Stadionul Tineretului şi Compania de Apă Oltenia, în atenţia liberalilor

Dovedind o perseverenţă demnă de laudă, o parte dintre consilierii local şi judeţeni ai Partidului Naţional Liberal, filiala Dolj, au organizat o nouă conferinţă de presă la sediul partidului. Printre alte teme de interes local, au fost abordate şi două situaţii problematice din ogrăzile Consiliului Judeţean Dolj şi Consiliul Local Craiova.

0

Primul care a deschis „balul“ a fost experimentatul consilier judeţean Cosmin Călin: „Aş dori să atrag atenţia asupra situaţiei Stadionului Tineretului. Sunt mai bine de zece ani de când acesta este lăsat, pur şi simplu, în paragină de către Consiliul Judeţean. În aceşti ani, au existat diverse încercări, toate eşuate din faşă, e a se realiza ceva acolo. În şedinţa de miercuri a Consiliului Judeţean Dolj, voi solicita conducerii instituţiei să se aplece mai mult asupra acestei probleme, oferind, aşa cum este şi firesc, o soluţie pentru transformarea acestei ruine. Grupul de consilieri judeţeni liberali vor propune executivului CJ Dolj dărâmarea acestui pseudo-stadion şi construirea bazinului olimpic de înot care fusese proiectat în urmă cu câţiva ani pentru a fi construit pe stada Dragalina. Dacă tot avem proiectul şi nu s-a mai concretizat construcţia lui pentru că terenul a fost cedat de către CJ, este şi păcat să nu îl adaptăm şi să îl implementăm pe locul acelei ruine. Sau, dacă nu se poate acest lucru, măcar să reabilităm stadionul şi să îl facem unul preponderent de atletism, pentru că văd că proiectul primăriei Craiova s-a împotmolit bine în mlaştinile de lângă stadionul Oblemenco“.
Cel mai tânăr dintre consilierii locali craioveni, Doru Câplea, s-a dovedit a fi şi cel mai incisiv dintre aceştia. „După cum ştiţi de la precedenta conferinţă de presă, am solicitat public în şedinţa Consiliului Local atât primăriei Craiova, cât şi Companiei de Apă Oltenia, să îmi pună la dispoziţie situaţia încasărilor pe care operatorul regional de apă şi canal le percepe agenţilor economici ca urmare a facturării apei meteorice. Mulţumind pe acestă cale pentru promptitudinea cu care am primit răspunsul, mărturisesc că am rămas consternat când am aflat că, anual, Compania de Apă încasează de la firmele craiovene aproximativ un milion de euro! Pentru a vă face idee cam ce reprezintă această sumă pentru CAO, merită menţionat doar faptul că încasările din apa meteorică reprezintă aproape un sfert din profitul anunţat de operatorul reginal, profit în baza căruia anumite persoane de la conducerea societăţii primesc prime care sfidează sărăcia în care trăiesc o bună parte din craioveni. Public, pe această cale, solicit companiei să renunţe la facturarea acetor ape pluviale, în acest sens urmând să depun şi un proiect de hotărâre într-o viitoare şedinţă a Consiliul Local“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ