Puiul de lup din Grădina Zoologică Craiova a murit din cauza unui stop cardio-respirator

Inspectorii sanitar veterinari din cadrul DSVSA Dolj au stabilit cauza decesului puiului de lup din Grădina Zoologică Craiova. Reprezentanţii RAADPFL Dolj au venit cu precizări în acest caz, menţionând că în urma verificărilor efectuate nu au fost depistate nereguli cu privire la modul în care sunt hrănite animalele de aici.

0
1257

Buletinul de analiză emis de organele de control arată faptul că puiul de lup a murit din cauza unui stop cardio-respirator. „Potrivit informațiilor apărute în mass-media privind decesul unui pui de lup captiv în Grădina Zoologică Craiova facem următoarele precizări: conform buletinului de analiză emis de ANSVSA Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară Dolj – nr 3865/13.07.2017 cauza morții animalului din specia lup în vârstă de şase săptămâni, este stop cardio-respirator. Deasemenea, menționăm că, toate exemplarele adulte de lupi beneficiază de deparazitare atât internă cât și externă, puii aflați în perioada de alăptare nu necesită această deparazitare, anticorpii necesari fiind transmiși prin laptele matern”, se arată în comunicatul de presă emis de către RAADPFL Craiova.

Hrăniţi corespunzător

În ziua deplasării la faţa locului, inspectorii sanitar veterinari au verificat modul în care sunt hraniţi lupii, nefiind constatate nereguli. „În data de 11.07.2017 în Grădina Zoologică Craiova a avut loc o verificare din partea DSVSA Dolj, prin Nota de constatare din acea dată instituția în cauză meționând că lupii captivi beneficiază de hrană zilnic, aceasta fiind achiziționată din unități supuse controlului sanitar-veterinar și însoțite de documente de conformitate. În mediul natural puii de lup au o rată de supraviețuire de 20-30% în captivitate această rată se menține sau scade datorită stresului dat de această stare. Grădina Zoologică Craiova este singura din țară unde se încearcă reproducerea acestor animale”, se mai precizează în comunicat.