–i faca cam tot ce dorea ea si ele maicile trebuiau sa serveasca si sa satisfaca toate poftele ei si la toate neamurile si musafirii pe care ii avea.Verisoara mea a fost acolo dar a plecat la M.Casiel.Ce a indurat ea la acest schit nu se poate povesti in cuvinte.
Scris de DANIELA
ComentariuSunt coleg de facultate cu Stareta–Teoctista,Ababei–Cristina,la–FACULTATEA DE TEOLOGIE "ANDREI–SAGUNA"din Sibiu–nu are un comportament de monahie,vine la facultate cu incaltaminte cu tocuri si se comprta ca,un mirean in multe situatii.Nici un vocabular adecvat unei maici.Nu stiu cine a hotarat atat de gresit sa fie numita stareta la acest schit?Afiseaza mult fariseism si multa opulenta–nu smerenie caracteristica monahului.
Scris de COLEG
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum poate tolera situatia de la–SCHITUL PELISOR si nu ia nicio masura???Ce exemplu da,STARETA TEOCTISTA,la obste si la crestinii care vin la Schit?
Scris de SILVIAN
ComentariuBuna–cuviinta si smerenia lipsesc–Staretei Teoctista!Mereu pleca de la schit si nu venea la slujbe si noi trebuia sa le facem.Cuvioasa–Teoctista se ducea sa se plimbe cu masina sau sa care ceva la tiganesti la surori.
Scris de RALUCA
ComentariuAm fost colega de seminar la–SEMINARUL TEOLOGIC SF.ECATERINA PRISLOP,cu Monahia Teoctista–pe nume CRISTINA ABABEI–si din perioada seminarului avea un caracter care nu era prea pentru o monahie.Doamna Directoare Monahia Petronia Orzea mereu era nevoita sa–i treaca cu vedere toate abaterile pe care le savarsea,iar cunostintele ei religioase erau cam nule pentru cati ani spunea ea ca,a stat in manastire.Din perioada seminarului avea dorinte pentru desfrau si iubea banii mai presus decat pe Dumnezeu.
Scris de MIRUNA STOICESCU
ComentariuVietuitorii acestui schit ar fi cazul sa se nevoiasca in viata cea calugareasca spre slava lui–DUMNEZEU si intru nadejdea mantuirii!Nu ar trebui sa fie zi fara SFANTA–LITURGHIE?Dar cine sa faca?Protul–iulian care pleaca de la schit sa faca slujbe de dezlegari la oameni?!Calugarul iulian doarme pe la crestini acasa–nu ar trebui!Daca a ales acest mod de viata sa stea la schit!Sãrãcia de bunã voie ne izbãveste de lãcomie, de iubirea de argint si de lene. Fecioria biruie desfrânarea. Iar ascultarea neconditionatã omoarã mândria, invidia, mânia, slava desartã si întristarea.
Scris de VICHENTIE
Comentariuacest calugar iulian are o atractie fata de femei la spovedit, le ispiteste sa spuna lucruri intime din viata de cuplu,disperate cred ca asta poate sa le purifice de pacate,aceste persoane care se duc la el,au creierul partie, si poti sa te dai cu schiurile cat vrei,ca ele tot nu realizeaza pe ce lume traiesc.
Scris de sisu
ComentariuMare pacat de munca si truda Pr.Catalin Dumitrean,Fam.Piloiu–Gheorghe,Ilie,Vasile si Spiridon,Fam.Toma din Mosna si toti oamenii care au donat si au ajutat cum au putut–SFANTUL SCHIT PELISOR.Cel mai bine ar fi sa fie schit de calugari,pentru ca,asa s–a dorit de la inceput,pentru ca,tot nu se fac slujbe este doar un loc de unde calugarul iulian face bani!!
Scris de MEDIAS
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN.
Scris de ADAM
ComentariuSurorile de sange ale Teoctistei stau ca,niste parazite sa le care ea de la schitul pelisor si mai cara si la neamurile de la moldova.Traiasca oamenii si sa dea bani la schitul pelisor sa aibe si monahia teoctista si calugarul iulian bani pentru cheltuit–IUBIREA DE ARGINTI!!!!Surorile de sange ale teoctistei nu au lucrat niciodata la covoare.
Scris de cretu
ComentariuMaica Teoctista,cara tot ce se poate cara La Tiganesti,acolo sunt celelalte surori de sange unde se administreaza singure intr–o casa si tre sa munceasca ca sa se intretina,fac covoare,cum nu prea se mai cauta nu au ce manca si cineva tre sa le ajute,asa ca de la Pelisor se cara noaptea cu dubita toate cele necesare ca sa nu mai fie criticata ca de ce cara a dat toate maicile afara ,cele care comentau ,iar acum are verde la carat ,desfrau,bataie de joc
Scris de Augustina
Comentariu pacatuieste s–au nu cu patronul de la mobila Maica Teoctista? cel care i–a vandut masina de lux.. ce stiti?ca totusi mi se pare prea apropiata relatia dintre cei doi.
Scris de dimitrie
Comentariuuuuuuauu! cate adevaruri ies la iveala,in sfarsit aveti curajul sa vorbiti,asta am vrut sa citesc si totul este adevarat despre maica teoctista,daca i s–ar pune fiola cand ar conduce audi de la nunta ar iesi alcoolemie mare cu siguranta
Scris de dionisie
ComentariuAm stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.
Scris de RALUCA
ComentariuAm vietuit o perioada la schitul–pelisor cat a fost de calugari si de atunci,preotul iulian strangea bani pentru casa dansului si familia sa.Veneau ucenicile dansului si stateau cu saptamanile la manastire,noi am fost nevoiti sa plecam din cauza lor.Venea sora dansului,monahia teoctista si cara cam tot ce se putea lua de la manastire.Calugarul iulian are casa personala si in satul pelisor si masini.
Scris de cretu
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de ZOSIM
ComentariuCALUGARUL ABABEI SI–A CONSTRUIT CASA IN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT PE BANII SLUJBELOR DE DEZLEGARE?!PE CARE LE FACE IN SIBIU,BRASOV,PITESTI SI BANII MANASTIRII PELISOR–SIBIU,RUSINE!UNUL DINTRE VOTURILE MONAHALE ESTE SARACIA?
Scris de ANANIA
ComentariuViata de calugar presupune pe langa dedicarea totala lui–HRISTOS si o purtare modesta,smerenie si o fagaduinta a saraciei.Pentru,PREOTUL CALUGAR IEROMONAH IULIAN–nu sunt valabile,nu mai are lumina INGERULUI!
Scris de UCA
Comentariunu cred in vrajitori,dar psihoza se poate face.nu sint de acord ca un preot calugar sa controleze viata cuiva ..da este bine sa asculti de sfaturile lor dar cu limita .este foarte jenant si nici nu imi vine sa cred ca un preot se ocupa cu asa ceva.sotul meu sa dus si el la minastirea PELISOR dintro pura intimplare. acolo i s–a intimplat un lucru ciudat.a trebuit sa mergem pe urma la alti preoti sa ne ajute .dumnezeu a avut grija de noi
Scris de maria
ComentariuElementul unificator al vieţii de obşte este smerenia călugărilor şi călugăriţelor. Acesta este liantul care leagă pe călugări să fie una la o rugăciune comună, la un lucru comun, la o trapeză comună.Nu cum este la MANASTIREA–PELISOR,dezbinare,ura,sminteala,tulburare.
Scris de RALUCA
ComentariuNu este Manastire la Pelisor–este Schit.Preotul–Iulian,nu sta la Schit pentru ca,umbla sa stranga bani pentru casa personala a dansului.In curtea Schitului sunt destule masini scumpe?!
Scris de MEDIAS
ComentariuOare stie MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU ce se intampla la Manastirea PELISOR–nu este viata monahala,PREOTUL IULIAN–se duce sa faca slujbe pe bani.Pacat de efortul financiar al fam.PILOIU care a construit manastirea.
Scris de ZUZU
ComentariuPrislea ....mai mari preotilor.... nu trebuie sa ia spaga.... ca altfel unde ajunge omenirea aceasta... ce–a construit Parintele Iulian e lucru mare pentru omenirea aceasta,munca dansului cu siguranta v–a fi rasplatita.....ca sa fi bun trebuie sa fi prigonit,cu siguranta acest esec il v–a ridica pe parinte si mai sus. Maica teoctista v–a ajunge in iad ,cu audi cu tot ,masina de fite ii trebuia dansei????cu boxe si cd–player?? nu–si merita hainele bisericesti
Scris de dimitrie
ComentariuACEST PREOT IULIAN ABABEI FOLOSESTE HIPNOZA PENTRU A INBOLNAVI OAMENII CU DEOCHIURI SI USTURIMI ,SUFOCARI LA COPII,PENTRU A MERGE LA EL LA DOFTORICIT.CHESTILE ASTEA SUNT DEOSEBIT DE GRAVE PENTRU OMENIRE .MAI DEMULT SE ARDEAU PE RUG SA NU MAI RAMINA NIMIC DIN OCIRMUIREA LOR DUMNEZEU TEA VAZUT .MAI MARI PREOTILOR NU TREBUIE SA LASE PREOTI DE ASEMENEA SCRUPULE ,SI FETE ASCUNSE,IN SLUJBA BISERICI.ESTE O RUSINE SI UN PACAT PENTRU BISERICA.DACA NU CIND VA COBORI ISUS PE PAMINT VOR FI JUDECATI SI EI.UNDE AJUNGE OMENIREA IN FELUL ACESTA?
Scris de prislea
Comentariunu cred ca la minastirea pelisor este desfriu,dar psihoza se poate face.da am trait o experienta destul de ciudata.dumnezeu este intotdeauna mai puternic si are grija de fiecare.
Scris de maria
ComentariuPREOTUL–IULIAN,de la MANASTIREA–PELISOR,a uitat de cele 3voturi monahale!Pacat de tinerii nostri pe care el i–a nenorocit.Ucenicile lui sunt depedente de el,le manipuleaza cum vrea el.Minte oamenii cu slujbe de dezlegari,profita de suferinta oamenilor.SALVATI MANASTIREA PELISOR DE LA DESFRAU!!!!!
Scris de MACARIE
ComentariuPREOTUL–IULIAN are numai ucenice–care le tine la Manastire.Nu face Slujbe,merge prin Sibiu,Pitesti si Rm.Valcea si strange bani–chipurile pentru manastire dar si–a facut vila.La MANASTIREA–PELISOR este mare tulburare si sminteala.
Scris de MAGDALENA
ComentariuPREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI
Scris de DOMETIE
ComentariuAnul trecut stareta teoctista strangea bani in dealul PATRIARHIEI de la bucuresti impreuna cu o maica.O stiam de la M.TIGANESTI–pentru ca eu merg de multi ani aici.M–a rugat daca pot sa o ajut.La vreo 2saptamani a venit la bucuresti cu o dubita si eu cu niste crestine stransesem–mobila,lenjerii–ce au dat oamenii si bani.Am fost si eu odata acolo la pelisor–o atmosfera foarte incordata,maici care nu vorbeau,preotul nici macar nu a vorbit cu noi m–am dus cu un autocar,la masa preotul iulian a binecuvantat fara sa poarte epitrahilul.Am ramas cu o impresie foarte proasta–stareta teoctista anul trecut cand strangea banii in bucuresti–zicea ca pentru–BISERICA.Dar cand am fost acolo nici vorba de BISERICA!?Cam multa minciuna si lauda!Dupa ce am citit imi dau seama ca a cheltui banii pe altceva!Oricum si la M.TIGANESTI–maicile nu au parere buna!?
Scris de CEZARA VERGU
Comentariuce penibil este preotul iulian cand nu stie sa citeasca corect,doar l–au facut preot ca a pazit oile la MANASTIREA FRASINEI,doar are 7clase.
Scris de Anonim
Comentariuteoctista este o depravata,o vuvuzela.
Scris de Anonim
ComentariuMONAHIA–TEOCTISTA este o STARETA nevrednica!Haina calugareasca nu este un pasaport pentru–RAI!?Manastirile ar trebui sa fie lumini care sa straluceasca in intuneric!La SCHITUL–PELISOR,nu se poate vorbi si nu este o viata monahala–este ceva improvizat din care sa se poata scoate bani si sa–ti satisfaca–STARETA TEOCTISTA–toate capriciile si sa poata sa–si tina si surorile si nepoatele–de la MANASTIREA–TIGANESTI,iar PREOTUL–IULIAN,este avid dupa bani.Poate ar fi bine sa mai puna mana sa invete sa citeasca si sa puna in practica regulile de comportament si de viata monahala,dupa care mirenii sa–si dea cu parerea si o sa constate ca,sunt mari abateri si nu este randuiala de viata monahala
Scris de BUCUR
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN
Scris de ADAM
Comentariuacest calugar iulian are o atractie fata de femei la spovedit, le ispiteste sa spuna lucruri intime din viata de cuplu,disperate cred ca asta poate sa le purifice de pacate,aceste persoane care se duc la el,au creierul partie, si poti sa te dai cu schiurile cat vrei,ca ele tot nu realizeaza pe ce lume traiesc
Scris de sisu
ComentariuEste o ORDINARA!!! O parvenita nerusinata–teoctista care isi permite sa faca orice la SCHITUL–PELISOR,ce nu ar nimic comun cu viata monahala!!!Rusine de tot ce face si vorbeste!!
Scris de MEDIAS
ComentariuELENA,este ucenica de suflet a–PREOTULUI IULIAN!?Cand vine la SCHIT–numai dupa el,este.Ea sta la vanzari la lumanari si la acatiste,este omul de incredere si din cauza asta il primeste acasa,ELENA–sa doarma,sa–i dea o binecuvantare,un sfat–PARINTELE IULIAN.Cu banii pe care i–a cheltuit–PREOTUL IULIAN pe casa,construia biserica
Scris de MEDIAS
ComentariuMANASTIREA este mai intai BISERICA si pe urma munci agricole!!STARETA TEOCTISTA puna mare pret pe SERE–de fapt 2amarate de solare–doar sunt marile ei realizari marete ca,altceva nu a facut in cei 2ani de cand s–a proclamat–STARETA!!!Nu SLUJBE,VIATA MONAHALA SI DUHOVNICEASCA!
Scris de MEDIAS
ComentariuBANII,BANII,BANII–sunt totul pentru–STARETA TEOCTISTA,asta este viata duhovniceasca pe care o duce–BANI,BAUTURA,PLIMBARI,DESFRAU–nu–SFINTELE SLUJBE!!!!!!!!!Certurile,tipetele si uneori bataile sunt frecvente la–SCHITUL PELISOR!!!Nu mai ziceti,SCHIT–spuneti–MANASTIRE ca,se supara PREA CUVIOASA MAICA STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI.Ea prezinta ca,este MANASTIRE.
Scris de MEDIAS
ComentariuNu este nicio schimbare in bine la Schitul–Pelisor!Tot agitatie,haos,tulburare,sminteala,dezordine,lipsa de la slujbe.Preotul Iulian nu face Sfanta Liturghie zilnic–plecat prin tara si face slujbe de dezlegari pe bani.Se asteapta cate un crestin sa vina la Schit sa dea un ban si lase un pomelnic–daca o fi citit de cineva!?doar duminica ce vin.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL ANDREI si PARINTELE–EXARH VISARION sunt multumiti ca,este cineva la Schitul Pelisor si il pazeste de hoti!
Scris de MEDIAS
ComentariuSTARETA TEOCTISTA,bea cafea si bautura la Geanina la bar,la MOSNA.RUSINE!Doar si–a tras amant si trebuie sa–l plimbe.
Scris de MEDIAS
ComentariuSchitul pelisor–casa de odihna pentru neamuri,rude,prieteni si refugiu pentru urmariti.Donatiile,banii de la pomelnice ajuta si sunt buni pentru toata suflarea schitului.Oare al cui copil este–VICTOR, de este ascuns la schit!?Poate mai are o doza de droguri la el sa le dea si celor de la schit
Scris de MEDIAS
ComentariuBine ca,nu sunt maici la SCHITUL–PELISOR,ca,au venit rudele,neamuri,prieteni si cunostinte sa stea sa nu fie pustiu si sa dea o mana de ajutor–STARETEI TEOCTISTA si IEROMONAHULUI–IULIAN, adica ,acesti– ABABEI.Donatiile noastre sunt bune si de folos pentru ei!
Scris de MEDIAS
ComentariuMare pacat de munca si truda Pr.Catalin Dumitrean,Fam.Piloiu–Gheorghe,Ilie,Vasile si Spiridon,Fam.Toma din Mosna si toti oamenii care au donat si au ajutat cum au putut–SFANTUL SCHIT PELISOR.Cel mai bine ar fi sa fie schit de calugari,pentru ca,asa s–a dorit de la inceput,pentru ca,tot nu se fac slujbe este doar un loc de unde calugarul iulian face bani!!
Scris de MEDIAS
ComentariuPENTRU STARETA TEOCTISTA ABABEI CA,SA FIE STARETA A FOST UN MOFT SI O DORINTA SA ARATE SI SA DEMONSTREZE MAICILOR DE LA MANASTIREA TIGANESTI CE VALOARE SI CINE ESTE EA?!SEMINARUL LA FACUT LA PRISLOP NU LA MANASTIREA PASAREA CUM S–AU DUS MAICILE DE LA TIGANESTI.SANSA ACEASTA SA FIE STARETA LA SCHITUL PELISOR A FOST UN NOROC DE CARE NU A STIUT CUM SA–L FOLOSEASCA!NU AR TREBUI,STARETA TEOCTISTA SA SE LAUDE CE ESTE LA SCHITUL PELISOR,CI CAND VIN CRESTINI LA SFANTUL LOCAS SA LE ADRESEZE UN CUVANT DE INVATATURA,O POVATA SI SA–I INDRUME SA FACA FAPTE BUNE!CE LUCRURI MARETE SPUN EU?!PENTRU STARETA TEOCTISTA BANII,BAUTURA,DESFRAU,MASINI–DOAR ASTEA SUNT PENTRU VIATA VESNICA??!!!
Scris de Anonim
Comentariupreotul iulian uraste,barfeste si denigreaza!! a manipula viata unor maici care au fost la schitul pelisor. doar la 7clase,ce pretentii sa avem??!!!a furat banii sa-si faca casa.RUSINE MITROPOLIA ARDEALULUI!ESTE UN HOT ORDINAR!!!
Scris de anonim
Comentariuteoctista este o prefacuta si mincinoasa.Stareta–Teoctista este o femeie josnica,fatarnica,prefacuta,falsa, ipocrita,decazuta,adunatura.Mizerii umane–IEROMONAHUL IULIAN SI MONAHIA TEOCTISTA–pentru tot ce au facut si fac in continuare.Nu sunt demni si nu merita sa poarte hainele monahale!Rusien pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–cu asa traitori in manastiri!?Au furat banii si si–au facut casa.MONAHIA TEOCTISTA s–a culcat cu,cumnatul ei,sotul sorei de sange si a facutavort.
Scris de anonim
ComentariuOare ce cauta Stareta Teoctista mai mereu la Hotelul Bulevard din Sbiu,mai ales seara??? Trebuie intr–un fel sa–si plateasca toate neregulile!? Staretia pentru–Monahia Teoctista Ababei ESTE TOTUL! Este ceva ce nu a visat si imaginat niciodata! Nu este meritul ei! Doar s–a proclamat singura si nu a avut cine sa conduca Schitul Pelisor si atunci,mai mult fortat–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU a numit–o in 2009.
Scris de anonim
ComentariuMulti i–am platit excursii–Preotului Iulian pentru ca,ne–a MINTIT CU SLUJBE DE DEZLEGARI–si multe altele.PREOTUL–IULIAN ESTE UN SARLATAN MINCINOS!NU MERITA HAINA MONAHALA SI SA FIE PREOT!!!!
Scris de RATZ
Comentariusi un alt film cu monahia teoctista cand bea si se destainuie ca a picat in desfrau.
Scris de anonim
Comentariupentru toti cei ce nu stiu inca fratilor stiati ca p.sf AMBROZIE ARE O FETITA cu o femeie din giurgiu????? eee cum mai stam cu calugaria ??
Scris de ambro
ComentariuSchitul pelisor–casa de odihna pentru neamuri,rude,prieteni si refugiu pentru urmariti.
Scris de Anonim
ComentariuPREOTUL IULIAN ABABEI de SCHITUL PELISOR–crede in puterea banului.Nu are nimic a face cu BISERICA LUI HRISTOS.A furat banii si si–a construit casa personala.Este rusine pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI!!!
Scris de Anonim
Comentariucei de schitul pelisor sunt niste loaze de oameni,la ce se fapte au facut si se continua tot in pacate. daca au furat banii schitului si si–au facut casa particulara?!!!! ce cauta un drogat,tatuat si care fumeaza sa stea la schit????? trebuie pitit si unde putea la–"MAICUTA" MITROPOLIA ARDEALULUI–acorda prea multa clementa!!
Scris de Anonim
ComentariuMoanahia teoctista,barfeste si cleveteste,nu numai maicile si surorile de la schit,ci si surorile ei de sange,le dispretuieste si denigreaza.chiar si pe preotul iulian,la prietenele ei din pelisor.Monahia teoctista nu iubeste nici pe Dumnezeu nici pe aproapele sau.De ce continua sa nu se duca la slujbe?Iubeste mai mult bautura,banul,plimbatul,desfraul,luxul si tinereii!!
Scris de ANONIM
ComentariuStareta–Teoctista este o femeie josnica,fatarnica,prefacuta,falsa, ipocrita,decazuta,adunatura.Nu poarta paramanul-obligatoriu pentru mpnahii!! A facut avort,bea, se culca cu barbati-o adevarata curva. Nu cunoaste randuiala. RUSINE-MITROPOLIA ARDEALULUI-INALTPRESFINTITUL LAURENTIU!
Scris de ANONIM
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuSCHITUL–PELISOR:Sfanta–Liturghie nu se savarseste decat duminica/Nu este viata monahala si randuiala/Nu este obste/Stareta Teoctista nu stie randuiala la strana–nu stie sa cante,nu vine la slujbe decat duminica si atunci iese de mai multe ori din Biserica/Stareta Teoctista umbla bauta,traieste in desfrau si nu poarta perimanul.
Scris de ANONIM
ComentariuSTARETA TEOCTISTA A PICAT IN DESFRAU NU,NUMAI CU,CUMNATUL SAU–SOTUL SOREI DE SANGE–CHIAR LA SCHITUL PELISOR, CI SI CU NEPOTUL–ANUL TRECUT 2009–TOT LA SCHIT.ANUL ACESTA NU I–A MAI PRIMIT LA SCHIT,PENTRU CA,SI–A FACUT ALTI AMANTI.STARETA TEOCTISTA TOT CU BAUTURA SI CU DESFRAUL SE OCUPA!?
Scris de ANONIM
ComentariuStareta Teoctista–nu stie la strana, umbla bauta,nu poarta–PERIMANUL, traieste in desfraunepotul DANUT CRETU si cumnatul CONSTANTIN–de la Bacau,Bogan–muncitorul,Duca,etc tipa,urla,face mai mereu scandal, a dat maicile afara,iar altele au plecat singure. Nu vine la Slujbe,decat duminica! Fura din ce aduc oamenii si duce la MANASTIREA–TIGANESTI!? Mananca carne in sat,unde sta cu orele,se uita la televizor si cleveteste–barfeste. Se cearta mereu cu Preotul–Iulian,pe care la fel il barfeste de tot ce face Aceasta este viata–monahala la MANASTIREA–PELISORUasa zice cuvioasa Monahie Teoctista Ababei,care a facut avorturi.
Scris de anonim
ComentariuPreotul–Iulian,pleaca de la Schit sa faca slujbe de dezlegari–pe bani,nu face Sfanta Liturghie nici daca se intampla sa fie la Schit si–a facut casa pe numele lui–ABABEI SANDU,a trait in desfrau cu Ana,Raluca si Flori. Doarme la Sibiu la ucenica,DRAGAN ELENA–tot in desfrau.Nu prea are multa scoala,zice–"SUPRIZE"si multe alte cuvinte gresite.Spune,la cei care il cred ca,a fost ucenicul–PARINTELUI LAVRENTIE de la Manastirea–Frasinei.Preotul–Iulian,s–a batut cu nepotul Partenie,cu Raluca si cu Stareta Teoctista,s–a mai inpins.Aceasta este viata duhovniceasca la Schitul Pelisor,Manastirea PARTICULARA=ABABEI.
Scris de anonim
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–oare de ce cateodata pleaca noaptea de la SCHIT–sa doarma in alta parte si se intoarce dis de dimineata?E,unde sa se duca la o petrecere cu bautura si DESFRAU!Este mai usor de cat sa invete randuiala la Slujbe sau sa–si faca obste.
Scris de anonim
ComentariuPotrivit rânduielilor monahale, staretul stareta este doar administratorul bunurilor mãnãstiresti altfel, este tot atât de sãrac ca toti ceilalti care au depus voturile monahale, fãrã a dori sã i se creeze sau a-si crea singur privilegii. Nu este îngãduit staretului si nici unui monah sã posede bunuri personale ca: masini, case, apartamente, garsoniere, terenuri, s.a. Aceastã stare contravine rânduielilor vietii mãnãstiresti autentice si voturilor monahale."
Scris de anonim
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau!
Scris de NINA
ComentariuMONAHIA–TEOCTISTA este o STARETA nevrednica!Haina calugareasca nu este un pasaport pentru–RAI!?Manastirile ar trebui sa fie lumini care sa straluceasca in intuneric!La SCHITUL–PELISOR,nu se poate vorbi si nu este o viata monahala–este ceva improvizat din care sa se poata scoate bani si sa–ti satisfaca–STARETA TEOCTISTA–toate capriciile si sa poata sa–si tina si surorile si nepoatele–de la MANASTIREA–TIGANESTI,iar PREOTUL–IULIAN,este avid dupa bani.Poate ar fi bine sa mai puna mana sa invete sa citeasca si sa puna in practica regulile de comportament si de viata monahala,dupa care mirenii sa–si dea cu parerea si o sa constate ca,sunt mari abateri si nu este randuiala de viata monahala.
Scris de BUCUR
ComentariuStareta–Teoctista sa se teme mai mult de DUMNEZEU si sa caute sa Ii placa lui DUMNEZEU!STARETA–TEOCTISTA s–a abatut de la slujirea lui HRISTOS!Cei care au scris li se poate reprosa ca au spus lucrurilor pe nume!gigi,marcel,mioara si LILIANA–si–au petrecut cateva zile la SCHITUL–PELISOR,pardon–PENSIUNEA ABABEI si acum scriu impresiile de acolo!Au primit binecuvantari si cuvinte de invatatura de la PREOTUL–IULIAN?!la cat stie si el!si STARETA–TEOCTISTA,i–a povatuit sa faca fapte bune si sa–si iubeasca aproapele si sa nu–l barfeasca–ceea ce face ea zilnic si i–a mai invitat la–MANASTIREA PELISORU–cum spune ea!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
Comentariuteoctista este o prefacuta si mincinoasa.Stareta–Teoctista este o femeie josnica,fatarnica,prefacuta,falsa, ipocrita,decazuta,adunatura.Mizerii umane–IEROMONAHUL IULIAN SI MONAHIA TEOCTISTA–pentru tot ce au facut si fac in continuare.Nu sunt demni si nu merita sa poarte hainele monahale!Rusien pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–cu asa traitori in manastiri!?Au furat banii si si–au facut casa.MONAHIA TEOCTISTA s–a culcat cu,cumnatul ei,sotul sorei de sange si a facutavort.
Scris de anonim
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
Comentariucei de schitul pelisor sunt niste loaze de oameni,la ce se fapte au facut si se continua tot in pacate. daca au furat banii schitului si si–au facut casa particulara?!!!! ce cauta un drogat,tatuat si care fumeaza sa stea la schit????? trebuie pitit si unde putea la–"MAICUTA" MITROPOLIA ARDEALULUI–acorda prea multa clementa!!
Scris de anonim
Comentariusaracia nu este un pacat!!! iar luxul nu este o virtute!! nu conteaza de unde pornesc oamenii in viata, ci ceea ce ei reusesc sa faca!!
Scris de ADU
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de anonim
ComentariuPREOTUL IULIAN ABABEI de la SCHITUL PELISOR–crede in puterea banului.Nu are nimic a face cu BISERICA LUI HRISTOS.Stareta Teoctista si Ieromonahul Iulian in fata oamenilor sunt veritabili farisei,sunt intruchiparea minciunii,hotiei,desfraului.Nu au caracter de oameni!!!!SCHITUL PELISOR=SCHITUL ABABEI==S.N.C.DE FACUT BANI SI DE PACALIT OAMENII
Scris de anonim
Comentariune-am saturat de taranca asta parvenita si mincionoasa
Scris de of
ComentariuDe ce ne-ar interesa pe noi ce face parvenita asta?
Scris de NICK
Comentariupandula de teoctista sa nu va mai puna sa scrieti ca nu s-a culcat cu barbati,curva ce este si sa racunoasca!?doar a facut si avorturi,s-a dus in moldova .nu are curaj sa recunoasca.sa invete la strana ca este nula nu stie,fufa de teoctista.degeaba sta in manastire ca numai pacate face,sta pentru bani,lux-ce nu si-ar putea permite in lume!!!
Scris de MEDIAS
ComentariuEste o ORDINARA!!! O parvenita nerusinata-teoctista care isi permite sa faca orice la SCHITUL-PELISOR,ce nu ar nimic comun cu viata monahala!!!Rusine de tot ce face si vorbeste!!
Scris de MEDIAS
ComentariuCata mobila donata de–Duca de la Agnita–are magazin de mobila second hand din Germania–nu a carat la casa din Moldova,Stareta Teoctista.Tot pe desfrau i–a dat mobila si termopane.Si masina nu prin desfrau si–a luat–o.Si parchet a donat Duca.Ce rusine pentru MITRIOPOLIA–ARDEALULUI!!
Scris de anonim
ComentariuLacul de peste si florile–realizari marete pentru stareta teoctista!Roxana,nu s–a laudat stareta teoctista ca ea s–a luptat si s–a descurcat singura cu puterile ei sa bage curentul electric?MINCIUNA!Meritul e al unor oameni cu suflet si cu frica de Dumnezeu care cu adevarat au facut ceva maret pentru acest SCHIT si au facut multe alte lucruri.Realizarea cea mai mare trebuia sa o faca stareta teoctista sa–si faca obstea si sa fie facuta zilnic Sfanta Liturgie si sa fie citite toate pomelnicile zilnic.
Scris de MEDIAS
ComentariuBANII,BANII,BANII–sunt totul pentru–STARETA TEOCTISTA,asta este viata duhovniceasca pe care o duce–BANI,BAUTURA,PLIMBARI,DESFRAU–nu–SFINTELE SLUJBE!!!!!!!!!Certurile,tipetele si uneori bataile sunt frecvente la–SCHITUL PELISOR!!!Nu mai ziceti,SCHIT–spuneti–MANASTIRE ca,se supara PREA CUVIOASA MAICA STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI.Ea prezinta ca,este MANASTIRE.
Scris de MEDIAS
ComentariuNu este nicio schimbare in bine la Schitul–Pelisor!Tot agitatie,haos,tulburare,sminteala,dezordine,lipsa de la slujbe.Preotul Iulian nu face Sfanta Liturghie zilnic–plecat prin tara si face slujbe de dezlegari pe bani.Se asteapta cate un crestin sa vina la Schit sa dea un ban si lase un pomelnic–daca o fi citit de cineva!?doar duminica ce vin.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL ANDREI si PARINTELE–EXARH VISARION sunt multumiti ca,este cineva la Schitul Pelisor si il pazeste de hoti!
Scris de MEDIAS
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de DOMETIE
ComentariuSCHITUL–PELISOR=INSUFICIENTE,DEVIERI SI CADERI!SCHITUL–PELISOR=ASOCIATIA FAMILIALA–ABABEI.Stareta teoctista si ieromonahul iulian–ar trebuie sa fie pilde de urmat!!!dar ei cultiva–ura,dezbinarea,tulburarea,sminteala,cearta,dispretul,mania,invidia,iubirea de arginti,desfraul,bautura,furtul,bataile.Stareta teoctista face ce vrea la schitul pelisor,nu ce trebuie,nu are experienta si nu a dus o viata monahala!
Scris de DOMETIE
ComentariuCe de adevaruri ies la iveala!Schitul Pelisor este de fapt o afacere sau o pensiune pentru stareta teoctista si nicidecum un loc de inchinare si de rugaciune.Nu ar fi trebuit tolerat,acoperit si acceptat astfel de abateri de la viata monahala!Nu am nimic cu lumea monahala,nu judec dar ce se intampla la acest SCHIT este parca ceva strigator la cer!Daca si–a dorit sa duca o viata altfel decat este la manastire–stareta teoctista de ce nu a plecat din manastire,indiferent ca a facut un legamant?Poate nu are chemarea,la varsta de 5ani cand a fost dusa la Manastirea Tiganesti presupun ca nu ea a dorit acest lucru??
Scris de DOMETIE
ComentariuPREOTUL IULIAN ABABEI de SCHITUL PELISOR-crede in puterea banului.Nu are nimic a face cu BISERICA LUI HRISTOS.
Scris de anonim
ComentariuSCHITUL–PELISOR=INSUFICIENTE,DEVIERI SI CADERI!SCHITUL–PELISOR=ASOCIATIA FAMILIALA–ABABEI.Stareta teoctista si ieromonahul iulian–ar trebuie sa fie pilde de urmat!!!dar ei cultiva–ura,dezbinarea,tulburarea,sminteala,cearta,dispretul,mania,invidia,iubirea de arginti,desfraul,bautura,furtul,bataile.Stareta teoctista face ce vrea la schitul pelisor,nu ce trebuie,nu are experienta si nu a dus o viata monahala!
Scris de DOMETIE
ComentariuStareta Teoctista si Ieromonahul Iulian in fata oamenilor sunt veritabili farisei,sunt intruchiparea minciunii,hotiei,desfraului.Nu au caracter de oameni!!!!SCHITUL PELISOR=SCHITUL ABABEI==S.N.C.DE FACUT BANI SI DE PACALIT OAMENII
Scris de ANONIM
Comentariuschitul pelisor–ferma,casa de odihna,pensiune,lac de peste,sere si solare–asta este!viata monahala nu este!unele sunt necesare si de trebuinta,dar nu trebuie sa se laude atata,stareta teoctista!!?slujbele ,rugaciunea,bunul–simt,smerenia ar trebuie sa fie pe primul loc pentru–stareta teoctista si ieromanahul iulian–nu barfa,clevetirea,ura,dispretul si certurile,bautura,dispretul,banul,lipsa de la slujbe!!!!
Scris de anonim
ComentariuMizerii umane–IEROMONAHUL IULIAN SI MONAHIA TEOCTISTA–pentru tot ce au facut si fac in continuare.Nu sunt demni si nu merita sa poarte hainele monahale!Rusien pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–cu asa traitori in manastiri!?Au furat banii si si–au facut casa.MONAHIA TEOCTISTA s–a culcat cu,cumnatul ei,sotul sorei de sange si a facutavort.
Scris de anonim
ComentariuEste o ORDINARA!!! O parvenita nerusinata
Scris de anonim
ComentariuMonahul are pravila rugaciunii si a muncii.Monahia Toectista si Preotul Iulian Ababei au alte prioritati–banul,bautul,desfraul,barfa,clevetirea,masini,case,tulburarea,cearta si scandalul.Preotului Iulian Ababei–mandria ai cam da da tarcoale si "UCENICII" sunt putin condusi psihic de el.Se crede infailibil duhovnicesc si un innoitor al vietii duhovnicesti,este certat cu disciplina canonica–nici nu stie ce inseamna,doar el stie ami bine sa pazeasca oile,asta a facut la MANASTIREA–FRASINEI si acum se doreste cel mai bun si mare–DUHOVNIC!!!??
Scris de BUCUR
ComentariuSCHITUL–PELISOR=INSUFICIENTE,DEVIERI SI CADERI!SCHITUL–PELISOR=ASOCIATIA FAMILIALA–ABABEI.Stareta teoctista si ieromonahul iulian–ar trebuie sa fie pilde de urmat!!!dar ei cultiva–ura,dezbinarea,tulburarea,sminteala,cearta,dispretul,mania,invidia,iubirea de arginti,desfraul,bautura,furtul,bataile.Stareta teoctista face ce vrea la schitul pelisor,nu ce trebuie,nu are experienta si nu a dus o viata monahala!
Scris de DOMETIE
ComentariuStareta teoctista ce povete duhovnicesti da???NICIUNA!!Doar se da in spectacol mereu prin tot ce face,zice si se comporta!!!!Doar este atat de mandra cand vine in sat–le intreaba pe cele doua prietene ale din Pelisor ce zic oamenii de ea–mai ales asta–vara cand isi punea ochelarii de soare!?doar se crede marea madona!!!Se lauda prin sat ca,ea isi permite sa faca ce vrea la SCHITUL–PELISOR!!??
Scris de MARIANA
ComentariuPersista starea aceea de amorteala, tipica celor ce nu se mantuiesc, a caldiceilor, care se simt bine in confortul si luxul–de la Schitul Pelisor! Dumnezeu nu va mantui pe nimeni din audi!!??frecangeala de prin unele manastiri–gen Schitul Pelisor!!!! Cam ce se intlampa pe sus pe la patriahie asa e si prin manastirle de maici si de calugari afaceri,lux mandrie si sex HISTOS S_A nascut in pestera ...........numai una a fost FECOARA si totusi a nascut dar a ramas FECIOARA mai gasim azi prin manastiri copiii ai maicilor \"adica copiii orfani\ da ei au mama si tata printre slujitori asta e un caz fericit .....
Scris de MEDIAS
Comentariuschitul pelisor–ferma,casa de odihna,pensiune,lac de peste,sere si solare–asta este!viata monahala nu este!unele sunt necesare si de trebuinta,dar nu trebuie sa se laude atata,stareta teoctista!!?slujbele ,rugaciunea,bunul–simt,smerenia ar trebuie sa fie pe primul loc pentru–stareta teoctista si ieromanahul iulian–nu barfa,clevetirea,ura,dispretul si certurile,bautura,dispretul,banul,lipsa de la slujbe!!!!
Scris de BUCUR
ComentariuBANUL–SI DESFRAUL=sunt la loc de cinste la MITROPOLIA ARDEALULUI,inchide ochii la tot ce se intampla la SCHITUL–PELISOR,pentru "COTIZATIA"–care o primeste,mai un pic de desfrau si asa lucrurile merg mai departe.PREOTUL–IULIAN,umbla prin tara sa stranga bani,mai face si el o slujba.STARETA TEOCTISTA,numai poate de mandra ce este,mai minte si ea oamenii sa o ajute,mai trage un scandal,doar este stareta si isi permite?!
Scris de CLEMENT
ComentariuSunt multi "improvizati" in calugarie si in viata manastireasca in general, mai ales in ultimii ani, cand s–au infiintat foarte multe manastiri si schituri numai ca sa fie si au fost primiti oameni fara uce*nicie, fara verificare, ce au fost promovati uneori chiar in functii de conducere inainte de a fi fost ei insisi condusi oameni care au ajuns mari fara sa fie mici. Acestia sunt oamenii care vor reprezenta monahismul in continuare si bineinteles ca nu o vor face cum trebuie, precum se cuvine unui lucru de felul acesta. Multi dintre cei care intra in viata calugareasca sunt influentati de cunostinte, de rude si, in gene*ral, acestia nu depasesc viata comuna, iar in viata monahala sunt niste nechemati, adica traiesc o viata negativa intr–o infatisare pozitiva, fapt care nu promite nici pentru viitor si nu serveste nici in prezent.
Scris de BUCUR
ComentariuIn manastiri – din pacate – se ascund multi dubiosi, schizoizi,curve si alti labili psihic sau urmariti general!
Scris de anonim
Comentariupentru toti cei ce nu stiu inca fratilor stiati ca p.sf AMBROZIE ARE O FETITA cu o femeie din giurgiu????? eee cum mai stam cu calugaria ??
Scris de ambro
ComentariuStareta–Teoctista este o femeie josnica,fatarnica,prefacuta,falsa, ipocrita,decazuta,adunatura
Scris de ANONIM
ComentariuADIDASI DE VANZARE Adidasi De Vanzare... erata://wflickr/photos/44639000@N05/ da un Click p site k nu strica...... :axiel10 sau 0752030155 ....Da massul mai departe,t rog!!! ...MS
Scris de ANONIM
ComentariuSa dea dovada ca este o adevarata monahie si atunci va fi demna de haina care o poarta!Sa mai citesca din cand in cand despre Sfintii–Parinti si multe altele pentru ca are mari lipsuri!Nu are curaj sa–si recunoasca faptele–MONAHIA–TEOCTISTA?Sa citeasca si sa puna in practica tot cum ar tebui sa fie o–MONAHIE!?Degeaba a stat atat in manastire!
Scris de ANONIM
ComentariuNu are curaj sa–si recunoasca faptele–MONAHIA–TEOCTISTA?UN OM DE NIMIC!Doar sora de sanga–CAMELIA,nu a nascut un copil cat a fost in manastire!Sau nepoatele ce desfrau fac in manastire?!Sau cand se plangea–MONAHIA TEOCTISTA CA,PREOTUL–IULIAN,ar fi in desfrau cu SORA ANA si cu FLORENTINA!Oameni buni nu incercati sa mintiti!ADEVARUL–SCHITUL PELISOR–PENSIUNEA ABABEI IULIAN=nu zice ca,este manastirea lui?!Nu stie ca,este SCHIT!
Scris de ANONIM
ComentariuADIDASI DE VANZARE Adidasi De Vanzare... erata://wflickr/photos/44639000@N05/ da un Click p site k nu strica...... :axiel10 sau 0752030155 ....Da massul mai departe,t rog!!! ...MS
Scris de ANONIM
Comentariuo panarama moldoveanca–NO NAME....NON VALOARE
Scris de NIM
Comentariuse intampla atatea lucruri mai importante decat pitipoanca asta care acum ceva timp nu stia nimeni de ea...cine e?
Scris de ANONIM
ComentariuDe o bataie zdravana a avut parte si stareta teoctista de a stat in spital o perioada.Anul trecut teoctista a picat in desfrau cu cumnatul sau,sotul sorei de sange.
Scris de ANONIM
Comentariuteoctista nici nu stie sa cante la slujbe.pacat de pomelnicele ca ori nu sunt citite sau zac prin casa aruncate.doar nu poate cineva sa spuna ca nu se duce teoctista in sat si mananca carne,bea si se uita la televizor si mai face si o barfa.teoctista este o curva
Scris de ANonim
Comentariucurva de teoctista nu are curaj sa recunoasca???este josnica!!!
Scris de ANONIM
Comentariupreotul iulian uraste,barfeste si denigreaza!! a manipula viata unor maici care au fost la schitul pelisor. doar la 7clase,ce pretentii sa avem??!!!
Scris de anonim
ComentariuSurorile de sange ale faimoasei starete teoctista si-au facut casele pe minciuni si pe sema unor oameni care au profitat de ei.La fel si stareta teoctista si-a facut casa prin desfrau,cati bani nu i-a mancat paznicului mitu si la cati din ciolpani.monahia teoctista este o plevusca.Si surorile ei tot niste betive si curve
Scris de NINA
Comentariupandula de teoctista sa nu va mai puna sa scrieti ca nu s-a culcat cu barbati,curva ce este si sa racunoasca!?doar a facut si avorturi,s-a dus in moldova .nu are curaj sa recunoasca.sa invete la starna ca este nula nu stie,fufa de teoctista
Scris de anonim
Comentariucurva de teoctista nu are curaj sa recunoasca ca s-a culcat cu barbati???josnica este teoctista!!doar un om lipsit de bun simt a facut si face asa ceva!!!cand facea baie cu constantin in cada,in baia ei de schitul pelisoru,cum pronunta ea.
Scris de anonim
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de ANONIM
ComentariuFecioria biruie desfranarea!!!!?? Ascultarea omoara–mandria,invidia,mania,slava desarta si intristarea!!! Manastirea–oaza de liniste–nu tipete,scandaluri,urlete, dezbinare,dispret–SCHITUL PELISOR!!!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuRecuperam datoriii Recuperam datorii in conditii legale , orice fel de datorii - garantii de buna executie, garantii bancare, garantii ipotecare cu apartamente, terenuri, imobile etc.Gratuit ,nebirocratic , fara taxe ascunse !!! www.recuperamdatorii.ro telefon : 0722 728192 vestimpex01@gmail.com
Scris de RECUPERAM DATORII
ComentariuFratilor! Incetati odata pentru totdeauna sa mai intretineti ordinarii din manastiri! Nu mai faceti donatii in bani si alimente pentru intretinerea acestor jigodii care traiesc pe buna credinta voastra! Sunt niste profitori. Ascultati-ma ca sunt in tema cu multe probleme din viata de manastire. Banii vostri se duc pe luxul, imbuibarea si traiul bun al acestor impostori sustinunti de episcopi. Este pacat!
Scris de Adrian
ComentariuSCHITUL–PELISOR:Sfanta–Liturghie nu se savarseste decat duminica/Nu este viata monahala si randuiala/Nu este obste/Stareta Teoctista nu stie randuiala la strana–nu stie sa cante,nu vine la slujbe decat duminica si atunci iese de mai multe ori din Biserica/Stareta Teoctista umbla bauta,traieste in desfrau si nu poarta perimanul.
Scris de ANONIM
Comentariucurva de teoctista nu are curaj sa recunoasca ca s-a culcat cu barbati???josnica este teoctista!!doar un om lipsit de bun simt a facut si face asa ceva!!!cand facea baie cu constantin in cada,in baia ei de schitul pelisoru,cum pronunta ea.
Scris de ANONIM
Comentariupandula de teoctista sa nu va mai puna sa scrieti ca nu s-a culcat cu barbati,curva ce este si sa racunoasca!?doar a facut si avorturi,s-a dus in moldova .nu are curaj sa recunoasca.sa invete la starna ca este nula nu stie,fufa de teoctista
Scris de anonim
ComentariuSurorile de sange ale faimoasei starete teoctista si-au facut casele pe minciuni si pe sema unor oameni care au profitat de ei.La fel si stareta teoctista si-a facut casa prin desfrau,cati bani nu i-a mancat paznicului mitu si la cati din ciolpani.monahia teoctista este o plevusca.Si surorile ei tot niste betive si curve
Scris de NINA
Comentariumonahia teoctista este un om rau, vipera,biciusca,cravasa,perfida,este de moravuri usoare si betiva.RUSINE!!!!
Scris de anonim
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuMizerii umane–IEROMONAHUL IULIAN SI MONAHIA TEOCTISTA–pentru tot ce au facut si fac in continuare.Nu sunt demni si nu merita sa poarte hainele monahale!Rusien pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–cu asa traitori in manastiri!?Au furat banii si si–au facut casa.MONAHIA TEOCTISTA s–a culcat cu,cumnatul ei,sotul sorei de sange si a facutavort.
Scris de anonim
ComentariuDECI POPA IULIAN ABABEI ESTE UN SHARLATAN FATA DE DUMNEZEU. CONCLUZIE ESTE CA IULIAN ESTE ATEU, NU CREDE IN D–ZEU. SINGURUL "ZEU" AL LUI IULIAN "AL SIBIULUI" , ESTE BANUUUUUUUL !!!!!!!!!
Scris de ANONIM
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuStareta teoctista si–a angajat–paznic,ucenic,sofer,bodyguard,asistent personal.Este specialist,scolit la Bucuresti.Doar paznicul care l–a avut din sat nu putea sa faca de toate!?ar fi vrut si putut dar sotia este prietena cu ea.Nimic nu este intamplator!Dintr–un om pierdut o sa iasa un monah adevarat!Doar are exemple unicate–stareta teoctista–31 de ani de manastireieromonahul iulian–30de ani de manastire!?Dar mai asculta si el victor,despre el este vorba–B.U.G.MAFIA,la schitul pelisor.Doar vad si oamenii din sat si aud!
Scris de DOMETIE
ComentariuOare ce cauta Stareta Teoctista mai mereu la Hotelul Bulevard din Sbiu,mai ales seara??? Trebuie intr–un fel sa–si plateasca toate neregulile!? Staretia pentru–Monahia Teoctista Ababei ESTE TOTUL! Este ceva ce nu a visat si imaginat niciodata! Nu este meritul ei! Doar s–a proclamat singura si nu a avut cine sa conduca Schitul Pelisor si atunci,mai mult fortat–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU a numit–o in 2009
Scris de anonim
ComentariuGenetic in familia ABABEI–este bautura,desfraul,nebunia si minciuna.Doar au un frate bolnav cu capul inchis intr–un centru iar o sora care e monahie la Manastirea Tiganesti are grave probleme cu capul–nebunie.Doar cand au venit parintii lor la Schitul Pelisor au baut si mama si tatal–Ababei Ion si Elena–de nu mai stiau de ei.Sa nu mai nege–Stareta Teoctista ca nu bea doar au vazut–o si muncitorii si maicile.Sa vedeti ce bea si nepoata–MONAHIA STEFANA de la MANASTIREA TIGANESTI.
Scris de DRAGHICI IULIA
ComentariuDegeaba se lauda si vrea sa impresioneze oamenii–Preotul Iulian ca,a vietuit la Manastirea–Frasinei pentru ca,nu are un caracter monahal–duhovnicesc,a lenevit atatia ani in zadar!!!Nebunie curata si lipsa de respect fata de cele sfinte e sa intri in Altar si sa pui mana pe–Sfanata Evanghelie,Potirul,Sfantul Disc–cum face Preotul Iulian–cand uraste,barfeste si cum se comporta si la ce face!Scandaluri,batai cu furtunul,cutitul si multe.De vine e cine permite si ingaduie toate la Schitul Pelisor–MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL LAURENTIU–PARINTELE EXARH–VISARION JOANTA!Lucru rusinos este sa furi banii schitului si sa–ti faci casa particulara pe numele tau–ABABEI SANDU.Preotul Iulian doar se lauda si bate in piept ca,un fariseu ca,el a construit tot la Schitul Pelisor–din banii oamenilor cu frica de DUMNEZEU!Ceea ce Preotului Iulian nu ai este din moment ce si–a facut casa!Oare cum are nesimtirea si obraznic
Scris de BUCUR
ComentariuCine are urechi de auzit–bine!Cine vrea sa citeasca–bine!Cine nu sa–si vada de treaba lui!Este in natura umana sa lauzi pe cineva–indiferent ca,nu este asa,sau sa incerce sa se spuna ca,ce s–a scris aici nu este adevarat!Eu personal am ajutat foarte mult acest SCHIT si am mai dus persoane care au ajutat.Nu am nevoie de lauda si nici nu vreau sa ma laud dar vreau sa va argumentez ca,cunosc foaret bine situatia de la SCHIT.Nu vorbesc din auzite,santuri si colturi!Sunt o persoana decenta si nu urmaresc niciun interes!Ma simt oligat si am o datorie morala fata de Dumnezeu si Maica–Domnului si de cei care au ajutat cu multe,multe acest SCHIT–sa apar "CASA LUI DUMNEZEU".Nu ma voi repeta din nou cu ce s–a intamplat si se intampla la acest SCHIT!Daca va fi necesar o sa fac si alte dezvaluiri care nu sunt deloc favorabile pentru vietuitorii de la acest–SCHIT.Este liber in Romania sa te exprimi si sa spui–ADEVARUL!Cei care au curaj,demnitate,constiinta sa scrie ce n
Scris de DOMETIE
ComentariuBine ca,cei de la Schitul Pelisor,nu au obste si nu stau si nu fac slujbe ca,s–a transformat in centru de refugiati!Ce minciuni se poate spune ca,a venit ca,este un loc de liniste si pace sufleteasca!Doar Stareta Teoctista,stapaneste bine arta minciunii asa ca si pe ucenicii i–a invatat sa minta.Schitul Pelisor,devine din zi in zi un loc de odihna si adapost pentru cei care fug din Bucuresti.Rusine pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–EPISCOPIA SIBIULUI!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuMoanahia teoctista,barfeste si cleveteste,nu numai maicile si surorile de la schit,ci si surorile ei de sange,le dispretuieste si denigreaza.chiar si pe preotul iulian,la prietenele ei din pelisor.Monahia teoctista nu iubeste nici pe Dumnezeu nici pe aproapele sau.De ce continua sa nu se duca la slujbe?Iubeste mai mult bautura,banul,plimbatul,desfraul,luxul si tinereii!!
Scris de anonim
ComentariuSchitul pelisor–casa de odihna pentru neamuri,rude,prieteni si refugiu pentru urmariti.Donatiile,banii de la pomelnice ajuta si sunt buni pentru toata suflarea schitului.Oare al cui copil este–VICTOR, de este ascuns la schit!?Poate mai are o doza de droguri la el sa le dea si celor de la schit.
Scris de MEDIAS
ComentariuAlo ce se intimpla prin manastiri sunt lucruri reale.Mitropolitii acestor manastiri nu au nimic de spus ca de facut nu fac nimic.Oare de ce nu cumva fac si ei tot asa sau poate ca fac lucruri si mai grave decit acestea.Marele Alb[prefericitul DANIEL]stie ce are in turma sau o lasa in gura lupilor.Ati distrus credinta cu nebuniile voastre.Contat cu mare durere ca ati transformat unele manastiri in bordele si case de odihna pentru lenesi si dezacsati.Guvernantii nostrii stiu ca lumea moare de foame si prin manastiri nebunii se lafaie.Controlati manastirile si taiati–le salariile ca oricum lor le aduc oamenii necajiti tot ce le trebuie.Oameni buni si cu frica de dumnezeu treziti–va si nu le mai dati lor nimic ca nu merita lasatii sa munceasca si sa numai huzureasca ca nu este pomana cu ei.Daca aveti surplus indreptati–va cu el la orfelinate de copii sau la azile de batrini.Asta este pomana adevarata ci nu cu lenesii din manastisi care au fugit din lume din cauza lenii si a responsab
Scris de adriana
ComentariuPreotul–Iulian,pleaca de la Schit sa faca slujbe de dezlegari–pe bani,nu face Sfanta Liturghie nici daca se intampla sa fie la Schit si–a facut casa pe numele lui–ABABEI SANDU,a trait in desfrau cu Ana,Raluca si Flori. Doarme la Sibiu la ucenica,DRAGAN ELENA–tot in desfrau.Nu prea are multa scoala,zice–"SUPRIZE"si multe alte cuvinte gresite.Spune,la cei care il cred ca,a fost ucenicul–PARINTELUI LAVRENTIE de la Manastirea–Frasinei.Preotul–Iulian,s–a batut cu nepotul Partenie,cu Raluca si cu Stareta Teoctista,s–a mai inpins.Aceasta este viata duhovniceasca la Schitul Pelisor,Manastirea PARTICULARA=ABABEI.
Scris de ANONIM
ComentariuStareta Teoctista–nu stie la strana, umbla bauta,nu poarta–PERIMANUL, traieste in desfraunepotul DANUT CRETU si cumnatul CONSTANTIN–de la Bacau,Bogan–muncitorul,Duca,etc tipa,urla,face mai mereu scandal, a dat maicile afara,iar altele au plecat singure. Nu vine la Slujbe,decat duminica! Fura din ce aduc oamenii si duce la MANASTIREA–TIGANESTI!? Mananca carne in sat,unde sta cu orele,se uita la televizor si cleveteste–barfeste. Se cearta mereu cu Preotul–Iulian,pe care la fel il barfeste de tot ce face Aceasta este viata–monahala la MANASTIREA–PELISORUasa zice cuvioasa Monahie Teoctista Ababei,care a facut avorturi.
Scris de ANONIM
ComentariuTe ingrozesti de ce auzi ca se intimpla prin manastiri .Numai credinta nu este nu mai vorbim de smerenie .Vin oamenii necajiti si plini de durere si lasa bani ca vazi este pentru manastire si ei se lafaiesc in lux si in excursii in strainatate.Pai asta este nevointa si saracia de bunavoie.Mitropolitii si prefericitul stiu toate acestea dar nu le pasa pentru ca si ei tot de acolo sunt alesi pe ce criterii si cum nu intereseraza pe nimeni.Au dus de ripa credinta sau mai bine zis ei au distrus–o prin comportamentul pe care il afiseaza visavis de credinciosi.A–ti depus un juramint dar a doua zi a–ti uitat de el nu va este frica de DUMNEZEU
Scris de Crestin
Comentarius–au incarcat manastirile de dezaxati si de homosexuali, de oameni de nimic care se ascund in spatele hainelor sfinte. chiar nu–i controleaza nimeni, chiar este primit oricine sa imbrace haina lui Dumnezeu? m–am saturat sa tot vad orgii in manastiri, maicute care au copii cu preotul, sau care fac avorturi...te duci si te spovedesti, si ceri sfatul unui preot care are o viata mai dezordonata ca a ta.RUSINE SISTEMULUI!
Scris de ANONIM
ComentariuNimic nu mai surprinde in tara asta... Daca unii fac ce fac, ce sa ne mai asteptam la recidivisti sau la unii tigani??? Pacat, ca Biserica e murdarita de astfel de oameni... Ei se lafaie in averi si noua ne spun se fim saraci. Manastirile sunt lux, toti fara adapost se retrag acolo, unde, doar ei stiu cu adevarat daca se roaga... Nu ii generalizez, dar credinta deja pare "comerciala". Preotii spun sa nu interpretam Biblia, mai bine ar spune sa tina oamenii la igiena, sa ne respectam unii pe altii, EDUCATIA sa fie f importanta...ei tot cu cele 10 porunci au ramas care sunt si ele bune, dar nu e de ajuns...parerea mea.Calugari gen Iulian de la Pelisor sunt la moda racolatori de prima clasa care nu au nimic in comun cu divinitatea
Scris de anonim
ComentariuAm convingerea ca manastirile au ajuns cuiburi pentru frustrati,carieristi,slabi la minte sau homosexuali.Din pacate manastirile s–au transformat cel mult in obiective turistice,pentru ca numai oaze de liniste sau curatenie sufleteasca nu sunt.Oamenii ar trebui sa cunoasca adevarul,dar cred ca ar fi socati de ceea ce ar afla.Spun acestea cu amaraciune,dar n–as mai calca intr–o asa locatie.
Scris de anonim
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de ANONIM
ComentariuIn manastiri este adevarata destrabalare, . In aceste lacasuri desfraul este la el acasa. Toti dar absolut toti calugarii , sant homaxecsuali, pedofili – deoarece pervertesc tineretul care vine proaspat [ cu toate ca la seminarul de teologie , baietii sant scoliti in desfrau si nelegiuire ] in manastiri . Manastirile , au ajuns LOCURI SIGURE DE EXCROCHERII, CUIBURI DE HOMOXECSUALI, DE PEDOFILI SI DEZMATUL SE ASCUNDE DUB SUTANA CALUGAREASCA,.Toti nenorocitii, toti borfasii, toti bolnavii mintali, i–au calea manastirilor, ca doar in ziua de azi , dai banul la capetenia manastirii si te face peste noapte calugar. Oare de unde au ei atata banet , incat sa–si permita sa faca AFACERI, MASINI SCUMPE, APARATURA DE ULTIMA ORA,SI PLIMBARI IN TOATA LUMEA ? Duceti–va si vedeti , ce mananca ei in timpul posturilorsi cum se pervertesc. Manastirile sant UN CUIB DE PUTREZICIUNI AI SOCIETATII, AI SARLATANILOR, AI VOLNAVILOR MINTALI CU ORIENTARI SEXUALE DEVIATE ,,MOSOCHISTE SI ANIMALI
Scris de anonim
ComentariuSTARETA TEOCTISTA A PICAT IN DESFRAU NU,NUMAI CU,CUMNATUL SAU–SOTUL SOREI DE SANGE–CHIAR LA SCHITUL PELISOR, CI SI CU NEPOTUL–ANUL TRECUT 2009–TOT LA SCHIT.ANUL ACESTA NU I–A MAI PRIMIT LA SCHIT,PENTRU CA,SI–A FACUT ALTI AMANTI.STARETA TEOCTISTA TOT CU BAUTURA SI CU DESFRAUL SE OCUPA!?
Scris de VINTILA
ComentariuBine ca sta pitit si ascuns,drogatul de Victor la Schitul–Pelisor sa poata sa vina in sat si sa–i cumpere bere–Staretei Teoctista.Victor,este foarte arogant si il ia Stareta Teoctista peste tot,zici ca si–a luat sot–zilele trecute a fost cu el la Sibiu–trebuie sa–l plimbe sau a fost sa–si mai cumpere o doza de droguri.
Scris de MARIANA
ComentariuStareta–Teoctista este o femeie josnica,fatarnica,prefacuta,falsa, ipocrita,decazuta,adunatura.
Scris de Anonim
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuStareta teoctista se bucura si ai place foarte mult libertatea pe care o are aici la Schitul-Pelisor si din cauza asta a veni de la Manastirea Tiganesti.Stareta teoctista nu are nico valoare-nu cunoaste Sfanta Scriptura si multe altele necesare unei monahii.ESTE O NONVALOARE!La fel si preotul iulian-la 7clase ce sa-i ceri!!!Ar vrea ca,Stareta Teoctista sa fie sfanta???nici in visele urate!!??Oare desfraul pe care il facea la Manastirea Tiganesti-paznicul Mitu,Florin-terasa Ciolpani?!!!?De ce nu poarta perimanul??Stareta teoctista este ahtiata-dupa bani,desfrau,bautura,lux!!!
Scris de NINA
ComentariuPREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
ComentariuAnul trecut sa vedeti ce desfrau era la schitul pelisor–sora de sange a staretei teoctista si a calugarului iulian–mihaela traia in desfrau cu muncitorul criti,iar fiica ei ionela la fel desfrau pin curtea schitului noaptea iar dimineata cand stareta teoctista se intorcea de la desfrau o vedea pe nepoata ei cum se pitea dupa cotetul la porci.Schitul pelisor–loc de desfrau!
Scris de VINTILA
ComentariuMizerii umane–IEROMONAHUL IULIAN SI MONAHIA TEOCTISTA–pentru tot ce au facut si fac in continuare.Nu sunt demni si nu merita sa poarte hainele monahale!Rusien pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–cu asa traitori in manastiri!?Au furat banii si si–au facut casa.MONAHIA TEOCTISTA s–a culcat cu,cumnatul ei,sotul sorei de sange si a facutavort.
Scris de anonim
Comentariuacest calugar iulian are o atractie fata de femei la spovedit, le ispiteste sa spuna lucruri intime din viata de cuplu,disperate cred ca asta poate sa le purifice de pacate,aceste persoane care se duc la el,au creierul partie, si poti sa te dai cu schiurile cat vrei,ca ele tot nu realizeaza pe ce lume traiesc
Scris de sisu
ComentariuPREOTUL–IULIAN are numai ucenice–care le tine la Manastire.Nu face Slujbe,merge prin Sibiu,Pitesti si Rm.Valcea si strange bani–chipurile pentru manastire dar si–a facut vila.La MANASTIREA–PELISOR este mare tulburare si sminteala
Scris de MAGDALENA
ComentariuPREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
ComentariuDaca Preotul–Iulian,ardea pentru–DUMNEZEU,nu FURA,banii SCHITULUI–PELISOR si donatiile si nu isi facea casa pe numele lui si nu cumpara atatea masini!Sau nu isi tinea "UCENICILE"–cu el la SCHIT–cand au fost calugarii!ADEVARUL–doare?RUSINE pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–ca are asa vietuitori in manastiri sau se bucura si ei de cate o atentie din partea Preotului–Iulian si inchid ochii!
Scris de BUCUR
ComentariuNu mai aruncati cu noroi in cei de la Frasinei sau in parintele Iulian .Plecarea parintelui la Pelisor a fost o mare pierdere pentru noi cei de la Valcea . Habar nu aveti ce-i ajuta cei de la manastire pe cei din comunitatete .construiesc case , amenajeaza drumuri ,ajutor financiar la saraci Vorbiti ,de fapt vorbesti ca un netrebnic A pentru ca esti o singura persoana care ai trimes comentariile si la alte articole .Rusine sa-ti fie !
Scris de DANA
ComentariuCunosc bine monahii de la Frasinei si implict pe PREOTUL–IULIAN,nu mi–a placut niciodata felul lui de a se apropia prea tare mai ales de femei pt ca el nu prea are nici o treaba cu barbatii majoritatea lui in prop de 90% toti "ucenicii " lui sunt femei.Am detestat faptul ca se baga prea mult in viata intima a femeilor,majoritatea il suna sa il intrebe sa le dea binecuvantare la orice lucru minor banal care nu are legatura cu mantuire,practic le coordoneaza viata,nu vorbesc si de aspectele intime pe care le controleaza in detaliu ,in schimb daca un crestin un barbat merge sa se spovedeasca la dansul in 5 minute e gata daca intra o femeie la spovedit dureaza de la 30 min – 1 ora...e prea lipicos cu femeile,eu daca as fi episcop sau exarh i–as recomanda sa nu mai plece de la manastirea sa ramana in rugaciune acolo pt ca deaia a venit in manastire sa se mantuiasca nu sa sminteasca pe altii..
Scris de ZUZU
ComentariuDaca Preotul–Iulian,ardea pentru–DUMNEZEU,nu FURA,banii SCHITULUI–PELISOR si donatiile si nu isi facea casa pe numele lui si nu cumpara atatea masini!Sau nu isi tinea "UCENICILE"–cu el la SCHIT–cand au fost calugarii!ADEVARUL–doare?RUSINE pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–ca are asa vietuitori in manastiri sau se bucura si ei de cate o atentie din partea Preotului–Iulian si inchid ochii!
Scris de BUCUR
ComentariuMulti i–am platit excursii–Preotului Iulian pentru ca,ne–a MINTIT CU SLUJBE DE DEZLEGARI–si multe altele.PREOTUL–IULIAN ESTE UN SARLATAN MINCINOS!NU MERITA HAINA MONAHALA SI SA FIE PREOT!!!!
Scris de RATZ
ComentariuNoi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuPREOTUL–IULIAN,de la MANASTIREA–PELISOR,a uitat de cele 3voturi monahale!Pacat de tinerii nostri pe care el i–a nenorocit.Ucenicile lui sunt depedente de el,le manipuleaza cum vrea el.Minte oamenii cu slujbe de dezlegari,profita de suferinta oamenilor.SALVATI MANASTIREA PELISOR DE LA DESFRAU!!!!!
Scris de MACARIE
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de ZOSIM
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN
Scris de ADAM
ComentariuBANII,BANII,BANII–sunt totul pentru–STARETA TEOCTISTA,asta este viata duhovniceasca pe care o duce–BANI,BAUTURA,PLIMBARI,DESFRAU–nu–SFINTELE SLUJBE!!!!!!!!!Certurile,tipetele si uneori bataile sunt frecvente la–SCHITUL PELISOR!!!Nu mai ziceti,SCHIT–spuneti–MANASTIRE ca,se supara PREA CUVIOASA MAICA STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI.Ea prezinta ca,este MANASTIRE.
Scris de MEDIAS
ComentariuMonahia Teoctista nu-si iubeste nici parintii care i-au dat viata-nici nu are cum pentru ca la 5ani a dat-o la manastire sa traiasca in curatire si din cauza asta i-a placut desfraul,doar mama ei i-a facut din desfrau cu soferii dupa tir pentru ca are probleme cu capul si plec a de acasa si mai facea un copil.Monahia Teoctista nu vorbeste si poarta dusmanie si cu sora ei de sange-MONAHIA ANTUZA de la MANASTIREA TIGANESTI.Mai are o sora monahie la MANASTIREA TIGANESTI si iubeste mult bautura si desfraul-DIN NEAM SUNT CU ACESTE "CALITATI"si NEBUNIE la cap la fel.Nu are rusine si intra in BISERICA-MONAHIA TEOCTISTA-dupa cate a facut?!
Scris de NINA
ComentariuNu este nicio schimbare in bine la Schitul–Pelisor!Tot agitatie,haos,tulburare,sminteala,dezordine,lipsa de la slujbe.Preotul Iulian nu face Sfanta Liturghie zilnic–plecat prin tara si face slujbe de dezlegari pe bani.Se asteapta cate un crestin sa vina la Schit sa dea un ban si lase un pomelnic–daca o fi citit de cineva!?doar duminica ce vin.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL ANDREI si PARINTELE–EXARH VISARION sunt multumiti ca,este cineva la Schitul Pelisor si il pazeste de hoti!
Scris de MEDIAS
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de ANONIM
ComentariuStareta–Teoctista sa se teme mai mult de DUMNEZEU si sa caute sa Ii placa lui DUMNEZEU!STARETA–TEOCTISTA s–a abatut de la slujirea lui HRISTOS!Cei care au scris li se poate reprosa ca au spus lucrurilor pe nume!gigi,marcel,mioara si LILIANA–si–au petrecut cateva zile la SCHITUL–PELISOR,pardon–PENSIUNEA ABABEI si acum scriu impresiile de acolo!Au primit binecuvantari si cuvinte de invatatura de la PREOTUL–IULIAN?!la cat stie si el!si STARETA–TEOCTISTA,i–a povatuit sa faca fapte bune si sa–si iubeasca aproapele si sa nu–l barfeasca–ceea ce face ea zilnic si i–a mai invitat la–MANASTIREA PELISORU–cum spune ea!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuNimeni sunt–Monahia Teoctista si Preotul Iulian–sunt niste oameni de nimic–pentru ca,nu sunt un exemplu de urmat,ce ar trebui sa fie!?Daca si–au permis sa–si faca casa pe banii si donatiile Schitului–Pelisor!Sau au picat in desfrau,nu–si fac datoria de monah si monahie–nu vin la Slujbe,nu duc o viata monahala–duhovniceasca,doar tot ce s–a scris este adevarat doar degeaba isi pun martori mincinosi sa spuna ca,nu este adevarat si cineva,ar avea cu ei ceva! Faptele lor vorbesc!Ridicol este–PREOTUL IULIAN– care nu stie mai nimic sa–ti spuna din SFINTII–PARINTI si nu prea poate sa lege corect o fraza,nici nu prea poate sa citeasca corect si coerent,sa mai mearga la scoala!
Scris de ANONIM
ComentariuSCHTIUL PELISOR–continua cu abaterile de la normele vietii monahale si cu defiente de ordin administrativ finaciar.STARETA–TEOCTISTA si CALUGARUL–DUHOVNIC IULIAN,nu stiu ce atributii au si care este menirea lor la SCHIT.Maici nu mai sunt,doar STARETA si sora Fira,Slujbele nu se fac pentru ca,MONAHIA TEOCTISTA nu cunoaste randuiala si nu are cunostinte religioase.Caracterul–MONAHIEI TEOCTISTA si a MONAHULUI IULIAN–nu este pentru o viata monahala.
Scris de anonim
ComentariuSTARETA TEOCTISTA are copil si este crescut la BACAU.
Scris de anonim
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–oare de ce cateodata pleaca noaptea de la SCHIT–sa doarma in alta parte si se intoarce dis de dimineata?E,unde sa se duca la o petrecere cu bautura si DESFRAU!Este mai usor de cat sa invete randuiala la Slujbe sau sa–si faca obste
Scris de anonim
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuSCHITUL PELISOR–nu are chilii,sunt simple camere.Cu blandete si smerenie vorbeste si preotul iulian cand se cearta si face scandal la schit.Saracul preotul iulian viseaza ca,el a facut!?Preotul iulian a cheltuit pe alceva banii–casa,masini,mofturile staretei teoctista si isi tine neamurile din moldova sa nu moara de foame si mai contribuie lunar si la cheltuielile necesare unor "UCENICE" ,doar asa se poate vedea ca,este milostiv!
Scris de ANONIM
ComentariuPreotul Iulian Ababei e tot ce putea iesi mai urat din haznaua iadului.E plin de minciuna,viclenie,ura,pervesiune morala si sufleteasca, bisnitar,mandru,intrigant,clevetitor, ucigas de suflete. A furat banii Schitului Pelisor si si-a facut casa personala!!!!!!!!!! Minte lumea cu slujbe de dezlegare. Se crede cel mai mare duhovnic si are pretentii sa fie adorat.Are ucenici care-i manipuleaza cum vrea el.Dar ce sa-i ceri la 7clase?!!!
Scris de TEOFAN
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum poate tolera situatia de la–SCHITUL PELISOR si nu ia nicio masura???Ce exemplu da,STARETA TEOCTISTA,la obste si la crestinii care vin la Schit?
Scris de SILVIAN
ComentariuMONAHIA PARTENIA ABABEI sora de sange a STARETEI TEOCTISTA,traia in desfrau cu CALUGARUL PROTOSINGHEL JUSTIN,de la CATEDRALA PATRIRHALA!Stareta Teoctista este o mesalina,munfa si stioala!Evitati sa mai mergeti la acest SCHIT!STARETA TEOCTISTA sa consulte un dictionar daca nu intelege!SCHITUL–PELISOR–DESFRAU,BAUTURA,LIPSA DE LA SLUJBE!STARETA TEOCTISTA–URLA SI TIPA!Doar a picat in desfrau si cu muncitorul–tinerel!?
Scris de RATZ
ComentariuPreotul–Iulian,la fel ca,Stareta–Teoctista–iubeste banulsi plimbatul prin lume.De multe ori era la SCHIT–si nu facea–SFANTA LITURGHIE.Nici nu stie sa vorbeasca cu crestinii!La SCHIT–cand au fost calugari tot nu era liniste pentru ca,veneau ucenicile–DRAGAN ELENA si cu ei statea–ANA–tiganca cum o facea–STARETA TEOCTISTA.Preotul–Iulian s–a batut cu nepotul,tot monah–PARTENIE,care este la MANASTIREA FRASINEI.Pe Raluca,a batut–o la clevetirea si minciunile pe care le spunea–STARETA TEOCTISTA.ANA,cat a stat la SCHIT–era informatorul PREOTULUI–IULIAN–cat timp plecat de la SCHIT.
Scris de VINTILA
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau
Scris de NINA
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de anonim
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuPREOTUL IULIAN–si–a facut casa cu banii de la SCHITUL–PELISOR.RUSINE!Monahul nu trebuie sa detina proprietativotul saraciei.Masinile le are pe numele altor persoane.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FAC?Au primit si ei mita si trec cu vederea totul!PREOTUL IULIAN se duce in continuare prin tara sa stranga bani ,SFANTA LITURGHIE nu se face la SCHITUL–PELISOR,DECAT DUMINICA
Scris de BUCUR
Comentariulasatio pe teo a noastra este podoaba noastra.bea si ea ca doar nu o fi paguba acum si voi trebuie sa spuneti.toata lumea se culca cu barbati si ea daca se culca este tanara dar se culca in alta parte nu se mai culca la manastire si ce stiti voi cand.tot asa a ajuns si stareta si asa va ramane tot daca se culca cu barbati mari.
Scris de costi
ComentariuEste destul de grav daca PARINTELE –EXARH VISARION JOANTA,ar fi primit mita.Realitatea este ca,la SCHITUL–PELISOR,sunt lucruri si mai grave.Atat,STARETA–TEOCTISTA cat si IEROMONAHUL–IULIAN.MITROPOLIA–ARDEALULUI,ARHIEPISCOPIA–SIBIULUI ce fac???Dorm?si vegheaza la buna desfasurare a vietii duhovnicesti si buna randuiala monahala la SCHITUL–PELISOR??Oamenii ajuta cum pot,banii ies,IEROMONAHUL–IULIAN isi vede in continuare de construirea casei,STARETA–TEOCTISTA si ea isi vede de bautura,lipsa de la slujbe si–DESFRAU!!!
Scris de BUCUR
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuGenetic in familia ABABEI–este bautura,desfraul,nebunia si minciuna.Doar au un frate bolnav cu capul inchis intr–un centru iar o sora care e monahie la Manastirea Tiganesti are grave probleme cu capul–nebunie.Doar cand au venit parintii lor la Schitul Pelisor au baut si mama si tatal–Ababei Ion si Elena–de nu mai stiau de ei.Sa nu mai nege–Stareta Teoctista ca nu bea doar au vazut–o si muncitorii si maicile.Sa vedeti ce bea si nepoata–MONAHIA STEFANA de la MANASTIREA TIGANESTI
Scris de DRAGHICI IULIA
ComentariuDe ce a dat afara maicile?Sa nu vada cum fura–MONAHIA TEOCTISTA si duce la MANASTIREA–TIGANESTI?De ce nu si–a facut obste 2ani?de ce nu sta la slujbe si nu canta–NU STIE!De ce nu poarta–PERIMANUL?De ce este tulburare,scandal si sminteala la Schit?Daca MONAHIA–TEOCTISTA,ar fi o adevarata monahie nu si–ar ura,cleveti si dispretui fratele–IEROMONAHUL IULIAN–cu care se cearta mereu pentru diverse motive–BANII,UCENICILE LUI CARE NU LE PLACE EA SI SPUNE CA,SUNT CU CAPUL–EA ESTE SINGURA SANATOASA SI CORECTA!?SE INSEALA AMARNIC,MAI SUNT MULTE LUCRURI DE SPUS DESPRE LIPSA DE VIATA MONAHALA–A MONAHIEI TEOCTISTA
Scris de anonim
ComentariuAm asistat la o asa zisa slujba de dezlegare pe care o face Preotul–Iulian,mi s–a parut foarte superficil facuta ,in graba,daca intelegeai bine cuvintele pe care le rostea.Nu stiu daca are facultate,dar mi–a lasat o impresie foarte proasta.Era mai mult grabit si nerabdator sa stranga banii si sa vina soferul sa–l duca in alta parte unde se ducea sa faca alte slujbe de dezlegare???Ne–a zis sa dam pomelnice ca,le pomeneste la schit???
Scris de IOSIF
ComentariuELENA,este ucenica de suflet a–PREOTULUI IULIAN!?Cand vine la SCHIT–numai dupa el,este.Ea sta la vanzari la lumanari si la acatiste,este omul de incredere si din cauza asta il primeste acasa,ELENA–sa doarma,sa–i dea o binecuvantare,un sfat–PARINTELE IULIAN.Cu banii pe care i–a cheltuit–PREOTUL IULIAN pe casa,construia biserica
Scris de MEDIAS
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de ZOSIM
ComentariuCALUGARUL ABABEI SI–A CONSTRUIT CASA IN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT PE BANII SLUJBELOR DE DEZLEGARE?!PE CARE LE FACE IN SIBIU,BRASOV,PITESTI SI BANII MANASTIRII PELISOR–SIBIU,RUSINE!UNUL DINTRE VOTURILE MONAHALE ESTE SARACIA?
Scris de ANANIA
ComentariuSCHITUL PELISOR,o gloata si o sleahta,care mananca banii oamenilor.Sa puna mana sa demonstreze ca,nu este adevarat ce s–a scris despre ei.Daca tot le sare in ajutor unii si altii sa puna mana si sa traiasca cu adevarat o viata monahala si duhovniceasca!La Schit nu este liniste si pace duhovniceasca!Viata pe care o duc ei, zi de zi nu este de manastire!Comportamentul,vorbirea si faptele lor sunt de mireni lipsiti de bun–simt.Doar nu a venit degeaba–EPISCOPUL ANDREI si PARINTELE EXARH VISARION la Schit si le–a atras atentia.Doar se cearta de atatea luni si este o adevarata tulburare la Schit.Numai incercati sa mintiti ca ar avea cineva ceva cu ei si ar scrie minciuni!Totul este adevarat si mai sunt multe de spus si de o gravitate mai mare,ce s–a intamplat aici!Motive de smintire sunt vizibele!STARETA TEOCTISTA si PREOTUL IULIAN incalca–REGULILE BISERICESTI si de MORALA!Confunda Schitul Pelisor cu propria mosie!Nu trebuie sa fii de acord cu toti oamenii–depinde de pregatirea
Scris de BUCUR
ComentariuAm vietuit o perioada la schitul–pelisor cat a fost de calugari si de atunci,preotul iulian strangea bani pentru casa dansului si familia sa.Veneau ucenicile dansului si stateau cu saptamanile la manastire,noi am fost nevoiti sa plecam din cauza lor.Venea sora dansului,monahia teoctista si cara cam tot ce se putea lua de la manastire.Calugarul iulian are casa personala si in satul pelisor si masini.
Scris de CRETU
ComentariuCITITI PE INTERNET–––PRESFINTITUL ANDREI
Scris de RALUCA
ComentariuMONAHIA–TEOCTISTA este o STARETA nevrednica!Haina calugareasca nu este un pasaport pentru–RAI!?Manastirile ar trebui sa fie lumini care sa straluceasca in intuneric!La SCHITUL–PELISOR,nu se poate vorbi si nu este o viata monahala–este ceva improvizat din care sa se poata scoate bani si sa–ti satisfaca–STARETA TEOCTISTA–toate capriciile si sa poata sa–si tina si surorile si nepoatele–de la MANASTIREA–TIGANESTI,iar PREOTUL–IULIAN,este avid dupa bani.Poate ar fi bine sa mai puna mana sa invete sa citeasca si sa puna in practica regulile de comportament si de viata monahala,dupa care mirenii sa–si dea cu parerea si o sa constate ca,sunt mari abateri si nu este randuiala de viata monahala
Scris de BUCUR
ComentariuCITITI PE INTERNET ----INALTPREASFINTITUL LAURENTIU.
Scris de RALUCA
ComentariuSCHITUL-PELISOR=S.R.L.ABABEI-PREOT IULIAN si STAETA TEOCTISTA=lisa viata monahala si duhovnicesca,lisa de la slujbe,lipsa vietuitoare,fara obste sa nu vada ce se intampla,bautura,lux,desfrau,barfa,clevetire,rautate,invidie ,viclenie si plimbari.Smerenia calugareasca si saracia de buna voie lipseste.Stareta Teoctista si Preotul Iulian Ababei fac milostenii cu neamurile adica surorile si cu casa lor personala atat din satul PELISOR,JUD.SIBIU si cea din COM.ONICENI STA LUNCA JUD.NEAMT
Scris de Anonim cu frica de DUMNEZEU
ComentariuCititi pe internet-SCHITUL PELISOR/////STARETA TEOCTISTA/////PREOTUL EXARH VISARION//////MITROPOLIA ARDEALULUI//////MANASTIREA TIGANESTI//////EPISCOPIA SIBIULUI/////////MANASTIREA PELISOR//////////.
Scris de RALUCA
ComentariuBANII,BANII,BANII–sunt totul pentru–STARETA TEOCTISTA,asta este viata duhovniceasca pe care o duce–BANI,BAUTURA,PLIMBARI,DESFRAU–nu–SFINTELE SLUJBE!!!!!!!!!Certurile,tipetele si uneori bataile sunt frecvente la–SCHITUL PELISOR!!!Nu mai ziceti,SCHIT–spuneti–MANASTIRE ca,se supara PREA CUVIOASA MAICA STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI.Ea prezinta ca,este MANASTIRE.
Scris de MEDIAS
Comentariustareta teoctista si preotul iulian ababei sunt doar purtatori de haine calugarestipregatirea teologica a lor este nulavoturile monahale numai conteaza pentru ei.la schitul pelisor sunt vanduta obiecte neinregistrate comercializeaza fara aprobare a unor carti,obiecte,icoane,iconite si matanii
Scris de ANONIM
Comentariusi numai ziceti de preotul iulian ca a facut casa cu banii de la manastirea pleisoru si ca a muncit el cu slujbele sa faca.o sa faca si la pelisoru biserica mare dar peste ani nu acum ca e criza si teo trebuie sa cheltuie.si lasatio pe maicuta stareta teoctista–teo a noastra ca ne mai da si noua in moldova cate ceva ca e mare saracia in neamul nostru ababei si de la palisoru caram si noi.oamenii sa aduca la pelisoru de toate ca teo stie ea ce sa faca cu ele.
Scris de costi
ComentariuStareta Teoctista nu stie la strana pentru ca nu avea timp sa invete ci ea se ocupa cu barbatii si bautura.Cel mai bine stie sa minta mult de tot si sa se prefaca.Este lipsita de orice bun-simt daca a facut ce a facut si continua in pacate.Cand vene la MANASTIREA-TIGANESTI numai se lauda la maici de aici ca are biserica mare si multe altele.Doar a mintit 3ani-cand sora ei de sange nascuse copil-MONAHIA MACARIA-si il tineau la cineva pana s-a aflat.Doar si la MANASTIREA-TIGANESTI iubea mult clevetirea si barfa,mai mult era foarte invidioasa.Oare cum mai poate sa stea in manastire,dupa ce a facut.RUSINE PENTRU MITROPOLIA ARDEALULUI SI EPISCOPIA SIBIULUI!!!!!!!!!!!!!!!!
Scris de NINA
ComentariuPacatosii sunt ca sacii carbunarului, se murdaresc unul de altul. Deci fereste-te tu, cel cu sufletul curat si haina alba de cei ce stau in carbuni si mocirla pacatelor ca sa nu te faci negru si murdar ca ei.STARETA TEOCTISTA SI PREOTUL IULIAN AU FACUT DE TOT RASUL SCHITUL PELISOR PRIN TOT CE-AU FACUT,VORBIT SI PRIN COMPORTAMENTUL!RUSINE CA STAU INTR-O MANASTIRE!!!!!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuSTARETA–MONAHIA TEOCTISTA ABABEI,dadea petreceri la casa–particulara din satul–PELISOR,stropite cu multa bautura,fripturi si muzica dupa care urma–DESFRAU,DESFRAU,DESFRAU!Asta este viata monahala si sfanta pe care o duce–STARETA MONAHIA TEOCTISTA ABABEI LA SCHITUL PELISOR.CRESTINI,DONATI SI AJUTATI CUM PUTETI ACEST SARAC SCHIT,SA POATA AVEA CE CHELTUI SARACA,MAICA!!!!
Scris de BEBE
ComentariuNimeni sunt–Monahia Teoctista si Preotul Iulian–sunt niste oameni de nimic–pentru ca,nu sunt un exemplu de urmat,ce ar trebui sa fie!?Daca si–au permis sa–si faca casa pe banii si donatiile Schitului–Pelisor!Sau au picat in desfrau,nu–si fac datoria de monah si monahie–nu vin la Slujbe,nu duc o viata monahala–duhovniceasca,doar tot ce s–a scris este adevarat doar degeaba isi pun martori mincinosi sa spuna ca,nu este adevarat si cineva,ar avea cu ei ceva! Faptele lor vorbesc!Ridicol este–PREOTUL IULIAN– care nu stie mai nimic sa–ti spuna din SFINTII–PARINTI si nu prea poate sa lege corect o fraza,nici nu prea poate sa citeasca corect si coerent,sa mai mearga la scoala!
Scris de ANONIM
ComentariuDe ce a dat afara maicile?Sa nu vada cum fura–MONAHIA TEOCTISTA si duce la MANASTIREA–TIGANESTI?De ce nu si–a facut obste 2ani?de ce nu sta la slujbe si nu canta–NU STIE!De ce nu poarta–PERIMANUL?De ce este tulburare,scandal si sminteala la Schit?Daca MONAHIA–TEOCTISTA,ar fi o adevarata monahie nu si–ar ura,cleveti si dispretui fratele–IEROMONAHUL IULIAN–cu care se cearta mereu pentru diverse motive–BANII,UCENICILE LUI CARE NU LE PLACE EA SI SPUNE CA,SUNT CU CAPUL–EA ESTE SINGURA SANATOASA SI CORECTA!?SE INSEALA AMARNIC,MAI SUNT MULTE LUCRURI DE SPUS DESPRE LIPSA DE VIATA MONAHALA–A MONAHIEI TEOCTISTA
Scris de ANONIM
Comentariustareta teoctista,nu este capabila sa respecte regulile vietii monahale, nu este apta sa se incadreze in viata de manastire. stareta teoctista si preotul iulian sunt oameni de nimic–fara dram de de demnitate si curaj!dar ca sa ai curaj,trebuie sa fii omul lui HRISTOS!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuNu este MANASTIRE-e SCHIT la "PELISORU"asa pronunta,monahia teoctista-DOAMNA FUDULA.Pace nu este la SCHIT cu bautura,certuri,scandaluri,desfrau,dispret,clevetire, barfa.Cu banii SCHITULUI si-au facut-ABABEI, casa in jud.NEAMT,COM.ONICENI SAT LUNCA. Monahia teoctista-iubeste-BAUTURA,BANUL SI DESFRAUL!!!! Nu stie randuiala la strana! Nu are obste!Doar cu neamurile nu faci manastire?! La SCHIT-stau drogati,urmariti. NU ESTE VIATA MONAHALA!!!!!
Scris de Anonim cu frica de DUMNEZEU
ComentariuLa SCHITUL PELISOR,au fost maici foarte pricepute care isi inchinau viata lui DUMNEZEU.Au plecat sau au fost date afara de STARETA TEOCTISTA pentru ca erau puse de ea sa faca cam tot la SCHIT–slujbe,curat,spalat,mancare,gradina si multe altele. Saracele nu le cumpara nimic,dar ea isi satisfacea toate poftele,norocul lor era ca pleca cam des de la SCHIT si atunci era liniste,pentru ca STARETA TEOCTISTA era in obisnuinta ei certurile,scandalurile si batai. Daca le dadea ascultare era cu tipat si impunator,parca era STAPANA.De cate ori la SCHTUL PELISOR nu au fost batai si certuri.
Scris de VINTILA
Comentariustaretele ,ca sa ramana in functie trebuie sa \ cotizeze\ la \prea sfintitul\ dar , ele au niste venituri de neegalat , isi trag masini \bengoase\ ,uneori conduse de cineva din familie , iar cand acestia pleaca acasa , se duc cu masina incarcata de bunatati . Maicutele muncesc ,sunt chiar exploatate ,iar staretele huzuresc si-si intretin si neamurile.BOIERIE CURATA DOAR PENTRU UNII PE LA MANASTIRI !!!
Scris de CASIAN
Comentariu Stareta teoctista si–a angajat–paznic,ucenic,sofer,bodyguard,asistent personal.Este specialist,scolit la Bucuresti.Doar paznicul care l–a avut din sat nu putea sa faca de toate!?ar fi vrut si putut dar sotia este prietena cu ea.Nimic nu este intamplator!Dintr–un om pierdut o sa iasa un monah adevarat!Doar are exemple unicate–stareta teoctista–31 de ani de manastireieromonahul iulian–30de ani de manastire!?Dar mai asculta si el victor,despre el este vorba–B.U.G.MAFIA,la schitul pelisor.Doar vad si oamenii din sat si aud!
Scris de DOMETIE
ComentariuDaca Preotul–Iulian,ardea pentru–DUMNEZEU,nu FURA,banii SCHITULUI–PELISOR si donatiile si nu isi facea casa pe numele lui si nu cumpara atatea masini!Sau nu isi tinea "UCENICILE"–cu el la SCHIT–cand au fost calugarii!ADEVARUL–doare?RUSINE pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–ca are asa vietuitori in manastiri sau se bucura si ei de cate o atentie din partea Preotului–Iulian si inchid ochii!
Scris de BUCUR
ComentariuCel mai indicat ar fi sa fie schit de calugari,asa cum a fost de la inceput.Monahia–Teoctista cu donatiile noastre isi satisface mofturile–plimbari,masina,papagali,acvariu cu pesti si multe altele care nu sunt necesare si de trebuinta pentru viata monahala.Ar trebui adus la cunostiinta–MITROPOLIEI ARDEALULUI–INALTPREASFINTITULUI PARINTE LAURENTIU.Acest–SCHIT PELISOR–este o sursa de venituri pentru–MONAHUL IULIAN si MONAHIA TEOCTISTA,sa–si poata permite ce vor dupa bunul plac!
Scris de DOMETIE
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuViaţa monahală, în tradiţia ortodoxă, este consacrată unei experienţe personale a lucrării Duhului Sfânt prin ascultare, sărăcie şi feciorie curăţenie trupească şi sufletească, adică cele trei voturi pe care cel ce intră în viaţa monahală le face înaintea lui Dumnezeu, a episcopului, a stareţului sau a duhovnicului, precum şi înaintea obştii monahale şi a credincioşilor prezenţi la oficierea ritualului liturgic al tunderii în monahism.
Scris de TEOFAN
Comentariu Monahul trebuie să fie un vultur al spiritului iubirea lui serafimică faţă de Dumnezeu trebuie să ardă ca o flacără în pieptul lui ziua şi noaptea. Dezlipirea de lume se face mai întâi pentru ca să-L poată iubi astfel pe Dumnezeu şi apoi, prin iubirea lui Dumnezeu, să-l iubească şi pe aproapele ca pe sine însuşi.
Scris de TEOFAN
ComentariuDumnezeu a creat voinţa liberă ca să ne tăiem voinţa liberă. La mănăstire te poţi pierde ca să te poţi găsi, te desfiinţezi ca om şi te înfiinţezi ca înger. Asta e cel mai greu lucru, asta înseamnă să fii nebun pentru Hristos! Şi mai e un lucru: lui Dumnezeu Îi place mult înfrângerea aceasta. Orice clipă poate fi un timp şi orice suspinare poate fi o rugăciune. Prezenţa continuă, nu nevoinţa, nu să te chinuieşti! Asta mă deosebea de părintele Cleopa: el recomanda nevoinţa, cu rugăciuni şi lacrimi, eu înclinam spre trezire continuă. Dacă ai simţirea aceea, nu pierzi momentele Doamne, un moment pierdut... vine şi-al doilea, şi aşa mereu, poţi să pierzi ziua! - care înseamnă enorm de mult. Gândiţi-vă că veţi muri chiar azi! Eu am fost în viaţa mea la căpătâiul multor muribunzi şi vă spun: toţi voiau să mai trăiască încă o zi. E mult o zi, într-o zi poţi ajunge la măsura dumnezeiască."
Scris de TEOFAN
ComentariuDacă cineva, fiind sănătos, nu se va strădui în rugăciuni sau în învăţarea psalmilor nesocotind pricinile din păcate"
Scris de TEOFAN
ComentariuOsteneala, sudoarea, chinul, smerenia, umilinţa, dispreţul de sine, acestea îl clădesc pe monahul adevărat, acestea sunt cununile veşnice.
Scris de TEOFAN
ComentariuCel ce urmareste vietuirea virtuoasa si placuta lui Dumnezeu grijeste de virtutile sufletului, caci acestea sunt bogatia si hrana sa vesnica. De cele vremelnice se impartaseste numai pe cat se poate, dupa cum da si voieste Dumnezeu, folosindu-se cu multumire si bucurie de ele oricat de smerite ar fi. Mancarea scumpa hraneste numai trupul cunostinta lui Dumnezeu insa, infranarea, bunatatea, facerea de bine, buna cinstire si blandetea, acestea indumnezeiesc sufletul. Antonie cel Mare
Scris de TEOFAN
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA are copil,crescut in Moldova.
Scris de anonim
ComentariuSTARETA TEOCTISTA –UMBLA BAUTA,NU VINE LA SLUJBE,TRAIESTE IN DESFRAUDANUT,STEFAN,CONSTANTIN–ETC–CU CARE A PICAT IN DESFRAU,NU STIE LA SLUJBE,A FACUT AVORT LA NEAMT.PREOTUL IULIAN NU FACE SLUJBE PLEACA PRIN TARA SA FACA SLUJBE PE BANI SI SI–A FACUT CASA PARTICULARA PE NUMELE LUI.CINE ARE CURAJ SI DEMNITATE DE OM SI NU ESTE LAS SI FARISEU SA SPUNA CE NU ESTE ADEVARAT SI SA NUMAI LAUDE DEGEABA–SAU ESTE NEVOIT SA LAUDE–SERVICIU CONTRA SERVICIU!!!STARETA TEOCTISTA NU STIE LA SLUJBE!Stareta teoctista face scandaluri,tipa,urla,a dat maicile afara si si–a adus sora de sange–monahia partenia ababei–care a fost nevoita sa plece de la CATEDRALA PATRIARHALA.Stareta teoctista nu duce o viata monahala si a incalcat cele trei voturi monahale!La SCHITUL–PELIOSRU–Asa zice stareta teoctista–CORECT–PELISOR–NU ESTE VIATA MONAHALA–ESTE PENSIUNEA ABABEI
Scris de BUCUR
ComentariuCare este osteneala staretei teoctista?–MINCIUNA,BAUTURA,DESFRAUL,URA,DISPRETUL,CLEVETIREA,BARFA,BANUL,PLIMBATUL,LUXUL,MANDRIA,DENIGRAREA UNOR PERSOANE,INVIDIA,ZGARCENIA,NECURATIA,LACOMIA,MANIA.Pacatul este o infidelitate si o nedreptate fata de Dumnezeu si semenii nostri.Doar spune stareta teoctista mai bine zis se lauda ca si daca este adevarat tot ce s–a scris nu recunoaste!?Se simte bine si in acelas timp are impresia ca este cineva daca s–a scris despre ea–oricum numai poate ea?!Deci nu are CONSTIINTA si RESPECT!!!
Scris de LIVIU
Comentariuvam zis sa nu mai spuneti adevarul despre teo este cea mai tare din neamul nostru si ea face facultate noi avem cel mult 8clase.venim cu atocarul la pelisorul de la moldova si aparam pe maicuta stareta teoctista si popa iulian.de unde mai caram alimente si noi si la noi in moldova e saracie si noi neamul ababei am fost saraci.daca mai scrieti teo numai poate si bea incontinu nu se mai poate duce nici la slujbesi pica iar in pacate cu barbati ca si ei place mult barbatii.
Scris de costi
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuSCHITUL–PELISOR este un schit unde STARETA TEOCTISTA,isi permite ce vrea ea.Maicile au plecat si ea si–a adus surorile de sange.A furat banii si si–a facut casa personala.Stareta TEOCTISTA–nu vine la slujbe pentru ca,nu stie la strana,umbla bauta,a picat in desfrau cu nepotul–copilul sorei de sange,cumnatul–sotul sorei de sange,a facut avorturi,are copil crescut in Moldova.La SCHITUL–PELISOR,sta amantul ei–sta ascuns pentru ca,il urmaresc recuperatorii,se drogheaza si fumeaza.
Scris de RALUCA
ComentariuMonahul are pravila rugaciunii si a muncii.Monahia Toectista si Preotul Iulian Ababei au alte prioritati-banul,bautul,desfraul,barfa,clevetirea,masini,case,tulburarea,cearta si scandalul.Preotului Iulian Ababei-mandria ai cam da da tarcoale si "UCENICII" sunt putin condusi psihic de el.Se crede infailibil duhovnicesc si un innoitor al vietii duhovnicesti,este certat cu disciplina canonica-nici nu stie ce inseamna,doar el stie ami bine sa pazeasca oile,asta a facut la MANASTIREA-FRASINEI si acum se doreste cel mai bun si mare-DUHOVNIC!!!??
Scris de BUCUR
ComentariuStareta Teoctista si Preotul Iulian sunt niste monahi care nu au vocatie de calugari din moment ce au incalcat cele 3voturi monahale.Schitul Pelisor este pentru ei locul de unde sa poata sa scoata banisi sa-si duca existenta.Nu sunt modele de urmat-cum ar trebui sa fie calugarii pentru crestini.Cred ca MITROPOLIA-ARDEALULUI,nu are nevoie de asa monahi?
Scris de Venera
Comentariulasatio pe teo in pace.de unde mai caram si noi daca nu de la manastirea pelisor.mamuca le-a dus pe toate la manastire sa se pastreze curate si ele le-au placut barbatii.aducem copilele la pelisorul si are teo ucenice.si daca mai trage si ea un aphar e problema.are sie a nevoie de cate un barbat.moldova o apara.
Scris de costi
ComentariuSCHITUL-PELISOR este un schit unde STARETA TEOCTISTA,isi permite ce vrea ea.Maicile au plecat si ea si-a adus surorile de sange.A furat banii si si-a facut casa personala.Stareta TEOCTISTA-nu vine la slujbe pentru ca,nu stie la strana,umbla bauta,a picat in desfrau cu nepotul-copilul sorei de sange,cumnatul-sotul sorei de sange,a facut avorturi,are copil crescut in Moldova.La SCHITUL-PELISOR,sta amantul ei-sta ascuns pentru ca,il urmaresc recuperatorii,se drogheaza si fumeaza.
Scris de RALUCA
Comentariumănăstirea nu-i staţiune , loc de odihnă , nu face parte din frumosul şi plăcutul ştiut şi dorit de mulţi din lumea asta ! Trudă, muncă, multă credinţă, renunţări , rugăciune, ascultare . .
Scris de LIVIU
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuSTARETA TEOCTISTA IUBESTE MULT BARBATII SI BAUTURA.
Scris de NINA
ComentariuDaca tot ii place–STARETEI TEOCTISTA sa fie singura sa se duca in pustietate.Vai, dar ce se face acolo fara masina,bautura si–DESFRAU???STARETA–TEOCTISTA,a dat afara maicile ca,sa nu mai vada desfraul pe care il face chiar la,SCHIT–cand pleaca–PREOTUL IULIAN–sa–i aduca bani,sa nu vada maicile cum cara cam toate donatiile oamenilor la–MANASTIRE la TIGANESTI.Daca le–a dat afara sa faca singura acum slujbele!MITROPOLIA–ARDEALULUI,poate asa au nevoie de oameni??
Scris de DOMETIE
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau!
Scris de NINA
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
Comentariunumai scrieti de stareta teoctista doar e singura din neemul nostru ce a ajuns ceva .doar ea face facultate noi avem 4,,7,8clase.teo asa ii zicem noi in moldova facea si manastirea tiganesti pacate,betii se mai culca si cu unul si altul.mamuca le-a dus pe toate la manastire sa fie curate.daca mai scrie cineva de teo venim cu autocaru la pelisorul si apram noi pe teo si pe popa iulian,manastirea este a lor,de unda mai caram si noi alimente.o sa aducem copilele noastre si are teo ucenice acolo la manastire.si ce daca s-a mai culcat cu neamurile,noi ne aparam intre noi,ne certam si ne inpacam suntem neamuri.
Scris de costi
ComentariuSCHITUL PELISOR,o gloata si o sleahta,care mananca banii oamenilor.Sa puna mana sa demonstreze ca,nu este adevarat ce s–a scris despre ei.Daca tot le sare in ajutor unii si altii sa puna mana si sa traiasca cu adevarat o viata monahala si duhovniceasca!La Schit nu este liniste si pace duhovniceasca!Viata pe care o duc ei, zi de zi nu este de manastire!Comportamentul,vorbirea si faptele lor sunt de mireni lipsiti de bun–simt.Doar nu a venit degeaba–EPISCOPUL ANDREI si PARINTELE EXARH VISARION la Schit si le–a atras atentia.Doar se cearta de atatea luni si este o adevarata tulburare la Schit.Numai incercati sa mintiti ca ar avea cineva ceva cu ei si ar scrie minciuni!Totul este adevarat si mai sunt multe de spus si de o gravitate mai mare,ce s–a intamplat aici!Motive de smintire sunt vizibele!STARETA TEOCTISTA si PREOTUL IULIAN incalca–REGULILE BISERICESTI si de MORALA!Confunda Schitul Pelisor cu propria mosie!Nu trebuie sa fii de acord cu toti oamenii–depinde de pregatirea
Scris de BUCUR
ComentariuOare de ce au plecat–sora R.,sora A.,sora M.,maica S.,maica A.,–din cauza staretei teoctista–nu este viata de manastire,nu se comporta frumos,vorbea urat cu ele si le considerea sclavele ei.Veneau neamurile si cunostintele la schit si atunci se transforma intr–o adevarata nebunie–bautura,mancare si odihna.
Scris de BUCUR
ComentariuSA NE FERIM DE MONAHII CAZUTI!Asa cum sunt-STARETA TEOCTISTA si IEROMONAHUL-IULIAN ABABEI.Nu au dragoste fata de DUMNEZEU si aproapele!Nu au curatie!Degeaba stau in loc sfantnu au frica de DUMNEZEU.Care este ravna lor calugareasca?PACATELE-BANII,BAUTURA,DESFRAUL!?
Scris de DOMETIE
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de anonim
Comentariusi daca bea si stareta teoctista un pic e vreo problema?mai pica si ea in pacat cu cine nimereste la schit doar toate surorile ei de sange iubesc mult de tot paharul si patul.ce petreceri facem in vara anului 2009 doar cand venea preotul iulian la schit trebuia sa fim seriosi dupa ce pleca era de noi.stareta teoctista nu tinea cont ca suntem rude eu sunt nepotul ei si ma chema la ea in camera zicea sa-mi zica ceva dar ma chema sa facem prostii.
Scris de Claudiu
ComentariuExemplul monahilorcalugarilor pentru mirenicrestinieste un lucru foarte mare!Cu niste oameni adica vietuitori nevrednici dornici numai dupa bani,placeri,case,masini,lipsa de la slujbe nu poti cladi casa duhovniceasca!Nu se poate!Uscaturile se elimina si padurea ramane verde!Asa ar trebui sa se intample si la SCHITUL-PELISOR!!
Scris de DOMETIE
ComentariuMANASTIREA este mai intai BISERICA si pe urma munci agricole!!STARETA TEOCTISTA puna mare pret pe SERE-de fapt 2amarate de solare-doar sunt marile ei realizari marete ca,altceva nu a facut in cei 2ani de cand s-a proclamat-STARETA!!!Nu SLUJBE,VIATA MONAHALA SI DUHOVNICEASCA!
Scris de MEDIAS
ComentariuSTARETA-TEOCTISTA sa plateasca datoriile pe care le-a facut!Sa nu ne mai minta ca,nu are din moment ce si-a facut casa particulara.Numai putem sa donam,i-am dat destul,nu merita!!!
Scris de recuperator datorii
ComentariuCe nu au putut distruge comunistii vor reusi "fetele bisericesti". Ortodoxia e lovita tocmai de cei care spun ca o slujesc. Spunea candva un mare duhovnic ca va veni o vreme cand toate bisericile se vor reface, se vor infrumuseta dar atunci nu va mai cobori duhlu sfant.
Scris de ANANIA
ComentariuCredinta fara fapte este moarta! Iacov 2, 20 iar omul se cunoaste dupa fapte precum pomul se cunoaste dupa roade!La stareta teoctista si preotul iulian se vede ce fac si poarta degeaba hainele monahale–doar pentru a putea sa minta si sa se prefaca sa stranga bani.RUSINE–MITROPOLIA ARDEALUILUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU,EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL ANDREI SI PREOTULUI–EXARH VISARION JOANTA!!!!!!!Roadele staretei si preotului iulian sunt–PACATELE!!!!!
Scris de BUCUR
Comentariu! In manastiri - din pacate - se ascund multi dubiosi, schizoizi,curve si alti labili psihic sau urmariti general
Scris de anonim
ComentariuCititi pe internt-MANASTIREA PELISOR/SCHITUL PELISOR/STARETA TEOCTISTA/PREOTUL EXARH VISARION/MITROPOLIA ARDEALULUI.
Scris de anonim
ComentariuBine ca sta pitit si ascuns,drogatul de Victor la Schitul-Pelisor sa poata sa vina in sat si sa-i cumpere bere-Staretei Teoctista.Victor,este foarte arogant si il ia Stareta Teoctista peste tot,zici ca si-a luat sot-zilele trecute a fost cu el la Sibiu-trebuie sa-l plimbe sau a fost sa-si mai cumpere o doza de droguri.
Scris de MARIANA
ComentariuIntamplator am auzit de aceste comentarii de la cineva si tot asa am avut ocazia sa ajung la schitul pelisor-datorita serviciului.Stareta teoctista foarte laudaroasa ce s-a facut si punea mare pret pe latura materiala-banii nu pe cea spirituala.In paraclisul care il au-nu poate fi numit biserica,cam mizerie la intrare.De obicei,schiturile dupa 1-2ani de functionare incep constructia bisericii,aici de 5ani nimic.Parerea mea ca,tot ce s-a scris sunt lucruri adevarate,multe vazute si de mine-dezordine,haos,galagie si agitatie la schitul pelisor.Stareta teoctista cam dezordonata imbracata pentru o stareta si foarte slab pregatita pentru ce doreste ea sa fie.Din discutiile purtate,mai obligati sau fortati ni s-a sugerat sa donam bani pentru schit.Preotul mi se pare cam bolnav cu,capul-nu a stat de vorba deloc cu noi,nici daca la chemat stareta teoctista-erau probleme pentru interesul schitului pelisor.Stareta teoctista a spus ca,asa este preotul iulian si sa nu-l bagam in seama,sa-l igno
Scris de Crestin
ComentariuStreza e la fel de anticrestin ca si Stapanul lui, Daniel. Las de–o partte faptul ca sunt masoni ecumenisti, mai nou, am inteles ca sunt si cumnati !! Ei sunt cei care conduc BOR. Din nefericire....
Scris de elaina
ComentariuDa ce ,Streza e mai altfel decat ei?
Scris de popa de tara
ComentariuSTARETA TEOCTISTA are copil si este crescut la BACAU.
Scris de anonim
ComentariuMulte manastiri ortodoxe au ajuns din pacate pensiuni de lux pentru niste nemernici care n–au nici o legatura cu haina monahala???!!!Este o mare rusine pentru Biserica Ortodoxa!!!! Cum este posibil sa mai poarte haine preotesti si monahale??? Patriarhia Ortodoxa Romana nu are BIBLIA ca si Carte de Capatai ?Viata de calugar presupune pe lânga dedicarea totala lui Hristos si o purtare modesta, smerenie si o fagaduire a saraciei!!!STARETA TEOCTISTA si IEROMONAHUL IULIAN ABABEI=RUSINEA MITROPOLIEI ARDEALULUI!!!!!!!!
Scris de CRISTIAN VAIDA
ComentariuIn viata duhovniceasca, cu cat se inalta cineva mai mult cu mandria, cu atat mai mare va fi caderea lui duhovniceasca, si potrivit cu inaltimea mandriei lui se va zdrobi!PREOTUL-IULIAN si STARETA-TEOCTISTA asta fac!Pacat de SCHTUL-PELISOR cu asa vietuitori!?Nu au dragoste fata de-DUMNEZEU si fata de aproapele sau!Sunt josnici,de tot ce au facut si ca,au facut de ras-SCHITUL PELISOR!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA are copil,crescut in Moldova.
Scris de ANONIM
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuOare de ce tot se chinuie cineva si in acelas timp vrea sa ne duca de nas ca,nu ar fi adevarat ce s-a scris?Doar nu toate lumea este proasta sau bolnava cu capul-cum barfeste,monahia teoctista.Acesti binevotori si laudatori sa-si vada de treaba lor sa numai minta,linguseasca si laude prost pe "MAICUTA"-doar din interes si sunt bine tratati cand vin la SCHITUL PARTICULAR PELISORU-nu-PELISOR.Poate le-a facut preotul iulian o-SUPRIZA-nu-SURPRIZA-saracul nu poate sa pronuntesi acum ei lauda frumusetea locului-sunt binecuvantati de ieromonahul iulain si din cauza asta vorbesc prost.Monahia teoctista a mintit si in fata -PREOTULUI EXARH VISARION si PREASFINTITULUI ANDREI-EPISCOPUL SIBIULUI-si contra fratelui de sange-preotul iulian-l-a barfit.Nu degeaba i-a spus sa plece de la Schit,de atatea ori!!!Nu poate fi vorba la Schitul Pelisor-de viata de manastire!!!!Sa fim seriosi si sa avem bunul-simt!!!Din moment ce s-au intamplat atatea si in continuare se intampla-ESTE O VIATA IN PACA
Scris de BUCUR
ComentariuStareta teoctista se bucura si ai place foarte mult libertatea pe care o are aici la Schitul-Pelisor si din cauza asta a veni de la Manastirea Tiganesti.Stareta teoctista nu are nico valoare-nu cunoaste Sfanta Scriptura si multe altele necesare unei monahii.ESTE O NONVALOARE!La fel si preotul iulian-la 7clase ce sa-i ceri!!!Ar vrea ca,Stareta Teoctista sa fie sfanta???nici in visele urate!!??Oare desfraul pe care il facea la Manastirea Tiganesti-paznicul Mitu,Florin-terasa Ciolpani?!!!?De ce nu poarta perimanul??Stareta teoctista este ahtiata-dupa bani,desfrau,bautura,lux!!!
Scris de NINA
Comentariustareta teoctista si preotul iulian ababei sunt doar purtatori de haine calugarestipregatirea teologica a lor este nulavoturile monahale numai conteaza pentru ei.la schitul pelisor sunt vanduta obiecte neinregistrate comercializeaza fara aprobare a unor carti,obiecte,icoane,iconite si matanii.
Scris de Anonim
ComentariuTrebuie sa fie mai slaba–STARETA TEOCTISTA–pentru ca,era cam grasa!!si lui paznicul–MITU de la–MANASTIREA TIGANESTI,nu–i cam place plinute.Matusa–mea este maica la MANASTIREA–TIGANESTI si stiu multe dintre faptele pe care le facea–MONAHIA TEOCTISTA si nu au nimic comun cu viata monahala–DESFRAU.Nu au judecat cand au numit–o stareta!
Scris de NINA
ComentariuCrestinismul nu e doar o afacere de duminica, ci e o stradanie de toate zilele.PREOTUL–IULIAN,doar duminica face–SFANTA LITURGIE,in celelalte zile umbla prin tara?!sa stranga bani pentru SCHIT!!!??dar sunt pentru casa personala.Rusine pentru un CALUGAR sa detina casa personala!
Scris de ANANIA
ComentariuPREOTUL–IULIAN,este "stapanit"de iubirea de arginti si traieste un monahism dupa propriile reguli.Ce face–MITROPOLIA ARDEALULUI?Doarme sau se face ca,nu vede?Problemele de la–SCHITUL PELISOR sunt si mai grave de cat s–a scris pana acum!
Scris de ZOSIM
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuNoi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA,nu participa la slujbe ca,nu stia randuiala si nici sa cante.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–trebuia sa aiba in vedere aceste lucruri esentiale si necesare pentru o monahie.
Scris de RALUCA
ComentariuBine ca,nu sunt maici la SCHITUL–PELISOR,ca,au venit rudele,neamuri,prieteni si cunostinte sa stea sa nu fie pustiu si sa dea o mana de ajutor–STARETEI TEOCTISTA si IEROMONAHULUI–IULIAN, adica ,acesti– ABABEI.Donatiile noastre sunt bune si de folos pentru ei!
Scris de MEDIAS
ComentariuParintii mei locuiesc in Pelisor si merg destul de des la dansii si am vazut de multe ori cum Stareta–Teoctista vine la cineva din sat si sta cu orele–mananca se iuta la televizor.Deasemenea pot sa va spun ca,am vazut multe maici la Schit,dar pe urma au disparut,au aparut altele si la fel au disparut.Stareta–Teoctista cand are ceva de facut la Schit vine in sat si ia femei sa o ajute pentru ca,nu are cu cine sa faca pentru ca,nu stie sa–si pastreze maicile.
Scris de MARIANA
ComentariuCel mai indicat ar fi sa fie schit de calugari,asa cum a fost de la inceput.Monahia–Teoctista cu donatiile noastre isi satisface mofturile–plimbari,masina,papagali,acvariu cu pesti si multe altele care nu sunt necesare si de trebuinta pentru viata monahala.Ar trebui adus la cunostiinta–MITROPOLIEI ARDEALULUI–INALTPREASFINTITULUI PARINTE LAURENTIU.Acest–SCHIT PELISOR–este o sursa de venituri pentru–MONAHUL IULIAN si MONAHIA TEOCTISTA,sa–si poata permite ce vor dupa bunul plac!
Scris de DOMETIE
Comentariuda, cum de in timp de doi ani nu a reusit Maica Teoctista sa–si faca Obste? o mare parte din vina o are Parintele Iulian,nu ar mai trebui sa arunce donatiile din contul schitului Pelisor pe mofturile sorei cum se poate face ca aceasta maica sa plece si sa revenim din nou in Pelisor cu acelasi curaj ca acum un an doi?
Scris de Augustina
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuAm asistat la o asa zisa slujba de dezlegare pe care o face Preotul–Iulian,mi s–a parut foarte superficil facuta ,in graba,daca intelegeai bine cuvintele pe care le rostea.Nu stiu daca are facultate,dar mi–a lasat o impresie foarte proasta.Era mai mult grabit si nerabdator sa stranga banii si sa vina soferul sa–l duca in alta parte unde se ducea sa faca alte slujbe de dezlegare???Ne–a zis sa dam pomelnice ca,le pomeneste la schit???
Scris de IOSIF
ComentariuUnele maici au plecat ele singure pentru ca,nu aveau cum sa stea–nu este viata monahala,randuiala,Sfanta–Liturghie nu se face dacat duminica.Stareta–TEOCTISTA numai urla si tipa la ele si trebuia sa–i faca cam tot ce dorea ea si ele maicile trebuiau sa serveasca si sa satisfaca toate poftele ei si la toate neamurile si musafirii pe care ii avea.Verisoara mea a fost acolo dar a plecat la M.Casiel.Ce a indurat ea la acest schit nu se poate povesti in cuvinte.
Scris de DANIELA
ComentariuSunt coleg de facultate cu Stareta–Teoctista,Ababei–Cristina,la–FACULTATEA DE TEOLOGIE "ANDREI–SAGUNA"din Sibiu–nu are un comportament de monahie,vine la facultate cu incaltaminte cu tocuri si se comprta ca,un mirean in multe situatii.Nici un vocabular adecvat unei maici.Nu stiu cine a hotarat atat de gresit sa fie numita stareta la acest schit?Afiseaza mult fariseism si multa opulenta–nu smerenie caracteristica monahului.
Scris de COLEG
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum poate tolera situatia de la–SCHITUL PELISOR si nu ia nicio masura???Ce exemplu da,STARETA TEOCTISTA,la obste si la crestinii care vin la Schit?
Scris de SILVIAN
ComentariuAm fost colega de seminar la–SEMINARUL TEOLOGIC SF.ECATERINA PRISLOP,cu Monahia Teoctista–pe nume CRISTINA ABABEI–si din perioada seminarului avea un caracter care nu era prea pentru o monahie.Doamna Directoare Monahia Petronia Orzea mereu era nevoita sa–i treaca cu vedere toate abaterile pe care le savarsea,iar cunostintele ei religioase erau cam nule pentru cati ani spunea ea ca,a stat in manastire.Din perioada seminarului avea dorinte pentru desfrau si iubea banii mai presus decat pe Dumnezeu.
Scris de MIRUNA STOICESCU
Comentariuacest calugar iulian are o atractie fata de femei la spovedit, le ispiteste sa spuna lucruri intime din viata de cuplu,disperate cred ca asta poate sa le purifice de pacate,aceste persoane care se duc la el,au creierul partie, si poti sa te dai cu schiurile cat vrei,ca ele tot nu realizeaza pe ce lume traiesc
Scris de sisu
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN
Scris de ADAM
ComentariuMonahia–Teoctista de la Manastirea–Tiganesti,traia in desfrau,cu paznicul–Mitu.Nu stiu cum a putut fi numita–STARETA?Este o responsabilitate prea mare pentru ea.
Scris de NINA
ComentariuSurorile de sange ale Teoctistei stau ca,niste parazite sa le care ea de la schitul pelisor si mai cara si la neamurile de la moldova.Traiasca oamenii si sa dea bani la schitul pelisor sa aibe si monahia teoctista si calugarul iulian bani pentru cheltuit–IUBIREA DE ARGINTI!!!!Surorile de sange ale teoctistei nu au lucrat niciodata la covoare
Scris de cretu
ComentariuMaica Teoctista,cara tot ce se poate cara La Tiganesti,acolo sunt celelalte surori de sange unde se administreaza singure intr–o casa si tre sa munceasca ca sa se intretina,fac covoare,cum nu prea se mai cauta nu au ce manca si cineva tre sa le ajute,asa ca de la Pelisor se cara noaptea cu dubita toate cele necesare ca sa nu mai fie criticata ca de ce cara a dat toate maicile afara ,cele care comentau ,iar acum are verde la carat ,desfrau,bataie de joc
Scris de Augustina
Comentariu Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.
Scris de RALUCA
ComentariuAm vietuit o perioada la schitul–pelisor cat a fost de calugari si de atunci,preotul iulian strangea bani pentru casa dansului si familia sa.Veneau ucenicile dansului si stateau cu saptamanile la manastire,noi am fost nevoiti sa plecam din cauza lor.Venea sora dansului,monahia teoctista si cara cam tot ce se putea lua de la manastire.Calugarul iulian are casa personala si in satul pelisor si masini.
Scris de cretu
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de ZOSIM
Comentariunu cred in vrajitori,dar psihoza se poate face.nu sint de acord ca un preot calugar sa controleze viata cuiva ..da este bine sa asculti de sfaturile lor dar cu limita .este foarte jenant si nici nu imi vine sa cred ca un preot se ocupa cu asa ceva.sotul meu sa dus si el la minastirea PELISOR dintro pura intimplare. acolo i s–a intimplat un lucru ciudat.a trebuit sa mergem pe urma la alti preoti sa ne ajute .dumnezeu a avut grija de noi
Scris de maria
ComentariuOare stie MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU ce se intampla la Manastirea PELISOR–nu este viata monahala,PREOTUL IULIAN–se duce sa faca slujbe pe bani.Pacat de efortul financiar al fam.PILOIU care a construit manastirea.
Scris de zuzu
ComentariuPrislea ....mai mari preotilor.... nu trebuie sa ia spaga.... ca altfel unde ajunge omenirea aceasta... ce–a construit Parintele Iulian e lucru mare pentru omenirea aceasta,munca dansului cu siguranta v–a fi rasplatita.....ca sa fi bun trebuie sa fi prigonit,cu siguranta acest esec il v–a ridica pe parinte si mai sus. Maica teoctista v–a ajunge in iad ,cu audi cu tot ,masina de fite ii trebuia dansei????cu boxe si cd–player?? nu–si merita hainele bisericesti
Scris de dimitrie
ComentariuACEST PREOT IULIAN ABABEI FOLOSESTE HIPNOZA PENTRU A INBOLNAVI OAMENII CU DEOCHIURI SI USTURIMI ,SUFOCARI LA COPII,PENTRU A MERGE LA EL LA DOFTORICIT.CHESTILE ASTEA SUNT DEOSEBIT DE GRAVE PENTRU OMENIRE .MAI DEMULT SE ARDEAU PE RUG SA NU MAI RAMINA NIMIC DIN OCIRMUIREA LOR DUMNEZEU TEA VAZUT .MAI MARI PREOTILOR NU TREBUIE SA LASE PREOTI DE ASEMENEA SCRUPULE ,SI FETE ASCUNSE,IN SLUJBA BISERICI.ESTE O RUSINE SI UN PACAT PENTRU BISERICA.DACA NU CIND VA COBORI ISUS PE PAMINT VOR FI JUDECATI SI EI.UNDE AJUNGE OMENIREA IN FELUL ACESTA?
Scris de prislea
Comentariunu cred ca la minastirea pelisor este desfriu,dar psihoza se poate face.da am trait o experienta destul de ciudata.dumnezeu este intotdeauna mai puternic si are grija de fiecare.
Scris de maria
ComentariuPREOTUL–IULIAN,de la MANASTIREA–PELISOR,a uitat de cele 3voturi monahale!Pacat de tinerii nostri pe care el i–a nenorocit.Ucenicile lui sunt depedente de el,le manipuleaza cum vrea el.Minte oamenii cu slujbe de dezlegari,profita de suferinta oamenilor.SALVATI MANASTIREA PELISOR DE LA DESFRAU!!!!!
Scris de MACARIE
ComentariuPREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
ComentariuDaca Preotul–Iulian,ardea pentru–DUMNEZEU,nu FURA,banii SCHITULUI–PELISOR si donatiile si nu isi facea casa pe numele lui si nu cumpara atatea masini!Sau nu isi tinea "UCENICILE"–cu el la SCHIT–cand au fost calugarii!ADEVARUL–doare?RUSINE pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–ca are asa vietuitori in manastiri sau se bucura si ei de cate o atentie din partea Preotului–Iulian si inchid ochii!
Scris de BUCUR
ComentariuDe ce aruncati cu noroi în M.Frăsinei? Ar trebui să scrieţi despre sutele de biserici sau mănăstiri care au primit ajutor financiar pentru construcţia lor.Cred că dacă aţi realiza un articol despre acest lucru, aţi scoate pe piaţă timp de un an de zile mărturii de la oameni şi preoţi
Scris de ionut
Supravieţuitorul

Supravieţuitorul

Pentru mulţi o figură pitorească a politicii doljene, Sergiu Drăgancea reprezintă, de fapt, un model de perseverenţă şi voinţă. Ajuns în fruntea...
Oprea, mâna moartă a lui Crin la Craiova

Oprea, mâna moartă a lui Crin la Craiova

Sâmbătă, la Bucureşti, Partidul Naţional Liberal urmează să îşi (re)aleagă conducerea centrală. Conform declaraţiilor, s-au anunţat două...

„Dinozaurii“ vor capul lui Gust

Mai discret decât s-ar fi cuvenit, poate, noul preşedinte al Partidului Social Democrat, Victor Ponta, şi-a făcut timp şi a bătut săptămâna trecută la uşa preşedintelui PSD Dolj, Ion Prioteasa, într-o vizită fulger. Mesajul transmis în briefingul cu ziariştii s-a vrut a fi unul foarte clar atât pentru pesediştii doljeni, cât şi pentru...
„Organizaţia de femei a PD-L Dolj este puţin privilegiată”

„Organizaţia de femei a PD-L Dolj este puţin privilegiată”

Reporter: Cum se descurcă organizaţia de femei a PD-L Dolj, având în vedere că evenimentele politice din ultimul timp i-au avut în prim-plan pe bărbaţi?Ileana...
Oraşul sufocat

Oraşul sufocat

Un PUZ inutil?Un proiect PUZ al Zonei centrale, conceput de arhitectul Horia Ciuruş, potrivit criteriilor de urbanism permise de lege, prevede, în genere,...
S-a împărţit sărăcia!

S-a împărţit sărăcia!

Cea mai aşteptată şedinţă de consiliu judeţean din fiecare an este cea în care se împart bugetele localităţilor. Cea mai tensionată atmosferă...
Poliţiştii olteni şi-au scos burţile în stradă

Poliţiştii olteni şi-au scos burţile în stradă

Dintr-un anumit punct de vedere, trebuie să spunem că în ultimul timp s-au făcut ceva paşi înainte privind siguranţa cetăţeanului, prin înfiinţarea...

www.indiscret.ro

Cu o notă de 4,7 din 12 voturi şi 600 de cititori, articolul „Pescarii calafeteni, ţinuţi pe uscat de interesele lui Sorin Ovidiu Vântu” ocupă locul întâi în topul preferinţelor cititorilor. Câteva picanterii în ceea ce priveşte viaţa sexuală sunt bine-venite oricui. Tocmai de aceea, Poziţiile sexului se află pe locul doi în topul...
„Am cerşit bani pentru cărţi“

„Am cerşit bani pentru cărţi“

Reporter: Ce ţi-a venit să te apuci de presă?Mihaela Răducanu: A fost o întâmplare. Aveam 18 ani, tocmai dădusem bacul şi aşteptam să văd la...
 
Rasputin de la Frăsinei-Vâlcea

Rasputin de la Frăsinei-Vâlcea

Tragedia familiei Cârstea, din Râmnicu Vâlcea, a început în 2003, odată cu naşterea primului copil. De atunci, viaţa Danielei Cârstea nu a mai...
APIA Vâlcea subvenţionează falşii fermieri

APIA Vâlcea subvenţionează falşii fermieri

Agricultura bate pasul pe loc, iar Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) alocă sute de mii de euro unor falşi fermieri. Foşti...
Pescarii primesc „nedezlegare la peşte”

Pescarii primesc „nedezlegare la peşte”

În urmă cu o săptămână, Indiscret în Oltenia publica un articol legat de situaţia disperată  în care se găsesc cei peste 150 de membri...
Escrocherii on-line

Escrocherii on-line

Vremea mesajelor primite pe telefonul mobil de genul: „Felicitări! Ai caştigat produse în valoare de 5.000 de euro. Tot ce trebuie să faci este să...
Efectul Cernobâl, la un vâlcean

Efectul Cernobâl, la un vâlcean

De mai bine de 18 ani, Lucian Anghel stă ţintuit la pat. Nu mai vede, aude foarte slab, iar de înţeles, este înţeles numai de mama sa care i-a fost...
Pandantivele de Argeş cuceresc Craiova

Pandantivele de Argeş cuceresc Craiova

O tânără a venit din Curtea de Argeş pentru a comercializa o parte dintre pandantivele create de mâinile ei în atelierul propriu. Spune că totul...
Poziţiile sexului

Poziţiile sexului

Poziţia “balansoarului în sărbătoare” se adresează fericiţilor posesori ai unui balansoar adevărat sau ai unuia de grădină, aşa cum întâlnim...
 
7 Sport
Atac la ruşi!

Atac la ruşi!

Cu două etape înainte de finele grupelor principale ale Ligii Campionilor, Oltchim Râmnicu Vâlcea îşi poate asigura calificarea în semifinale, indiferent...
„Verde“, la fotbal în judeţul Dolj

„Verde“, la fotbal în judeţul Dolj

Returul Ligii a IV-a Dolj va începe pe data de 6 martie a.c., având programate următoarele partide pentru prima etapă: CS Sopot - FC Petrom Chimia,...
Ascuţirea săbiilor

Ascuţirea săbiilor

Odată cu partida de la Volgograd (sâmbătă, 6 martie), Dinamo-Oltchim, se intră în a doua jumătate, şi cea mai dificilă, a bătăliei din Liga...
 
Femininele

Femininele

Aţi observat? Cele mai profunde sentimente aparţin genului feminin. Regina lor, dragostea. Până şi nebunii se sfiesc s-o atace pe tabla de şah. Viaţa...
 

Indiscreţii de Dolj

Seismul din TVR ar face „victime“ la CraiovaInevitabila îndepărtare a pesedistului Alexandru Sassu din fruntea TVR se anunţă deja a fi un cutremur de proporţii în viaţa televiziunii publice, asta şi prin prisma numărului de „victime“ ce vor fi înregistrate în perioada imediat următoare. Din câte se pare, Studioul Teritorial Craiova...

Indiscreţii de Vâlcea

Cinci liberale, asuprite tareLiberalul Ion Nicolae, doritor, la alegerile anterioare şi, după toate probabilităţile, şi la cele care vin la postul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, a împărţit, de 1 Martie, pe stradă, câteva mii de garoafe, „pietoanelor”. L-au însoţit doi bărbaţi şi vreo cinci femei care au cărat „marfa”....

Indiscreţii de Olt

Senatorul Ion Toma şi-a găsit altă victimăActualul preşedinte al PSD Olt şi vicepreşedinte la nivel central (reales), senatorul Ion Toma, mai are puţin şi va păţi la fel ca şi cel pe care l-a sprijinit la şefia PSD - Mircea Geoană. Alegerea lui Victor Ponta în fruntea social-democraţilor nu i-a căzut bine lui Geoană, dar nici senatorului...
 
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva