Situaţia tensionată de la Grădiniţa „Phoenix“, ignorată în continuare de conducerea interimară a Inspectoratului Şcolar
Directoarea Dogaru, susţinută „cu dinţii“ de „gulerele albe“ din IŞJ Dolj

La mai bine de două săptămâni de la declanşarea scandalului de la Grădiniţa nr. 52 „Phoenix“, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj continuă să ignore doleanţele cadrelor didactice şi cadrul legal în baza căruia a făcut numirea directorului în această instituţie de învăţământ. În tot acest timp, relaţiile dintre noua directoare, Georgeta Dogaru, şi personalul didactic şi nedidactic din grădiniţă se menţin încordate.

0

Departe de a se fi încheiat, scandalul de la Grădiniţa cu program prelungit nr.52 „Phoenix“ capătă accente dramatice, în timp ce conducerea interimară a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj ignoră doleanţele personalului instituţiei de învăţământ. 

Angajaţii grădiniţei şi părinţii copiilor, la un pas de proteste în stradă
„Pur şi simplu suntem ignoranţi de conducerea Inspectoratului, ca şi cum nu am exista. Am înaintat noii inspectoare generale interimare un memoriu în urmă cu două săptămâni, dar nici acum nu am primit un răspuns din partea acesteia. Am înţeles că totuşi a chemat-o pe doamna directoare Dogaru la dânsa pentru o discuţie exploratorie. Noi nu putem fi mulţumiţi de modul în care se încearcă tergiversarea rezolvării situaţiei noastre şi vom continua să protestăm activ împotriva numirii ilegale ale actualei directoare. În săptămânile care urmează vom merge să pichetăm Inspectoratul şi, în cazul în care sindicatele nu ne vor sprijini în demersul nostru, atunci în semn de protest ne vom retrage din calitatea de membri ai acestora. Poate că vom face noi sindicatul nostru, pentru că suntem profund nemulţumiţi de modul în care s-au implicat până acum liderii sindicali“, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, una dintre educatoarele de la Grădiniţa „Phoenix“. Lupta de gherilă dintre conducerea interimară a grădiniţei şi salariaţii a continuat însă pe parcursul ultimelor două săptămâni. Şedinţe interminabile, şicane administrative şi moduri lipsite de eleganţă de adresare faţă de subordonaţi sunt doar câteva dintre armele pe care directoarea Dogaru le foloseşte în încercarea de a-şi impune autoritatea. Rezultatul este unul dezastruos pentru domnia sa în condiţiile în care marea majoritate a subordonaţilor se află la un pas de revoltă.
Nici părinţii copiilor din grădiniţă nu au rămas indiferenţi faţă de modalitatea abuzivă în care a fost numită în funcţie noua directoare. În aceste zile, ei strâng semnături pe un memoriu care va fi adresat atât Inspectoratului, cât şi Ministerului Educaţiei, prin care atrag atenţia asupra abuzurilor comise la numirea noii directoare şi avertizează că, dacă lucrurile nu vor fi îndreptate, atunci vor picheta sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ