PNL, stop joc!

0

Dacă s-ar face un clasament pentru acest an, al încercărilor de manipulare a opiniei publice, Partidul Naţional Liberal ar ocupa cu siguranţă primele zece poziţii.
Nu este vorba însă de simple încercări de manipulare. Este o întreagă construcţie strategică a PNL, menită să sperie populaţia, doar-doar oamenii îşi vor întoarce faţa către acest partid căzut.
Din ea fac parte declaraţii politice ale liderilor partidului, mai mari sau mai mici, analize ”independente” ale unor economişti de casă ai PNL sau sentinţe ”ştiinţifice” ale unor şefi de ong-uri, cu titluri pompoase, setaţi să vadă realitatea doar prin lentilele Partidului Nimic Liberal.
Prin această strategie se încearcă, pe principiul picăturii chinezeşti, anularea oricărui rezultat pozitiv al guvernării PSD -ALDE şi inducerea în mintea românilor că ţara se află pe buza prăpastiei. Şi că nu există salvare decât în braţele domnilor Orban, Buşoi, Câţu sau Roman de la Alba.
Cu cât realitatea românească adevărată – aceea a creşterii economice – este mai des confirmată prin datele unor actori incontestabili precum Eurostat sau Financial Times, cu atât mai mult negru varsă strategii PNL în vocile politice şi ”civile” reglate să anunţe apocalipsa economică şi socială în România.
Guvernarea PSD – ALDE nu este una perfectă. Chiar eu atrag atenţia prin luările de poziţie publice asupra unor lucruri care pot fi îmbunătăţite. Dar de aici şi până la anunţurile panicarde ale peneliştilor că salariile românilor vor fi reduse cu 22,7% sau că deficitul se va apropia de 5%, sau că nu mai sunt bani pentru salarii şi pensii decât până în octombrie, e distanţă ca de la cer la pământ.
Oricât de înregimentat politic ar fi cineva în PNL sau oricât de motivat ar fi, într-un fel sau altul, de către cercurile apropiate ale acestuia, nu poţi să treci cu vederea măcar cifra de 5,9 % creştere economică şi, de asemenea, ceea ce afirmau specialiştii de la Financial Times zilele trecute:
”Creşterea economică a României a depăşit aşteptările în al doilea trimestru, înregistrând cea mai bună citire a PIB-ului în 12 luni şi consolidând poziţia sa ca ţara cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est”.
Decuplarea PNL de la realitate şi zugrăvirea unei realităţi paralele, negre şi iminente, ne arată că acest partid afiliat la conservatorii europeni nu face altceva decât un JOC MURDAR. În care contează doar ei şi interesele lor politice pe termen scurt. În care ţara şi oamenii ei sunt doriţi doar ca nişte marionete în mâinile lor.
Alături de milioanele de români care s-au prins repede de acest joc, spun şi eu: Stop joc, PNL!

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ