Indiscret Dezvaluiri
Preotul învinuit de homosexualitate denunţă corupţia din biserică
Voteaza Articolul

Consilierii Arhiepiscopiei Râmnicului, acuzaţi de tentativă de mituire


Preotul învinuit de homosexualitate denunţă corupţia din biserică


Darius Matei, preotul din Stoileşti-Vâlcea, acuzat de şantaj şi homosexualitate, face declaraţii şocante la adresa conducătorilor Arhiepiscopiei Râmnicului şi Arhiepiscopiei Argeşului. Cazul său, apărut pe mai multe canale media locale şi naţionale, scoate la lumină fapte care dezonorează haina preoţească, monahală şi chiar arhierească. Povestea începută în 1998 la Schitul Trivale, unde Matei spune că stareţul Gherasim Nicuţ a încercat să-l violeze, îşi trăieşte zilele acestea un nou episod. După ce a făcut 16 zile de puşcărie, preotul declară că membrii celor două Permanenţe (Vâlcea şi Argeş) au încercat să-l mituiască cu mii de euro. În “schemă” intră şi preotul Constantin Matei, şi Emilian Groşenoiu, liderii Permanenţei Vâlcea, dar şi ÎPS Calinic al Argeşului. În replică, vicarul Groşenoiu se apără, explicând pe larg cazul de la Stoileşti.

de Crişu Popescu

După mai bine de un an de când au ieşit la iveală datele scandalului presărat cu homosexualitate şi şantaj dintre preotul vâlcean Darius Matei şi stareţul Schitului Trivale din Argeş, Gherasim Nicuţ, Matei face dezvăluiri împotriva celor care au vrut “să-i pună căluşul în gură”. Acesta susţine că, după ce a promis că va face public faptul că în urmă cu 11 ani a fost victima unui abuz sexual în incinta Schitului Trivale, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Râmnicului, Emilian Groşenoiu, i-a dat 90 de milioane ca să-i cumpere tăcerea.

Preoţii consilieri bagă „violul“ sub preş
După sesizările din 2007, prin care preotul Darius Matei – pe atunci paroh la Stoileşti – cerea conducerii Episcopiei Argeşului să ia măsuri împotriva stareţului Gherasim Nicuţ de la Trivale, membrii Permanenţei Vâlcea l-au chemat la tratative. Vicarul administrativ al Argeşului, preotul Nicolae Brânzea, ajutat de preoţii consilieri de la Vâlcea: Emilian Groşenoiu, Constantin Matei, Ioan Dinică, Ion Predescu şi Constantin Cârstea, s-a întâlnit cu controversatul preot în iulie 2008. “M-am întâlnit cu ei la  Arhiepiscopie. La un moment dat, s-a ridicat preotul Constantin Matei şi mi-a zis că dacă stau în banca mea, am de la fiecare din ei câte 2.000 de euro. Deci, în total 12.000 de euro. M-am ridicat şi le-am spus că nu am nevoie de banii lor”, ne-a declarat preotul Darius Matei. Prima tentativă, parţial reuşită, de reducere la tăcere a preotului din Stoileşti a avut loc în ianuarie 2008. Atunci, vicarul Emilian Groşenoiu a chemat-o pe soţia lui Darius Matei în biroul său. Acolo, conform spuselor lui Matei, vicarul i-a dat “preotesei” un plic cu 90 de milioane şi o hârtie. Aceasta, scrisă de mâna vicarului, aviza faptul că în schimbul banilor, Darius Matei trebuia să îşi retragă toate plângerile. “Deţin chitanţa de mână, pe care soţia mea a primit-o de la vicarul Groşenoiu. Pot proba oricând că a vrut să îmi dea bani ca să tac. Soţia mea a luat plicul. Nu a văzut ce e în el decât acasă. M-am folosit de aceşti bani pentru nevoile parohiei”, declară fără niciun regret preotul.

Groşenoiu, faţă cu reacţiunea
Preotul consilier Emilian Groşenoiu, şeful Permanenţei Arhiepiscopiei Râmnicului, pune într-o altă lumină episodul achitării sumei de 90 de milioane. De asemenea, el neagă faptul că într-o discuţie preoţii consilieri au vrut să-i dea lui Darius Matei câte 2.000 de euro fiecare. „Eu îl cunosc pe stareţul de la Trivale. A fost cântăreţ la mine la parohie, la Olăneşti, doi ani. Pentru că mă cunoaşte, mi-a trimis suma aceea de bani ca eu să i-o dau lui Matei. Deci, e adevărat că eu am dat soţiei preotului un plic de bani, dar nu din partea mea, ci din partea părintelui stareţ. Tot atunci i-am luat un angajament scris (n.r. vicarul face referire la ceea ce preotul Matei numeşte chitanţa de mână, fără martori) cum că nu va mai tulbura liniştea Schitului Trivale. El tot timpul se ducea pe acolo să ceară bani şi, la un moment dat, probabil că stareţul de acolo nu a mai vrut să îi dea. De-aia mi-a dat banii şi mi-a spus să îi iau angajamentul că nu îl va mai deranja. Ştiindu-l mai risipitor, i-am dat soţiei plicul. Angajamentul acela nu este scris de mâna mea. Eu doar i l-am dictat”, afirmă Emilian Groşenoiu. Pe 14 august 2008, Darius Matei, declarându-se „pistonat” de consilierii celor două Permanenţe şi nemulţumit că nu îşi găseşte dreptatea la superiorii direcţi, îşi scrie demisia. Ameninţă că ieşind din preoţie este liber să spună tot ce ştie, îi înaintează demisia şefului său direct, vicarului Groşenoiu. Acesta i-o rupe chiar în faţă. Gestul este interpretat de Darius Matei ca un abuz de putere din partea şefului Permanenţei. Groşenoiu, în schimb, vede episodul ca pe un gest umanitar. „Se nenorocea! Dacă îi acceptam atunci demisia, rămânea pe drumuri. Eu i-am făcut bine şi el acum mă reclamă la Mitropolit”, se plânge vicarul, ştiind foarte bine că problema a ajuns şi pe masa de lucru a ÎPS Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei.

Delir sau ameninţare cu moartea?
După ce ne-am întâlnit cu preotul Darius Matei, la cererea acestuia, pentru a face documentaţia necesară expunerii în presă a cazului, am fost sunaţi de acesta şi anunţaţi că nu mai doreşte publicarea evenimentelor. Gravitatea faptelor şi a acuzaţiilor ne face să nu mai dăm înapoi, cu toate că preotul Darius Matei susţine că în repetate rânduri a fost ameninţat chiar şi cu moartea, nu doar cu excluderea din preoţie, de „persoane rău intenţionate”. Vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Râmnicului, Emilian Groşenoiu, exclude asemenea ameninţări, catalogându-le drept „delir” din partea preotului Matei. De asemenea, Groşenoiu nu crede nici povestea cu violul de la Trivale şi pune întreaga tevatură pe seama datoriilor pe care preotul de la Stoileşti le făcuse în cei şapte ani în care a fost paroh. „El se ducea pe la mai multe mănăstiri şi cerea bani. O fi găsit mai mult sprijin acolo la Trivale şi la un moment dat stareţul nu i-a mai dat. Acum… nu poţi da bani cuiva la nesfârşit. Matei spune că ia bani pentru cantina săracilor pe care o făcuse la el la Stoileşti, dar vreau să vă spun că umbla şi cu maşini destul de scumpe. Personal nu cred în povestea tentativei de viol. Ştiţi cum se zice, ce auzi să nu crezi şi ce vezi să crezi doar pe jumătate”, susţine vicarul.

Declaraţii contradictorii, şantaj şi flagrant
Preotul Darius Matei a fost arestat pentru şantaj, după un flagrant făcut de organele de cercetare penală, la care şi-a dat concursul şi stareţul de la Trivale, Gherasim Nicuţ. Pe 21 octombrie 2008, a fost arestat. Stareţul a depus plângere împotriva lui Matei cum că, de fapt, în 1998, preotul îi făcuse avansuri, punându-i o mână pe picior. Să îi fi dat stareţul Gherasim Nicuţ, lui Matei, timp de ani buni, numeroase sume de bani, doar pentru o „banală” mână pe picior?! Matei declară cu totul altceva. Cert este că preotul a făcut puşcărie pentru şantaj timp de 16 zile. În tot acest timp, stareţul de la Trivale nu a primit nicio pedeapsă, fie ea şi administrativă, pentru scandalul în care a intrat, cu toate că ulterior pe numele său au mai apărut plângeri de viol de la alte persoane. Unele chiar minore.

De la crema Nivea, la arest preventiv
Totul a început în 1998. Pe atunci, Darius Matei era un absolvent al seminarului preoţesc. Rămas în Moldova fără bani, a reuşit să ajungă cu trenul până la Bucureşti şi de acolo la Piteşti. A încercat să facă rost de bani pentru a ajunge în comuna unde locuia, Galicea. Prezentăm povestea părintelui Matei, aşa cum singur o povesteşte. „Când am ajuns la Schitul Trivale, am cerut părintelui stareţ de acolo suma de 5.000 de lei să ajung acasă. Mi-a spus că mi-i dă, dar mai întâi să beau cu el o cafea, la o discuţie între patru ochi. Am acceptat. Prima dată m-a întrebat dacă vreau să mă călugăresc. A zis că imediat mă poate face monah. Îmi dă maşină de serviciu, telefon…Eu nu am acceptat şi m-am mirat pentru că nu îmi dădeam seama cum pot ajunge aşa repede călugăr, eu care abia terminasem seminarul”.
Potrivit lui Matei, scena s-a petrecut în cancelaria schitului, în care stareţul se încuiase cu tânărul seminarist: „Şi-a dat jos sutana, sub care nu mai avea, absolut nimic. A scos dintr-un sertar o cutie cu cremă Nivea. A dat în mine şi mi-a smuls hainele. S-a uns pe mâini cu cremă şi a încercat să mă ungă şi pe mine. Mi-a zis să nu mai ţip că oricum nu mă aude nimeni. Dacă a văzut că nu vreau să fac nici sex oral, nici sex anal, m-a obligat să îl masturbez. După asta, mi-a dat drumul, dar şi vreo 800 de mii de lei. Peste câţiva ani, l-am reîntâlnit la facultate, unde tot el mi-a oferit mai multe sume de bani în schimbul tăcerii. Până la urmă, am luat banii pentru că aveam datorii mari. Făcusem multe la parohie şi nu îmi mai ajungeau veniturile. Nici ÎPS Calinic (n.r. Arhiepiscopul Argeşului) nu a vrut să facă dreptate… ceea ce mi se pare din cale afară de suspect”, ne relatează preotul Darius Matei. După câteva tranşe de bani primiţi de la stareţul Gherasim de la Trivale, Matei a fost arestat pentru şantaj, în urma flagrantului. A stat în arest 16 zile, ieşind pe cauţiune. Cauza se judecă, iar Matei este suspendat de la cele sfinte, fiind doar preot misionar la Drăgăşani.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
Comentariuvreau decizia de angajare si anii de vechime de la parohia Govora domnule Matei
Scris de nelus
Comentariubolnav de cancer la 26 de ani Ma numesc Magyara Rudolf Leonard, am 26.de ani si bani prea putini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratarii afectiunilor de care sufar. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, in mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adapost de noapte din Sibiu si nu pot munci pentru ca medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufar de ciroza hepatica, ulcer, si scolioza toracica si am nevoie, lunar, de medicamente in valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Ma adresez oamenilor cu suflet si credinta in Dumnezeu sa ma ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, ma pot ajuta cu mici donatii in contul deschis la BCR : RO36RNCB0231088855520001 lei. RO22RNCB0593088855520001...EURO.. E-mail: rudolfleonard13@yahoo.com Telefon: 0757205495 Va multu mesc anticipat Telefon: 0757205495
Scris de ruolf
ComentariuPreotul Matei Constantin zis ,,Baronul,,i-mi analiza dimensiunea membrului meu frecandu-ma pe dimensiunea acelui membru mentionat mai sus ,facea acelas lucru oriunde eramde ex.in masina sa ,in locuinta mea, in locuinta lui a socrilor lui,, la munca la in loc.PESCEANA la cules de porumb .Trebuia sa fiu supus eu i-mi doream tot ce i-mi propusase ,,Baronul,,i- mi suradea ideea, a-m acceptat visul promis dar s-a sucit. Acest om considera in mintea sa ca undeva m-a ajutat ,nu este adevarat ,mai rau s-a bagat in viata mea ,el crezand ca i-mi ofera un viitor bun s-a pacalit.La ora actuala viitorul la-m facut eu fara ,,Baron,,dar macar trebuie sa stie ca nu sant un prost ca al sau cumnat Amza cu atata scoala de plocone.Da nu este adevarat voi demonstra oricand.
Scris de anonim
ComentariuDaca ma luati in seama am multe de spus despre Pr.MATEI CONSTANTIN taticul taticilor PREOTILOR facuti la apel de seara ,,SI dansi sant cei mai tari>> STAPANUL INVATA SLUGA SA FURE>>
Scris de FOTA-LITA IONEL
ComentariuMilogul Parohiei Govora-Sat Pr. AMZA NIC. cere bani la inmormatari ,,150 RON ,, prin sat cere bani de pomenit 30 RON din 3 in 3 luni ?? /plus contributia anuala de la bietii oameni amarati fara nici un act fiscal sau chitanta .Georghe -Petre om cu caracter si destept.Am o rugaminte ca Pr.Amza sa invete ca in loc de,,Binecuvantata este Dumnezeul Nostru ...... se zice ,,BINECUVANTAT ESTE DUMNEZEUL NOSTRU...
Scris de FOTA -LITA IONEL
ComentariuI-mi face cunoscut sa va spun ca pr. Matei Constantin mi-a distrus cariera si viitorul ademenindu-ma cu sume mici de bani eu fiind un biet amarit a-m aceptat pe momet: m-am bucurat ca cineva tine cont de valoarea mea ,,voce, tipic bis. practica de la 12ani ai mei la pr. Schiteanu Constantin .A zis ca ma ajuta si ma ajutat pe moment ,,ma tras de la liceu promitandu-mi marea cu sarea, eu am pus botul, fiind minor . Chipurile m-a dus la Seminarul Teologic din Craiova la sc. de cantareti ,,citez ,,:stai aci ca te duc la Bucuresti la Teologie nu fi prost!,, vorbe in vant ,a trecut anul si ma retras de la Craiova ,,vino ma prostule in co-a ca te angajez la parohia Govora ,muncim, facem biserica si lua-m bani .zis si facut am muncit 7 ani bani ioc ,,doar de buzunar,, si aia cu conditi ca nu sant +sluga in curtea casei ,,batut covoare ,pune lustre de cristal ,spalat masina ,la un momendat nu mai stiam ce masina sa mai spal ,,le schimba ca pe ciorapi. Am inceput sa-mi dau seama si am facut pe
Scris de Fota-Lita Ionel
Comentariufa bani...acum ! Vrei sa faci bani dar nu-ti place sa umbli la interviuri si sa dai de sefi uraciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe ... mai mult Vrei sa faci bani dar nu-ti place sa umbli la interviuri si sa dai de sefi uraciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe zi poti castiga 75-1000 pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult.Ce iti trebuie? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de s
Scris de LAURA
Comentariufa bani...acum ! Vrei sa faci bani dar nu-ti place sa umbli la interviuri si sa dai de sefi uraciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe ... mai mult Vrei sa faci bani dar nu-ti place sa umbli la interviuri si sa dai de sefi uraciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe zi poti castiga 75-1000 pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult.Ce iti trebuie? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de s
Scris de LAURA
Comentariufa bani...acum ! Vrei sa faci bani dar nu-ti place sa umbli la interviuri si sa dai de sefi uraciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe ... mai mult Vrei sa faci bani dar nu-ti place sa umbli la interviuri si sa dai de sefi uraciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe zi poti castiga 75-1000 pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult.Ce iti trebuie? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de s
Scris de LAURA
ComentariuLOCURI DE MUNCA Gasiti LOCURI DE MUNCA la : w w w . somerul . ro !!!!
Scris de XX
ComentariuLOCURI DE MUNCA Gasiti LOCURI DE MUNCA la : w w w . somerul . ro !!!!
Scris de XX
ComentariuRecuperam datoriii Recuperam datorii in conditii legale , orice fel de datorii - garantii de buna executie, garantii bancare, garantii ipotecare cu apartamente, terenuri, imobile etc.Gratuit ,nebirocratic , fara taxe ascunse !!! www.recuperamdatorii.ro telefon : 0722 728192 vestimpex01@gmail.com Scris
Scris de RECUPERAM DATORII
ComentariuRecuperam datoriii Recuperam datorii in conditii legale , orice fel de datorii - garantii de buna executie, garantii bancare, garantii ipotecare cu apartamente, terenuri, imobile etc.Gratuit ,nebirocratic , fara taxe ascunse !!! www.recuperamdatorii.ro telefon : 0722 728192 vestimpex01@gmail.com Scris
Scris de RECUPERAM DATORII
ComentariuCamerele de la PENSIUNEA CARMEN-CHEIA-sunt murdare,miros a mucegai,nu s-a dat cu var de mult timp.Lenjeriile nu sunt schimbate,PATROANA CARMEN CRINTEA-se comporta cu clientii de zici ca,ai intrat la puscarie.EVITATI!
Scris de SILVIA
Comentariupentru toti cei ce nu stiu inca fratilor stiati ca p.sf AMBROZIE ARE O FETITA cu o femeie din giurgiu????? eee cum mai stam cu calugaria ??
Scris de ambro
ComentariuVrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe zi poti castiga 75-100 pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult. Ce iti trebuie? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de site-uri on-line...restul, depinde doar de tine si de cat de multa staruinta iti dai. Lucrul e mai mult legat cu casuta de e-mail. Pentru informatii suplimentare, trimite-mi un e-mail cu subiectul "LUCRU" pe adresa de e-mail manage.money30@gmail. Nu uitati sa scrieti la subiect cuvantul "LUCRU" sau “Vrei sa castigi un salariu minim in cateva zile?Tot ce trebuie sa faci este sa trimiti mail-uri petrecandu-ti 2 -3 ore pe zi in fata calculatorului. cu cat muncesti mai mult cu atat castigul va fi mai mare.100-300/ SAPTAMANA.sa fii liber in graficul de munca, dar
Scris de lucru
Comentariupentru toti cei ce nu stiu inca fratilor stiati ca p.sf AMBROZIE ARE O FETITA cu o femeie din giurgiu????? eee cum mai stam cu calugaria ??
Scris de ambro
ComentariuLOCURI DE MUNCA Gasiti LOCURI DE MUNCA la : w w w . somerul . ro !!!!
Scris de XX
ComentariuRecuperam datoriii Recuperam datorii in conditii legale , orice fel de datorii - garantii de buna executie, garantii bancare, garantii ipotecare cu apartamente, terenuri, imobile etc.Gratuit ,nebirocratic , fara taxe ascunse !!! www.recuperamdatorii.ro telefon : 0722 728192 vestimpex01@gmail.com
Scris de RECUPERAM DATORII
Comentariu 0 l e i ...L E N T I L E D E C O N T A C T 5 0 l e i ...L E N T I L E D E C O N T A C T........ i d m a l l _ e y e s
Scris de IASI
Comentariufa bani...acum ! Vrei sa faci bani dar nu-ti place sa umbli la interviuri si sa dai de sefi uraciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe ... mai mult Vrei sa faci bani dar nu-ti place sa umbli la interviuri si sa dai de sefi uraciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe zi poti castiga 75-1000 pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult.Ce iti trebuie? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de s
Scris de LAURA
ComentariuADIDASI DE VANZARE Adidasi De Vanzare... erata://wflickr/photos/44639000@N05/ da un Click p site k nu strica...... :axiel10 sau 0752030155 ....Da massul mai departe,t rog!!! ...MS
Scris de ANONIM
ComentariuCel mai nou si rapid G P S 533 M H z de 5" cu BT si Fm, FuII EUR0PA 2010 la 45O Lei ! Noi, Garantie 2 ANI Detalii pe A n t i r a d a r e . r o
Scris de OFERTA LIMITATA!
ComentariuADIDASI DE VANZARE Adidasi De Vanzare... erata://wflickr/photos/44639000@N05/ da un Click p site k nu strica...... :axiel10 sau 0752030155 ....Da massul mai departe,t rog!!! ...MS
Scris de ANONIM
ComentariuADIDASI DE VANZARE Adidasi De Vanzare... erata://wflickr/photos/44639000@N05/ da un Click p site k nu strica...... :axiel10 sau 0752030155 ....Da massul mai departe,t rog!!! ...MS
Scris de ANONIM
Comentariu5 0 l e i ...L E N T I L E D E C O N T A C T 5 0 l e i ...L E N T I L E D E C O N T A C T........ i d m a l l _ e y e s
Scris de IASI
Comentariufa bani...acum ! Vrei sa faci bani dar nu-ti place sa umbli la interviuri si sa dai de sefi uraciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe ... mai mult Vrei sa faci bani dar nu-ti place sa umbli la interviuri si sa dai de sefi uraciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri...Pentru doar 3-4 ore de lucru pe zi poti castiga 75-1000 pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult.Ce iti trebuie? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de s
Scris de LAURA
ComentariuRecuperam datoriii Recuperam datorii in conditii legale , orice fel de datorii - garantii de buna executie, garantii bancare, garantii ipotecare cu apartamente, terenuri, imobile etc.Gratuit ,nebirocratic , fara taxe ascunse !!! www.recuperamdatorii.ro telefon : 0722 728192 vestimpex01@gmail.com
Scris de RECUPERAM DATORII
ComentariuRecuperam datoriii Recuperam datorii in conditii legale , orice fel de datorii - garantii de buna executie, garantii bancare, garantii ipotecare cu apartamente, terenuri, imobile etc.Gratuit ,nebirocratic , fara taxe ascunse !!! www.recuperamdatorii.ro telefon : 0722 728192 vestimpex01@gmail.com
Scris de RECUPERAM DATORII
ComentariuSCHITUL–PELISOR:Sfanta–Liturghie nu se savarseste decat duminica/Nu este viata monahala si randuiala/Nu este obste/Stareta Teoctista nu stie randuiala la strana–nu stie sa cante,nu vine la slujbe decat duminica si atunci iese de mai multe ori din Biserica/Stareta Teoctista umbla bauta,traieste in desfrau si nu poarta perimanul.
Scris de ANONIM
Comentariupandula de teoctista sa nu va mai puna sa scrieti ca nu s-a culcat cu barbati,curva ce este si sa racunoasca!?doar a facut si avorturi,s-a dus in moldova .nu are curaj sa recunoasca.sa invete la starna ca este nula nu stie,fufa de teoctista
Scris de anonim
ComentariuSurorile de sange ale faimoasei starete teoctista si-au facut casele pe minciuni si pe sema unor oameni care au profitat de ei.La fel si stareta teoctista si-a facut casa prin desfrau,cati bani nu i-a mancat paznicului mitu si la cati din ciolpani.monahia teoctista este o plevusca.Si surorile ei tot niste betive si curve
Scris de NINA
ComentariuLOCURI DE MUNCA Gasiti LOCURI DE MUNCA la : w w w . somerul . ro !!!!
Scris de xx
ComentariuLOCURI DE MUNCA Gasiti LOCURI DE MUNCA la : w w w . somerul . ro !!!!
Scris de xx
ComentariuMizerii umane–IEROMONAHUL IULIAN SI MONAHIA TEOCTISTA–pentru tot ce au facut si fac in continuare.Nu sunt demni si nu merita sa poarte hainele monahale!Rusien pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–cu asa traitori in manastiri!?Au furat banii si si–au facut casa.MONAHIA TEOCTISTA s–a culcat cu,cumnatul ei,sotul sorei de sange si a facutavort.
Scris de anonim
ComentariuDECI POPA IULIAN ABABEI ESTE UN SHARLATAN FATA DE DUMNEZEU. CONCLUZIE ESTE CA IULIAN ESTE ATEU, NU CREDE IN D–ZEU. SINGURUL "ZEU" AL LUI IULIAN "AL SIBIULUI" , ESTE BANUUUUUUUL !!!!!!!!!
Scris de ANONIM
ComentariuLOCURI DE MUNCA Gasiti LOCURI DE MUNCA la : w w w . somerul . ro !!!!
Scris de xx
ComentariuLOCURI DE MUNCA Gasiti LOCURI DE MUNCA la : w w w . somerul . ro !!!!
Scris de XX
ComentariuLOCURI DE MUNCA Gasiti LOCURI DE MUNCA la : w w w . somerul . ro !!!!
Scris de XX
ComentariuLOCURI DE MUNCA Gasiti LOCURI DE MUNCA la : w w w . somerul . ro !!!!
Scris de XX
ComentariuLOCURI DE MUNCA Gasiti LOCURI DE MUNCA la : w w w . somerul . ro !!!!
Scris de XX
ComentariuVrei sa faci bani Dar nu-ti place sa umbli la interviuri si sa dai de sefi uriciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca , Dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri…..Pentru doar 3-4 ore de lucru pe zi poti castiga 75-1000 pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult. Ce iti trebuie? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de site-uri on-line...restul, depinde doar de tine si de cat de multa staruinta iti dai. Lucrul e mai mult legat cu casuta de e-mail. Pentru informatii suplimentare, trimite-ti un e-mail cu subiectul "LUCRU" pe adresa madalina217@yahoo Nu uitati sa scrieti la subiect cuvântul"LUCRU".
Scris de BANI
ComentariuCel mai nou si rapid G P S 533 M H z de 5" cu BT si Fm, FuII EUR0PA 2010 la 45O Lei ! Noi, Garantie 2 ANI Detalii pe A n t i r a d a r e . r o
Scris de OFERTA LIMITATA!
ComentariuLOCURI DE MUNCA Gasiti LOCURI DE MUNCA la : w w w . somerul . ro !!!!
Scris de XX
ComentariuSCHTIUL PELISOR–continua cu abaterile de la normele vietii monahale si cu defiente de ordin administrativ finaciar.STARETA–TEOCTISTA si CALUGARUL–DUHOVNIC IULIAN,nu stiu ce atributii au si care este menirea lor la SCHIT.Maici nu mai sunt,doar STARETA si sora Fira,Slujbele nu se fac pentru ca,MONAHIA TEOCTISTA nu cunoaste randuiala si nu are cunostinte religioase.Caracterul–MONAHIEI TEOCTISTA si a MONAHULUI IULIAN–nu este pentru o viata monahala.
Scris de anonim
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de ANONIM
ComentariuSchitul Pelisor=PENSIUNEA ABABEI–CALUGARULUI IULIAN si a MONAHIEI TEOCTISTA.DONATI–NE BANI SA PUTEM SA NE MODERNIZAM CASA DIN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT,NE FACEM SI NOI CA,FACEM CEVA SLUJBE SI CA,DUCEM O VIATA MONHALA–CU MULT DESFRAU.aceasta este viata in SCHITUL PELISOR,PROPRIETATEA PERSONALA A CALUGARULUI IULIAN ABABEI!
Scris de ANONIM
ComentariuStareta Teoctista,a dat maicile afara pentru ca.unele erau mai experte decat ea la desfrau–Sora Ana dupa ce dansat la bara in Grecia, a fugit de acolo si Calugarul Iulian,a luat–o ucenica lui la SCHITUL PELISOR.Dar din pacate Sora Ana stia la strana,adica la Slujbe,pe cand Stareta Teoctista,habar nu are!!!!!
Scris de MEDIAS
ComentariuDaca citim cartile adevaratilor parinti, din pacate doar cartile ne–au mai ramas, putem vedea ce inseamna viata calugareasaca. Sf Ignatie Briancianov vorbea acum mai de 100 de ani de lipsa ravnei calugaresti si de faptul ca pentru cei multi cartile au ramas singurele calauze in viata duhovniceasca. Nu sunt pus numai pe critica. Hristos Insusi a spus sa vedem barna din ochiul nostru, dar ma doare de nesimtirea multor oameni care sunt calugari numai cu hainele si cu numele, dar cu inima sunt mai departe de Dumnezeu decat multi dintre mireni. Sunt, slava lui Dumnezeu, si adevarati monahi, dar ii putem numara pe degetele mainii vorbind de cei cunoscuti, si sunt si multi pe care numai Dumnezeu ii stie, dar ce doresc sa spun este faptul ca sunt insa si mai multi, mult mai multi care isi bat joc de demnitatea aceasta pe care au primit–o, uita ca ei ar trebui sa fie lumina lumii, ei saracii aducand intuneric.MONAHIA TEOCTISTA SI CALUGARUL IULIAN–SUNT O RUSINE PENTRU MITROPOLIA ARDEALULUI
Scris de ANONIM
ComentariuAm o intrebare: de ce nimeni nu face nimic impotriva celor isi pun biserica si slujirea lor clericala ca pavaza a mandriei si a altor multe pacate. Multi, foarte multi slujitori ai Domnului, duhnesc de duhuri necurate si stau asa cum a zis profetul daniel despre "uriciunea pustiirii", in locul cel sfant. nu le este frica de Dumnezeu, nu le este frica ca vor merge in fata tronului de judecata? Multi clerici s–au indepartat cu totul de simplitatea apostolica, de duhul acela jertfelnic si zac acum in nesimtire duhovniceasca. O spune un om din interiorul ierarhiei. De multe ori mi–e jena sa marturisesc ce sunt din cauza a ceea ce acesti asa numiti slujitor fac. Astia sunt calugari care mustesc de prea multa hrana, asa invata legiuitorii monahismului ca trebuie sa lupte un monah impotriva duhului desfranarii?! Astia au depus votul saraciei, dar au masini de ii intrec pana si pe marii afaceristi care nu au nimic in comun cu Biserica?! Astia sunt calugarii care le este greu sa f
Scris de ANONIM
ComentariuFaptul ca parintele calugar iulian ababei a oferit asistenta religioasa si in alte orase a insemnta, se pare, o incalcare a regulamentelor impuse de normele calugariei. Manifestarile duhohvnicesti lasa de dorit si nu sunt demne pentru un preot,iar pentru un calugar nici atat!? Dar pentru–BANI–este in stare sa se duca toata tara si nu–si faca datoria de preot la SCHITUL–PELISOR. Casa pe care si–a construit–o este o mare rusine pentru calugarul iulian–din banii oamenilor amarati si din dontiile de la SCHIT?!
Scris de ADAM
ComentariuEste la ordinea zilei scandalurile,certurile si batai la SCHITUL PELISOR.STARETA TEOCTISTA,nu se poate abtine si este in obisnuinta ei sa bata maicile ca sa plece si o lase singura la SCHIT cu amamtii sa se poata desfasura–DESFRAU.Doar are amantul cu ea la SCHIT.
Scris de VINTILA
ComentariuAm convingerea ca manastirile au ajuns cuiburi pentru frustrati,carieristi,slabi la minte sau homosexuali.Din pacate manastirile s–au transformat cel mult in obiective turistice,pentru ca numai oaze de liniste sau curatenie sufleteasca nu sunt.Oamenii ar trebui sa cunoasca adevarul,dar cred ca ar fi socati de ceea ce ar afla.Spun acestea cu amaraciune,dar n–as mai calca intr–o asa locatie.
Scris de ANONIM
ComentariuNimic nu mai surprinde in tara asta... Daca unii fac ce fac, ce sa ne mai asteptam la recidivisti sau la unii tigani??? Pacat, ca Biserica e murdarita de astfel de oameni... Ei se lafaie in averi si noua ne spun se fim saraci. Manastirile sunt lux, toti fara adapost se retrag acolo, unde, doar ei stiu cu adevarat daca se roaga... Nu ii generalizez, dar credinta deja pare "comerciala". Preotii spun sa nu interpretam Biblia, mai bine ar spune sa tina oamenii la igiena, sa ne respectam unii pe altii, EDUCATIA sa fie f importanta...ei tot cu cele 10 porunci au ramas care sunt si ele bune, dar nu e de ajuns...parerea mea.Calugari gen Iulian de la Pelisor sunt la moda racolatori de prima clasa care nu au nimic in comun cu divinitatea.
Scris de anonim
Comentariu–au calugarit sa fuga de munca si de greul vietii, jecmaneala e mai usoara daca esti in sutana!
Scris de hoti in sutane
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuMare pacat de munca si truda Pr.Catalin Dumitrean,Fam.Piloiu–Gheorghe,Ilie,Vasile si Spiridon,Fam.Toma din Mosna si toti oamenii care au donat si au ajutat cum au putut–SFANTUL SCHIT PELISOR.Cel mai bine ar fi sa fie schit de calugari,pentru ca,asa s–a dorit de la inceput,pentru ca,tot nu se fac slujbe este doar un loc de unde calugarul iulian face bani!!
Scris de MEDIAS
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN.
Scris de ADAM
ComentariuOare ce cauta Stareta Teoctista mai mereu la Hotelul Bulevard din Sbiu,mai ales seara??? Trebuie intr–un fel sa–si plateasca toate neregulile!? Staretia pentru–Monahia Teoctista Ababei ESTE TOTUL! Este ceva ce nu a visat si imaginat niciodata! Nu este meritul ei! Doar s–a proclamat singura si nu a avut cine sa conduca Schitul Pelisor si atunci,mai mult fortat–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU a numit–o in 2009
Scris de anonim
ComentariuMaica Teoctista,cara tot ce se poate cara La Tiganesti,acolo sunt celelalte surori de sange unde se administreaza singure intr–o casa si tre sa munceasca ca sa se intretina,fac covoare,cum nu prea se mai cauta nu au ce manca si cineva tre sa le ajute,asa ca de la Pelisor se cara noaptea cu dubita toate cele necesare ca sa nu mai fie criticata ca de ce cara a dat toate maicile afara ,cele care comentau ,iar acum are verde la carat ,desfrau,bataie de joc
Scris de Augustina
ComentariuAm stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.
Scris de RALUCA
ComentariuLa Schitul–Pelisor,sunt abateri grave de la normele vietii monahale.Sfanta–Liturghie,nu se savarseste decat duminica si in zile de sarbatoare pentru ca,Preotul–IULIAN,este plecat din manastire sa stranga bani pentru casa personala a dansului si face slujbe de dezlegari.Schitul–Pelisor,poate fi considerat o "mica afacere"pentru familia–ABABEI–STARETA TEOCTISTA SI FRATELE EI–CALUGARUL IULIAN.
Scris de ZOSIM
ComentariuCALUGARUL ABABEI SI–A CONSTRUIT CASA IN COMUNA ONICENI JUD.NEAMT PE BANII SLUJBELOR DE DEZLEGARE?!PE CARE LE FACE IN SIBIU,BRASOV,PITESTI SI BANII MANASTIRII PELISOR–SIBIU,RUSINE!UNUL DINTRE VOTURILE MONAHALE ESTE SARACIA?
Scris de ANANIA
ComentariuOare stie MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU ce se intampla la Manastirea PELISOR–nu este viata monahala,PREOTUL IULIAN–se duce sa faca slujbe pe bani.Pacat de efortul financiar al fam.PILOIU care a construit manastirea.
Scris de ZUZU
ComentariuPrislea ....mai mari preotilor.... nu trebuie sa ia spaga.... ca altfel unde ajunge omenirea aceasta... ce–a construit Parintele Iulian e lucru mare pentru omenirea aceasta,munca dansului cu siguranta v–a fi rasplatita.....ca sa fi bun trebuie sa fi prigonit,cu siguranta acest esec il v–a ridica pe parinte si mai sus. Maica teoctista v–a ajunge in iad ,cu audi cu tot ,masina de fite ii trebuia dansei????cu boxe si cd–player?? nu–si merita hainele bisericesti
Scris de dimitrie
ComentariuACEST PREOT IULIAN ABABEI FOLOSESTE HIPNOZA PENTRU A INBOLNAVI OAMENII CU DEOCHIURI SI USTURIMI ,SUFOCARI LA COPII,PENTRU A MERGE LA EL LA DOFTORICIT.CHESTILE ASTEA SUNT DEOSEBIT DE GRAVE PENTRU OMENIRE .MAI DEMULT SE ARDEAU PE RUG SA NU MAI RAMINA NIMIC DIN OCIRMUIREA LOR DUMNEZEU TEA VAZUT .MAI MARI PREOTILOR NU TREBUIE SA LASE PREOTI DE ASEMENEA SCRUPULE ,SI FETE ASCUNSE,IN SLUJBA BISERICI.ESTE O RUSINE SI UN PACAT PENTRU BISERICA.DACA NU CIND VA COBORI ISUS PE PAMINT VOR FI JUDECATI SI EI.UNDE AJUNGE OMENIREA IN FELUL ACESTA?
Scris de prislea
ComentariuPREOTUL–IULIAN,de la MANASTIREA–PELISOR,a uitat de cele 3voturi monahale!Pacat de tinerii nostri pe care el i–a nenorocit.Ucenicile lui sunt depedente de el,le manipuleaza cum vrea el.Minte oamenii cu slujbe de dezlegari,profita de suferinta oamenilor.SALVATI MANASTIREA PELISOR DE LA DESFRAU!!!!!
Scris de MACARIE
ComentariuPREOTUL–IULIAN are numai ucenice–care le tine la Manastire.Nu face Slujbe,merge prin Sibiu,Pitesti si Rm.Valcea si strange bani–chipurile pentru manastire dar si–a facut vila.La MANASTIREA–PELISOR este mare tulburare si sminteala.
Scris de MAGDALENA
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuPREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
Comentariucei de schitul pelisor sunt niste loaze de oameni,la ce se fapte au facut si se continua tot in pacate. daca au furat banii schitului si si–au facut casa particulara?!!!! ce cauta un drogat,tatuat si care fumeaza sa stea la schit????? trebuie pitit si unde putea la–"MAICUTA" MITROPOLIA ARDEALULUI–acorda prea multa clementa!!
Scris de ANONIM
ComentariuMONAHIA–TEOCTISTA este o STARETA nevrednica!Haina calugareasca nu este un pasaport pentru–RAI!?Manastirile ar trebui sa fie lumini care sa straluceasca in intuneric!La SCHITUL–PELISOR,nu se poate vorbi si nu este o viata monahala–este ceva improvizat din care sa se poata scoate bani si sa–ti satisfaca–STARETA TEOCTISTA–toate capriciile si sa poata sa–si tina si surorile si nepoatele–de la MANASTIREA–TIGANESTI,iar PREOTUL–IULIAN,este avid dupa bani.Poate ar fi bine sa mai puna mana sa invete sa citeasca si sa puna in practica regulile de comportament si de viata monahala,dupa care mirenii sa–si dea cu parerea si o sa constate ca,sunt mari abateri si nu este randuiala de viata monahala
Scris de BUCUR
ComentariuCamerele de la PENSIUNEA CARMEN-CHEIA-sunt murdare,miros a mucegai,nu s-a dat cu var de mult timp.Lenjeriile nu sunt schimbate,PATROANA CARMEN CRINTEA-se comporta cu clientii de zici ca,ai intrat la puscarie.EVITATI!
Scris de RALUCA
ComentariuStareta teoctista si–a angajat–paznic,ucenic,sofer,bodyguard,asistent personal.Este specialist,scolit la Bucuresti.Doar paznicul care l–a avut din sat nu putea sa faca de toate!?ar fi vrut si putut dar sotia este prietena cu ea.Nimic nu este intamplator!Dintr–un om pierdut o sa iasa un monah adevarat!Doar are exemple unicate–stareta teoctista–31 de ani de manastireieromonahul iulian–30de ani de manastire!?Dar mai asculta si el victor,despre el este vorba–B.U.G.MAFIA,la schitul pelisor.Doar vad si oamenii din sat si aud
Scris de DOMETIE
ComentariuNu este nicio schimbare in bine la Schitul–Pelisor!Tot agitatie,haos,tulburare,sminteala,dezordine,lipsa de la slujbe.Preotul Iulian nu face Sfanta Liturghie zilnic–plecat prin tara si face slujbe de dezlegari pe bani.Se asteapta cate un crestin sa vina la Schit sa dea un ban si lase un pomelnic–daca o fi citit de cineva!?doar duminica ce vin.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL ANDREI si PARINTELE–EXARH VISARION sunt multumiti ca,este cineva la Schitul Pelisor si il pazeste de hoti!
Scris de MEDIAS
ComentariuOameni buni–cea ami grava abatere a STARETEI–MONAHIA TEOCTISTA este ca,nu poarta–PERIMANUL–o bucata de stofa patrata pe care sunt brodate crucea si semnele uneltelor de la Patimile Domnului,purtata de monah pe spate si legata crucis cu doua panglici.Daca a dat jos,adica nu poarta–PERIMANUL–poate fi considerata ca,nu este–MONAHIE.MITROPOLIA ARDEALULUI–nu verifica ce se intampla prin manastarile subordonate lor???ARHIEPISCOPIA SIBIULUI????
Scris de NINA
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuPREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
ComentariuPreotul Iulian Ababei e tot ce putea iesi mai urat din haznaua iadului.E plin de minciuna,viclenie,ura,pervesiune morala si sufleteasca, bisnitar,mandru,intrigant,clevetitor, ucigas de suflete. A furat banii Schitului Pelisor si si–a facut casa personala!!!!!!!!!! Minte lumea cu slujbe de dezlegare. Se crede cel mai mare duhovnic si are pretentii sa fie adorat.Are ucenici care–i manipuleaza cum vrea el.Dar ce sa–i ceri la 7clase?!!!
Scris de TEOFAN
ComentariuMizerii umane–IEROMONAHUL IULIAN SI MONAHIA TEOCTISTA–pentru tot ce au facut si fac in continuare.Nu sunt demni si nu merita sa poarte hainele monahale!Rusien pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–cu asa traitori in manastiri!?Au furat banii si si–au facut casa.MONAHIA TEOCTISTA s–a culcat cu,cumnatul ei,sotul sorei de sange si a facutavort.
Scris de anonim
ComentariuNu este nicio schimbare in bine la Schitul–Pelisor!Tot agitatie,haos,tulburare,sminteala,dezordine,lipsa de la slujbe.Preotul Iulian nu face Sfanta Liturghie zilnic–plecat prin tara si face slujbe de dezlegari pe bani.Se asteapta cate un crestin sa vina la Schit sa dea un ban si lase un pomelnic–daca o fi citit de cineva!?doar duminica ce vin.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL ANDREI si PARINTELE–EXARH VISARION sunt multumiti ca,este cineva la Schitul Pelisor si il pazeste de hoti!
Scris de MEDIAS
ComentariuStareta–Teoctista sa se teme mai mult de DUMNEZEU si sa caute sa Ii placa lui DUMNEZEU!STARETA–TEOCTISTA s–a abatut de la slujirea lui HRISTOS!Cei care au scris li se poate reprosa ca au spus lucrurilor pe nume!gigi,marcel,mioara si LILIANA–si–au petrecut cateva zile la SCHITUL–PELISOR,pardon–PENSIUNEA ABABEI si acum scriu impresiile de acolo!Au primit binecuvantari si cuvinte de invatatura de la PREOTUL–IULIAN?!la cat stie si el!si STARETA–TEOCTISTA,i–a povatuit sa faca fapte bune si sa–si iubeasca aproapele si sa nu–l barfeasca–ceea ce face ea zilnic si i–a mai invitat la–MANASTIREA PELISORU–cum spune ea!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuPreotul Iulian Ababei e tot ce putea iesi mai urat din haznaua iadului.E plin de minciuna,viclenie,ura,pervesiune morala si sufleteasca, bisnitar,mandru,intrigant,clevetitor, ucigas de suflete. A furat banii Schitului Pelisor si si-a facut casa personala!!!!!!!!!! Minte lumea cu slujbe de dezlegare. Se crede cel mai mare duhovnic si are pretentii sa fie adorat.Are ucenici care-i manipuleaza cum vrea el.Dar ce sa-i ceri la 7clase?!!!
Scris de TEOFAN
ComentariuSA NE FERIM DE MONAHII CAZUTI!Asa cum sunt-STARETA TEOCTISTA si IEROMONAHUL-IULIAN ABABEI.Nu au dragoste fata de DUMNEZEU si aproapele!Nu au curatie!Degeaba stau in loc sfantnu au frica de DUMNEZEU.Care este ravna lor calugareasca?PACATELE-BANII,BAUTURA,DESFRAUL!?
Scris de DOMETIE
ComentariuPacatosii sunt ca sacii carbunarului, se murdaresc unul de altul. Deci fereste-te tu, cel cu sufletul curat si haina alba de cei ce stau in carbuni si mocirla pacatelor ca sa nu te faci negru si murdar ca ei.STARETA TEOCTISTA SI PREOTUL IULIAN AU FACUT DE TOT RASUL SCHITUL PELISOR PRIN TOT CE-AU FACUT,VORBIT SI PRIN COMPORTAMENTUL!RUSINE CA STAU INTR-O MANASTIRE!!!!!
Scris de CARINA BOTEA
Comentariuaproape toti scritori de pe aceasta pagina ba sunteti o adunatura de excroci
Scris de Dragos
ComentariuOsteneala, sudoarea, chinul, smerenia, umilinţa, dispreţul de sine, acestea îl clădesc pe monahul adevărat, acestea sunt cununile veşnice!Nu-CASA PARTICULARA,MASINI,PLIMBATUL,LIPSA DE LA SLUJBE,BAUTURA,CLEVETIREA,CEARTA,MANCAT CARNE,DISPRETUL,DENEGRAREA PROPRIULUI FRATE DE SANGE-CUM FACE STARETA TEOCTISTA CAND IL BARFESTE PE PREOTUL IULIAN,DESFRAUL.
Scris de TEOFAN
ComentariuLa SCHITUL PELISOR,au fost maici foarte pricepute care isi inchinau viata lui DUMNEZEU.Au plecat sau au fost date afara de STARETA TEOCTISTA pentru ca erau puse de ea sa faca cam tot la SCHIT–slujbe,curat,spalat,mancare,gradina si multe altele. Saracele nu le cumpara nimic,dar ea isi satisfacea toate poftele,norocul lor era ca pleca cam des de la SCHIT si atunci era liniste,pentru ca STARETA TEOCTISTA era in obisnuinta ei certurile,scandalurile si batai. Daca le dadea ascultare era cu tipat si impunator,parca era STAPANA.De cate ori la SCHTUL PELISOR nu au fost batai si certuri.
Scris de VINTILA
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.Am stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.Noi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA,nu participa la slujbe ca,nu stia randuiala si nici sa cante.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–trebuia sa aiba in vedere aceste lucruri esentiale si necesare pentru o monahie.
Scris de RALUCA
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA are copil,crescut in Moldova.
Scris de anonim
ComentariuSTARETA TEOCTISTA –UMBLA BAUTA,NU VINE LA SLUJBE,TRAIESTE IN DESFRAUDANUT,STEFAN,CONSTANTIN–ETC–CU CARE A PICAT IN DESFRAU,NU STIE LA SLUJBE,A FACUT AVORT LA NEAMT.PREOTUL IULIAN NU FACE SLUJBE PLEACA PRIN TARA SA FACA SLUJBE PE BANI SI SI–A FACUT CASA PARTICULARA PE NUMELE LUI.CINE ARE CURAJ SI DEMNITATE DE OM SI NU ESTE LAS SI FARISEU SA SPUNA CE NU ESTE ADEVARAT SI SA NUMAI LAUDE DEGEABA–SAU ESTE NEVOIT SA LAUDE–SERVICIU CONTRA SERVICIU!!!STARETA TEOCTISTA NU STIE LA SLUJBE!Stareta teoctista face scandaluri,tipa,urla,a dat maicile afara si si–a adus sora de sange–monahia partenia ababei–care a fost nevoita sa plece de la CATEDRALA PATRIARHALA.Stareta teoctista nu duce o viata monahala si a incalcat cele trei voturi monahale!La SCHITUL–PELIOSRU–Asa zice stareta teoctista–CORECT–PELISOR–NU ESTE VIATA MONAHALA–ESTE PENSIUNEA ABABEI
Scris de BUCUR
ComentariuCare este osteneala staretei teoctista?–MINCIUNA,BAUTURA,DESFRAUL,URA,DISPRETUL,CLEVETIREA,BARFA,BANUL,PLIMBATUL,LUXUL,MANDRIA,DENIGRAREA UNOR PERSOANE,INVIDIA,ZGARCENIA,NECURATIA,LACOMIA,MANIA.Pacatul este o infidelitate si o nedreptate fata de Dumnezeu si semenii nostri.Doar spune stareta teoctista mai bine zis se lauda ca si daca este adevarat tot ce s–a scris nu recunoaste!?Se simte bine si in acelas timp are impresia ca este cineva daca s–a scris despre ea–oricum numai poate ea?!Deci nu are CONSTIINTA si RESPECT!!!
Scris de LIVIU
Comentariuvam zis sa nu mai spuneti adevarul despre teo este cea mai tare din neamul nostru si ea face facultate noi avem cel mult 8clase.venim cu atocarul la pelisorul de la moldova si aparam pe maicuta stareta teoctista si popa iulian.de unde mai caram alimente si noi si la noi in moldova e saracie si noi neamul ababei am fost saraci.daca mai scrieti teo numai poate si bea incontinu nu se mai poate duce nici la slujbesi pica iar in pacate cu barbati ca si ei place mult barbatii.
Scris de costi
ComentariuSCHITUL–PELISOR este un schit unde STARETA TEOCTISTA,isi permite ce vrea ea.Maicile au plecat si ea si–a adus surorile de sange.A furat banii si si–a facut casa personala.Stareta TEOCTISTA–nu vine la slujbe pentru ca,nu stie la strana,umbla bauta,a picat in desfrau cu nepotul–copilul sorei de sange,cumnatul–sotul sorei de sange,a facut avorturi,are copil crescut in Moldova.La SCHITUL–PELISOR,sta amantul ei–sta ascuns pentru ca,il urmaresc recuperatorii,se drogheaza si fumeaza.
Scris de RALUCA
ComentariuMonahul are pravila rugaciunii si a muncii.Monahia Toectista si Preotul Iulian Ababei au alte prioritati-banul,bautul,desfraul,barfa,clevetirea,masini,case,tulburarea,cearta si scandalul.Preotului Iulian Ababei-mandria ai cam da tarcoale si "UCENICII" sunt putin condusi psihic de el.Se crede infailibil duhovnicesc si un innoitor al vietii duhovnicesti,este certat cu disciplina canonica-nici nu stie ce inseamna,doar el stie ami bine sa pazeasca oile,asta a facut la MANASTIREA-FRASINEI si acum se doreste cel mai bun si mare-DUHOVNIC!!!??
Scris de BUCUR
ComentariuStareta Teoctista si Preotul Iulian sunt niste monahi care nu au vocatie de calugari din moment ce au incalcat cele 3voturi monahale.Schitul Pelisor este pentru ei locul de unde sa poata sa scoata banisi sa-si duca existenta.Nu sunt modele de urmat-cum ar trebui sa fie calugarii pentru crestini.Cred ca MITROPOLIA-ARDEALULUI,nu are nevoie de asa monahi?
Scris de Venera
ComentariuNici un păcat săvârşit de vreun cleric nu mă va face să cred mai puţin în Biserică. Pentru că nu putem pune semnul de egalitate între un slujitor nevrednic şi Biserică. Îndrăcitul călugăr a murdărit haina monahală, chipul îngeresc al slujitorului Domnului.
Scris de TEOFAN
ComentariuDe zgarciti si hapsani ce sunt mai marii nostri,in cardasie cu staretii sau starelele pe care si le protapesc unde ,de cele mai multe ori,nu le este locul, nu sunt angajati mireni sa munceasca hectarele interminabile de pamant sau sa zideasca biserici,in locul amaratilor care vin sincer pentru o viata induhovnicita,pentu a se pregati iscusit ostas al lui Hristos in "razboiul nevazut",pentru a se sfinti. Astfel ar da dovada de intelepciune capii manastirilor si cei de deasupra lor si nu de sminteala pentru cei multi.In felul acesta si tanarul ar avea timp de slujbe,de pravila,de citit,iar mirenii ar avea si ei un ban ca tot nu au unde munci.Cel putin la greci asa se procedeaza si mi se pare cinstit in fata lui Dumnezeude aceea,poate,au grecii atatia sfinti! De aceea,poate au romanii atatia ratati in incercarea lor de a se darui sincer lui Hristos...cand ies din manastiri,ies complet antihristi sau ,in cel mai bun caz ,atei convinsi.
Scris de TEOFAN
ComentariuMonahul are pravila rugăciunii si a muncii. Si apoi, ce nevoie avem de cete de monahi fără vocatie, care nu constientizeaza importanta lucrării lor pentru Imparatia lui Dumnezeu !
Scris de TEOFAN
Comentariulasatio pe teo in pace.de unde mai caram si noi daca nu de la manastirea pelisor.mamuca le-a dus pe toate la manastire sa se pastreze curate si ele le-au placut barbatii.aducem copilele la pelisorul si are teo ucenice.si daca mai trage si ea un aphar e problema.are sie a nevoie de cate un barbat.moldova o apara.
Scris de costi
ComentariuSCHITUL-PELISOR este un schit unde STARETA TEOCTISTA,isi permite ce vrea ea.Maicile au plecat si ea si-a adus surorile de sange.A furat banii si si-a facut casa personala.Stareta TEOCTISTA-nu vine la slujbe pentru ca,nu stie la strana,umbla bauta,a picat in desfrau cu nepotul-copilul sorei de sange,cumnatul-sotul sorei de sange,a facut avorturi,are copil crescut in Moldova.La SCHITUL-PELISOR,sta amantul ei-sta ascuns pentru ca,il urmaresc recuperatorii,se drogheaza si fumeaza.
Scris de RALUCA
Comentariumănăstirea nu-i staţiune , loc de odihnă , nu face parte din frumosul şi plăcutul ştiut şi dorit de mulţi din lumea asta ! Trudă, muncă, multă credinţă, renunţări , rugăciune, ascultare . . .
Scris de LIVIU
Comentariunumai ziceti de stareta teoctista pentru ca luam atocaru si venim noi din moldova sa o aparam.teo asa zicem noi ne da de toate de la manastire.daca s-a mai culcat si ea cu neamurile noine-am inpacat cu ea.mai bea si ea doar nu este paguba.manastirea este a lui teo stareta teoctista si popa iulian.
Scris de costi
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuSTARETA TEOCTISTA IUBESTE MULT BARBATII SI BAUTURA.
Scris de NINA
ComentariuDaca tot ii place–STARETEI TEOCTISTA sa fie singura sa se duca in pustietate.Vai, dar ce se face acolo fara masina,bautura si–DESFRAU???STARETA–TEOCTISTA,a dat afara maicile ca,sa nu mai vada desfraul pe care il face chiar la,SCHIT–cand pleaca–PREOTUL IULIAN–sa–i aduca bani,sa nu vada maicile cum cara cam toate donatiile oamenilor la–MANASTIRE la TIGANESTI.Daca le–a dat afara sa faca singura acum slujbele!MITROPOLIA–ARDEALULUI,poate asa au nevoie de oameni??
Scris de DOMETIE
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau!
Scris de NINA
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
Comentariunumai scrieti de stareta teoctista doar e singura din neemul nostru ce a ajuns ceva .doar ea face facultate noi avem 4,,7,8clase.teo asa ii zicem noi in moldova facea si manastirea tiganesti pacate,betii se mai culca si cu unul si altul.mamuca le-a dus pe toate la manastire sa fie curate.daca mai scrie cineva de teo venim cu autocaru la pelisorul si apram noi pe teo si pe popa iulian,manastirea este a lor,de unda mai caram si noi alimente.o sa aducem copilele noastre si are teo ucenice acolo la manastire.si ce daca s-a mai culcat cu neamurile,noi ne aparam intre noi,ne certam si ne inpacam suntem neamuri.
Scris de costi
ComentariuSCHITUL PELISOR,o gloata si o sleahta,care mananca banii oamenilor.Sa puna mana sa demonstreze ca,nu este adevarat ce s–a scris despre ei.Daca tot le sare in ajutor unii si altii sa puna mana si sa traiasca cu adevarat o viata monahala si duhovniceasca!La Schit nu este liniste si pace duhovniceasca!Viata pe care o duc ei, zi de zi nu este de manastire!Comportamentul,vorbirea si faptele lor sunt de mireni lipsiti de bun–simt.Doar nu a venit degeaba–EPISCOPUL ANDREI si PARINTELE EXARH VISARION la Schit si le–a atras atentia.Doar se cearta de atatea luni si este o adevarata tulburare la Schit.Numai incercati sa mintiti ca ar avea cineva ceva cu ei si ar scrie minciuni!Totul este adevarat si mai sunt multe de spus si de o gravitate mai mare,ce s–a intamplat aici!Motive de smintire sunt vizibele!STARETA TEOCTISTA si PREOTUL IULIAN incalca–REGULILE BISERICESTI si de MORALA!Confunda Schitul Pelisor cu propria mosie!Nu trebuie sa fii de acord cu toti oamenii–depinde de pregatirea
Scris de BUCUR
ComentariuOare de ce au plecat–sora R.,sora A.,sora M.,maica S.,maica A.,–din cauza staretei teoctista–nu este viata de manastire,nu se comporta frumos,vorbea urat cu ele si le considerea sclavele ei.Veneau neamurile si cunostintele la schit si atunci se transforma intr–o adevarata nebunie–bautura,mancare si odihna.
Scris de BUCUR
ComentariuSA NE FERIM DE MONAHII CAZUTI!Asa cum sunt-STARETA TEOCTISTA si IEROMONAHUL-IULIAN ABABEI.Nu au dragoste fata de DUMNEZEU si aproapele!Nu au curatie!Degeaba stau in loc sfantnu au frica de DUMNEZEU.Care este ravna lor calugareasca?PACATELE-BANII,BAUTURA,DESFRAUL!?
Scris de DOMETIE
ComentariuCasa proprietate personala a – CALUGARULUI IULIAN–se afla in comuna ONICENI sat LUNCA si este pe numele dansului–ABABEI SANDU.Calugarul–adica monahul nu are voie sa detina proprietati!VOTUL SARACIEI!Asa ca,donati bani la SCHITUL PELISOR–cat se poate de mult sa se imbogateasca–IEROMONAHUL IULIAN!MITROPOLIA ARDEALULUI–vegheaza la buna functionare a vietii monahale!?
Scris de ANONIM
ComentariuIncet-incet apare adevarul despre vasta activitate a Staretei teoctista.Floarea se cunoaste dupa miros,vremea dupa vant,iar omul dupa cuvante si fapte.Stareta teoctista si preotul iulian nu au nimic comun cu divinitatea,sunt departe de monahism.Stareta teoctista nu face o metanie pana la pamant.
Scris de MEDIAS
Comentariusi daca bea si stareta teoctista un pic e vreo problema?mai pica si ea in pacat cu cine nimereste la schit doar toate surorile ei de sange iubesc mult de tot paharul si patul.ce petreceri facem in vara anului 2009 doar cand venea preotul iulian la schit trebuia sa fim seriosi dupa ce pleca era de noi.stareta teoctista nu tinea cont ca suntem rude eu sunt nepotul ei si ma chema la ea in camera zicea sa-mi zica ceva dar ma chema sa facem prostii.
Scris de Claudiu
ComentariuMAICA STEFANA–MIHAELA CRETU,a invatat desfraul de la matusele ei,monahia TEOCTISTA si monahia MACARIA,care a facut un copil cat timp era in manastire,dupa care s– a aflat si a fost data afara din manastire.Monahia STEFANA–de la MANASTIREA TIGANESTI traieste in desfrau cu SICA de la grajduri.Monahia–Teoctista cat timp a fost vietuitoare la MANASTIREA–TIGANESTI,a trait in desfrau cu paznicul–MITU,a facut si avort.A venit la casa unde locuia si sotia unuia din Ciolpani si i–a atras atentia sa–i lase sotul in pace.Doar pe desfrau a putut sa–si aranjeze casa de la MANASTIREA–TIGANESTI.Oricum daca nu pleca de la MANASTIREA–TIGANESTI,cu noua Stareta numai avea cum sa faca asa desfrau!
Scris de NINA
ComentariuExemplul monahilorcalugarilor pentru mirenicrestinieste un lucru foarte mare!Cu niste oameni adica vietuitori nevrednici dornici numai dupa bani,placeri,case,masini,lipsa de la slujbe nu poti cladi casa duhovniceasca!Nu se poate!Uscaturile se elimina si padurea ramane verde!Asa ar trebui sa se intample si la SCHITUL-PELISOR!!
Scris de DOMETIE
ComentariuMANASTIREA este mai intai BISERICA si pe urma munci agricole!!STARETA TEOCTISTA puna mare pret pe SERE-de fapt 2amarate de solare-doar sunt marile ei realizari marete ca,altceva nu a facut in cei 2ani de cand s-a proclamat-STARETA!!!Nu SLUJBE,VIATA MONAHALA SI DUHOVNICEASCA!
Scris de MEDIAS
ComentariuSTARETA-TEOCTISTA sa plateasca datoriile pe care le-a facut!Sa nu ne mai minta ca,nu are din moment ce si-a facut casa particulara.Numai putem sa donam,i-am dat destul,nu merita!!!
Scris de recuperator datorii
ComentariuCe nu au putut distruge comunistii vor reusi "fetele bisericesti". Ortodoxia e lovita tocmai de cei care spun ca o slujesc. Spunea candva un mare duhovnic ca va veni o vreme cand toate bisericile se vor reface, se vor infrumuseta dar atunci nu va mai cobori duhlu sfant.
Scris de ANANIA
ComentariuCredinta fara fapte este moarta! Iacov 2, 20 iar omul se cunoaste dupa fapte precum pomul se cunoaste dupa roade!La stareta teoctista si preotul iulian se vede ce fac si poarta degeaba hainele monahale–doar pentru a putea sa minta si sa se prefaca sa stranga bani.RUSINE–MITROPOLIA ARDEALUILUI–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU,EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL ANDREI SI PREOTULUI–EXARH VISARION JOANTA!!!!!!!Roadele staretei si preotului iulian sunt–PACATELE!!!!!
Scris de BUCUR
ComentariuCititi pe internt-MANASTIREA PELISOR/SCHITUL PELISOR/STARETA TEOCTISTA/PREOTUL EXARH VISARION/MITROPOLIA ARDEALULUI.
Scris de anonim
ComentariuBine ca sta pitit si ascuns,drogatul de Victor la Schitul-Pelisor sa poata sa vina in sat si sa-i cumpere bere-Staretei Teoctista.Victor,este foarte arogant si il ia Stareta Teoctista peste tot,zici ca si-a luat sot-zilele trecute a fost cu el la Sibiu-trebuie sa-l plimbe sau a fost sa-si mai cumpere o doza de droguri.
Scris de MARIANA
ComentariuIntamplator am auzit de aceste comentarii de la cineva si tot asa am avut ocazia sa ajung la schitul pelisor-datorita serviciului.Stareta teoctista foarte laudaroasa ce s-a facut si punea mare pret pe latura materiala-banii nu pe cea spirituala.In paraclisul care il au-nu poate fi numit biserica,cam mizerie la intrare.De obicei,schiturile dupa 1-2ani de functionare incep constructia bisericii,aici de 5ani nimic.Parerea mea ca,tot ce s-a scris sunt lucruri adevarate,multe vazute si de mine-dezordine,haos,galagie si agitatie la schitul pelisor.Stareta teoctista cam dezordonata imbracata pentru o stareta si foarte slab pregatita pentru ce doreste ea sa fie.Din discutiile purtate,mai obligati sau fortati ni s-a sugerat sa donam bani pentru schit.Preotul mi se pare cam bolnav cu,capul-nu a stat de vorba deloc cu noi,nici daca la chemat stareta teoctista-erau probleme pentru interesul schitului pelisor.Stareta teoctista a spus ca,asa este preotul iulian si sa nu-l bagam in seama,sa-l igno
Scris de Crestin
ComentariuStreza e la fel de anticrestin ca si Stapanul lui, Daniel. Las de–o partte faptul ca sunt masoni ecumenisti, mai nou, am inteles ca sunt si cumnati !! Ei sunt cei care conduc BOR. Din nefericire....
Scris de elaina
ComentariuDa ce ,Streza e mai altfel decat ei?
Scris de popa de tara
ComentariuSTARETA TEOCTISTA are copil si este crescut la BACAU.
Scris de anonim
ComentariuMulte manastiri ortodoxe au ajuns din pacate pensiuni de lux pentru niste nemernici care n–au nici o legatura cu haina monahala???!!!Este o mare rusine pentru Biserica Ortodoxa!!!! Cum este posibil sa mai poarte haine preotesti si monahale??? Patriarhia Ortodoxa Romana nu are BIBLIA ca si Carte de Capatai ?Viata de calugar presupune pe lânga dedicarea totala lui Hristos si o purtare modesta, smerenie si o fagaduire a saraciei!!!STARETA TEOCTISTA si IEROMONAHUL IULIAN ABABEI=RUSINEA MITROPOLIEI ARDEALULUI!!!!!!!!
Scris de CRISTIAN VAIDA
ComentariuIn viata duhovniceasca, cu cat se inalta cineva mai mult cu mandria, cu atat mai mare va fi caderea lui duhovniceasca, si potrivit cu inaltimea mandriei lui se va zdrobi!PREOTUL-IULIAN si STARETA-TEOCTISTA asta fac!Pacat de SCHTUL-PELISOR cu asa vietuitori!?Nu au dragoste fata de-DUMNEZEU si fata de aproapele sau!Sunt josnici,de tot ce au facut si ca,au facut de ras-SCHITUL PELISOR!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA are copil,crescut in Moldova.
Scris de ANONIM
ComentariuCa sa fii calugar si stareta in ziua de azi exista posibilitatea sa te imbogatesti rapid,sa traiesti confortabil,sa–ti permiti orice.Asta da,viata!Ajutati–MANASTIREA PELISOR–CU BANI!este la inceput de drum!sa–si poata face si PREOTUL IULIAN SI STARETA TEOCTISTA ABABEI–tot ce doresc!MITROPOLIA ARDEALULUI–INALPRESFINTITUL LAURENTIU,ARHIEPISCOPIA SIBIULUI–PRESSFINTITUL ANDREI SI PARINTELE–EXARH VISARION CE FACETI?NU PUTETI SA LUATI NICIO MASURA CA,ATI PRIMIT MITA?DOAR STITI CE SE INTAMPLA ACOLO?RUSINE SI ESTE O MARE PATA PENTRU MITROPOLIA AREDEALULUI.
Scris de DOMETIE
ComentariuMoanahia teoctista,barfeste si cleveteste,nu numai maicile si surorile de la schit,ci si surorile ei de sange,le dispretuieste si denigreaza.chiar si pe preotul iulian,la prietenele ei din pelisor.Monahia teoctista nu iubeste nici pe Dumnezeu nici pe aproapele sau.De ce continua sa nu se duca la slujbe?Iubeste mai mult bautura,banul,plimbatul,desfraul,luxul si tinereii!!
Scris de anonim
ComentariuBine ca,cei de la Schitul Pelisor,nu au obste si nu stau si nu fac slujbe ca,s–a transformat in centru de refugiati!Ce minciuni se poate spune ca,a venit ca,este un loc de liniste si pace sufleteasca!Doar Stareta Teoctista,stapaneste bine arta minciunii asa ca si pe ucenicii i–a invatat sa minta.Schitul Pelisor,devine din zi in zi un loc de odihna si adapost pentru cei care fug din Bucuresti.Rusine pentru–MITROPOLIA ARDEALULUI–EPISCOPIA SIBIULUI!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuCine are urechi de auzit–bine!Cine vrea sa citeasca–bine!Cine nu sa–si vada de treaba lui!Este in natura umana sa lauzi pe cineva–indiferent ca,nu este asa,sau sa incerce sa se spuna ca,ce s–a scris aici nu este adevarat!Eu personal am ajutat foarte mult acest SCHIT si am mai dus persoane care au ajutat.Nu am nevoie de lauda si nici nu vreau sa ma laud dar vreau sa va argumentez ca,cunosc foaret bine situatia de la SCHIT.Nu vorbesc din auzite,santuri si colturi!Sunt o persoana decenta si nu urmaresc niciun interes!Ma simt oligat si am o datorie morala fata de Dumnezeu si Maica–Domnului si de cei care au ajutat cu multe,multe acest SCHIT–sa apar "CASA LUI DUMNEZEU".Nu ma voi repeta din nou cu ce s–a intamplat si se intampla la acest SCHIT!Daca va fi necesar o sa fac si alte dezvaluiri care nu sunt deloc favorabile pentru vietuitorii de la acest–SCHIT.Este liber in Romania sa te exprimi si sa spui–ADEVARUL!Cei care au curaj,demnitate,constiinta sa scrie ce n
Scris de DOMETIE
ComentariuDegeaba se lauda si vrea sa impresioneze oamenii–Preotul Iulian ca,a vietuit la Manastirea–Frasinei pentru ca,nu are un caracter monahal–duhovnicesc,a lenevit atatia ani in zadar!!!Nebunie curata si lipsa de respect fata de cele sfinte e sa intri in Altar si sa pui mana pe–Sfanata Evanghelie,Potirul,Sfantul Disc–cum face Preotul Iulian–cand uraste,barfeste si cum se comporta si la ce face!Scandaluri,batai cu furtunul,cutitul si multe.De vine e cine permite si ingaduie toate la Schitul Pelisor–MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL LAURENTIU–EPISCOPIA SIBIULUI–PREASFINTITUL LAURENTIU–PARINTELE EXARH–VISARION JOANTA!Lucru rusinos este sa furi banii schitului si sa–ti faci casa particulara pe numele tau–ABABEI SANDU.Preotul Iulian doar se lauda si bate in piept ca,un fariseu ca,el a construit tot la Schitul Pelisor–din banii oamenilor cu frica de DUMNEZEU!Ceea ce Preotului Iulian nu ai este din moment ce si–a facut casa!Oare cum are nesimtirea si obraznic
Scris de BUCUR
Comentariuschitul pelisor–ferma,casa de odihna,pensiune,lac de peste,sere si solare–asta este!viata monahala nu este!unele sunt necesare si de trebuinta,dar nu trebuie sa se laude atata,stareta teoctista!!?slujbele ,rugaciunea,bunul–simt,smerenia ar trebuie sa fie pe primul loc pentru–stareta teoctista si ieromanahul iulian–nu barfa,clevetirea,ura,dispretul si certurile,bautura,dispretul,banul,lipsa de la slujbe!!!!
Scris de BUCUR
ComentariuGenetic in familia ABABEI–este bautura,desfraul,nebunia si minciuna.Doar au un frate bolnav cu capul inchis intr–un centru iar o sora care e monahie la Manastirea Tiganesti are grave probleme cu capul–nebunie.Doar cand au venit parintii lor la Schitul Pelisor au baut si mama si tatal–Ababei Ion si Elena–de nu mai stiau de ei.Sa nu mai nege–Stareta Teoctista ca nu bea doar au vazut–o si muncitorii si maicile.Sa vedeti ce bea si nepoata–MONAHIA STEFANA de la MANASTIREA TIGANESTI.
Scris de DRAGHICI IULIA
ComentariuOare ce cauta Stareta Teoctista mai mereu la Hotelul Bulevard din Sbiu,mai ales seara??? Trebuie intr–un fel sa–si plateasca toate neregulile!? Staretia pentru–Monahia Teoctista Ababei ESTE TOTUL! Este ceva ce nu a visat si imaginat niciodata! Nu este meritul ei! Doar s–a proclamat singura si nu a avut cine sa conduca Schitul Pelisor si atunci,mai mult fortat–INALTPRESFINTITUL LAURENTIU a numit–o in 2009.
Scris de anonim
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–oare de ce cateodata pleaca noaptea de la SCHIT–sa doarma in alta parte si se intoarce dis de dimineata?E,unde sa se duca la o petrecere cu bautura si DESFRAU!Este mai usor de cat sa invete randuiala la Slujbe sau sa–si faca obste
Scris de ANONIM
ComentariuAnul trecut stareta teoctista strangea bani in dealul PATRIARHIEI de la bucuresti impreuna cu o maica.O stiam de la M.TIGANESTI–pentru ca eu merg de multi ani aici.M–a rugat daca pot sa o ajut.La vreo 2saptamani a venit la bucuresti cu o dubita si eu cu niste crestine stransesem–mobila,lenjerii–ce au dat oamenii si bani.Am fost si eu odata acolo la pelisor–o atmosfera foarte incordata,maici care nu vorbeau,preotul nici macar nu a vorbit cu noi m–am dus cu un autocar,la masa preotul iulian a binecuvantat fara sa poarte epitrahilul.Am ramas cu o impresie foarte proasta–stareta teoctista anul trecut cand strangea banii in bucuresti–zicea ca pentru–BISERICA.Dar cand am fost acolo nici vorba de BISERICA!?Cam multa minciuna si lauda!Dupa ce am citit imi dau seama ca a cheltui banii pe altceva!Oricum si la M.TIGANESTI–maicile nu au parere buna!?
Scris de CEZARA VERGU
ComentariuVICTOR–tot la manastire sta–doar o ajuta pe "MAICUTA".Prietenele staretei teoctista o ajuta la treburi ,cand pleaca mai cara si ele ce se poate de la schit.Preotul iulian tot prin tara umbla dupa bani!?Stareta teoctista tot nu sta la slujbe,prin sat cu treburi–ceva de mancat–carne,uitat la televizor,un pahar cu must,o barfa,clevetire.Acum numai poate sa bea bere ca s–a racit afara.Se vaita la lume ca nu stie cine scrie.de ce scrie!?doar ea este nevinovata–zice ea!!!Poate in curand–MITROPOLIA ARDEALULUI o sa propuna–SFANTULUI SINOD–sa faca SCHITUL PELISOR–manastire mixta–calugari si maici.Asa incearca si Victor–cel drogat,tatuat,ceva nou?!Acum stareta teoctista are–"ucenic".
Scris de MARIANA
ComentariuStareta teoctista si preotul iulian ar trebui sa fie fara invidie si iubitori de Dumnezeu!Din cauza mandriei si iubirii de arginti nu mai pot sa–L iubeasca pe DUMNEZEU si aproapele!E lipsa de constiinta dogmatica si de intelegere ortodoxa patristica, canonica, liturgica!!!! imaginati–va ce s–ar fi intamplat daca Sfintii Apostoli nu se suportau intre ei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a fi preot inseamna sa slujesti lui Hristos in comuniune cu alti slujitori! nu te poti impartasi daca porti dusmanie pe cineva, sau o faci si intra cel rau in tine!
Scris de BUCUR
ComentariuPersista starea aceea de amorteala, tipica celor ce nu se mantuiesc, a caldiceilor, care se simt bine in confortul si luxul–de la Schitul Pelisor! Dumnezeu nu va mantui pe nimeni din audi!!??frecangeala de prin unele manastiri–gen Schitul Pelisor!!!! Cam ce se intlampa pe sus pe la patriahie asa e si prin manastirle de maici si de calugari afaceri,lux mandrie si sex HISTOS S_A nascut in pestera ...........numai una a fost FECOARA si totusi a nascut dar a ramas FECIOARA mai gasim azi prin manastiri copiii ai maicilor \"adica copiii orfani\ da ei au mama si tata printre slujitori asta e un caz fericit .....
Scris de MEDIAS
ComentariuStareta teoctista si–a angajat–paznic,ucenic,sofer,bodyguard,asistent personal.Este specialist,scolit la Bucuresti.Doar paznicul care l–a avut din sat nu putea sa faca de toate!?ar fi vrut si putut dar sotia este prietena cu ea.Nimic nu este intamplator!Dintr–un om pierdut o sa iasa un monah adevarat!Doar are exemple unicate–stareta teoctista–31 de ani de manastireieromonahul iulian–30de ani de manastire!?Dar mai asculta si el victor,despre el este vorba–B.U.G.MAFIA,la schitul pelisor.Doar vad si oamenii din sat si aud!
Scris de DOMETIE
ComentariuStareta Teoctista–nu este demna de calitatea de STARETA!Stareta Teoctista are sufletul intinat si murdar de cate pacate a facut–cele vazute de oameni si cate vorbe rostite!Stareta Teoctista–merge cateodata mai mult duminica,la sluja sa fie vazuta de oameni si sa nu spuna ca,ea nu vine–PREOTULUI EXARH VISARION–dar arde de nerabdare sa iasa mai repede–dar duminica de 4–5 ori iese din Biserica.Nu are deloc smerenie!
Scris de CARINA BOTEA
ComentariuCu sufletul sau aprins–stareta teoctista–se ofera in fiecare zi ca jertfa pentru–PACATE! Stareta teoctista–nu respecta DECALOGUL! Faptele si cuvintele–PACATE!A parjolit si murdarit tot la SCHITUL PELISOR–prin tot ce face!!!Chilia unei monahii trebuie sa fie un loc sacru–stareta teoctista are sticle de bautura.
Scris de BUCUR
Comentariuvictor–e normal si logic sa stea la schitul pelisor,doar mama lui este din lumea monahiilor!?
Scris de MEDIAS
ComentariuStareta teoctista ce povete duhovnicesti da???NICIUNA!!Doar se da in spectacol mereu prin tot ce face,zice si se comporta!!!!Doar este atat de mandra cand vine in sat–le intreaba pe cele doua prietene ale din Pelisor ce zic oamenii de ea–mai ales asta–vara cand isi punea ochelarii de soare!?doar se crede marea madona!!!Se lauda prin sat ca,ea isi permite sa faca ce vrea la SCHITUL–PELISOR!!??
Scris de MARIANA
ComentariuSTARETA TEOCTISTA–sa urmeze poruncile Bisericii,sfaturile evanghelice,voturile sau juramintele monahale!!!Trebuie sa fie un bun teolog!!Poate dupa ce o sa termine si ea facultatea,daca o s–o termine!!!!Sa cunoasca Sfanta–Scriptura,daca a deschis–o?!STARETA sa cunoasca dogmele BISERICII–ORTODOXE,SFINTELE CANOANE,INVATATURILE SFINTILOR PARINTI,RANDUIELILE SI SLUJBELE BISERICESTI.Cand mai citeste,dar foarte rar se vede ca,nu are dictie–nu a citit deloc in cei 30de ani de manastire!!??Doar se plange ca,nu este usoara viata de manastire!!!
Scris de Anonim
ComentariuSCHITUL–PELISOR=INSUFICIENTE,DEVIERI SI CADERI!SCHITUL–PELISOR=ASOCIATIA FAMILIALA–ABABEI.Stareta teoctista si ieromonahul iulian–ar trebuie sa fie pilde de urmat!!!dar ei cultiva–ura,dezbinarea,tulburarea,sminteala,cearta,dispretul,mania,invidia,iubirea de arginti,desfraul,bautura,furtul,bataile.Stareta teoctista face ce vrea la schitul pelisor,nu ce trebuie,nu are experienta si nu a dus o viata monahala!
Scris de DOMETIE
Comentariucei de schitul pelisor sunt niste loaze de oameni,la ce se fapte au facut si se continua tot in pacate. daca au furat banii schitului si si–au facut casa particulara?!!!! ce cauta un drogat,tatuat si care fumeaza sa stea la schit????? trebuie pitit si unde putea la–"MAICUTA" MITROPOLIA ARDEALULUI–acorda prea multa clementa!!
Scris de Anonim
ComentariuStareta Teoctista si Ieromonahul Iulian in fata oamenilor sunt veritabili farisei,sunt intruchiparea minciunii,hotiei,desfraului.Nu au caracter de oameni!!!!SCHITUL PELISOR=SCHITUL ABABEI==S.N.C.DE FACUT BANI SI DE PACALIT OAMENII.
Scris de DOMETIE
ComentariuSunt multi "improvizati" in calugarie si in viata manastireasca in general, mai ales in ultimii ani, cand s–au infiintat foarte multe manastiri si schituri numai ca sa fie si au fost primiti oameni fara uce*nicie, fara verificare, ce au fost promovati uneori chiar in functii de conducere inainte de a fi fost ei insisi condusi oameni care au ajuns mari fara sa fie mici. Acestia sunt oamenii care vor reprezenta monahismul in continuare si bineinteles ca nu o vor face cum trebuie, precum se cuvine unui lucru de felul acesta. Multi dintre cei care intra in viata calugareasca sunt influentati de cunostinte, de rude si, in gene*ral, acestia nu depasesc viata comuna, iar in viata monahala sunt niste nechemati, adica traiesc o viata negativa intr–o infatisare pozitiva, fapt care nu promite nici pentru viitor si nu serveste nici in prezent.
Scris de BUCUR
Comentariustareta teoctista si preotul iulian ababei sunt doar purtatori de haine calugarestipregatirea teologica a lor este nulavoturile monahale numai conteaza pentru ei.la schitul pelisor sunt vanduta obiecte neinregistrate comercializeaza fara aprobare a unor carti,obiecte,icoane,iconite si matanii.
Scris de Anonim
ComentariuVictor in continuare sta la Schitul Pelisor.Nu are ce cauta un barbat sa stea la o manastire de maici.Doar este baiat de Bucuresti,destept si se lauda prin sat ca,este smecher.Saracul de el?!Doar consuma droguri,fumeaza.O ajuta pe stareta la treburi si duce cu ea peste tot.Stareta teoctista este o prefacuta si vrea sa impresioneze pe toti ca,ea este sfanta si chiar este o monahie adevarata–DOAR CA,POARTA HAINELE–ATAT!!!!
Scris de MEDIAS
ComentariuCare este osteneala staretei teoctista?–MINCIUNA,BAUTURA,DESFRAUL,URA,DISPRETUL,CLEVETIREA,BARFA,BANUL,PLIMBATUL,LUXUL,MANDRIA,DENIGRAREA UNOR PERSOANE,INVIDIA,ZGARCENIA,NECURATIA,LACOMIA,MANIA.Pacatul este o infidelitate si o nedreptate fata de Dumnezeu si semenii nostri.Doar spune stareta teoctista mai bine zis se lauda ca si daca este adevarat tot ce s–a scris nu recunoaste!?Se simte bine si in acelas timp are impresia ca este cineva daca s–a scris despre ea–oricum numai poate ea?!Deci nu are CONSTIINTA si RESPECT!!!
Scris de LIVIU
ComentariuSufletul monahiei teoctista este murdar si patat de tot ce a facut si a zis!La fel si ieromonahul iulian care a furat banii schitului si si-a facut casa. Stareta teoctista este o podoaba care a stricat imaginea Schitului-Pelisor!
Scris de Anonim
ComentariuOare de ce tot se chinuie cineva si in acelas timp vrea sa ne duca de nas ca,nu ar fi adevarat ce s-a scris?Doar nu toate lumea este proasta sau bolnava cu capul-cum barfeste,monahia teoctista.Acesti binevotori si laudatori sa-si vada de treaba lor sa numai minta,linguseasca si laude prost pe "MAICUTA"-doar din interes si sunt bine tratati cand vin la SCHITUL PARTICULAR PELISORU-nu-PELISOR.Poate le-a facut preotul iulian o-SUPRIZA-nu-SURPRIZA-saracul nu poate sa pronuntesi acum ei lauda frumusetea locului-sunt binecuvantati de ieromonahul iulain si din cauza asta vorbesc prost.Monahia teoctista a mintit si in fata -PREOTULUI EXARH VISARION si PREASFINTITULUI ANDREI-EPISCOPUL SIBIULUI-si contra fratelui de sange-preotul iulian-l-a barfit.Nu degeaba i-a spus sa plece de la Schit,de atatea ori!!!Nu poate fi vorba la Schitul Pelisor-de viata de manastire!!!!Sa fim seriosi si sa avem bunul-simt!!!Din moment ce s-au intamplat atatea si in continuare se intampla-ESTE O VIATA IN PACA
Scris de BUCUR
ComentariuStareta teoctista se bucura si ai place foarte mult libertatea pe care o are aici la Schitul-Pelisor si din cauza asta a veni de la Manastirea Tiganesti.Stareta teoctista nu are nico valoare-nu cunoaste Sfanta Scriptura si multe altele necesare unei monahii.ESTE O NONVALOARE!La fel si preotul iulian-la 7clase ce sa-i ceri!!!Ar vrea ca,Stareta Teoctista sa fie sfanta???nici in visele urate!!??Oare desfraul pe care il facea la Manastirea Tiganesti-paznicul Mitu,Florin-terasa Ciolpani?!!!?De ce nu poarta perimanul??Stareta teoctista este ahtiata-dupa bani,desfrau,bautura,lux!!!
Scris de NINA
Comentariustareta teoctista si preotul iulian ababei sunt doar purtatori de haine calugarestipregatirea teologica a lor este nulavoturile monahale numai conteaza pentru ei.la schitul pelisor sunt vanduta obiecte neinregistrate comercializeaza fara aprobare a unor carti,obiecte,icoane,iconite si matanii.
Scris de Anonim
ComentariuSCHITUL PELISOR,o gloata si o sleahta,care mananca banii oamenilor.Sa puna mana sa demonstreze ca,nu este adevarat ce s–a scris despre ei.Daca tot le sare in ajutor unii si altii sa puna mana si sa traiasca cu adevarat o viata monahala si duhovniceasca!La Schit nu este liniste si pace duhovniceasca!Viata pe care o duc ei, zi de zi nu este de manastire!Comportamentul,vorbirea si faptele lor sunt de mireni lipsiti de bun–simt.Doar nu a venit degeaba–EPISCOPUL ANDREI si PARINTELE EXARH VISARION la Schit si le–a atras atentia.Doar se cearta de atatea luni si este o adevarata tulburare la Schit.Numai incercati sa mintiti ca ar avea cineva ceva cu ei si ar scrie minciuni!Totul este adevarat si mai sunt multe de spus si de o gravitate mai mare,ce s–a intamplat aici!Motive de smintire sunt vizibele!STARETA TEOCTISTA si PREOTUL IULIAN incalca–REGULILE BISERICESTI si de MORALA!Confunda Schitul Pelisor cu propria mosie!Nu trebuie sa fii de acord cu toti oamenii–depinde de pregatirea
Scris de BUCUR
ComentariuBine ca,nu sunt maici la SCHITUL–PELISOR,ca,au venit rudele,neamuri,prieteni si cunostinte sa stea sa nu fie pustiu si sa dea o mana de ajutor–STARETEI TEOCTISTA si IEROMONAHULUI–IULIAN, adica ,acesti– ABABEI.Donatiile noastre sunt bune si de folos pentru ei!
Scris de MEDIAS
ComentariuSTARETA–TEOCTISTA,nu participa la slujbe ca,nu stia randuiala si nici sa cante.MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–trebuia sa aiba in vedere aceste lucruri esentiale si necesare pentru o monahie.
Scris de RALUCA
ComentariuNoi faceam slujbele si toata treaba iar stareta–teoctisa ,se plimba toata–ziua sau se ducea prin sat la barfa cu prietenele ei si cand venea la Schit incepea sa tipe si ne punea sa muncim aproape toata noaptea,asa stia sa dea ascultari.Dorea noaptea sa–i satisfacem anumite mofturi de ale ei–oricum era bauta uneori si nu aveai cu cine sa te intelegi si trebuia sa faci ce zicea ea.Asta era viata monahala la Schitul–PELISOR!
Scris de RALUCA
ComentariuEste inacceptabil si neadmisibil cum–MITROPOLIA ARDEALULUI–pri–I.P.S.LAURENTIU STREZA,P.S.ANDREI FAGARASANUL–EPISCOP–VICAR,ARHIMANDRIT VISARION–JOANTA–EXARH–poate trata tot ce se intampla la–SCHITUL PELISOR cu indiferenta si nu stabileste ordine si randuiala.Nu trebuie sa se supere nimeni ca,unii au dorit sa spuna ce se intampla aici.Eu cunosc toata situatia si am mai incercat sa mai indrept cate ceva–dar din pacate nu s–a putut.STARETA–TEOCTISTA si IEROMONAHUL–IULIAN nici ei nu se inteleg si de aici au pornit si multe alte abateri.Au fost destule persoane care au ajutat cum au putut si ar fi mare pacat de osteneala lor!In primul rand–Slujbele bisericesti ar trebui sa se oficieze intru totul dupa tipicul manastiresc!Maicile au pecat pentru ca,nu aveau de ce sa stea aici–nu exista viata monahala!!
Scris de BUCUR
ComentariuPREOTUL–IULIAN,este "stapanit"de iubirea de arginti si traieste un monahism dupa propriile reguli.Ce face–MITROPOLIA ARDEALULUI?Doarme sau se face ca,nu vede?Problemele de la–SCHITUL PELISOR sunt si mai grave de cat s–a scris pana acum!
Scris de ZOSIM
ComentariuCrestinismul nu e doar o afacere de duminica, ci e o stradanie de toate zilele.PREOTUL–IULIAN,doar duminica face–SFANTA LITURGIE,in celelalte zile umbla prin tara?!sa stranga bani pentru SCHIT!!!??dar sunt pentru casa personala.Rusine pentru un CALUGAR sa detina casa personala!
Scris de ANANIA
ComentariuTrebuie sa fie mai slaba–STARETA TEOCTISTA–pentru ca,era cam grasa!!si lui paznicul–MITU de la–MANASTIREA TIGANESTI,nu–i cam place plinute.Matusa–mea este maica la MANASTIREA–TIGANESTI si stiu multe dintre faptele pe care le facea–MONAHIA TEOCTISTA si nu au nimic comun cu viata monahala–DESFRAU.Nu au judecat cand au numit–o stareta
Scris de NINA
ComentariuOare stie MITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU ce se intampla la Manastirea PELISOR–nu este viata monahala,PREOTUL IULIAN–se duce sa faca slujbe pe bani.Pacat de efortul financiar al fam.PILOIU care a construit manastirea.
Scris de zuzu
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum o fi avuta ideea si inspiratia proasta sa o numeasca–STARETA pe MONAHIA TEOCTISTA–pentru ca,ea nu stie randuiala la strana.La MANASTIREA–TIGANESTI,ea nu a fost niciodata la strana si nu a avut nici un comportament monahal.Sansa acetei monahi a fost ca,la SCHITUL–PELISOR, erau calugari si maici era ceva mixt si atunci ea venind chipurile?!sa–si ajuta fratele–MONAHUL IULIAN si mai fiind cateva vietuitoare s–a decis sa fie schit de maici.MONAHUL–IULIAN avea atunci "UCENICILE" cu el pentru ca,calugari a ales sa plece,deoarece nu era mormal sa stea cu femei.MONAHIA–TEOCTISTA nu a fost in stare si capabila timp de 2ani sa–si faca obste?!
Scris de DOMETIE
ComentariuMITROPOLIA ARDEALULUI–INALTPREASFINTITUL PARINTE LAURENTIU–cum poate tolera situatia de la–SCHITUL PELISOR si nu ia nicio masura???Ce exemplu da,STARETA TEOCTISTA,la obste si la crestinii care vin la Schit?
Scris de SILVIAN
ComentariuLa Manastirea PELISOR,nu viata monahala si implicit slujbelele sunt principalele preocuparile ale PREOTULUI IULIAN,ci banii–masinile,casa personala a dansului.Rusine pentru un monah sa–si faca casa personala.Pacat de oamenii de buna credinta care ajuta manastirea pentru ca,PREOTUL IULIAN cheltuie banii lor.Oare MITROPOLITUL LAURENTIU cum poate ingadui asa ceva?Manastirea PELISOR nu poate fi considerata manastire ci propia afacere a PREOTULUI IULIAN
Scris de ADAM
ComentariuCunosc bine monahii de la Frasinei si implict pe PREOTUL–IULIAN,nu mi–a placut niciodata felul lui de a se apropia prea tare mai ales de femei pt ca el nu prea are nici o treaba cu barbatii majoritatea lui in prop de 90% toti "ucenicii " lui sunt femei.Am detestat faptul ca se baga prea mult in viata intima a femeilor,majoritatea il suna sa il intrebe sa le dea binecuvantare la orice lucru minor banal care nu are legatura cu mantuire,practic le coordoneaza viata,nu vorbesc si de aspectele intime pe care le controleaza in detaliu ,in schimb daca un crestin un barbat merge sa se spovedeasca la dansul in 5 minute e gata daca intra o femeie la spovedit dureaza de la 30 min – 1 ora...e prea lipicos cu femeile,eu daca as fi episcop sau exarh i–as recomanda sa nu mai plece de la manastirea sa ramana in rugaciune acolo pt ca deaia a venit in manastire sa se mantuiasca nu sa sminteasca pe altii..
Scris de zuzu
ComentariuAm stat o perioada la Schitul–Pelisor,numai viata de manastire nu a fost!Slujbele religioase nu se savarseau conform tipicului si traditiei monahale calugarul–duhovnic Iulian ne controla viata intru totul.Am fost nevoita sa fug ca,sa scap.
Scris de RALUCA
ComentariuAm vietuit o perioada la schitul–pelisor cat a fost de calugari si de atunci,preotul iulian strangea bani pentru casa dansului si familia sa.Veneau ucenicile dansului si stateau cu saptamanile la manastire,noi am fost nevoiti sa plecam din cauza lor.Venea sora dansului,monahia teoctista si cara cam tot ce se putea lua de la manastire.Calugarul iulian are casa personala si in satul pelisor si masini.
Scris de cretu
Comentariunu cred in vrajitori,dar psihoza se poate face.nu sint de acord ca un preot calugar sa controleze viata cuiva ..da este bine sa asculti de sfaturile lor dar cu limita .este foarte jenant si nici nu imi vine sa cred ca un preot se ocupa cu asa ceva.sotul meu sa dus si el la minastirea PELISOR dintro pura intimplare. acolo i s–a intimplat un lucru ciudat.a trebuit sa mergem pe urma la alti preoti sa ne ajute .dumnezeu a avut grija de noi
Scris de maria
ComentariuPrislea ....mai mari preotilor.... nu trebuie sa ia spaga.... ca altfel unde ajunge omenirea aceasta... ce–a construit Parintele Iulian e lucru mare pentru omenirea aceasta,munca dansului cu siguranta v–a fi rasplatita.....ca sa fi bun trebuie sa fi prigonit,cu siguranta acest esec il v–a ridica pe parinte si mai sus. Maica teoctista v–a ajunge in iad ,cu audi cu tot ,masina de fite ii trebuia dansei????cu boxe si cd–player?? nu–si merita hainele bisericesti
Scris de dimitrie
ComentariuACEST PREOT IULIAN ABABEI FOLOSESTE HIPNOZA PENTRU A INBOLNAVI OAMENII CU DEOCHIURI SI USTURIMI ,SUFOCARI LA COPII,PENTRU A MERGE LA EL LA DOFTORICIT.CHESTILE ASTEA SUNT DEOSEBIT DE GRAVE PENTRU OMENIRE .MAI DEMULT SE ARDEAU PE RUG SA NU MAI RAMINA NIMIC DIN OCIRMUIREA LOR DUMNEZEU TEA VAZUT .MAI MARI PREOTILOR NU TREBUIE SA LASE PREOTI DE ASEMENEA SCRUPULE ,SI FETE ASCUNSE,IN SLUJBA BISERICI.ESTE O RUSINE SI UN PACAT PENTRU BISERICA.DACA NU CIND VA COBORI ISUS PE PAMINT VOR FI JUDECATI SI EI.UNDE AJUNGE OMENIREA IN FELUL ACESTA?
Scris de prislea
Comentariunu cred ca la minastirea pelisor este desfriu,dar psihoza se poate face.da am trait o experienta destul de ciudata.dumnezeu este intotdeauna mai puternic si are grija de fiecare.
Scris de maria
ComentariuPREOTUL–IULIAN,de la MANASTIREA–PELISOR,a uitat de cele 3voturi monahale!Pacat de tinerii nostri pe care el i–a nenorocit.Ucenicile lui sunt depedente de el,le manipuleaza cum vrea el.Minte oamenii cu slujbe de dezlegari,profita de suferinta oamenilor.SALVATI MANASTIREA PELISOR DE LA DESFRAU!!!!!
Scris de MACARIE
ComentariuPREOTUL–IULIAN de la MANASTIREA–PELISOR,pleaca din manastire si vine la Pitesti,mai mereu sa stranga bani pentru casa personala a dansului.Nu stie sa vorbeasca cu crestinii.La MANASTIREA–PELISOR–nu este viata monahala este mare tulburare si sminteala!
Scris de GHITA
ComentariuLa MANASTIREA PELISOR–nu este viata monahala!STARETA–TEOCTISTA–umbla bauta,nu vine la slujbe si traieste in desfrau.
Scris de RALUCA
Bătălia panourilor

Bătălia panourilor

Acuzaţiile au început să curgă de la şefii de campanie ai celor mai importante trei partide politice doljene. În timp ce Mario Ovidiu Oprea, responsabil...
Parc, devalizat după vizita preşedintelui

Parc, devalizat după vizita preşedintelui

De cum s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, preşedintele şi candidatul prezidenţiabil Traian Băsescu îşi şi începea...
Banii pentru administraţiile locale, coloraţi politic

Banii pentru administraţiile locale, coloraţi politic

Criza financiară cu care se confruntă administraţiile locale din judeţ, în mare parte rămase fără bani de salarii şi de utilităţi, nu mai constituie...
Război civil în RAT Craiova

Război civil în RAT Craiova

Despre problemele şi ilegalităţile din curtea Regiei Autonome de Transport Craiova s-a scris şi, cu siguranţă, se va mai scrie mult timp de-acum...
Marş al PD-L Vâlcea în favoarea referendumului pentru Unicameral

Marş al PD-L Vâlcea în favoarea referendumului pentru Unicameral

Aproximativ 350 de membri şi simpatizanţi ai PD-L Vâlcea au participat, săptămâna trecută, la un marş desfăşurat în municipiul Râmnicu Valcea...
Cosmin Petruţ, stăpân pe apele oltene

Cosmin Petruţ, stăpân pe apele oltene

Ordinele prin care au fost numiţi directorii de direcţii au trebuit anulate. Astfel, directorii de direcţii vor avea contractele desfăcute, anulându-se...
Drumul judeţean 606, victima Ordonanţei 34

Drumul judeţean 606, victima Ordonanţei 34

Toată povestea a început în urmă cu două luni, când preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a încheiat un contract de modernizare...
„Să fim pe primul loc, din primul tur!“

„Să fim pe primul loc, din primul tur!“

Mircea Geoană, preşedintele Partidului Social Democrat, le-a cerut, recent, primarilor şi liderilor de filiale din zona Olteniei, în cadrul unei întâlniri...

Mare bairam la Liricul craiovean

Pregătirile intense care se fac în vederea apropiatului festin care va avea loc sub cupola Teatrului Liric „Elena Teodorini” din Bănie au intrat în faza finală. Joi, 29 octombrie, soseşte „Logodnicul din lună”, fiind aşteptat cu multă nerăbdare de adorabila şi drăgălaşa fată romantică Julia de Weert. Însă tutorele ei, Joseph...

Oaspete japonez în Bănie

Vineri, 30 octombrie, Orchestra simfonică a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, avându-l ca solist pe talentatul şi apreciatul pianist Mihai Ungureanu,  urmează să susţină un concert extraordinar. Maestrul Daisuke Soga (Japonia) va dirija partituri din creaţiile compozitorului De Falla, precum „Nopţi în grădinile Spaniei” şi...
 Băsescu a dezlănţuit ultraşii la Craiova

Băsescu a dezlănţuit ultraşii la Craiova

Plimbarea lui Traian Băsescu la Craiova a făcut furori sâmbăta trecută pe toate posturile de televiziune. Furori a făcut şi printre doljeni, mai...
Lupta cu moartea

Lupta cu moartea

Acum mai bine de o jumătate de an, tânărul George Tudor Jişa din Râmnicu Vâlcea a primit o veste cumplită. „M-am simţit rău câteva zile. Eram...
Preotul învinuit de homosexualitate denunţă corupţia din biserică

Preotul învinuit de homosexualitate denunţă corupţia din biserică

După mai bine de un an de când au ieşit la iveală datele scandalului presărat cu homosexualitate şi şantaj dintre preotul vâlcean Darius Matei...
Sabotaj la Oltchim din partea minoritarilor

Sabotaj la Oltchim din partea minoritarilor

PCC SE -declaraţii contradictorii în presa din România şi străinătate„Scopul direct al PCC SE este preluarea Oltchim la o valoare cât mai scăzută....
Igienizarea unei halte la preţ de construcţie a unei gări!

Igienizarea unei halte la preţ de construcţie a unei gări!

Câteva gări din regiunea de dezvoltare Sud – Vest Oltenia au fost parte dintr-un program de reparaţii şi igienizări început în 2008. Căile Ferate...
 
Turnirul curiozităţilor la Zilele Craiovei

Turnirul curiozităţilor la Zilele Craiovei

Câţiva dintre aceşti meşteri au reuşit să impresioneze prin originalitatea de care au dat dovadă. De pildă, fraţii Teodor şi Adrian Negoiţă,...
O bătrână din Podari l-a atins pe Iisus

O bătrână din Podari l-a atins pe Iisus

Despre bucuria pe care a trăit-o Gheorghiţa Brezoi, din comuna doljeană Podari, am aflat într-un magazin din Craiova. Bătrâna tocmai se întorsese...
Dragoste de carte

Dragoste de carte

Biblioteca comunală Cernăteşti dispune, potrivit bibliotecarei Dumitra Truşcă, de un fond de carte de aproximativ 8.600 de volume. Printre acestea...
 
Poziţiile sexului

Poziţiile sexului

Tehnică ancestrală practicată din zorii umanităţii, folosirea pilonului constă în a transforma în praf orice substanţă cu ajutorul mortarului....
 
7 Sport
Tancurile din Rusia atacă Vâlcea

Tancurile din Rusia atacă Vâlcea

Oltchim Râmnicu Vâlcea a debutat cu dreptul în noua ediţie a Ligii Campionilor la handbal feminin. Elevele lui Radu Voina şi Aurelian Roşca s-au...
Revoluţia suporterilor olteni

Revoluţia suporterilor olteni

După cum bine ştim, Universitatea a încasat-o din nou acasă, dar de data aceasta echipa nu a mai venit din Capitală, ci din Moldova, FC Vaslui. Din...
Anul „Bursucului“

Anul „Bursucului“

Dacă în zodiacul chinezesc 2009 e anul Bou(ru)lui de Pământ, în fotbalul românesc e anul „Bursucului“. Nu de Pământ sau de Aer, ci de... Urziceni....
 
Nu există nicio criză

Nu există nicio criză

Criză financiară, criză economică... Vorbe! Le-a văzut cineva? Cică au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă.Numeroase societăţi...
 
Indiscreţii de Dolj

Indiscreţii de Dolj

Vişan, pe iepe mari!După luni de zile de bântuit prin Casa Poporului (unii pot citi şi Palatul Parlamentului, că nu-i nicio problemă), deputatul...

Indiscreţii de Vâcea

Anuţa Handolescu -amintiri cu misoginiPrezentă, recent, la „sfatul“ prefecţilor vâlceni, Anuţa Handolescu a povestit prima ei experienţă de prefect în raport cu bărbaţii misogini. Cică în timpul unei şedinţe ceva mai aprinse, condusă de doamna Handolescu, un ins a rostit următoarele, văzând o salariată a prefecturii care împărţea...
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva