ALDE Dolj: Filosofia de impozitare trebuie să rămână una de tip liberal

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Sper că noul guvern va găsi soluții prin care pragul (superior) de impozitare să rămână 16%”.

0

„Deciziile privind ajustarea filosofiei fiscale a guvernului trebuie să aibă în vedere în primul rând încurajarea celor care creează valoare adăugată. În niciun caz descurajarea lor. Preocuparea legitimă a guvernului de a atrage mai mulți bani la buget trebuie să vizeze în principal modalități mai bune de colectare și, în același timp, dinamizarea unor reforme economice generatoare de profituri.
În ceea ce privește contribuția de solidaritate, noi considerăm că trebuie să se facă o analiză a categoriilor de venituri de natură salarială și dacă va fi cu adevărat oportun, abia atunci să se aplice o contribuție de solidaritate asupra veniturilor foarte mari de natură salarială, dar care, adăugată la impozitul pe venit preconizat de 10%, să nu depășească actuala cotă de 16%.
În ceea ce privește impozitul pe cifra de afaceri, înțelegem rațiunea de a găsi soluții prin care să reducă transferul profiturilor în afara țării.
Apreciem însă că nivelul cotei de impozitare pe cifra de afaceri trebuie să fie stabilit în funcție de activitate și rata profitului, astfel încât impozitul plătit să nu depățească actuala cotă de 16%.
Considerăm că toate părțile interesate de bunul mers al economiei și de o politică fiscală stimulativă trebuie să abordeze aceste chestiuni cu calm, fără inflamări neproductive, printr-un proces eficient de dialog și consultare“, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ