Indiscret Dezvaluiri

Având la activ sute de dosare pe rolul instanţelor din toată ţara,


Procesomanul Simoiu, agresorul justiţiei


Fie că la mijloc este vorba de timp pierdut, de bani cheltuiţi degeaba sau de stresul provocat de unele decizii aberante ale magistraţilor, cei mai mulţi dintre noi fugim ca dracu’ de tămâie atunci când vine vorba de procese. Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre Claudiu Simoiu, un craiovean din cartierul 1 Mai, care pare hotărât să intre în Cartea Recordurilor drept cel mai mare procesoman al tuturor timpurilor. Iar acest lucru nu este deloc exclus dacă ne gândim că, în doar câţiva ani, acesta a ajuns deja la câteva sute de procese. Şi asta a fost doar încălzirea.

de Dan Olteanu

Îi vedem pe mai toate holurile instanţelor, cu teancuri de dosare în braţe, într-o permanentă mişcare. Pentru cei mai mulţi dintre noi sunt doar persoane care, dintr-un motiv sau altul, ajung să-şi caute dreptatea prin tribunale, judecătorii sau curţi de apel. Şi totuşi, fac notă discordantă de restul justiţiabililor. Ei nu se află acolo pentru că trebuie, ci din simplul motiv că asta le oferă satisfacţie. Sunt procesomanii de serviciu, persoane care înţeleg să-şi facă un scop în viaţă din a chema în faţa instanţei persoane nevinovate, să intenteze procese din motive puerile sau de-a dreptul idioate. Poate că, şi pe bună dreptate, mulţi nu văd „procesomania“ drept o chestiune de gravitate extremă, însă, dacă privim lucrurile mai atent, observăm că ea a devenit o problemă serioasă a instanţelor.

Simoiu, „number one“ în Dolj
Indiferent că vorbim de Judecătoria Craiova, Tribunalul Dolj, Curtea de Apel Craiova sau de Parchetele aferente acestor instanţe, numele Claudiu Simoiu provoacă fix aceleaşi reacţii. „Cum să nu-l ştim? Doar îl ştim de peste 10 ani!“, răspund în cor procurorii şi judecătorii craioveni. Şi nici n-ar avea cum să nu fi auzit de el din vreme ce acesta are sute de dosare pe rolul diferitelor instanţe din judeţ, plus alte câteva sute în care, de-a lungul anilor, s-au pronunţat deja soluţii definitive şi irevocabile. Pe civil, penal, contencios-administrativ, Claudiu Simoiu are pe rol, la Curtea de Apel Craiova, nu mai puţin de 119 dosare. La acestea se adaugă alte aproape 60 la Tribunalul Dolj, câteva zeci la Judecătoria Craiova, câteva la Judecătoria Băileşti, peste 250 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Dumnezeu ştie câte altele pe la diverse instanţe din ţară, acolo unde a reuşit să strămute numeroase procese.

„Procesomanul“ schizofrenic
Cei mai mulţi dintre specialişti sunt de părere că procesomanii sunt persoane bolnave, care suferă de diverse afecţiuni ce, în general, se tratează la psihiatru. Teoria acestora este susţinută şi de cazul lui Claudiu Simoiu, fost cadru al Armatei care, în urmă cu câţiva ani, a fost pensionat medical, diagnosticul fiind unul relevant, anume „schizofrenie paranoică“. De fapt, taman în acea perioadă a început să se manifeste dorinţa arzătoare a craioveanului de a se judeca. Nu conta cu cine, important era să o facă. „El este un caz aparte. Face tot posibilul să deschidă un proces, după care încearcă orice metodă pentru a-l amâna. Ba că este bolnav şi se află sub tratament, ba că trebuie să fie prezent, în aceeaşi zi, la alt proces prin ţară şi multe altele. Evident că, la câte procese are pe rol, există multe situaţii când trebuie să fie în mai multe locuri deodată, dar asta se întâmplă tocmai din pricina faptului că îi place să aibă procese“, a declarat unul dintre magistraţii Curţii de Apel Craiova, care ne-a rugat să nu-i dăm numele pentru a nu se trezi cu un proces din partea lui Simoiu.

Parchetele craiovene, „partenerii de joacă“ ai procesomanului
Pe lângă judecătorii agresaţi de sutele de procese marca Simoiu, într-o situaţie ingrată se află şi Parchetul Local, cel Judeţean, dar şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, precum şi procurorii care, din nefericire, sunt obligaţi să se ocupe de plângerile depuse de procesomanul din 1 Mai. Mai exact, nemulţumit de faptul că procurorii soluţionează cu NUP, în proporţie de 99,9%, plângerile sale, Claudiu Simoiu se adresează imediat instanţei pentru a contesta soluţia. Însă, cum îi stă bine oricărui procesoman, acesta nu se limitează la a chema doar instituţia în judecată, ci şi pe procurorii care s-au ocupat de dosare. Aşa se face că, acum, puţini sunt procurorii craioveni care se pot lăuda cu faptul că au scăpat nechemaţi în faţa instanţei de Simoiu. „Până acum ceva timp, atunci când insulta şi calomnia erau sancţionate de Codul Penal, el ducea procesele direct în instanţă. Acum nu mai poate, astfel că înaintează plângeri la parchete. După ce se dau soluţiile, vine urgent în faţa instanţei să le conteste. Pe lângă asta, îi cheamă în judecată şi pe procurori, pe şefii parchetelor... pe toată lumea“, a spus un alt judecător al Curţii de Apel Craiova.

Procese fără număr, fără număr, fără număr...
Nu ştim exact cum îşi alege Claudiu Simoiu „victimele“, însă, privind lista celor care în decursul anilor au trebuit să-l înfrunte în instanţă, credem că metoda este una cât se poate de simplă. Orice instituţie căreia-i trece, măcar odată pragul, devine automat „pârât“. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, Ministerul Public, Ministerul de Finanţe, Direcţia de Sănătate Publică Dolj, Spitalul Nr.4 Psihiatrie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului  Dolj, Administraţia Finanţelor Publice Craiova, Ministerul Economiei sau CEZ Oltenia sunt doar câteva dintre instituţiile cu care Simoiu are ceva de împărţit. Şi dacă procesul cu Spitalul Nr.4 Psihiatrie ar putea avea o oarecare logică având în vedere diagnosticul care a dus la pensionarea lui Simoiu, nu înţelegem ce-ar avea de împărţit acesta cu şefii posturilor de poliţie de la Cernăteşti, Daneţi, Leu sau cu diverşi poliţişti de la Secţia 2 din Craiova. Iar lista, fără să exagerăm cu nimic, este absolut impresionantă şi ar putea continua spre plus infinit.

Portavocea, lumânările şi cătuşele - armele secrete ale lui Simoiu
Chiar dacă nu avem o statistică a proceselor pierdute de Claudiu Simoiu, am băga mâna-n foc că procentul tinde spre 100%, mai ales că motivele care au stat la baza acestora n-au, de cele mai multe ori, nicio legătură cu realitatea. Totuşi, acest lucru nu-l dezarmează mai niciodată pe Simoiu, care are şi o armă secretă: portavocea. Astfel că, de nenumărate ori, acesta s-a postat în faţa diverselor instanţe craiovene, strigându-şi nemulţumirile. „Este frecventă schema cu portavocea. Ba chiar l-au învăţat şefii de instanţe, căci ei sunt, de multe ori, ţinta atacurilor lui Simoiu. Fostul preşedinte al Tribunalului Dolj, Constantin Diaconu, glumea chiar şi spunea că trebuie să-şi cumpere şi el o portavoce pentru a putea să-i răspundă de la geamul biroului. Dar asta nu este tot. De câteva ori a venit chiar cu lumânări la instanţe şi le-a pus pe scările instituţiilor“, a spus unul dintre judecătorii de la Tribunalul Dolj. Imaginaţia lui Simoiu nu are însă limite, astfel că nu o dată a recurs la măsuri bizare pentru a atrage atenţia asupra sa. Un astfel de episod s-a consumat în urmă cu câţiva ani pe scările Curţii de Apel Craiova, unde s-a legat cu lanţurile de o balustradă, cerând să vină ministrul Justiţiei pentru a-l convinge de ilegalităţile şi abuzirile comise de magistraţii doljeni.

Procesomanii îngreunează activitatea instanţelor şi parchetelor
Trecând peste aspectele amuzante, în vreme ce Simoiu şi alţii ca el se distrează intentând procese pe bandă rulantă, judecătorii şi procurorii se plâng că sunt depăşiţi de numărul mare de dosare pe care trebuie să le soluţioneze. „Evident că astfel de persoane ne îngreunează activitatea. Şi aşa există foarte mulţi judecători care trebuie să se ocupe de mult mai multe dosare decât ar fi normal. Dar gândiţi-vă că nu se limitează la a chema pe cineva în judecată sau a contesta o soluţie, dar apoi începe cu cereri de amânare, de recuzare, de strămutare, iar noi nu avem ce face, trebuie să le dăm curs. Însă toate astea consumă timp, ceea ce îi afectează şi pe ceilalţi care au dosare pe rolul instanţelor“, a declarat Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova. La rândul său, Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, spune că legea nu permite procurorilor să ignore plângerile depuse de Claudiu Simoiu, chiar dacă majoritatea dintre ele sunt nefondate. „Sunt perioade în care vine zilnic la Parchet, alteori mai rar. Dar noi suntem obligaţi să-i primim toate plângerile. Problema este că el nu se opreşte aici, ci merge mai departe în instanţă deoarece soluţiile nu sunt cele pe care le spera el. Totuşi, noi suntem mai puţin expuşi decât colegii de la Parchetul Local. Acolo depune cele mai multe plângeri“, a spus procurorul Magda Bădescu, recunoscând că mulţi dintre colegii ei au fost chemaţi în instanţă de Claudiu Simoiu.

Legal, Simoiu nu poate fi oprit
Deşi în legislaţia din România există posibilitatea ca unei persoane să-i poată fi ridicat dreptul de a se mai adresa instanţei, măsura este greu de aplicat şi, din cunoştinţele noastre, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 20 de ani. „În cazul lui Simoiu nu se poate lua o astfel de măsură. Acest lucru se face doar dacă o comisie de expertiză constată că el nu are discernământ, dar el nu poate fi adus în faţa unei astfel de comisii atâta vreme cât nu comite nicio infracţiune. Abia atunci s-ar putea autosesiza autoritatea tutelară. Însă el nu comite nicio infracţiune, ci doar abuzează de un drept“, a spus unul dintre procurorii doljeni. Mai pe româneşte, Simoiu poate deschide câte acţiuni doreşte fără ca cineva să-l poată opri.

S-a judecat şi cu propria mamă
Aflat probabil în lipsă de adversari, Claudiu Simoiu n-a ezitat să-şi cheme în judecată propria mamă, ba chiar de mai multe ori. Ca şi în alte cazuri, motivul a fost unul inventat, astfel că instanţa „a iertat-o“ pe doamna Simoiu, mai ales că aceasta era extrem de sinceră cu magistraţii: „E nebun, da’ ce să-i fac?!? E copilul meu!“.

Simoiu îi vrea pe judecători la sapă
Nu de puţine ori s-a întâmplat ca, supărat că pierde pe bandă rulantă procesele pe care le intentează, Claudiu Simoiu să ceară magistraţilor doljeni să iasă din magistratură deoarece, în opinia sa, nu sunt buni de nimic. Totuşi, dorind să arate că are o inimă mare, acesta se oferă să le pună la dispoziţie, gratuit, pământurile sale din comuna Daneţi, pe care magistraţii să le muncească. „Îl credem şi noi că n-are cine să mai muncească pământul dacă el stă numai prin tribunale“, spun magistraţii pe care Simoiu ar vrea să-i vadă la sapă.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
Parlamentari fără urmă

Parlamentari fără urmă

Având în vedere că sistemul de vot uninominal, botezat şi la noi anul trecut, presupune o legătură mai strânsă şi directă între alegători şi...
Clădirile-simbol ale Călimăneştiului, între istorie şi degradare

Clădirile-simbol ale Călimăneştiului, între istorie şi degradare

Castelul Cantacuzinilor, locuit de rudariConstrucţia a fost finalizată în 1850. Situată în imediata apropiere a pădurii care separă Călimăneştiul...
Infuzie de actori tineri la Naţionalul craiovean

Infuzie de actori tineri la Naţionalul craiovean

“Odysseia” după Homer, prezentată recent publicului oltean, este ultima premieră din actuala stagiune a Teatrului Naţional “Marin Sorescu”...

Evenimente

A început stagiunea estivalăIubitorii muzicii clasice vor avea prilejul sâmbătă, 20 iunie, să asculte în Piaţa “Mihai Viteazul” din Bănie o suită de arii din opere şi operete. Corul Teatrului Liric “Elena Teodorini” din Craiova, dirijat de prof. Florian-George Zamfir, va interpreta lucrări din creaţiile compozitorilor Verdi, Bizet,...
Dosariada liberală

Dosariada liberală

Pentru început, să facem o scurtă radiografie a filialei doljene a Partidului Naţional Liberal. În vara anului trecut, printr-o campanie electorală...
Declaraţiile de avere, un moft pentru aleşii Oltului

Declaraţiile de avere, un moft pentru aleşii Oltului

Pasibili de amendă şi... de controlAleşii care nu se conformează prevederilor legale referitoare la depunerea declaraţiilor de avere sunt pasibili...
Victime ale birocraţiei

Victime ale birocraţiei

Nicolae Ghiţă (41 de ani) locuieşte de aproximativ un deceniu şi jumătate împreună cu soţia sa, Mirela (37 de ani), într-o cameră a unui imobil...
Procesomanul Simoiu, agresorul justiţiei

Procesomanul Simoiu, agresorul justiţiei

Îi vedem pe mai toate holurile instanţelor, cu teancuri de dosare în braţe, într-o permanentă mişcare. Pentru cei mai mulţi dintre noi sunt doar...
Ilegalităţi marca Sima la Hidroserv Vâlcea

Ilegalităţi marca Sima la Hidroserv Vâlcea

Ion Ticuleanu este electrician. A lucrat la Hidroelectrica din 1976 până în 2002, când secţia de reparaţii şi servicii s-a desprins, formându-se...
 
Tezaurul masonilor, la lătratul câinelui

Tezaurul masonilor, la lătratul câinelui

Horia Nestorescu-Bălceşti, „tatăl“ colecţiei masonice„Aici se află o colecţie de valori masonice care poate fi echivalată cu un tezaur, unic...
Apicultor în sutană

Apicultor în sutană

Constantin Stuparu, preotul satului Grindeni, îmbină armonios viaţa clericală cu apicultura, iar prima carte despre arta de a creşte albine şi a...
Casa bântuită de la Piatra-Olt

Casa bântuită de la Piatra-Olt

Cum intri în oraş, o casă mare şi impunătoare îţi atrage privirile. Încă de la prima vedere, totul  pare desprins din filmele horror. O casă...
“Albinele ne-au schimbat viaţa”

“Albinele ne-au schimbat viaţa”

“Sunt paşnice dacă apicultorul este un om paşnic”Băiaşu este fascinat de modul în care albinele îşi desfăşoară activitatea într-o familie...
Poziţiile sexului

Poziţiile sexului

Una din poziţiile care contravin celei naturale cu erecţia penisului, deci care oferă frecările cele mai puternice, este cea a „ciocanului percutor”....
 
7 Sport
Craioveanu: „Costea trebuie să plece“

Craioveanu: „Costea trebuie să plece“

Fostul internaţional român şi simbol al Universităţii Craiova, Gheorghe Craioveanu, a declarat că în opinia sa este momentul ca Florin Costea să...
Încă un an ratat

Încă un an ratat

Spectacol mare la Craiova înaintea ultimei etape. A fost nebunie pe biletele gratuite oferite de club, iar 30.000 de olteni se pregăteau pentru sărbătorirea...
CSM vinde tot!

CSM vinde tot!

CS Municipal a terminat sezonul în genunchi. Formaţia vâlceană a pierdut pe propriul teren ultimul meci, 0-1 cu FCM Târgovişte, echipă retrogradată...
 
Fiii ploii

Fiii ploii

Europarlamentarele au venit şi au trecut. A dominat absenteismul. Indiferenţa. Jemanfişismul. Durutul în coate. Un absenteism ca liniştea dinaintea...
Vorba ministrului

Vorba ministrului

Un om politic bun trebuie să fie un adevărat pilot de curse: întotdeauna trebuie să privească dincolo de maşinile din faţă, pentru a şti când...
Cupa fără stăpân

Cupa fără stăpân

Circumspecţi, cu mult înainte de a se disputa finala Cupei României, Poli Timişoara-CFR Cluj, bănăţenii au tras semnalul de alarmă. Prin gura uneori...
 
Indiscreţii de Vâcea

Indiscreţii de Vâcea

Prinţul Duda s-a întâlnit cu oamenii de afaceri vâlceni. Trei!Principele Radu Duda şi-a făcut debutul în campania electorală pentru Preşedinţia...

Indiscreţii de Olt

Sancţiuni democrat- liberale, dar fără ,,căderi de capete“Alegerile europarlamentare par să fi tulburat apele în toate organizaţiile importante din judeţul Olt, dacă este să ţinem cont că sunt zvonuri privind aplicarea de sancţiuni şi în tabăra câştigătorilor, chiar împotriva unui lider care a obţinut peste media pe judeţ sau...
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva