Indiscret Sport
„Vreau să dau cât mai multe goluri…“
Voteaza Articolul

„Vreau să dau cât mai multe goluri…“


de Alin Peptan

Fără îndoială că lipsa mijlocaşulului Alexandru Păcurar, o bună bucată a campionatului trecut, a fost resimţită parcă, mai mult ca oricând, la echipa de fotbal gorjeană de-a lungul fragedei prezenţe pe scena primului eşalon. Catalogat ca fiind unul dintre cei mai dotaţi jucători pe care i-a avut Pandurii în lot, deşi nu are state foarte vechi la Tg. Jiu, Păcurar şi-a atras extrem de repede simpatia fanilor olteni şi asta datorită evoluţiilor surprinzătoare în sezonul 2007-2008 al Ligii lui Mitică. Chiar dacă ofertele destul de tentante de a părăsi gruparea târgujiană nu au lipsit deloc în această vară, talentatul jucător a ales să rămână la Pandurii şi pentru campionatul următor. Alexandru Păcurar spune că va continua cu Pandurii în dorinţa sa de a aduce echipa în plutonul fruntaş al clasamentului, adică pe unul din primele opt locuri din Liga I. În acelaşi timp, mijlocaşul lui Neagoe speră să prindă un an ceva mai liniştit atunci când vine vorba despre accidentări, care l-au ţinut o mare parte din sezonul trecut pe marginea terenului.


„Mă simt bine aici“

Reporter: În acest moment, Pandurii are un lot destul de numeros şi, poate, echilibrat… Cum vezi lupta pentru titularizare mai ales pentru postul tău?
Alex Păcurar:
Din punctul meu de vedere, este bine că există concurenţă. Au mai venit jucători de valoare şi, cu cât este mai mare concurenţa, cu atât e mai bine pentru echipă. Eu zic că acel care va merita să joace, va juca. De altfel, aşa s-a întâmplat şi până acum.

Rep.: Din păcate pentru tine, în sezonul trecut ai avut destule dureri de cap datorate accidentărilor. Cum stau lucrurile în prezent? Mai ai probleme?
A.P.:
Este adevărat, am trecut printr-o perioadă la care nici nu vreau să mă mai gândesc, dar acum sunt bine. M-am simţit bine după perioada aceasta de pregătire, sper să nu apară probleme nici în cantonamentul din Austria şi să fiu sănătos la începerea campionatului.

Rep.: În această vară, ofertele nu au lipsit pentru tine… Până la urmă, ai decis să nu pleci. Cât vei mai rămâne ,,pandur”?
A.P.:
Dar eu mă simt bine aici. Chiar mă simt bine. E un grup care m-a primit bine, în care m-am integrat la fel de bine şi mi-am făcut prieteni. E adevărat, oraşul este cam mic, pentru gusturile mele, e cam plictisitor uneori, aici, dar eu m-am simţit bine la Pandurii. Urmează acum să vedem ce ne aduce viitorul.


„Vreau să joc cât mai mult“

Rep.: Care sunt obiectivele tale personale pentru sezonul 2008-2009?
A.P.:
Păi cred că, în primul rând, să fiu sănătos. Acesta ar fi primul obiectiv. Apoi, vreau să joc cât mai bine, să dau un randament bun în timpul campionatului. Şi vreau să dau cât mai multe goluri, dacă se poate.

Rep.: Ai fost, într-un fel, talismanul echipei în campionatul trecut. Când erai în echipă reuşeai să marchezi, iar echipa reuşea să câştige...
A.P.:
Da, am fost un fel de talisman, dar am fost într-o perioadă nefastă pentru mine şi nu aş vrea să mai fiu talisman din aceeaşi postură. Acum vreau să joc cât mai mult şi asta este cea mai mare dorinţă. Nici nu ştiţi ce greu este să stai pe margine şi să ştii că nu poţi juca alături de colegii tăi.

Rep.: Prin aducerea lui Nalaţi, crezi că se pregăteşte clubul să-ţi dea drumul, se gândeşte şi la un eventual transfer al tău?
A.P.:
Nu cred. Am mai jucat cu Nalaţi în echipă. Este un jucător bun şi el a fost adus aici ca să ajute echipa, acesta a fost singurul scop pentru care Nalaţi a fost adus aici, cred eu. Să ajute şi el echipa aceasta aşa cum vrem să o ajutăm cu toţii.


„E bine să tinzi cât mai sus“

Rep.: Acum urmează o perioadă mai grea pentru voi… Este vorba despre stagiul de pregătire din Austria, unde, aşa cum spunea şi antrenorul Neagoe, va trebui să daţi totul din voi pentru a fi apţi sută la sută în vederea debutului de campionat.
A.P.:
Greu este orice cantonament. Cantonamentele pentru asta sunt făcute. Urmează o perioadă de acumulare şi este normal să fie puţin mai greu. Cred că va fi mai greu şi din cauza căldurii, pentru că e o temperatură ridicată acum. Dacă acolo va fi ceva mai răcoare, este bine pentru că aici e foarte cald. Important este ca în acest cantonament să nu apară nicio accidentare. Asta e cel mai important şi asta ne dorim cu toţii.

Rep.: Cam care crezi că este locul Pandurilor în sezonul următor cu noul lot de care beneficiază?
A.P.:
Sper să avem un parcurs cât mai bun, mai bun decât cel din anul trecut. Eu cred că Pandurii poate termina între primele opt. Cam asta este valoarea echipei după părerea mea. Spun eu că acolo am putea să terminăm.

Rep.: Asta ar putea însemna o participare în Cupele Europene. Ar fi un motiv în plus să rămâi la Pandurii?
A.P.:
E bine să tinzi cât mai sus. E bine să ne gândim că terminăm în primele trei. Dar eu cam aşa văd valoarea echipei, în primele opt echipe din liga I. Dar ştim cu toţii că mai este mult până departe… Să aşteptăm întâi şi vom vedea după aceea.


,,Alex este un jucător complet...“
Înaintea sezonului 2008-2009, antrenorul Pandurilor, Eugen Neagoe, recunoaşte că unul dintre jucătorii-cheie din lotul său pe care va trebuie să se bazeze este Alexandru Păcurar. După ce şi-a pus serios amprenta în echipa gorjeană, în campionatul trecut, prin golurile marcate (care au însemnat de multe ori 3 puncte), Păcurar este văzut de Neagoe ca fiind un jucător ce poate face diferenţa. Geană speră ca mijlocaşul său să ajute din nou Pandurii pentru că ,,Alex este un jucător complet”. ,,La Pandurii sunt mai mulţi jucători de valoare. Printre aceştia evident că se numără şi Păcurar, care a demonstrat că este un fotbalist deosebit. Mie mi s-a părut un om extrem de serios, un adevărat profesionist. Din nefericire pentru el, într-o perioadă din sezonul trecut a fost accidentat şi de aceea nu a putut arăta totul. Sunt convins că el poate mult mai mult decât ce a arătat sezonul trecut. Sper să contez cât mai mult pe el în campionatul următor şi să-şi depăşească evoluţiile pe care le-a avut până acum. Alex este un jucător complet şi ne va ajuta în mod sigur la anul. De la el şi de la alţi jucători de valoarea lui am pretenţii mari”, spune Neagoe.

Cu gândul la debut
Cu câteva săptămâni înainte de debutul oficial de sezon, tehnicianul Pandurilor, Eugen Neagoe, se gândeşte deja la primele confruntări din Liga lui Mitică. Neagoe spune că va conta destul de mult modul în care Pandurii va aborda începutul de campionat. Geană speră ca la ora debutului, majoritatea componenţilor grupării de fotbal gorjene să fie apţi de joc sută la sută. ,,Normal că mă gândesc deja la primele etape de campionat. Îmi doresc în primul rând ca băieţii să fie sănătoşi şi să fie în forma cea mai bună la ora debutului. Ne aşteaptă un campionat extrem de dificil şi de solicitant şi de aceea nu-mi doresc să am prea multe accidentări sau probleme de lot. De modul în care vom aborda primele jocuri va depinde şi opţiunea noastră vizavi de obiectiv şi de alte planuri. Vreau ca toată lumea să fie conştientă de importanţa aceasta şi să realizeze ce avem de făcut pentru acest început de sezon”, declară Eugen Neagoe. În schimb, antrenorul Pandurilor nu crede că este prea important cu cine va juca în primele etape, ci doar modul în care elevii săi vor evolua: ,,Pentru mine, fiecare meci din campionat este foarte important. Mă interesează mai puţin numele adversarelor pentru că toate partidele le vom aborda la fel. Cel mai important pentru noi va fi modul în care băieţii vor fi capacitaţi la joc, modul în care vor înţelege să intre în teren sau modul în care vor juca. O evoluţie bună pe acest început de campionat vă daţi seama că va avea un impact mai mult decât pozitiv pentru următoarele meciuri şi pentru restul sezonului. În orice caz, vom vedea dacă ceea ce ne dorim vom şi realiza”. Sezonul 2008-2009 al Ligii I de fotbal va debuta pe data de 26 iulie. Pandurii Tg. Jiu întâlneşte în runda inaugurală, pe teren propriu, Dinamo Bucureşti, iar în următoarele două etape pe Poli Timişoara în deplasare şi acasă pe Unirea Urziceni.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
Tai-Pan-ul

Tai-Pan-ul

Orice s-ar spune despre Radu Berceanu, nimeni nu-l poate acuza pe liderul democrat-liberal că nu şi-a făcut lecţiile politice. Omul o fi baron local...
Politica, necunoscută politicienilor

Politica, necunoscută politicienilor

Cu toată sinceritatea posibilă, ideea materialului a apărut după vizionarea unui filmuleţ pe youtube.com, în care un reporter punea întrebări de...
Politicienii olteni bat judeţul pe caniculă

Politicienii olteni bat judeţul pe caniculă

Printre politicienii preferaţi de electoratul oltean se numără şi cei autohtoni. Cele mai mari şanse le au parlamentarii în funcţie care au ,,mişcat”...
Falsificatoarea de omenie

Falsificatoarea de omenie

O tânără în vârstă de 28 de ani, din localitatea Copăceni, judeţul Vâlcea, riscă 15 ani de închisoare, după ce a reuşit, prin înşelătorie...
Judecătoarea Crăciunoiu a pus „la colţ” ierarhii ortodocşi

Judecătoarea Crăciunoiu a pus „la colţ” ierarhii ortodocşi

Gravele abuzuri cu caracter penal comise de către mitropolitul Teofan, cum ar fi acapararea prin falsuri a pădurilor aparţinând mânăstirilor şi...
BAC-ul contestaţiilor, la Vâlcea

BAC-ul contestaţiilor, la Vâlcea

Deşi procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat în judeţul Vâlcea, înainte de rezolvarea contestaţiilor, era de 92,12%, unul dintre...
L-au lăsat în fundu’ gol!

L-au lăsat în fundu’ gol!

De câteva luni, umblă brambura pe uliţele Doljului, căutându-şi norocul înecat în câteva sticle de bere prin cătunele de pe malul Dunării. Culoarea...
 
Violatorul Vişan

Violatorul Vişan

Buclucaşul proces-verbal, încheiat pe data de 4 mai 1993, în şedinţa Consiliului de Administraţie a Liceului nr. 1 Craiova (actualul „Traian Vuia”),...

Angelica şi Niculina Stoican - ambasadoarele folclorului mehedinţean

La finalul recentului concert de muzică populară românească desfăşurat la Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova, sub genericul „În braţele mamei”, ediţia a III-a, am realizat un comentariu-blitz cu două dintre invitatele spectacolului şi anume distinsa interpretă Angelica Stoican şi adorabila sa fiică, Niculina. Artista...

„Trofeul electricianului“

Tradiţionala competiţie a electricienilor, ediţia a 29-a, desfăşurată timp de două zile, la începutul lunii iulie 2008, a reunit în Bănie 18 “combatanţi” care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Electrice Oltenia - SISE. ”Organizată de societatea noastră, întrecerea anuală a celor...
 
Chiată-Caminof, tandem penal

Chiată-Caminof, tandem penal

În urmă cu două săptămâni, Indiscret în Oltenia dezvăluia afacerea din spatele modernizării drumului Filiaşi-Melineşti, început în urmă cu...
Scandal cu miros de peşte la Primăria Ghindeni

Scandal cu miros de peşte la Primăria Ghindeni

Povestea începe în urmă cu şase ani, atunci când, prin contractul 1.070 din 28 martie 2002, Consiliul Local Malu Mare, reprezentat de primarul Marin...
Miracole curative la Ocnele Mari

Miracole curative la Ocnele Mari

Situată la 12 kilometri de Râmnicu Vâlcea, staţiunea este cunoscută de pe vremea romanilor, căutată şi apreciată pentru celebrele băi de sare...
Haiducul Andri Popa, ctitorul satului Palilula

Haiducul Andri Popa, ctitorul satului Palilula

Localitatea Palilula, aflată la o aruncătură de băţ de Craiova, se numără printre puţinele sate doljene cu o încărcătură istorică. Despre...
Joaca, privită de adulţi

Joaca, privită de adulţi

Vremea a trecut, iar copiii au uitat ce înseamnă să se joace în faţa blocului sau în curtea şcolii alături de alţi micuţi de vârsta lor. Au...
Hora păcălelilor

Hora păcălelilor

Cântăreţii folclorului românesc sunt şi foarte buni actori şi ar putea realiza cu succes o emisiune televizată cu farse. În turneele pe care le...
Vârtop, comuna măgarilor

Vârtop, comuna măgarilor

Cum nicio masă fără peşte, aşa şi la Vârtop nicio curte parcă nu-i gospodărie dacă nu are un măgar. Cel puţin aşa spun localnicii care afirmă...
 
Poziţiile sexului

Poziţiile sexului

În postura balansoarului, femeia este aşezată peste bărbat, cu spatele la el. Acesta, în poziţie aşezat, întinde picioarele şi le desface uşor...
 
7 Sport
Pasul împăcării

Pasul împăcării

După aproape doi ani de război deschis, în care s-au atacat ori de câte ori au avut ocazia, finanţatorul Craiovei, Adrian Mititelu, şi primarul Antonie...
Cât au crescut fraţii Costea!

Cât au crescut fraţii Costea!

Florin şi Mihai Costea au clauze de reziliere a contractelor de 27 milioane de euro, Mihai 15, iar Florin 12, fiind deja supranumiţi „comoara lui Mititelu”. Pe...
„Vreau să dau cât mai multe goluri…“

„Vreau să dau cât mai multe goluri…“

Fără îndoială că lipsa mijlocaşulului Alexandru Păcurar, o bună bucată a campionatului trecut, a fost resimţită parcă, mai mult ca oricând,...
Tunurile pe Piţurcă

Tunurile pe Piţurcă

Penalty-ul. Sau penaltiul. Ambele forme de scriere sunt corecte. Dar, şi într-un caz, şi în celălalt, deşi pe mulţi i-a făcut fericiţi, rămâne...
Oltchim a avut noroc!

Oltchim a avut noroc!

Federaţia Europeană de Handbal a organizat la Göteborg tragerea la sorţi pentru grupele principale ale Ligii Campionilor Europeni, fază în care,...
 
Să nu mai ascundem prostia sub preş

Să nu mai ascundem prostia sub preş

După o săptămână lungă în care, fie că vroiai, fie că nu, auzeai musai, de multe ori pe zi, ştiri despre Bacalaureat, a venit şi momentul rezultatelor....
Strigoiul Naţiunii

Strigoiul Naţiunii

Iulie, lună caniculară pentru toată ţara, nu doar peste Oltenia în prag de „saharizare”. O caniculă ca de Infern. România pare blestemată de...
Fiţi fericiţi, în lipsă de altceva

Fiţi fericiţi, în lipsă de altceva

The Last Days of America”, de Paul Erdman, a văzut lumina tiparului în 1981. Au trecut de atunci 27 de ani şi nici pomeneală de acele „ultime zile”...
 

7 zile

Marţi, 1 iulie Sunt prinşi copiind trei candidaţi de la Dăbuleni şi unul din Craiova la proba de matematică a Bacalaureatului. Aceştia sunt eliminaţi din examen. Cel care a ucis un minor din Corabia cu mai multe lovituri de cuţit este prins de anchetatori. Leonard Asan, de 19 ani, din Corabia, şi-a recunoscut iniţial fapta, apoi s-a răzgândit...

Indiscreţii de Olt

Nebunia susţinută de la centru Circulă un zvon potrivit căruia şefii PNL Olt nu-i pot aplica nicio corecţie politică consilierului lor de la Priseaca, Nicolae Luţu, chiar dacă acesta face mari deservicii partidului prin acţiunile sale ilegale, dar şi prin comportament, deoarece are pile la Bucureşti. Unii zic că prin partid, alţii că...
Indiscreţii de Vâlcea

Indiscreţii de Vâlcea

Liberalii îşi trag un candidat care se crede sfânt Potrivit unor surse liberale, pe listele pentru Parlament ale PNL Vâlcea va apărea un nume nou:...

Indiscreţii de Dolj

Aurică fără frică După ce a fost votat de doar 30 dintre colegii pedelişti la „marea adunare PD-L” de săptămâna trecută, Aurică Solomon şi-a pus cenuşă în cap şi a dat drumul la cuvinte ruşinoase de necaz. Planurile pe care şi le făcea înainte de consiliu, cum că va deveni preşedinte de partid şi, de pe scaunul lui Berceanu,...

Halate la puterea a 6-a

După cum aminteam în rândurile de început, toate personajele din acest articol provin din sistemul sanitar şi au ca punct comun Şcoala Postliceală Sanitară a Grupului Şcolar „Charles Laugier“ din Craiova. Spre exemplu, doctorul Puşa Bărbulescu, angajată cu normă întreagă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, îşi găseşte...
 
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva