Indiscret Actualitate

Politicienii doljeni analizează europarlamentarele


O ţâră în plus, foarte mult în minus!


Bătălia alegerilor s-a încheiat deja demultişor, însă praful ridicat în urma ei nu s-a aşezat. Prezenţa la urne sub aşteptări, procentele scăzute şi surprizele de tot felul le-au lăsat politicienilor un gust amar. Ba mai mult, în unele cazuri, scorurile mici obţinute la alegerile pentru Parlamentul European au dus la demisii din partea membrilor sau la mustrări din partea şefilor. Liderii partidelor doljene au luat la puricat activitatea din campania electorală şi au scos la iveală bune şi rele.

de Ramona Istrate

Curioşi să vedem care sunt concluziile trase de liderii filialelor doljene în urma alegerilor din 25 noiembrie şi mai ales cât de şifonaţi au ieşit din confruntare, le-am adresat câtorva dintre ei nişte întrebări.
1) Ce a lipsit filialei doljene pentru a obţine un scor mai mare la alegerile din 25 noiembrie?
2) Unde sunt procentele care v-au lipsit pentru a obţine un rezultat mai bun?
3) Care a fost cea mai mare surpriză pentru organizaţie la aceste alegeri?

Deşi organizaţia pe care o conduce a obţinut cele mai bune rezultate, 31,38% din voturile doljenilor, Ion Călin, liderul PSD Dolj, este convins că susţinătorii partidului au ţinut cu ei acasă voturile pe care eurocandidaţii ar fi trebuit să le primească.

1) A lipsit capacitatea de mobilizare a electoratului. De regulă, electoratul de stânga este mai activ, dar dacă oamenii nu au fost motivaţi pentru a veni la vot, au stat acasă. Scorul nostru ar fi fost mult mai mare dacă ar fi fost o prezenţă mai mare la vot.
2) Voturile noastre au rămas acasă, la oamenii care nu au venit la urne. Poate este de vină toată clasa politică, pentru că nu a conştientizat importanţa alegerilor. Vina este a noastră că nu ne-am mobilizat destul de bine.
3) Cea mai mare surpriză a fost absenteismul electoratului.

Organizaţia doljeană a PNL a creat cea mai mare vâlvă în urma rezultatelor pe care partidul le-a obţinut la alegerile pentru PE. Dezamăgiţi de cele 11,28 de procente obţinute sunt mai mulţi membri ai conducerii organizaţiei judeţene. La numai câteva minute după ce şi-a depus demisia de onoare din PNL, Ion Groza, fost preşedinte al organizaţiei municipale, ne-a mărturisit că lipsa de organizare şi necredibilitatea liberalilor au fost de vină pentru eşecul pe care partidul l-a avut la alegerile din 25 noiembrie.

1) A fost o lipsă de organizare şi o lipsă de credibilitate faţă de acţiunile organizaţiei şi faţă de activitatea Biroului Permanent Judeţean.
2) Dacă facem o comparaţie, într-o oarecare manieră am fost constanţi în procente. Acum am luat 12 la sută, iar la ultimele alegeri am avut 13 procente. Pe de altă parte, persoanele de pe listele pentru Parlamentul European erau mai puţin cunoscute, ceea ce a dus la absenteismul crescut. Acolo unde primarii au fost PNL-işti s-a luat peste 50%, dar cum majoritatea primarilor sunt membri PSD şi PD, am obţinut exact rezultatele pe care le vede toată lumea.
3) Cea mai mare surpriză pentru mine a fost rezultatul foarte slab pe care l-a obţinut PRM. Având în vedere că are un viceprimar în Craiova, mă aşteptam să obţină un procent mult mai mare.


Lipsa de organizare o acuză şi preşedintele PRM Dolj, Gheorghe Nedelescu, care, după încheierea socotelilor, nu s-a ales decât cu 5,02% din voturile electoratului doljean, aflându-se cu puţin peste pragul pe care alţii nici nu l-au atins.

1) Ne-au lipsit mobilizarea şi activitatea susţinută. Filiala nu a reuşit să se organizeze destul de bine şi nu a avut o activitate bună.
2) Voturile s-au dus cu siguranţă la alte partide politice. Au mers şi la PNG şi la PLD şi la altele probabil mai bune.
3) Marea surpriză a fost scorul slab pe care organizaţia l-a obţinut la alegeri. Din păcate, a fost o surpriză neplăcută.

Deşi au obţinut un scor mai mare decât se aşteptau adversarii politici, liberal-democraţii sunt convinşi că mai exista loc de niscaiva procente în plus faţă de cele 5,8 pe care le-au „colectat“. Liderul doljean al PLD, Horaţiu Buzatu, priveşte partea plină a paharului.


1) Cred că ne-a lipsit experienţa politică, pentru că marea majoritate a colegilor nu au antecedente de campanie electorală, aşa că experienţa este unul dintre aspecte. Pe de altă parte, în Dolj, dreapta a avut întotdeauna o problemă. Aici, PSD are majoritatea primarilor şi acest lucru a ajutat foarte mult. Trebuie să recunoaştem că şi PD este o filială foarte puternică, în sensul că s-a ridicat foarte mult în ultimii ani. Cu toate astea, scorul obţinut este unul bun. Nu spun nici foarte bun, nici mulţumitor, este bun.
2) Am auzit teoria cum că voturile circulă de la un partid la altul şi, sincer, îmi pare rău că există analişti care consideră că electoratul deţine în proprietatea sa voturile unui partid sau altul. Nu ştiu care este cota pe care ar fi trebuit să o avem, însă nu pot să nu constat că este destul de neplăcut că prezenţa la vot a fost foarte mică. Este vina politicienilor, nu a alegătorilor, pentru că nu au ştiut cum să-i aducă pe oameni la urne. Privind spectacolul politicienilor din fotoliul meu de acasă, ca simplu cetăţean, constat că ei se ceartă şi vorbesc despre lucruri care pe mine nu mă interesează, aşa că nu am de ce să vin să-i votez.
3) Au fost mai multe surprize plăcute la aceste alegeri. Prima mare surpriză este cea pe care am făcut-o pe scena politică, intrând în rândul partidelor parlamentare. Am dovedit că suntem capabili să ducem o competiţie chiar dacă ne-am născut cu un an în urmă.
O altă surpriză plăcută este că un număr de partide politice nu au căpătat dreptul de a reprezenta România în Parlamentul European. Partide ca PNG, PNŢCD sau PC nu au ajuns acolo şi cred că se pregătesc pentru ieşirea de pe scena politică, ceea ce este un lucru bun.
La nivelul filialei de la Dolj, am avut o altă surpriză foarte plăcută pentru că avem o echipă de tineret foarte bună, cu tineri foarte mărinimoşi, care au trecut bine peste campanie, cu toate că aceasta a fost prima lor experienţă de acest gen.

Democraţii doljeni nu au ieşit din alegerile pentru Parlamentul European cu niciun regret. Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu este mulţumit de cele 31,52 de procente „culese“ de la electoratul doljean. Odată câştigată lupta pentru locurile din PE, democraţii au respirat uşuraţi şi îşi fac deja bagajele pentru drumul spre Strasbourg.

1) Rezultatul pe care l-am obţinut este foarte bun. Este pentru prima dată când câştigăm alegerile în Dolj, aşa că suntem mai mult decât mulţumiţi. Ne-ar bate Dumnezeu dacă am fi lacomi şi ne-am dori mai mult.
2) Sunt convins că avem foarte multe voturi din partea celor care nu au venit la vot.
3) Cele mai frumoase surprize au fost la Filiaşi, Calafat, Dăbuleni, Poiana-Mare şi în celelalte localităţi în care am avut majoritatea, mai ales în oraşele unde am câştigat la toate secţiile de votare.

Preşedintele PNG-CD Dolj, Marius Deca, are conştiinţa împăcată şi spune că şi-a făcut datoria, iar pentru cele 4,85 de procente primite în Dolj nu a fost nici felicitat, dar nici mustrat de conducerea de la Bucureşti.

1) Cred că ne mai trebuia o lună de pregătire pentru că aveam o echipă formată de două luni. Avea şi membri mai vechi, dar nu a fost de ajuns. Eu consider că o lună în plus ar fi fost suficientă.
2) Voturile noastre au mers către PLD. Poate că sunt şi la cei care nu au mers la vot, dar mai mult la alte partide.
3) Surpriza a fost la Işalniţa, unde am luat 36 la sută. Asta a fost surpriza plăcută, că au fost multe neplăcute, dar nu este cazul să le mai amintim. Oricum, suntem la media pe ţară, iar de la Bucureşti nu ne-au felicitat, dar nici nu ne-au certat.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
Parlamentul European zboară capete la Vâlcea

Parlamentul European zboară capete la Vâlcea

Vâlcea nu şi-a contrazis nici de această dată faima de judeţ roşu, Partidul Social Democrat (PSD) obţinând cel mai bun procent: 27,21% din numărul...
Politicienii doljeni analizează europarlamentarele

Politicienii doljeni analizează europarlamentarele

Curioşi să vedem care sunt concluziile trase de liderii filialelor doljene în urma alegerilor din 25 noiembrie şi mai ales cât de şifonaţi au ieşit...
Scandal cu nisip la Primăria Râmnicu Vâlcea

Scandal cu nisip la Primăria Râmnicu Vâlcea

Totul a început în urmă cu două săptămâni, când mass-media i-a adus primarului Gutău la cunoştinţă că Ion Nicolae a blocat accesul pietonilor...

La ANL, chirie pe metru pătrat

Dacă în alte oraşe se dă o bătălie acerbă pentru intrarea în posesia unei locuinţe ANL, în Motru oamenii au văzut prima dată dezavantajele obţinerii unui lăcaş. Chiria unui apartament cu una sau două camere este luată la metru pătrat, lucru stipulat în contractul de închiriere şi care nu poate fi modificat. Acest lucru este însă...
Deţinuţii “manageri” de ocazie

Deţinuţii “manageri” de ocazie

Tehnică de detenţie Ingeniozitatea deţinuţilor şi naivitatea oamenilor de rând se sincronizează perfect în ultima perioadă de timp. Cu ajutorul...
 
Festivalul Internaţional „Craiova muzicală“, la final

Festivalul Internaţional „Craiova muzicală“, la final

Oratoriul “Matthauss – Passion”, de I.S. Bach B W V 244, în interpretarea Orchestrei simfonice şi a Coralei academice din cadrul Filarmonicii “Oltenia”,...
O viată consacrată cântecului popular românesc

O viată consacrată cântecului popular românesc

Marţi, 11 decembrie, ora 18.00, la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Bănie are loc un spectacol aniversar cu prilejul împlinirii vârstei de...

LEGISLAŢIA BUGETARĂ - ÎN ATENŢIA JURIŞTILOR

Direcţia Finanţelor Publice Dolj a găzduit recent lansarea unei interesante şi atractive lucrări, intitulată “Obligaţia bugetară”, semnată de judecătorul Cristian Nicolae Iliescu, doctor în ştiinţe juridice. Autorul s-a străduit şi în acelaşi timp a reuşit să efectueze o analiză sistematică şi argumentată, teoretic şi pragmatic,...
 
Infractorii, stăpânii Craiovei

Infractorii, stăpânii Craiovei

Din statisticile întocmite de către poliţiştii doljeni în acest an reiese că infracţionalitatea din Craiova este împărţită relativ uniform pe...
Se zguduie P.N.L.- ul

Se zguduie P.N.L.- ul

Primul care a aruncat batista de pe ţambalul liberalilor doljeni a fost Cosmin Enea. Sincer şi deschis, el a mărturisit că scorul electoral obţinut...
Morţun, de la colaborarea cu Secu, la groparul PNL Mehedinţi

Morţun, de la colaborarea cu Secu, la groparul PNL Mehedinţi

„Un anonim medic pediatru până la «ciudăţenia» din decembrie 1989, care a dus la înlocuirea unora cu alţii de acelaşi fel, Alexandru Morţun...
Dosarul şpăgii de la Porţile de Fier II aşteaptă prescrierea

Dosarul şpăgii de la Porţile de Fier II aşteaptă prescrierea

Cei anchetaţi în acest dosar erau acuzaţi de infracţiuni precum luare şi dare de mită, fals intelectual, delapidare, uz de fals, creare de plusuri...
Evazioniştii

Evazioniştii

Mulţi întreprinzători privaţi s-au bucurat de venirea guvernului liberal, sperând că astfel vor scăpa de birurile insuportabile stabilite de social-democraţi,...
Ficaţi şi testicule, de vânzare la „tarabă“

Ficaţi şi testicule, de vânzare la „tarabă“

„Tânăr, 22 ani, sănătos, analize la zi, donez rinichi sau lob ficat grupa AB, RH pozitiv”. „Donez rinichi şi lob ficat. Am grupa sanguină 0.1...
CV-ul universitarilor, istorii de familie

CV-ul universitarilor, istorii de familie

Ca angajator, mare patron de firmă cu profil tehnic, s-ar putea să treci cu vederea anumite informaţii din CV-ul pretendentului la post cum ar fi numele...
 
Manechini la catedră

Manechini la catedră

Studentele din Craiova au fost puse în dificultate atunci când a venit vorba să desemneze pe cel mai atrăgător, sexy, elegant şi stilat dintre profesorii...
O craioveancă pictează icoane într-un bar din Bucureşti

O craioveancă pictează icoane într-un bar din Bucureşti

Aurelia Ciobanu are 21 de ani şi este studentă în anul III la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Secţia restaurare pictură murală....
Mercenarii

Mercenarii

Soldaţii nu mai au acelaşi regim de când armata nu mai este obligatorie. Caporalul este mai blând, mai înţelegător şi ştie că peste ceva timp...
 
Cele 40 de greşeli în jocul sexual

Cele 40 de greşeli în jocul sexual

Greşeala nr. 1: Dacă neglijezi buzele partenerei şi cauţi imediat zonele erogene, asta o va face să creadă că eşti plătit cu ora şi că încerci...
 
7 Sport
Telenovela Neagoe...

Telenovela Neagoe...

Urmează să vorbesc după acest meci cu preşedintele Marin Condescu, dar o să-mi depun demisia şi sper să fie acceptată. Este nevoie de un şoc la...
Pasărea Phoenix din Severin

Pasărea Phoenix din Severin

Fenomenul fotbalistic a apărut în Drobeta-Turnu Severin în anul 1929, prin înfiinţarea echipei CS Sborul a Asociaţiei Căilor Ferate Române Turnu...
Dor de un palme d’or

Dor de un palme d’or

Mi-aş dori să nu ne întâlnim cu româncele în sferturi sau semifinale, ci doar în finală”, prefaţează Evgheni Trefilov, antrenorul rusoaicelor,...
CSM la ora bilanţului

CSM la ora bilanţului

Cu un lot mult schimbat faţă de sezonul trecut, CSM Râmnicu Vâlcea a început acest campionat cu gândul la promovare, obiectiv pe care încearcă...
„Ne-am cheltuit“ porţia de sărbătoare

„Ne-am cheltuit“ porţia de sărbătoare

Fuse şi se duse! Ca în fiecare an, şi de această dată ne-am scremut să sărbătorim Ziua Naţională şi, fie că o recunoaştem, fie că nu, iar...
Români, vă ordon – fiţi patrioţi!

Români, vă ordon – fiţi patrioţi!

„Românii nu mai sărbătoresc 1 Decembrie cu intensitate“..., o spune chiar preşedintele ţării, care a identificat şi vreo câteva motive ce au...
Marea lehamite

Marea lehamite

Mi-am pus, deseori, întrebarea: ce mai înseamnă pentru noi, românii, Ziua Naţională? Ce importanţă îi acordăm şi dacă ne face ea să vibrăm...
Noiembrie, ultimul bal

Noiembrie, ultimul bal

Sorin Roşca Stănescu a declarat la un post de televiziune (nu mai intru în detalii, ştiţi prea bine unde, când şi cum) că europarlamentarele din...

Topul cu prazul

Locul I – Adio, dar rămân cu tine Şase membri ai PNL Dolj şi-au dat demisia săptămâna trecută din Biroul Judeţean al partidului ca urmare a rezultatului slab, sub media pe ţară, obţinut de filiala judeţeană la alegerile europarlamentare. Aceştia sunt Dan Mogoş, Cosmin Enea, Veronel Coloneanu, Cristina Calangiu, Marius Toma şi Isidor...

7 zile

Luni, 26 noiembrie. Săptămâna aceasta, la fel ca precedenta, începe sub amprenta alegerilor. Conform datelor BEJ Dolj, 29% din doljeni au mers la vot. PD-ul a obţinut 31,52%, urmat de PSD cu 31,38%, PNL cu 11,28%, PLD cu 5,83% şi PRM cu 5,02%. Doi saci cu buletine din localitatea Slătioara, judeţul Vâlcea, sunt recuperaţi, după ce fuseseră...

Indiscreţii de Vâlcea

Directorul CEC Vâlcea, Dorin Dobrişan, a afirmat săptămâna trecută că în mod cert va candida pentru postul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. După toate probabilităţile, din poziţia de candidat al Partidului Social Democrat, care, de altfel, l-a şi inclus pe lista preferaţilor, vreo şase la număr. Preferaţi dintre care urma...

Indiscreţii de Gorj

Procurorii desfăşoară o anchetă penală care vizează aspecte legate de posibila fraudare a examenului pentru ocuparea unor funcţii de conducere în cadrul parchetelor din Gorj, fiind puse sub învinuire mai multe persoane din magistratură. Această măsură a fost luată ca urmare a solicitărilor formulate de către mai mulţi reprezentanţi...

Indiscreţii de Mehedinţi

Luminiţa Vrăbete, contabila şefă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, s-a născut în zodia “norocului”. Altfel nu ne putem explica multitudinea de acte aflate la limita legii din subordinea sa rămase nesancţionate. Exemple: la două accidente s-au prezentat două ambulanţe însoţite una de un medic şi alta de un asistent,...

Indiscreţii de Olt

Preşedinţii organizaţiilor judeţene ale principalelor partide au evitat, în prima săptămână de după alegeri, să facă o analiză a rezultatelor obţinute la scrutinul din 25 noiembrie. Motivul ţine de situaţia nu tocmai plăcută în care ar fi puşi liderii atunci când şi-ar urechea subordonaţii. Cum ar fi să le reproşeze dur preşedintele...

Secretele Sănătăţii omoară românii

La 1 ianuarie 2007, din momentul în care am căpătat calitatea de cetăţeni europeni, am fi putut beneficia de dreptul la asistenţă medicală în statele UE. Însă, cea care trebuia să aducă vestea bună populaţiei, CNAS, nu numai că nu a mediatizat absolut deloc acest lucru, ci chiar a ascuns această informaţie. Buba are rădăcini la nivel...
 
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva