ALDE Dolj: Deficitul de medici poate fi rezolvat doar prin creşterea importantă a salariilor în acest domeniu

Anişoara Stănculescu, prim-vicepreşedinte ALDE Dolj: „Doljul se află, din păcate, pe această listă a deficitului major de medici. Avem, de exemplu, un singur medic oncopediatru în tot judeţul”.

0

Criza specialiştilor se manifestă cel mai acut în sistemul medical românesc. Plecarea în străinătate a multor cadre medicale, inclusiv din judeţul Dolj, a generat un deficit major de cadre medicale de specialitate.
Astfel, sunt judeţe în România, între care, din păcate, şi judeţul nostru, unde pe anumite specialităţi medicale nu mai există medici deloc, sau câte unul singur. Doljul mai are astăzi, spre exemplu, un singur medic oncopediatru, dna. prof. univ. dr. Polixenia Stancu. Profesionist de excepţie, dna. Stancu tratează lunar 40-50 cazuri de afecţiuni oncologice la copiii din Dolj, dar şi din judeţele învecinate.
În alte judeţe, precum Tulcea, mai există un singur oncolog. ALDE consideră că doar prin majorarea substanţială a salariilor cadrelor medicale acest deficit va putea fi redus în următorii ani. În viziunea noastră, sănătatea publică este o chestiune de securitate naţională. Prin urmare, considerăm că Legea Salarizării Unitare va trebuie să rezolve această problemă cu prioritate.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ