Istoria politică a fostului om de afaceri Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei în prezent, era una simplă şi oarecum lipsită de importanţă până în urmă cu doar o săptămână. Nimeni nu s-a obosit să-i ceară carnetul de partid deoarece viceprimarul era văzut drept o „anexă“ a Liei Olguţa Vasilescu, o „umbrelă“ sub care s-a adăpostit fostul edil Vasilescu atunci când au început problemele sale cu DNA. Pentru conformitate, trebuie menţionat faptul că Genoiu „a păşit“ pentru prima dată în politică la braţ cu pseudo-generalul Oprea, în filiala doljeană a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR). Prin intermediul acestui partid a intrat în consiliul local atât în mandatul trecut, cât şi în cel actual, fiind un fericit beneficiar al aranjamentului parafat la nivel local între PSD şi UNPR.

Genoiu se vede tot uneperist
genoiu2După demisia lui Gabriel Oprea, UNPR-ul a fost „înghiţit“ cu fulgi cu tot de  Partidul Mişcarea Populară, o mutare politică măiastră a lui Traian Băsescu, care, cel mai probabil, a determinat intrarea în Parlament a partidului fostului preşedinte al României. Numai că nu toţi uneperiştii s-au simţit fericiţi cu această mutare strategică, existând un grup de disidenţi care au contestat în instanţă fuziunea prin absorbţie a UNPR-ului. Ei bine, taman din această vremelnică disidenţă se nasc controverse în ceea ce-l priveşte pe primarul interimar Genoiu.
Până mai deunăzi, acesta nu a pus o clipă sub semnul întrebării fuziunea. Nu există niciunde o declaraţie a sa prin care să conteste absorbirea UNPR-ului de către PMP, însă la fel de adevărat este şi faptul că nu s-a afişat public niciodată alături de pemepişti. Prima dată când s-a dezis de Traian Băsescu şi de formaţiunea sa politică a fost imediat după desemnarea sa drept primar interimar al Craiovei, deranjat că majoritatea mediei locale îl categorisea drept „băsist“ şi „pemepist“. „Eu sunt membru UNPR. Fuziunea cu PMP este contestată, nu s-a definitivat, deci nu am cum să fiu membru PMP. Singurii care şi-au pierdut calitatea de membri UNPR sunt cei care au depus adeziuni la PMP pentru a candida la alegerile parlamentare”, a grăit Mihai Genoiu, punându-i la punct pe unii jurnalişti răuvoitori. Evident, nu dădea bine pentru nimeni ca electoratul craiovean să-l vadă în fruntea urbei pe un vajnic subordonat al mult hulitului preşedinte Traian Băsescu.

Hop şi Păloiu cu dovada!
Numai că socoteala din primărie nu se potriveşte deloc cu cea de la partid! Dan Păloiu, vicepreşedinte al PMP Dolj, l-a pus la punct din scurt pe colegul său de partid, Mihail Genoiu, într-o postare pe Facebook: „(…) Vreau să vă spun că domnul Genoiu este membru PMP, a participat la şedinţele PMP din campanie şi nu numai (…)“. Şi alţi membri ai PMP Dolj, sub protecţia anonimatului, ne-au relatat că pe toată perioada campaniei electorale pentru parlamentare, Genoiu a participat la şedinţele PMP, coordonând practic campania pe Craiova a formaţiunii politice conduse la centru de Traian Băsescu. Rezultatele nu au fost dintre cele mai fericite, dar strădanii ca lucrurile să iasă bine au existat. Tot Dan Păloiu a avut ultimugenoiu1l cuvânt în această pseudodispută politică din ciclul „Eu nu sunt biped, dar merg în două picioare“. Pe pagina sa deja celebră de Facebook, acesta a publicat trei fotografii cu primarul interimar al Craiovei: două într-o şedinţă de partid la… filiala doljeană a PMP, alături de candidaţii partidului, preşedintele Gheorghe Bică şi ex-senatorul Ion Toma, şi a treia realizată undeva mai prin toamnă, după vestimentaţia personajelor, în comuna Coţofenii din Faţă, alături de aceiaşi Bică şi Toma.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ