Summer Books & Water Library, un nou proiect al Bibliotecii „Aman“

Vineri, 11 august, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ va inaugura proiectul Summer Books & Water Library, o inițiativă prin care craiovenii și toți cei care vor alege Water Park-ul din Craiova pentru activități recreative vor dispune de posibilitatea de a consulta și lectura cărți în aer liber. Deschiderea oficială a complexului acvatic, sâmbătă, 12 august, coincide cu inaugurarea celui mai nou și inedit spațiu de lectură din localitate.

0

Se spune că prietenii se aleg. La fel se întâmplă și cu cărțile. În vara anului 2012, într-o încercare inedită, dovedită la scurt timp reușită, de a scoate cărțile din bibliotecă și de a le aduce mai aproape de cetățeni, în spații publice intens circulate, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” lansa proiectul Biblioteca Stradală. Mai multe zone din orașul nostru, între care English Parc și Piața Mihai Viteazu, au fost dotate cu rafturi cu cărți acoperind multiple categorii de vârstă și interese. Proiectul bibliotecii a fost unul de succes, o dovadă în acest sens fiind tocmai numărul mare de craioveni care au găsit o mare satisfacție în lectura în aer liber și care, luând cărţi de pe rafturi sau aducând altele în schimbul celor luate, s-au transformat în ambasadori ai bibliotecii și ai lecturii în general. Mediatizat și cunoscut la nivel național, proiectul Bibiotecii Stradale a fost inclus în rândul celor mai bune campanii de marketing în anul 2014 și, la fel de important, a netezit calea deschiderii de noi biblioteci în spații dintre cele mai diverse. Așa se face că, în anul 2015, trenurile Hyperion și Aeroportul Internațional Craiova, au fost dotate cu rafturi cu cărți, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” inaugurând cu această ocazie alte câteva mici spații de lectură. Cele câteva mii de cărți transportate spre noile “destinații” au schimbat nu doar decorul noilor gazde, ci au contribuit la stabilirea unei atmosfere relaxante, plăcute și animate de care s-au bucurat cei care au călătorit pe calea aerului sau pe drumul de fier. Ideea inaugurării primului parc acvatic din Craiova, cel mai mare complex de agrement și divertisment de profil din Oltenia, a reprezentat un nou prilej pe care bibliotecarii au înțeles să-l exploateze în folosul cetățenilor. Cum noul punct de
atracție din Craiova își va desfășura activitatea neîntrerupt, îndiferent de anotimp, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” a montat și înzestrat cu cărți mai multe rafturi atât în zona deschisă a parcului acvatic, cât și în spațiul închis. Practic, toți cei care vor ajunge la Water Park vor avea posibilitatea de include în rândul activităților de recreere și lectura. Peste 1000 de cărți au fost destinate proiectului Summer Books & Water Library. La fel ca și în cazul proiectelor Biblioteca Stradală, Flying books sau Books on tracks, Summer Books & Water Library nu presupune nicio formalitate în măsură să le creeze dificultăți cetățenilor. Cu alte cuvinte, toți cei care vor intra în incinta complexului de agrement vor avea posibilitatea de a împrumuta și lectura cărțile disponibile, păstrându-se și pentru acest proiect îndemnul pe care bibliotecarii l-au adresat de fiecare dată: citiți, răsfoiți și îmbogățiți constant colecția de cărți. „Biblioteca Aman depășea, în 2012, limitele convenționalului. Inauguram atunci primele mini-biblioteci în aer liber. Zonelor publice din Craiova le-au urmat la scurtă vreme aeroportul din localitate și garniturile de tren ale companiei Softronic. Continuăm și în această vară seria micilor biblioteci prin organizarea unor inedite spații de lectură în cea mai nouă dintre zonele de divertisment din Craiova. Un nou loc de agrement, un loc în care craiovenii își vor petrece timpul liber înseamnă, înainte de toate, o bună oportunitate de a promova lectura. Evident, inaugurarea Water Park-ului din Parcul Tineretului este interpretată de noi, de bibliotecari, prin prisma obiectivelor pe care ni le propunem. Vom “mobila” și amenaja o adevărată Insulă a lecturii. Zilele trecute fost montate rafturi și au fost aduse numeroase cărți, atingând diferite gusturi și tipologii, pentru ca un număr cât mai mare de craioveni să se bucure de lectură”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.
Proiectul Summer books & Water Library se desfășoară pe perioadă nelimitată și va fi completat în permanență cu cărți și diferite alte materiale de lectură.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ