ALDE Dolj: Cine face abuzuri trebuie să plătească

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Abuzurile de orice fel, inclusiv cele din instanțe trebuie să suporte rigorile legii”.

0

„Pachetul de legi privind reforma justiției nu este îndreptat împotriva cuiva. El este menit să asigure respectarea unei etici a libertății. Libertatea trebuie înțeleasă de către toți, indiferent de profesie sau funcție, ca responsabilitate pentru libertatea și demnitatea celuilalt.
Dacă spunem că nimeni nu trebuie să fie deasupra legii atunci trebuie să și acționăm pentru ca această axiomă să devină realitate.
ALDE va continua demersurile parlamentare pentru trecerea legilor justiției, mai ales pentru a crea cadrul legislativ de stopare și prevenire a abuzurilor din instanțe și parchete.
Adoptarea răspunderii magistraților este un semn de normalitate și ajută la înfăptuirea justiției nu la încălcarea ei.
Între apărătorul statului (procurorul) și apărătorul cetățeanului (avocatul) trebuie să fie egalitate de responsabilitate. Magistrații dovediți că au săvârșit abuzuri trebuie să plătească întocmai ca orice cetățean care greșește în acest sens. Ei trebuie să suporte rigorile legii fără putință de tăgadă.
ALDE cere tuturor celor care cred în democrație și statul de drept să renunțe în dezbaterea acestui pachet de reformă a justiției la determinări de ordin politic partizan și să aibă în vedere doar drepturile și libertățile cetățenești“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ