ACS Îngerii Băniei, căci despre ei este vorba în povestea noastră, au fost priviţi la început cu reticență de toţi cei cu state vechi în baschetul craiovean, dar pe măsură ce timpul trecea, nou-veniţii şi-au câştigat respectul tuturor, făcându-i pe părinţii micuţilor să susţină necondiţionat acest proiect. Pornind de jos, cu cei mai mici dintre copilaşi, a fost nevoie de multă muncă şi răbdare pentru a putea creşte sănătos echipele ce acum au început să domine baschetul craiovean. Prima generaţie care a obţinut cea mai bună clasare la un campionat naţional, în întreaga istorie a baschetului masculin craiovean, a fost cea condusă de Irina Borş, Iliana Ionescu şi Alexandru Vlăsceanu. Micuţii născuţi în anul 2006 au obţinut la ediţia precedentă a Campionatului Naţional de Babybaschet un nesperat loc 6, fiind totodată cea mai bine clasată echipă din provincie.
Continuând povestea frumoasă, grupa copiilor născuţi în anul 2005 va fi anul acesta singura reprezentantă a Craiovei în primele 32 de echipe ale României, la Campionatul Naţional de Minibaschet Mangalia 2017. Încrezători şi stăpâni pe sine, micii îngeraşi vor debuta în competiţie în data de 3 iulie, având în cap doar ideea de a ţine cât mai sus steagul oraşului pe care îl reprezintă cu mândrie.
Din fericire, din urmă vin alte trei generaţii de excepţie, cu trei echipe care s-au întors în weekendul precedent de la Campionatul Naţional de Babybaschet Mangalia 2017.
Cei mai mici dintre ei, copiii născuţi în anul 2010, au avut un debut timid, copleşiţi atât de emoţiile debutului cât şi de valoarea adversarilor mai mari. Au terminat în primele 90 de echipe ale turneului (din totalul de 109), dar mai presus de asta au câştigat încrederea necesară continuării pe un drum frumos al baschetului. Lotul ACS Îngerii Bănie 3 a fost format din: Budoi Carla, Ana Golea, Natalija Tosic, Glăvan Alexandru, Boboş Mihnea, Didu Petruţ, Cojocaru Andrei, Tosic Alexander, Pintea Andrei. Antrenor: Corneanu Iulian.
Îngerii Băniei 2 este echipa micuţilor născuţi în anii 2008 – 2009. Pornind fără vreun obictiv anume la această competiţie, au reuşit să depăşească orice aşteptări, câştigând 4 meciuri, clasificandu-se astfel în primele 60 de echipe ale ţării. Cu sau fără clasament, cei mici au arătat o ambiţie ieşită din comun, demonstrând tuturor că mentalitatea de învingător nu ţine cont de vârstă. Lotul ACS Îngerii Băniei 2 a fost format din: Toană Lucas, Boiangiu Vlad, Nicola Luca, Popescu Vava Luca, Răchiteanu Rareş, Lepădatu David, Bădici Rareş, Rădulescu Mihnea, Savu Andres, Cirstov Alex. Antrenor: Irina Borş.
Cei mai mari dintre baschetbaliştii clubului au alcătuit echipa Îngerii Băniei 1. Copiii născuţi în anii 2007 – 2008 au surprins pe toată lumea, dominând primele două faze ale grupelor şi reuşind astfel cea mai bună clasare a unui club din Oltenia, şi anume locul 15. O performanţă remarcabilă pentru baschetul craiovean, lucru remarcat chiar şi de conducătorii Federaţiei Române de Baschet, aceştia subliniind că prezenţa lor aici nu este întâmplătoare, prevestindu-le un viitor frumos în baschetul românesc. Lotul echipei ACS Îngerii Băniei 1 a fost format din: Mirea Eric, Zamfir Luca, Moanta Ştefan, Popescu Mihnea, Nicoară Rareş, Ion Cătălin, Pătraşcu Radu, Dobrinescu Mihai, Moraru Daniel, Răduţ Ionuţ. Antrenor: Alexandu Vlăsceanu.
Privind aceste rezultate, nu ne rămâne decât să aşteptăm, plini de încredere, ca în viitorul apropiat aceşti micuţi să îmbrace echipamentul echipei reprezentative a oraşului şi, de ce nu, să ne reprezinte cu succes la echipa naţională.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ