Indiscret Dezvaluiri
Chiată-Caminof, tandem penal
Voteaza Articolul

Chiată-Caminof, tandem penal


Laţul corupţiei ştrangulează investiţiile CJ Dolj


Lucrările de modernizare a drumului istoric Filiaşi-Melineşti sunt aproape încheiate, dar „epopeea“ pusă la cale de Constantin Caminof şi Valentin Chiată continuă. Administratoarea firmei Bistrisat SRL, Mihaela Florea, dezvăluie în acest număr ilegalităţile săvârşite de fostul său asociat, Constantin Caminof.

de Ramona Istrate

În urmă cu două săptămâni, Indiscret în Oltenia dezvăluia afacerea din spatele modernizării drumului Filiaşi-Melineşti, început în urmă cu nouă ani. Aţi putut citi atunci despre relaţia dintre directorul tehnic al Consiliului Judeţean Dolj, Valentin Chiată, şi fostul director al firmei însărcinate cu modernizarea drumului cu pricina şi fost consilier judeţean PNL, Constantin Caminof. Tot în urmă cu două numere vă prezentam reclamaţia către DNA, în care Valentin Chiată era învinuit pentru luare de mită. În rândurile următoare vă prezentăm varianta administratoarei SC Bistrisat RSL, Mihaela Florea, în legătură cu ilegalităţile comise de Constantin Caminof. În episodul din această săptămână îşi face apariţia o a treia verigă a afacerii Bistrisat, candidatul PNŢCD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, Laurenţiu Mândrea.

Istoria unei lucrări
Ca să fie treaba treabă, administratoarea SC Bistrisat SRL ne-a înşirat povestea lucrărilor de modernizare pentru drumul Filiaşi-Melineşti şi a parteneriatului dintre societate şi SC ATLAS SA: „Firma s-a înfiinţat pe 6 mai 2003, iar asociaţi eram eu, cu 40 la sută din acţiuni, şi Constantin Caminof, care deţinea 60 la sută. În 2007, Bistrisat a preluat lucrările firmei SC Enimon Prod SRL, care era a lui Caminof şi care intrase în colaps financiar. Lucrările la drumul Filiaşi-Melineşti au ca antreprenor general firma SC ATLAS SA, dar niciun reprezentant al ei nu a participat vreodată la executarea lucrărilor. Între SC Bistrisat SRL şi SC ATLAS SA există un contract de subantreprenoriat şi nimic mai mult. Lucrările durează din 1999 până în prezent, deoarece Caminof nu avea niciun interes să se finalizeze, din motive personale pe care nu le pot şti. Fie este vorba de interese politice, fie economice“, ne-a spus Mihaela Florea. Ceea ce începuse liniştit avea să se complice mai târziu.

De unde i s-a tras lui Caminof
În urma strânsei „colaborări“ cu prietenul său vechi, Valentin Chiată, şi a fărădelegilor repetate, Caminof a fost dat afară pe uşa din spate a SC Bistrisat SRL. Funcţia din care îşi imagina că poate face ce-i pofteşte inima i-a fost luată printr-o sentinţă judecătorească. „Totul a început în martie 2008, când l-am dat în judecată şi a fost suspendat din funcţia de administrator al societăţii prin sentinţa judecătorească nr. 315/24.03.2008 rămasă definitivă şi irevocabilă prin decizia 428/23.04.2008“, a spus Mihaela Florea. Motivele pentru care Caminof a fost suspendat din funcţie ar putea întărâta DNA la un dosar stufos. Pe lângă evaziunea fiscală de la SC Enimon Prod SRL, pedepsită „aspru“ de prietenii de la Fisc cu „imensa“ sumă de 800 de lei, fostul consilier judeţean PNL a mai primit o amendă pentru aceeaşi infracţiune de la Direcţia Finanţelor Publice Dolj în cuantum de 107.282 lei, cu care a dat-o în bară: „Uzând de calitatea de administrator în cadrul celor două firme, SC Enimon Prod SRL şi SC Bistrisat SRL, în 15 ianuarie 2008 a emis ordinele de plată cu numerele 01 şi 02, care nu aveau numere de înregistrare în ordinele de plată ale firmei şi nu au fost efectuate de contabilele firmei, în valoare de 107.282 lei. Astfel, Caminof a plătit amenda din banii Bistrisat, deşi între cele două firme nu existau relaţii comerciale“.

Ghinionul lui Caminof
Aroganţa lui Caminof a continuat să se manifeste chiar şi după ce primele semne de decădere erau evidente. Fără să ceară acordul asociatei şi totodată administratoarei Mihaela Florea, aşa cum prevede legea, a angajat un contabil, cu toate că firma avea la ora respectivă două contabile specializate: „A angajat fără acordul meu un contabil, care să îi explice metodologia deţinerii contabilităţii firmei. Normal că i-a repetat ceea ce îi explicau şi economistele cu state vechi în firmă şi până la urmă a renunţat la serviciile lui. Caminof agreează numai persoanele care îi spun lucruri frumoase, care îi convin“, a adăugat Florea. Evaziunea fiscală pare a fi infracţiunea preferată a lui Caminof, acum membru de vază al PNŢCD Dolj, iar în ianuarie 2008 retrage din contul Bistrisat 11.883 de lei fără nicio explicaţie: „Suma a fost ridicată cu titlu de «acordare avans», însă nu a oferit nicio justificare asupra ei. Aşa a rămas până în luna martie, când a primit citaţia pentru procesul pe care eu îl intentasem. Atunci a adus banii înapoi“. Punând toate acestea cap la cap, Tribunalul şi Curtea de Apel au dispus suspendarea lui din funcţie.

Şefu-i şef şi suspendat
Văzând că situaţia îi scapă de sub control, iar banii firmei nu îi mai stăteau la dispoziţie ca altădată, a apelat la un şiretlic bine cunoscut de politicienii locului: a convocat AGA (Adunarea Generală a Asociaţilor) prin care administratoarea Florea era înlocuită. Acesta era şi momentul în care îşi făcea apariţia în conducerea firmei Laurenţiu Mândrea, candidatul PNŢCD la preşedinţia CJ Dolj din acest an: „A convocat AGA şi, fără să comunice decizia de suspendare a sa, m-a revocat din funcţia de administrator, deşi nu mai avea calitatea aceasta“, spus Mihaela Florea. Cine urma să ocupe cea mai importantă funcţie din Bistrisat? Nimeni altul decât colegul de partid ţărănist, Laurenţiu Mândrea: „L-a numit în locul meu pe un anume domn Laurenţiu Mândrea, despre care nu a dat niciun fel de relaţie. Ba mai mult, acesta nu are niciun fel de cunoştinţe în ceea ce priveşte modul de administrare al unei firme. De când a fost numit până acum, dacă ar fi să adunăm timpul, nu a stat în sediul societăţii mai mult de două ore. În tot acest timp, eu rămânând director general adjunct, m-am ocupat de lucrările la drumul Filiaşi-Melineşti, pentru că termenul scadent era 30 iunie 2008“, ne-a povestit Mihaela Florea. Aşa se face că în prezent drumul Filiaşi-Melineşti, a cărui modernizare a început acum nouă ani, este aproape finalizat. Dacă pe vremea când responsabilitatea lucrării atârna pe umerii lui Caminof asfaltul era turnat cu ţârâita, iar gropile şi munca de mântuială erau „vedete“, în acest an, în două luni au fost reabilitaţi şi modernizaţi peste 12 kilometri de drum. „În prezent, lucrarea este realizată în proporţie de 95 la sută, iar dintr-un rest de 51 de miliarde de lei vechi mai sunt de investit maximum cinci miliarde de lei vechi. Totul a mers foarte bine şi repede, dar Caminof încerca în continuare să împiedice finalizarea. Fie că refuza să plătească lucrătorii, fie că refuza să încaseze banii de la CJ, întotdeauna căuta un motiv să nu se meargă mai departe. Chiar le spunea angajaţilor că nu îi lasă să îşi primească banii“, a mai precizat Mihaela Florea.

La mâna „duşmanului“
Cu furnizorii şi salariaţii neplătiţi la uşă şi atras de Caminof într-o postură penibilă, proaspătul administrator Mândrea a repus-o pe Mihaela Florea în drepturi printr-o procură: „Mândrea era depăşit de situaţie şi conştientiza faptul că împiedică activitatea firmei, aşa că, fără să îi ceară acordul lui Caminof, mi-a făcut o procură de administrare, pe baza căreia să pot plăti salariaţii şi furnizorii. Aflând, Caminof l-a obligat să revoce procura pe care mi-o dăduse, iar acum nimeni nu mai administrează firma, care se află într-un colaps financiar. Bistrisat are foarte mulţi bani de încasat, dar pentru că banca nu îi recunoaşte semnătura lui Mândrea, toţi sunt acum în contul antreprenorului general, SC ATLAS SA“, a povestit Florea.

Şiretlicuri de sezon
Văzându-se într-o situaţie fără ieşire, Constantin Caminof, îndemnat de avocatul angajat pentru proces, s-a gândit să îi întindă o cursă Mihaelei Florea. „În urma unor discuţii pe care le-am avut cu Caminof pe 4 iulie (a.c.- n. red.), am înţeles că ar vrea să păstreze revocarea procurii, dar să mă oblige să semnez cecuri şi ordine de plată pentru încasarea banilor. Prin asta urmărea să îmi prindă semnătura şi să îmi întocmească dosar penal, eu nemaiavând drept de semnătură la bancă. Ba mai mult, mi-a propus să mergem la o altă bancă şi să prezentăm numai actele de constituire a societăţii, fără ultima şedinţă AGA, pentru că numai aşa Caminof ar avea drept de semnătură. Asta înseamnă fals şi uz de fals, drept pentru care nu voi semna absolut nicio hârtie. Înţeleg din comportamentul său că face tot felul de artificii de manieră fabuloasă prin care să obţină bani pentru avocaţi şi pentru a interveni, aşa cum a mai făcut, în deciziile judecătoreşti“, a mai dezvăluit Mihaela Florea.

Mânărie alături de Chiată
Vă promiteam în urmă cu două numere că vom reveni cu dezvăluiri despre licitaţia la care Constantin Caminof a participat cu susţinerea prietenului Valentin Chiată, deşi actele de înscriere se încadrează la ditamai acuzaţia de fals în acte publice. Mulţi presari îşi amintesc licitaţia pentru reabilitarea drumului judeţean Secu-Argetoaia, în legătură cu care directoarea economică a CJ Dolj, Daniela Avrămoiu, a făcut un scandal cât Casa Poporului. De ce nu dorea directoarea ca presa să pună mâna pe informaţii? Pentru că printre cei trei înscrişi la licitaţie se afla şi prietenul lui Chiată, ilegalul Constantin Caminof. „La licitaţia pentru drumul Secu-Argetoaia, Caminof, uzând de prietenia pe care o are şi pe care o afişează în public cu Valentin Chiată, a cumpărat caietul de sarcini în numele şi ca reprezentant al firmei Bistrisat. Actele pe care le-a prezentat la înscriere erau incomplete, iar ştampila care era pe ele a obţinut-o după ce pe 24 aprilie 2008 a furat actele firmei. Toate acestea s-au întâmplat în ciuda faptului că în urmă cu ceva timp CJ fusese înştiinţat că domnul Caminof nu mai reprezintă interesele firmei Bistrisat, fiind suspendat din funcţie“, a spus fosta administratoare. Cu toată nonşalanţa, în dosarul pentru licitaţie Caminof a ataşat cum se cuvine declaraţii pe proprie răspundere că este reprezentantul SC Bistrisat SRL şi că nu face parte din vreun litigiu, încălcând astfel Ordonanţa 34/2006. Ba mai mult, în actele referitoare la angajaţii firmei erau trecute mai puţine persoane cărora le fuseseră schimbate funcţiile: „A ataşat acte din care reieşea că firma are doi angajaţi, lucru care nu este adevărat. El figurează ca administrator, iar un maistru mecanic este făcut inginer constructor cu diplomă de absolvire în 1972“, a mai spus Mihaela Florea. Avântul i-a fost însă repede tăiat, pentru că neavând acces la contul firmei nu putea prezenta garanţia de 5.000 de lei prevăzută de Ordonanţa 34/2006.

Dosarele lui Caminof
La cei 70 de ani, Constantin Caminof a strâns în palmares patru dosare penale. Pentru o lecturare cât mai uşoară le vom înşira în rândurile de mai jos: dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi aflat sub anchetă la Fraude Financiare cu nr. 3.991/p/2008 pentru prejudicii aduse firmei Bistrisat; dosar penal înregistrat la Secţia de Poliţie nr. 3 cu nr. 4.274/p/2008 pentru ameninţare cu arma, dosar care este tergiversat de pe o zi pe alta; dosar penal înregistrat la Parchet cu nr. 4.508/p/2008 pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, în condiţiile în care continuă să dea dispoziţii, fiind suspendat din funcţie; dosar depus la Secţia 3 Poliţie pe 16 aprilie 2008, dosar care este mutat la Secţia 1 Poliţie împreună cu un al patrulea sub acelaşi număr de înregistrare 4.508/p/2008 pentru sustragerea actelor firmei, precum şi pentru confiscarea anumitor bunuri ale firmei şi ale fostei administratoare Mihaela Florea. În cazul ultimului dosar, fosta administratoare susţine că nu a fost chemată niciodată la secţia de poliţie pentru declaraţii şi nu i s-a comunicat până în prezent starea dosarului. La toate acestea se adaugă şi dosarul penal nr. 10.350/p/2006 întocmit de Administraţia Financiară pentru evaziune fiscală însoţit de amenda amintită mai devreme, de 800 de lei.

Hramul lui Chiată
Directorul tehnic al Consiliului Judeţean Dolj, Valentin Chiată este unul dintre deţinătorii de iţe ai consiliului. Cu state vechi în instituţie, pe sub ochii săi s-au scurs multe ilegalităţi, iar dosarele penale pe care le are în cap se numără pe degetele de la o mână. Se pare însă că directorul are zilele numărate, noua echipă a CJ pregătindu-i un loc sigur de subordonat. În curând, vom reveni cu noi dezvăluiri despre afacerile în care a fost iniţiat Laurenţiu Mândrea şi cu amănunte despre relaţia dintre Constantin Caminof şi Valentin Chiată.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
Tai-Pan-ul

Tai-Pan-ul

Orice s-ar spune despre Radu Berceanu, nimeni nu-l poate acuza pe liderul democrat-liberal că nu şi-a făcut lecţiile politice. Omul o fi baron local...
Politica, necunoscută politicienilor

Politica, necunoscută politicienilor

Cu toată sinceritatea posibilă, ideea materialului a apărut după vizionarea unui filmuleţ pe youtube.com, în care un reporter punea întrebări de...
Politicienii olteni bat judeţul pe caniculă

Politicienii olteni bat judeţul pe caniculă

Printre politicienii preferaţi de electoratul oltean se numără şi cei autohtoni. Cele mai mari şanse le au parlamentarii în funcţie care au ,,mişcat”...
Falsificatoarea de omenie

Falsificatoarea de omenie

O tânără în vârstă de 28 de ani, din localitatea Copăceni, judeţul Vâlcea, riscă 15 ani de închisoare, după ce a reuşit, prin înşelătorie...
Judecătoarea Crăciunoiu a pus „la colţ” ierarhii ortodocşi

Judecătoarea Crăciunoiu a pus „la colţ” ierarhii ortodocşi

Gravele abuzuri cu caracter penal comise de către mitropolitul Teofan, cum ar fi acapararea prin falsuri a pădurilor aparţinând mânăstirilor şi...
BAC-ul contestaţiilor, la Vâlcea

BAC-ul contestaţiilor, la Vâlcea

Deşi procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat în judeţul Vâlcea, înainte de rezolvarea contestaţiilor, era de 92,12%, unul dintre...
L-au lăsat în fundu’ gol!

L-au lăsat în fundu’ gol!

De câteva luni, umblă brambura pe uliţele Doljului, căutându-şi norocul înecat în câteva sticle de bere prin cătunele de pe malul Dunării. Culoarea...
 
Violatorul Vişan

Violatorul Vişan

Buclucaşul proces-verbal, încheiat pe data de 4 mai 1993, în şedinţa Consiliului de Administraţie a Liceului nr. 1 Craiova (actualul „Traian Vuia”),...

Angelica şi Niculina Stoican - ambasadoarele folclorului mehedinţean

La finalul recentului concert de muzică populară românească desfăşurat la Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova, sub genericul „În braţele mamei”, ediţia a III-a, am realizat un comentariu-blitz cu două dintre invitatele spectacolului şi anume distinsa interpretă Angelica Stoican şi adorabila sa fiică, Niculina. Artista...

„Trofeul electricianului“

Tradiţionala competiţie a electricienilor, ediţia a 29-a, desfăşurată timp de două zile, la începutul lunii iulie 2008, a reunit în Bănie 18 “combatanţi” care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Electrice Oltenia - SISE. ”Organizată de societatea noastră, întrecerea anuală a celor...
 
Chiată-Caminof, tandem penal

Chiată-Caminof, tandem penal

În urmă cu două săptămâni, Indiscret în Oltenia dezvăluia afacerea din spatele modernizării drumului Filiaşi-Melineşti, început în urmă cu...
Scandal cu miros de peşte la Primăria Ghindeni

Scandal cu miros de peşte la Primăria Ghindeni

Povestea începe în urmă cu şase ani, atunci când, prin contractul 1.070 din 28 martie 2002, Consiliul Local Malu Mare, reprezentat de primarul Marin...
Miracole curative la Ocnele Mari

Miracole curative la Ocnele Mari

Situată la 12 kilometri de Râmnicu Vâlcea, staţiunea este cunoscută de pe vremea romanilor, căutată şi apreciată pentru celebrele băi de sare...
Haiducul Andri Popa, ctitorul satului Palilula

Haiducul Andri Popa, ctitorul satului Palilula

Localitatea Palilula, aflată la o aruncătură de băţ de Craiova, se numără printre puţinele sate doljene cu o încărcătură istorică. Despre...
Joaca, privită de adulţi

Joaca, privită de adulţi

Vremea a trecut, iar copiii au uitat ce înseamnă să se joace în faţa blocului sau în curtea şcolii alături de alţi micuţi de vârsta lor. Au...
Hora păcălelilor

Hora păcălelilor

Cântăreţii folclorului românesc sunt şi foarte buni actori şi ar putea realiza cu succes o emisiune televizată cu farse. În turneele pe care le...
Vârtop, comuna măgarilor

Vârtop, comuna măgarilor

Cum nicio masă fără peşte, aşa şi la Vârtop nicio curte parcă nu-i gospodărie dacă nu are un măgar. Cel puţin aşa spun localnicii care afirmă...
 
Poziţiile sexului

Poziţiile sexului

În postura balansoarului, femeia este aşezată peste bărbat, cu spatele la el. Acesta, în poziţie aşezat, întinde picioarele şi le desface uşor...
 
7 Sport
Pasul împăcării

Pasul împăcării

După aproape doi ani de război deschis, în care s-au atacat ori de câte ori au avut ocazia, finanţatorul Craiovei, Adrian Mititelu, şi primarul Antonie...
Cât au crescut fraţii Costea!

Cât au crescut fraţii Costea!

Florin şi Mihai Costea au clauze de reziliere a contractelor de 27 milioane de euro, Mihai 15, iar Florin 12, fiind deja supranumiţi „comoara lui Mititelu”. Pe...
„Vreau să dau cât mai multe goluri…“

„Vreau să dau cât mai multe goluri…“

Fără îndoială că lipsa mijlocaşulului Alexandru Păcurar, o bună bucată a campionatului trecut, a fost resimţită parcă, mai mult ca oricând,...
Tunurile pe Piţurcă

Tunurile pe Piţurcă

Penalty-ul. Sau penaltiul. Ambele forme de scriere sunt corecte. Dar, şi într-un caz, şi în celălalt, deşi pe mulţi i-a făcut fericiţi, rămâne...
Oltchim a avut noroc!

Oltchim a avut noroc!

Federaţia Europeană de Handbal a organizat la Göteborg tragerea la sorţi pentru grupele principale ale Ligii Campionilor Europeni, fază în care,...
 
Să nu mai ascundem prostia sub preş

Să nu mai ascundem prostia sub preş

După o săptămână lungă în care, fie că vroiai, fie că nu, auzeai musai, de multe ori pe zi, ştiri despre Bacalaureat, a venit şi momentul rezultatelor....
Strigoiul Naţiunii

Strigoiul Naţiunii

Iulie, lună caniculară pentru toată ţara, nu doar peste Oltenia în prag de „saharizare”. O caniculă ca de Infern. România pare blestemată de...
Fiţi fericiţi, în lipsă de altceva

Fiţi fericiţi, în lipsă de altceva

The Last Days of America”, de Paul Erdman, a văzut lumina tiparului în 1981. Au trecut de atunci 27 de ani şi nici pomeneală de acele „ultime zile”...
 

7 zile

Marţi, 1 iulie Sunt prinşi copiind trei candidaţi de la Dăbuleni şi unul din Craiova la proba de matematică a Bacalaureatului. Aceştia sunt eliminaţi din examen. Cel care a ucis un minor din Corabia cu mai multe lovituri de cuţit este prins de anchetatori. Leonard Asan, de 19 ani, din Corabia, şi-a recunoscut iniţial fapta, apoi s-a răzgândit...

Indiscreţii de Olt

Nebunia susţinută de la centru Circulă un zvon potrivit căruia şefii PNL Olt nu-i pot aplica nicio corecţie politică consilierului lor de la Priseaca, Nicolae Luţu, chiar dacă acesta face mari deservicii partidului prin acţiunile sale ilegale, dar şi prin comportament, deoarece are pile la Bucureşti. Unii zic că prin partid, alţii că...
Indiscreţii de Vâlcea

Indiscreţii de Vâlcea

Liberalii îşi trag un candidat care se crede sfânt Potrivit unor surse liberale, pe listele pentru Parlament ale PNL Vâlcea va apărea un nume nou:...

Indiscreţii de Dolj

Aurică fără frică După ce a fost votat de doar 30 dintre colegii pedelişti la „marea adunare PD-L” de săptămâna trecută, Aurică Solomon şi-a pus cenuşă în cap şi a dat drumul la cuvinte ruşinoase de necaz. Planurile pe care şi le făcea înainte de consiliu, cum că va deveni preşedinte de partid şi, de pe scaunul lui Berceanu,...

Halate la puterea a 6-a

După cum aminteam în rândurile de început, toate personajele din acest articol provin din sistemul sanitar şi au ca punct comun Şcoala Postliceală Sanitară a Grupului Şcolar „Charles Laugier“ din Craiova. Spre exemplu, doctorul Puşa Bărbulescu, angajată cu normă întreagă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, îşi găseşte...
 
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva