Potrivit preşedintelui executiv al PSD Dolj, deputatul Ion Călin, tranzacţia a fost perfectată recent, pesediştii doljeni având la dispoziţie trei ani pentru a achita contravaloarea imobilului, posibilitate prevăzută de lege. „Contractul a fost încheiat pe 11 ianuarie, în toate condiţiile prevăzute de lege şi de hotărârile adoptate de Consiliul Local Municipal. Preţul este cel al pieţei, aşa cum a reieşit din raportul de evaluare. Tot potrivit legii, organizaţia PSD Dolj achită un avans de zece la sută din sumă, iar restul preţului va fi achitat, în rate, timp de 36 de luni, alături de dobânda stabilită tot prin lege. În perioada următoare, vom intra acolo cu o echipă de arhitecţi autorizaţi pe monumente de interes local, pentru a vedea care este starea clădirii şi a demara procesul de reabilitare, care este unul destul de complex, aşa cum merită un monument de arhitectură de interes local. Nu vă pot spune la această oră când ne vom muta în noul sediu, pentru că nu ştim deocamdată cât va dura reabilitarea imobilului. Aici va funcţiona organizaţia judeţeană şi vor fi organizate cabinetele parlamentare pentru cei 9 parlamentari de Dolj”, a declarat Ion Călin.

Manda: ”E un efort financiar serios”
Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, spune că noua achiziţie va lăsa urme serioase în trezoreria partidului, dar că social-democraţii sunt decişi să se înhame la cheltuială. „Este un proces care a durat destul de mult, cred că mai bine de un an. Este un sediu închiriat iniţial organizaţiei municipale, pe care am decis apoi să-l cumpărăm, posibilitate prevăzută de lege. Suma este de aproximativ 10 miliarde de lei vechi, ceea ce reprezintă un efort financiar serios pentru organizaţia judeţeană a PSD Dolj, dar este un efort pe care ne-am angajat să-l facem pentru că organizaţia avea nevoie de un asemenea sediu. Personal mă mândresc că am putut finaliza acest demers şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, sediul să fie reabilitat şi să devină funcţional, un sediu care să facă cinste şi celor care vor conduce pe mai departe organizaţia”, a declarat preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda. De menţionat că sediul în care funcţionează la ora actuală organizaţia pesediştilor, împărţit cu Biblioteca Franceză, necesită de asemenea lucrări de reabilitare consistente, motiv pentru care pesediştii doljeni şi-au organizat staff-ul de campanie la ultimele două scrutine în deplasare, în sedii închiriate temporar, evenimente cu mare aflux de oameni nemaifiind organizate acolo de pe vremea USL.

PSD Dolj, singurul cumpărător din trio-ul iniţial
Achiziţia PSD Dolj vine după doi ani de aşteptare, demersul fiind iniţiat în luna martie a anului 2015. La acea dată, Consiliul Local Municipal aproba vânzarea către partidele chiriaşe a trei sedii de partid: cel deţinut de PSD pe strada ”Mihail Kogălniceanu”, cel al UNPR Dolj de peste drum din Bazarul Craiovei, precum şi cel în care funcţionează organizaţia municipală a PNL Dolj, situat pe strada ”Nicolae Iorga” din cartierul Rovine. „Se aprobă vânzarea, către Partidul Social Democrat-Organizaţia Judeţeană Dolj, a spaţiului care aparţine domeniului privat al municipiului Craiova, în suprafaţă de 788,13 mp., situat în str. Mihail Kogălniceanu, nr.12, în imobilul care face parte din categoria II B monument de arhitectură de interes local cod LMI Dj-II-m-B-08028, precum şi a terenului-curte (terasă) aferent, în suprafaţă de 124 mp. (…) Preţul de vânzare a bunurilor prevăzute la art.1 din prezenta hotărâre va fi stabilit pe baza raportului de evaluare care va fi supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Craiova. (…) Cheltuielile ocazionate pentru perfectarea actelor notariale şi efectuarea procedurilor de publicitate imobiliară la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dolj, prevăzute de lege, vor fi suportate de către Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Dolj”, se arăta în hotărârea adoptată, în martie 2015, de CLM Craiova. După o jumătate de an, în octombrie 2015, aleşii locali au aprobat şi raportul de evaluare pentru imobilul cu pricina, preţul fiind stabilit la 993.510 lei, fără TVA. De menţionat că în aceeaşi şedinţă de consiliu local au intrat la aprobat şi rapoartele de evaluare pentru sediile PNL şi UNPR, acestea fiind retrase de pe ordinea de zi la cererea partidelor cu pricina, care s-au declarat nemulţumite de preţurile stabilite de evaluatori.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ